Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ami ellenben a JPW Sonata javára szól Chario Syntar 100-assal szemeben, az az, hogy egyáltalán nem válogatós az erősítők terén, még ez a Chariora nem mondható el.
Én két dobozt tudnék ajánlani,ami mások szerint is nagyon jó doboz:
Sound Art L1 és W2
Ma éjfélig még akciós.
2008-ban Szabó Zoli mutatott be egy ilyet a Hifi kiállításon és mindenki elismerően nyilatkozott róla.
Én most vettem egy Rogers LS3/5-öt.
A Jungson sem rosszabb nála,ami 99000 Ft.
Szia ATC!
Most vettem észre, hogy dátum is van az akciótoknál, nem csak "a készlet erejéig". Ezt jól elnéztem. Meghallgatni már biztos nem fogom őket. Tulajdonképpen semmilyen hangfalat nem tudok meghallgatni, mert a környékünkön egyáltalán nem találtam HIFI bemutató termet.
Hangfalat keresek a Preludium és a Jamo e350-es hangfalam helyett. 17-18 nm-es szobába. NAD C315BEE erősítőhöz és DENON TU-1500RD rádióhoz. Főként háttér rádióhallgatásra. A család ezt a rendszert használja TV-hez is (házimozi?). Az újraperemett Preludiumban nics mély (de úgy, hogy olyan mint telefon), a Jamoban meg magas. Erre mit tudnál ajánlani az akciós készletből? Álló doboz egyáltalán szóba jöhet?
A válszt nagyon köszönöm, előre is!
Ami ellenben a JPW Sonata javára szól Chario Syntar 100-assal szemeben, az az, hogy egyáltalán nem válogatós az erősítők terén, még ez a Chariora nem mondható el.
Én két dobozt tudnék ajánlani,ami mások szerint is nagyon jó doboz:
Sound Art L1 és W2
Ma éjfélig még akciós.
2008-ban Szabó Zoli mutatott be egy ilyet a Hifi kiállításon és mindenki elismerően nyilatkozott róla.
Én most vettem egy Rogers LS3/5-öt.
A Jungson sem rosszabb nála,ami 99000 Ft.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
............ 50 ezer fölé semmiképpen sem tudok most merészkedni, ezért inkább használt cuccokat nézek.
http://www.ear.hu/?tag=jpw
ear minden szavával egyetértek, amit a bologjában a JPW Sonatakról írt.
Mindössze annyit változott a helyzet a bolgbejegyzése óta, hogy 30 font alatt már Angliában sem lehet kapni (úgy látszik, közben ott is sokan rájöttek, hogy milyen remek kis hangsugárzó ez) jó állapotú Sonatakat, ami ugye azt jelenti, hogy másfél év alatt meg hatszorozódott az ár. (És szerintem ez a tendencia folytatódni fog, még ha nem is ilyen ütemben.)
50 000 Ft alatt tehát, ennél jobbat nem lehet venni az én véleményem, és tapasztalatom szerint.
És még egy érdekesség, amit mostanában találtam, az az, hogy a német Audio magazin egyik régi számában volt egy kisdoboz csoportteszt, ahol a JPW Sonata sokkal jobban szerepelt, mint az eredeti Rogers LS3/5, aminek a használt-piaci ára a csillagos egeket veri, mert a használt-piacon is többet ér a név, mint a hangzás. (Meg persze a gyűjtőknek a ritkaság is, mert JPW Sanataból sokkal többet gyártottak, mint Rogers LS3/5-öt, és ez szintén komoly árbefolyásoló tényező a név mellett.)
A JPW Sonataknál talán valamivel jobbak voltak a régi Chario Syntar 100-asok, de olyat az elmúlt két évben talán ha egyszer láttam eladót az olasz Ebay-en, és természetesen a "digója" Olaszországon kívülre nem volt hajlandó szállítani.
Igaz, szállítással együtt már az is picivel több lett volna mint 50 000, de tényleg csak picivel.
-
Vendég
Valóban szép, nagyon tetszik, de ez most sajnos nem az én árkategóriám. sad3.gif
Értem. Csak akkor fogsz használható tippeket kapni, ha leírod, hogy mennyi a keret hangfalra...
Szerk.:
Közben látom, hogy már leírtad...
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni: Rotel RA-935 BX-hez keresnék hozzá illő, polcra, állványra helyezhető max. 40 cm magas hangdobozt akár használtan is (vegyes műfajú zenehallgatásra). Tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszi
Bár árkategóriát nem írtál, de vegyes zenehallgatáshoz bátorkodnám ajánlani Epos M12(i) hangfalaimat.
