Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Mélysugárzók

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy Magnat Omega 300-as mélynyomót.
Legelső alkalommal amikor bekapcsoltuk működött. Kikapcsoltuk a hátlapi kapcsolóval, azóta nem akar megszólalni. Először a kapcsolóra gyanakodtunk, mivel ha erősen megnyomtuk miközben áttoltuk on/off között akkor bevillant a sárga led a mélynyomón, de be nem kapcsolt.
Szétszedtük. Utána vettük észre,hogy nem húz be a relé. Áthidaltuk. A hangszóró bekapcsolt. Mivel ahoz, hogy hozzáférjünk a reléhez le kelett venni a hűtőbordát a lapról. 10mp múlva égett szagot éreztünk. Túlmelegedett?! Kis szünet után 1-2 másodpercre újra áthidaltuk, még bekapcsolt, reméltük nagy bajt nem csináltunk. Kiforasztottuk a relét bízva benne,hogy az a rossz. Teszt trafóval, behúzta a relét minden gond nélkül..Visszaforrasztottuk. Relé behúz! Mély bekapcsol. Búgó, súgó hang, a mély darál…nem kínozzuk, kikapcs. Kiemelem, hogy semmilyen jel kábel nincs bedugva. Összeraktuk és most ha bedugom a tápot üt egyet a mély és pirosan ég a led. Aktív állapotban zölden kéne neki.
Szerintetek mi lehet a gond?

A kimeneti hangszóróvédelem reléje, alapesetben kimeneten megjelenő egyenfeszültséget, ill. a tápfeszültséget szolgáltató transzformátor AC meglétét figyeli.
Elsőre a védelem meghibásodását feltételezni mindenfajta előzetes mérés nélkül, ráadásul kiiktatni, nagyon kezdőre vall.
Javítási tanácsokat nem adnék, inkább egy hozzáértő szakit keresnék a helyetekben.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Sikerült meghallgatnom a T12-t egy audioquest boxer sub kábellel. Nem volt tervben subkábel vásárlás, nagyon nem, de jövő héten mégis megveszem.

Jaj! T12-vel a Kácsás subkábellel is igen elégedett vagyok, űberfasza sub, tényleg ajánlom mindenkinek, majdnem a használt árakkal versenyez új áron az adott minőségi szinten. De ki fogom én is Boxerrel próbálni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

hbalazs22
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: hbalazs22 »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy Magnat Omega 300-as mélynyomót.
Legelső alkalommal amikor bekapcsoltuk működött. Kikapcsoltuk a hátlapi kapcsolóval, azóta nem akar megszólalni. Először a kapcsolóra gyanakodtunk, mivel ha erősen megnyomtuk miközben áttoltuk on/off között akkor bevillant a sárga led a mélynyomón, de be nem kapcsolt.
Szétszedtük. Utána vettük észre,hogy nem húz be a relé. Áthidaltuk. A hangszóró bekapcsolt. Mivel ahoz, hogy hozzáférjünk a reléhez le kelett venni a hűtőbordát a lapról. 10mp múlva égett szagot éreztünk. Túlmelegedett?! Kis szünet után 1-2 másodpercre újra áthidaltuk, még bekapcsolt, reméltük nagy bajt nem csináltunk. Kiforasztottuk a relét bízva benne,hogy az a rossz. Teszt trafóval, behúzta a relét minden gond nélkül..Visszaforrasztottuk. Relé behúz! Mély bekapcsol. Búgó, súgó hang, a mély darál…nem kínozzuk, kikapcs. Kiemelem, hogy semmilyen jel kábel nincs bedugva. Összeraktuk és most ha bedugom a tápot üt egyet a mély és pirosan ég a led. Aktív állapotban zölden kéne neki.
Szerintetek mi lehet a gond?
Projektor: BenQ PE7700  Vászon: DIY 100"  Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal  Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 91

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Aleksz83 »

Sikerült meghallgatnom a T12-t egy audioquest boxer sub kábellel. Nem volt tervben subkábel vásárlás, nagyon nem, de jövő héten mégis megveszem.

Őrület ez a házimozis hobbi. Amikor azt hiszed, hogy nem, akkor hirtelen de.
Kár érte, kiváló ügynök volt...

