Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sub beállítások
Re: Sub beállítások
Nekem ez is tetszik a témában:
https://bassmanagement.hu/crossover/
https://bassmanagement.hu/crossover/
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Sub beállítások
http://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszu ... eljes.html
Sziasztok találtam ezt a cikket!
Mindent leír, érdemes elolvasni!!!!!
Közel 10 év után nem rossz
Sub beállítások
http://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszu ... eljes.html
Sziasztok találtam ezt a cikket!
Mindent leír, érdemes elolvasni!!!!!
Tv: Samsung UE55AU7102KXXH
Denon 1912 7.1
Frontok: Klipsch RP-260f
Center: Klipsch RP-440c
Sorrundok: Klipsch RP-160m
Subwoofer: Klipsch R112 sw
Lejátszó Himedia Q5 pro
Nas: Zyxel Nsa 326
Távirányító: Logitech Harmony 350
Denon 1912 7.1
Frontok: Klipsch RP-260f
Center: Klipsch RP-440c
Sorrundok: Klipsch RP-160m
Subwoofer: Klipsch R112 sw
Lejátszó Himedia Q5 pro
Nas: Zyxel Nsa 326
Távirányító: Logitech Harmony 350
Sub beállítások
Az LFE bemenet az azért az, hogy ami ott bejön az is szólaljon meg.Ezért azon a hangerőn kívül nem is lehet mást állítani.
A többi beállítás a sima RCA-s (általában sztereo) vonalszintű, vagy a hangszórókimenetet fogadó nagyszintű bemeneteknél van használva.
Akkor megerősítést nyert amit gondoltam.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sub beállítások
Érdekes, hogy a nálam a a subon a vágófreki álítás nem érinti a normál "line in" bemenetet. Azaz teljesen mindegy hova állítom, amit az LFE csatorna megkap az kijön rajta. Ezt le is teszteltem egy teszt dvd-vel. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a sub vágófrekije, csak akkor érvényesül ha a hangszórókábelt vezetem keresztül rajta. Ez általános dolog, vagy csak az én subomnál van így?
Az LFE bemenet az azért az, hogy ami ott bejön az is szólaljon meg.
Ezért azon a hangerőn kívül nem is lehet mást állítani.
A többi beállítás a sima RCA-s (általában sztereo) vonalszintű, vagy a hangszórókimenetet fogadó nagyszintű bemeneteknél van használva.
Sub beállítások
A szűrő akkor kell, ha csak úgy tudod megoldani a szub bekötését, hogy a teljes hangfrekis tartományt megkapja.Az erősítő szubkimenete elvégzi a szükséges (és rossz beállításkor a szükségtelen ) szűréseket. A szubban lévő szűrő ilyenkor csak árt.
Érdekes, hogy a nálam a a subon a vágófreki álítás nem érinti a normál "line in" bemenetet. Azaz teljesen mindegy hova állítom, amit az LFE csatorna megkap az kijön rajta. Ezt le is teszteltem egy teszt dvd-vel. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a sub vágófrekije, csak akkor érvényesül ha a hangszórókábelt vezetem keresztül rajta. Ez általános dolog, vagy csak az én subomnál van így?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sub beállítások
:-)
Nálam csak most lett hely a fal mellett :-)
a radiátor mellé nem akartam rakni a sub-ot :-)
Sub beállítások
Én is most hétvégén kisérleteztem a szub elhelyezésével, és végül az ott ajánlott 45 fokban elfordított elhelyezés hozta meg a kellö hatást.Most szép telt, de még sem búgó mélyei lettek a ládának.
Na ! A multkori subteszt ugyanezt az eredményt hozta, én meg már 4 éve úgy használom...
Sub beállítások
Subok kapcsán nemrégiben ajánlottak egy sub elé köthetö elöfokot.
Itt bövebb leirást lehet róla találni.
Mindenkinek ajánlom az oldalt, mert a manuálban van egy részletesebb leírás a subok elhelyezéséröl.
Én is most hétvégén kisérleteztem a szub elhelyezésével, és végül az ott ajánlott 45 fokban elfordított elhelyezés hozta meg a kellö hatást.