Használt, de tökéletes állapotú tavaly májusi, garanciális, itthon vásárolt készülékek. 37,5 cm a magasságuk és csodaszépek. (szerintem)
Az alábbi linken találod a hirdetést:
Epos M12(i) - Dark cherry
Valóban szép, nagyon tetszik, de ez most sajnos nem az én árkategóriám.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni: Rotel RA-935 BX-hez keresnék hozzá illő, polcra, állványra helyezhető max. 40 cm magas hangdobozt akár használtan is (vegyes műfajú zenehallgatásra). Tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszi
Nos én 840...-est hallgattam többször (a spanomnak az van)... és nagyon jó kis erősítő (ha távos lenne egy percig sem keresgéltem volna másik vasat...)!!!
Ő Clarus Charon-al használja igen nagy megelégedéssel!
Több dobozzal is meghallgattuk és nem volt válogatós!
Jó kábelekkel nagyon jó tud lenni...
Első sorban én monitort ajánlanák (jó is hogy azt keresel) és azt is vedd figyelembe hogy kellően érzékeny legyen a doboz... habár a te vasad combosabb mint a 840-es.
Tehát én Tannoy-t és Phonar-t és Clarust ajánlanák, valamint a Dali-k is jól szólnak.
Mennyi lenne a keret a dologra?
Köszönöm a választ. Az erősítővel én is elégedett vagyok, apám lényegesen komolyabb Rotel előerősítő+végfokja bár erősebb, nem sokkal szól szebben. Ő is Dalit javasol, mert neki van egy 104-ese. Egy kisebb Concept vagy 103-as tetszene is, de a Tannoy Mercury M1, B&W Dm602, illetve a Jm Lab Chorus 705. Az utóbbi különösen bejön és ajánlják is a Rotellel való párosítást. 50 ezer fölé semmiképpen sem tudok most merészkedni, ezért inkább használt cuccokat nézek.
Arra továbbra is érdemes figyelni,ha vesz valaki egy dobozt,akkor nem baj,ha tudja előre,hogy a hangszóró beszerezhető e hozzá,ha esetleg baj ban.
Ebben egyetértünk.
Nekünk idáig két magassugárzónk szállt el a 3 év alatt.
Az egyik egy Jungsonban lévő Morel volt,a másik meg a Master Audio magasa.Hál istennek volt hozzá tartalék hangszórónk.Az egyik egy tesztelés,a másik meg a 2009-es hifishow áldozata lett.
Webáruház:
-
Vendég
Arra továbbra is érdemes figyelni,ha vesz valaki egy dobozt,akkor nem baj,ha tudja előre,hogy a hangszóró beszerezhető e hozzá,ha esetleg baj ban.
Ebben egyetértünk.
Béla az a benyomásom félreolvastad a postomat...
Átolvasva mégegyszer,ígazad van.
Egyébként hiába garanciális egy doboz,ha pl túlterhelés miatt megy tönkre egy hangszóró,arra nem is érvényes.
Arra továbbra is érdemes figyelni,ha vesz valaki egy dobozt,akkor nem baj,ha tudja előre,hogy a hangszóró beszerezhető e hozzá,ha esetleg baj van.
Webáruház:
-
Vendég
(...)garancia ?
Jópár éve hifizem de még soha nem találkoztam senkivel, akinek a minőségi hangfal kategóriában valaha szüksége lett volna a garanciajegyre egy hangfalnál...
persze lehet, hogy én mozgok vákuumban...
Én nem kevéssel.
Ma épp ketten kérdezték tőlem,hogy a tönkrement dobozaikba mit ajánlok.
Mint már sokszor leírtam,nagyon nem mindegy,hogy a dobozokhoz mennyiért beszerezhetők a benne lévő hangszórók.A Swans ilyen esetben ritka kincs,mert fillérekből cserélhető benne a hangszóró.
Rengeteg esetben a gyerek benyomja a dom-ok közepét,elég egy gerjedés és szintén a magassugárzó száll el.Egy jó kis házibuli sem segít a hangszóróknak.
Én egyszer egy JM Lab Nova Utopia-val szívtam meg nagyon.400000 Ft volt darabja a magassugárzónak és csak párban tudtam volna beszerezni a Mo-i forgalmazótól.Kicsit sem segítettek.Nagy nehezen németből szereztünk 1 db-ot 1000 EUR-ért
Béla az a benyomásom félreolvastad a postomat...
Nem azt mondtam, hogy a hangfalak nem sérülhetnek. Nyilván sérülhetnek.
Arra próbáltam utalni, hogy nem értem azokat az embereket akiknek fontos, hogy a hangfal garanciális-e.