Kép: Panasonic P42G30E
AVR: Sony STR-DA5300ES
Médialejátszó: Mede8er MED600X3D
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12

Kábelek: Kép->AVR: AQ Cinnamon; AVR->Mede8er: AQ Chocolate
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
Táp: Valhalla, Fapaci T3

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

http://www.creativesound.ca/details.php ... t%20SDX12D

ismeri valaki css markat ? mit gondoltok errol a kitrol?

valakinek valami mas ultimate diy mely otlete van esetleg? erosito nelkul is jo.

Ülőbika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 114

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ülőbika »

Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem. Egy REL Q150e aktív sub beköthető úgy, hogy az RCA bemeneten ott a házimozi erősító sub kimenetének a jele, és ezzel párhuzamosan a speakon bemeneten pedig a frontokról levett jel?

Azért lenne fontos tudnom, mert sztereónál is szeretném használni, de nem akarom folyamatosan dugdosni a kábeleket. (És elvileg tudják, pont ezért alakították ki így.) Ha valaki tud segíteni, azt nagyon szépen megköszönöm.

Üdv,
Zsolti
Köszi, már tárgytalan.

Ülőbika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 114

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ülőbika »

Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem. Egy REL Q150e aktív sub beköthető úgy, hogy az RCA bemeneten ott a házimozi erősító sub kimenetének a jele, és ezzel párhuzamosan a speakon bemeneten pedig a frontokról levett jel?

Azért lenne fontos tudnom, mert sztereónál is szeretném használni, de nem akarom folyamatosan dugdosni a kábeleket. (És elvileg tudják, pont ezért alakították ki így.) Ha valaki tud segíteni, azt nagyon szépen megköszönöm.

Üdv,
Zsolti

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Mennyire állítottad a kimenő jelet?

(Ezt az automatikát egyébként ki lehet kapcsolni?)

Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12

Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

készenléti. ha napokra elmegyek,akkor kihúzom.
Elég soká kapcsol készenlétbe. Mérte már valaki?
Nekem annyi nyűgöm volt még vele, hogy a Denon-on eléggé fel kellett tolnom a kimenő jelet, hogy értelmesen működjön az auto ki/bekapcsolás. Lehetne kicsit érzékenyebb. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Egy kérdés: Te leszoktad kapcsolni a ládát, ha nem használod, vagy csak hagyod, hogy készenléti állapotba helyezze magát a sub? (piros lámpa)
készenléti. ha napokra elmegyek,akkor kihúzom.

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

hallottam már nála jobb subot. tízszer ennyiért. csodák nincsenek, az bizony jobb. de ennyiért sztem baromi jó vétel.
Egy kérdés: Te leszoktad kapcsolni a ládát, ha nem használod, vagy csak hagyod, hogy készenléti állapotba helyezze magát a sub? (piros lámpa)

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Ugyanannyira kell zenére, mint mozira. Ezért talán jobb lenne a 25R672N II

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

A véleményeteket szeretném kérni.
Egy mélysugárzó építésén töröm a fejem. Azért szeretném én építeni, mert a mostani Hangsugárzóim jól sikerültek, aztán ezen felbuzdulva, illetve kicsit egyedi alak szükséges. Talán így olcsóbban is ki lehet hozni a dolgot (nyilván munkaidőt nem számolva).
Igazából két hangszóró között vacillálok, ebben kérnék segítséget.
Az egyik a Pármándi-féle 25R672N II, a másik pedig a JBL GT5-12.
Az előzőhöz, kicsit nagyobb doboz kell, de lehet karcsúbb, amire nekem is szükségem van, a másik nagyobb teljesítményű, kisebb dobozban tud a WinISD szerint hasonló F3 pontot (gyári ajánlott méretek szerint, viszont autós hangszóró.
A Pázmándi-féle hangszóróból tudnék kettőt is venni, amit jobban el lehetne rendezni. A JBL-ből egyre futná, viszont érzéketlenebb, és nagyobb erősítő kell hozzá emiatt.
Esetleg szóba jött a CS1412 is, de ott félek az alsó határfrekvenciától, bár nem tudom mennyire alapozzak erre. 
A Pázmándi-féle jobbnak tűnik de felhasználói tapasztalatról nem sokat lehet olvasni, illetve kicsit félek ettől a maszek hangszórótól. Ugyan Pázmándi Úr minden jót ír róla, megfelelne minden elvárásomnak is, de JBL mégiscsak elismertebb márka. A JBL egy esetleges házibulit is kiszolgálna, bár ez nem szempont.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Nem igen tudom elképzelni jelenállás szerint, hogy ennél kellhet-e jobb szub (egyáltalán létezik?)