Most szép telt, de még sem búgó mélyei lettek a ládának.
Sub beállítások
A szűrő akkor kell, ha csak úgy tudod megoldani a szub bekötését, hogy a teljes hangfrekis tartományt megkapja.Az erősítő szubkimenete elvégzi a szükséges (és rossz beállításkor a szükségtelen ) szűréseket. A szubban lévő szűrő ilyenkor csak árt.
Köszi, világos.
Sub beállítások
Ja, még egy, ha a szubot az erősítő szubkimenetére kötöd, akkor mindenképp a szűrő nélküli bemenet használata az ajánlott. Ha nincs ilyen bemenet, akkor szub vágási frekijét maximumra kell állítani.
sajti
És akkor a sub vágási frekijét csak akkor szabad használni (mondjuk 80Hz-re állítani) ha nincs LFE csatorna a rendszerben (mondjuk sztereó rendszer esetén)? Mert ha jól értelmezem az LFE miatt bármilyen házimozirendszer esetén a sub teljes frekimenetén használni kell.
A szűrő akkor kell, ha csak úgy tudod megoldani a szub bekötését, hogy a teljes hangfrekis tartományt megkapja.
Az erősítő szubkimenete elvégzi a szükséges (és rossz beállításkor a szükségtelen ) szűréseket. A szubban lévő szűrő ilyenkor csak árt.
Ma már minden AV erősítőn akad szub kimenet. Szerintem lassan kihalhatna a szűrőmánia a dobozokról. Ennek az árát inkább költsék a többi egységre (például egy nagyobb trafóra!)
sajti
Sub beállítások
Ja, még egy, ha a szubot az erősítő szubkimenetére kötöd, akkor mindenképp a szűrő nélküli bemenet használata az ajánlott. Ha nincs ilyen bemenet, akkor szub vágási frekijét maximumra kell állítani.
sajti
És akkor a sub vágási frekijét csak akkor szabad használni (mondjuk 80Hz-re állítani) ha nincs LFE csatorna a rendszerben (mondjuk sztereó rendszer esetén)? Mert ha jól értelmezem az LFE miatt bármilyen házimozirendszer esetén a sub teljes frekimenetén használni kell.
Sub beállítások
És akkor itt jön a problémám. Ha a mélynyomó normál vonalszintű bemenetére kötöm az erősítőt és 80Hz-nél vágom a frekit akkor levágja az LFE csatorna tetejét. Azt nem tudom, hogy ha 80Hz-re állítom be az erősítő vágófrekijét akkor az azt jeleni, hogy az erősítő a .1 kimeneten kiadja a teljes LFE csatorntá plusz a 80Hz-en vágott mélyhangokat? Mert ha így volna akkor a sub-nál az LFE bemenetet kellene használni ami szűrés nélkül átengedi a jelet.
Érthető ez így?
Ha SMALL-ra állítod az 5 hangdobozt, akkor pontosan úgy működik, ahogy leírtad. Tehát a szub megkapja az 5 csatorna mélytartományát a beállított keresztfreki alatt, valamint a .1 csatorna jelét teljesen. A .1 csatorna mindenképpen rámegy a szubra, ha beállítod, hogy van subwoofered.
Egy dolgot pontosítanék: az erősítőn nem .1 kimenet van, hanem subkimenet. Ha .1-nek nevezed az esetleg azt a félreértést okozhatja, hogy ott csak a .1 csatorna jele mehet ki....
sajti
sajti
Sub beállítások
És akkor itt jön a problémám. Ha a mélynyomó normál vonalszintű bemenetére kötöm az erősítőt és 80Hz-nél vágom a frekit akkor levágja az LFE csatorna tetejét. Azt nem tudom, hogy ha 80Hz-re állítom be az erősítő vágófrekijét akkor az azt jeleni, hogy az erősítő a .1 kimeneten kiadja a teljes LFE csatorntá plusz a 80Hz-en vágott mélyhangokat? Mert ha így volna akkor a sub-nál az LFE bemenetet kellene használni ami szűrés nélkül átengedi a jelet.