Merthogy ha áll a helyén a nappaliban és RENDELTETÉSSZERŰEN használják akkor a garancia normál 1 éves időszaka alatt egyszerűen semmi nem történhet, ami miatt elő kellene venni a garanciajegyet...
A gyerek nyilván benyomhatja a magassugárzót, belemehet a víz locsolásból , felboríthajta a huzat, de ezek nem garanciális hibák.
Egy hangfalvásárlásnál releváns kérdés, hogy fél éves vagy 5 éves a hangfal, de hogy garancia van-e rá az szvsz tök mindegy...
Az első hangfal, amit kinéztem, olyan 60.000 körüli volt, már a helyét is megterveztem. Aztán elkezdtem tovább olvasgatni, hallgatózni, aztán ez lett belőle, itt lent.
Az egy jó doboz.Jól döntöttél.
Webáruház:
Sziasztok,
Hol is kezdődött a dolog?
Van pénzem max. 40e ft hangfalra.
Ha egyszer egy üzlet beindul....
Az első hangfal, amit kinéztem, olyan 60.000 körüli volt, már a helyét is megterveztem. Aztán elkezdtem tovább olvasgatni, hallgatózni, aztán ez lett belőle, itt lent.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
(...)garancia ?
Jópár éve hifizem de még soha nem találkoztam senkivel, akinek a minőségi hangfal kategóriában valaha szüksége lett volna a garanciajegyre egy hangfalnál...
Én nem kevéssel.
Ma épp ketten kérdezték tőlem,hogy a tönkrement dobozaikba mit ajánlok.
Mint már sokszor leírtam,nagyon nem mindegy,hogy a dobozokhoz mennyiért beszerezhetők a benne lévő hangszórók.A Swans ilyen esetben ritka kincs,mert fillérekből cserélhető benne a hangszóró.
Rengeteg esetben a gyerek benyomja a dom-ok közepét,elég egy gerjedés és szintén a magassugárzó száll el.Egy jó kis házibuli sem segít a hangszóróknak.
Én egyszer egy JM Lab Nova Utopia-val szívtam meg nagyon.400000 Ft volt darabja a magassugárzónak és csak párban tudtam volna beszerezni a Mo-i forgalmazótól.Kicsit sem segítettek.Nagy nehezen németből szereztünk 1 db-ot 1000 EUR-ért
Webáruház:
-
Vendég
(...)garancia ?
Jópár éve hifizem de még soha nem találkoztam senkivel, akinek a minőségi hangfal kategóriában valaha szüksége lett volna a garanciajegyre (azaz ahol a hangfal az első évben spontán sérülést szenvedett volna a fal mellett álldogálva...)
Holnap éjfélig tart az amazon-on az akció...
Ma egy hifi üzletben meghallgattam még néhány álló hangfalat, és a Tangent Clarity 8-ra tudtam azt mondani, hogy tyűha, kéne. Ez 190eFt, avagy kölföldről 140eFt.
Tanácsot kérek: hová menjek még el (Bp), és mit hallgassak meg ebben az árkategóriában, amitől hasonlóan dinamikus, színezetlen, szelektív, széles terű és tiszta hangzást kaphatok?
(Remélem, meg tudjátok fogni a kérdést, talán, ha nem is hallottátok az említett hangfalalkat
Végre valaki aki hallott már ilyet !!
Naggyon jól szólnak azok a dobozok. Én is úgy jártam mint te. Kicsit szerettem volna aztán beleszerettem a nagyobba. Először kis dobozt akartam venni, a clarity 4 est de amikor meghallgattam a 8 ast, el voltam ájulva.
Azóta meghallgattam már vagy 10 dobozt, de sehol nincsenek. Én mindenképp ilyet szeretnék, akár használtan is. Merthogy az ára nekem most még magas. Pedig a hangzása alapján fél millás cuccokkat versenyképes.
Szempontom szerint a kis 30 W-omhoz a legideálisabb választás (Dunaudio EVERGREEN, mestermunka) és ez jobban szólítja a dobozokat, mint amit hallhattál.
Egyetlen gondom a magasfényezés, mivel kényes.
Hol veszed 140- ért ? + Szállítás, garancia ?
Ja igen ! nekem a piros tetszik
Még egy dolog amit ki szeretnék próbálni az aktív hangfalas hangzást kínából.
Komoly embertől hallottam jót róla.
Meg fogsz lepődni: amazon.co.uk
Szállítással 145eFt. A garit még nem túrtam ki...
Azóta meghallgattam a Dali Ikon 6-ot is. Az sem volt semmi, de valahogy kis hangerőn a Tangent szebben szólt, illetve mintha részletezőbb lett volna. (De tekintve, hogy a Dali-t egy Saturn-ban hallgattam, közel sem ideális körülmények között, ezt a véleményt még én is fenntartással kezelem.)