Érthető ez így?
Ha SMALL-ra állítod az 5 hangdobozt, akkor pontosan úgy működik, ahogy leírtad. Tehát a szub megkapja az 5 csatorna mélytartományát a beállított keresztfreki alatt, valamint a .1 csatorna jelét teljesen. A .1 csatorna mindenképpen rámegy a szubra, ha beállítod, hogy van subwoofered.
Egy dolgot pontosítanék: az erősítőn nem .1 kimenet van, hanem subkimenet. Ha .1-nek nevezed az esetleg azt a félreértést okozhatja, hogy ott csak a .1 csatorna jele mehet ki....
sajti
Sub beállítások
Van nekem egy elméleti problémám. A mélysugárzónak kettős feladata van. Az egyik, hogy az LFE csatornát lesugározza a másik, hogy a gyengébb hangfalaknak odasegítsen a mélyhang leadásánál.
A normálisabb mélysugárzóknak két vonalszintű bemenete van, az egyik az LFE amely nem szabályozható a másik a normál ahol a vágási freki beállítható.
Namármost az LFE csatorna frekvenciája változó; DD, DTS esetén <120Hz, DVD-Audio, SACD esetén viszont <mint a hangfal áteresztőképessége mivel itt nincs szabványos felső frekivágás. (Az SDDS-nél <330Hz, de gondolom ez nem túl mérvadó dolog )
Szóval látszik, hogy az LFE jel bőven 100Hz fölé megy/mehet.
A másik része a dolognak a hangsugárzók mélyeinek besegítése. Itt beszéltünk a THX szabványról, 80Hz-től az 5-6 hangfal, 80Hz-ig a mélynyomó.
Érthető ez így?
Sub beállítások
Otthon van a subom, Yamaha YST-SW315, minnyá megyek haza állítgatni.
Ja! Holnap meg jössz ide zokogni , hogy semmi sem jó, mert eltekerted...
Nem baj, azért van a topic!
Napot kolléga Várom a tapasztalatokat, majd mesélj mit-hogy-merre, ugyanabban az erősítő és subcipőben járunk.
szerintem sokan
Sub beállítások
Napot kolléga Várom a tapasztalatokat, majd mesélj mit-hogy-merre, ugyanabban az erősítő és subcipőben járunk.
Sub beállítások
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Sub beállítások
Sub beállítások
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Sub beállítások
Vágási frekvencia nálatok mennyin van ? Mostani beállításaim : subon 140-re - maxra tekertem, erősítőn pedig 80hz - ezt ajánlottátok a legtöbben.
Úgy jó az. Ilyenkor az erősítőd határozza meg a vágási frekit, tehát 80Hz-en van.
sajti
Sub beállítások
Vágási frekvencia nálatok mennyin van ? Mostani beállításaim : subon 140-re - maxra tekertem, erősítőn pedig 80hz - ezt ajánlottátok a legtöbben.
Sub beállítások
Cosmo , neked most végülis van subod ? Mert pár hónapja még írtad hogy tervezed tervezed, most meg már úgy vettem ki néhány hozzászólásodból hogy van, vagy legalábbis néha van
Még nincs, de mivel pár héten belül meg szeretném venni, ezért az utóbbi időben nagyon beleástam magam a témába és azért bátorkodtam egy két hozzászólást írni. Egyébként ismerőseim egy-két szubot velem állítattak be és innen a a kevéske tapasztalat.
Sub beállítások
Igen, hiába szól egyformán az erősítő teszthangja elöl és hátul, ha a filmek háttérhangjait ennyire elhanyagolják. És ez annyira általános, hogy nyugodtan használhatod minden filmnél a hangosabb hátsó beállítással.
Ezzel pontosan így vagyok én is. Van olyan film, aminél szólnak rendesen a hátterek (Bourne rejtély - DTS), és pl. Az Oceans elevennél meg sehogy.
Cosmo , neked most végülis van subod ? Mert pár hónapja még írtad hogy tervezed tervezed, most meg már úgy vettem ki néhány hozzászólásodból hogy van, vagy legalábbis néha van