Mi ez az "aktív kínai" dolog?
Sziasztok,
"Max. 40-et szánok hangfalra..." - valahogy így volt ) Azt kell mondjam, alulbecsültem a füleimet. Nem gondoltam, hogy képes vagyok hallani a különbséget jó és jobb között. Hát de.
Ma egy hifi üzletben meghallgattam még néhány álló hangfalat, és a Tangent Clarity 8-ra tudtam azt mondani, hogy tyűha, kéne. Ez 190eFt, avagy kölföldről 140eFt.
Tanácsot kérek: hová menjek még el (Bp), és mit hallgassak meg ebben az árkategóriában, amitől hasonlóan dinamikus, színezetlen, szelektív, széles terű és tiszta hangzást kaphatok?
(Remélem, meg tudjátok fogni a kérdést, talán, ha nem is hallottátok az említett hangfalalkat
Végre valaki aki hallott már ilyet !!
Naggyon jól szólnak azok a dobozok. Én is úgy jártam mint te. Kicsit szerettem volna aztán beleszerettem a nagyobba. Először kis dobozt akartam venni, a clarity 4 est de amikor meghallgattam a 8 ast, el voltam ájulva.
Azóta meghallgattam már vagy 10 dobozt, de sehol nincsenek. Én mindenképp ilyet szeretnék, akár használtan is. Merthogy az ára nekem most még magas. Pedig a hangzása alapján fél millás cuccokkat versenyképes.
Szempontom szerint a kis 30 W-omhoz a legideálisabb választás (Dunaudio EVERGREEN, mestermunka) és ez jobban szólítja a dobozokat, mint amit hallhattál.
Egyetlen gondom a magasfényezés, mivel kényes.
Hol veszed 140- ért ? + Szállítás, garancia ?
Ja igen ! nekem a piros tetszik
Még egy dolog amit ki szeretnék próbálni az aktív hangfalas hangzást kínából.
Komoly embertől hallottam jót róla.
-
Vendég
Előre is köszi
Bár árkategóriát nem írtál, de vegyes zenehallgatáshoz bátorkodnám ajánlani Epos M12(i) hangfalaimat.
Használt, de tökéletes állapotú tavaly májusi, garanciális, itthon vásárolt készülékek. 37,5 cm a magasságuk és csodaszépek. (szerintem)
Az alábbi linken találod a hirdetést:
Epos M12(i) - Dark cherry
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Előre is köszi
Nos én 840...-est hallgattam többször (a spanomnak az van)... és nagyon jó kis erősítő (ha távos lenne egy percig sem keresgéltem volna másik vasat...)!!!
Ő Clarus Charon-al használja igen nagy megelégedéssel!
Több dobozzal is meghallgattuk és nem volt válogatós!
Jó kábelekkel nagyon jó tud lenni...
Első sorban én monitort ajánlanák (jó is hogy azt keresel) és azt is vedd figyelembe hogy kellően érzékeny legyen a doboz... habár a te vasad combosabb mint a 840-es.
Tehát én Tannoy-t és Phonar-t és Clarust ajánlanák, valamint a Dali-k is jól szólnak.
Mennyi lenne a keret a dologra?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok,
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Rotel RA-935 BX-hez keresnék hozzá illő, polcra, állványra helyezhető max. 40 cm magas hangdobozt akár használtan is (vegyes műfajú zenehallgatásra). Tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszi
-
Vendég
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy ki foglalkozik hangszóró javítással. Úgy néz ki megdöglött az egyik mély sugárzóm és meg szeretném nézetni valakivel. Veszprémi vagyok, de akár Pesten is megoldható.
Köszi
Totel bt.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy ki foglalkozik hangszóró javítással. Úgy néz ki megdöglött az egyik mély sugárzóm és meg szeretném nézetni valakivel. Veszprémi vagyok, de akár Pesten is megoldható.
Köszi
Sziasztok,
talán emlékeztek néhányan, úgy egy hónapja még 0 tapasztalattal jöttem tanácsért, hogy mit vegyek első hangfalként.
Végül egy Tannoy M3-ra esett a választás. Időközben erősítő, CD játszó is került hozzá a hm erősítő és DVD helyett, így lépésről-lépésre szépen fejlődött a hangzás. De valahogy mégsem lett az "igazi".
Aztán hozzájutottam egy pár apró KEF C1-hez. És megdöbbenten hallgattam, hogy valahol ebben az irányban van az a hangzás, amit keresek. Csak persze több mély kéne, mert nagy a szoba. De az irány megvolt.