hallottam már nála jobb subot. tízszer ennyiért. csodák nincsenek, az bizony jobb. de ennyiért sztem baromi jó vétel.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: GeriB »

Erre a Scan Speak mélynyomóra vagyok nagyon kíváncsi:

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/32w-4878t00.pdf

Erőteljessen filózok, hogy kellene 1 aktív mélyládát építenem, ami 10-13" közötti mélynyomót tartalmaz, kis méretű doboz kell neki és nagyon jól szól. Zene hallgatási célra, nem házimozihoz.
Aktív mélyláda erősítő esetén Hypex DS széria. DS 2.0 vagy DS 4.0.

http://www.hypex.nl/product/2012-11-23- ... ds4-0.html

http://www.hypex.nl/product/2012-11-23- ... ds2-0.html

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Komoly megmérettetése még nem volt. Sztem nem is lesz. Most már úgy gondolom bejáródott, és egyúttam elégedett is vagyok áráért nyújtott teljesítményével. Zárt létére mozgatja a kanapét, pontos, megfogott, tökös mélye van. Egész jól illeszthető lenne zenére is, a kiállításon ezt Streamék megmutaták diablo utopiával. Viszont én koncertvideók miatt váltottam reflexről, zavart, hogy mennyire pontatlan, kottázhatatlan volt a régi hangja. No,ezzel nem zavar semmi, élvezem a mozizást vele.
Nem igen tudom elképzelni jelenállás szerint, hogy ennél kellhet-e jobb szub (egyáltalán létezik?)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Örülök, h bevált, nagyon jó sub, bárki bármit állít. Nekem is amerikai konyhás nappaliban volt, 50nm egyben.  kb.3 évet becsülettel szolgált, soha nem keveseltem az erejét. A Magnat és Heco vonal után igazi minőségi lépés volt minden tekintetben. Tologatni kell az biztos, nálam sokszor pár centi is elég volt a változáshoz.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Mától nálam műszakozik Tonyka Velo CHT-12R-je. Most, hogy túl vagyok a gyógymasszázson, mert szükségessé vált, leírnám az első benyomásokat.
Először is kicsomagolás után kellemesen csalódtam, mert az emlegetett karcok, messze nem olyan csúnyák, mint a fotókon. 
Tudni kell, hogy a rendszer jelenleg egy félig nyitott "amerikai" nappaliban van. Ráadásul a burkolatok sem kedveznek az ideális hangzásnak. De ez csak átmeneti.. na de nem is ez a lényeg. A régi helyére tettem, ez a szoba belső sarka. Minden beállítást úgy hagytam, ahogy volt. Jöhet a teszt lemez. (csak mozi). Elsőre megijedtem, mert hihetetlen nagyot tolt, és hosszú utózengése volt. (gondolom a szoba adottságai nagyban rásegítettek). A "mozi" hangkép hosszú távon nagyon fárasztóvá tett, "jazz"-en már jobb volt a helyzet. De nem az igazi. Abban biztos voltam, hogy van tartalék energiája bőven, de kordában kell tartani. Na akkor nekiestem. Kipróbáltam több helyet, több beállítást. A szoba másik (nyitott) sarka lett a bevált hely, kissé visszafogottabb hangerővel (mint ahogy volt), "mozi" hangképre állítva. ...Itt viszont egyértelműen győzött. Lesz még finombeállítás, de már így is nagyon boldog vagyok. 
Ami kiderült a mai gerinctornából, hogy ennél a doboznál (sem) nem mindegy hova tesszük, és milyen beállításokkal használjuk. Ha azonban szánunk rá időt, nagyon-nagyon meghálálja. 

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ez az előlap probléma nálam nem probléma. Előlap nélkül használom a hangfalaimat. 
Ez meg előlap nélkül is kifejezetten dekoratív darab, szobadísznek sem utolsó.

Komoly megmérettetése még nem volt. Sztem nem is lesz. Most már úgy gondolom bejáródott, és egyúttam elégedett is vagyok áráért nyújtott teljesítményével. Zárt létére mozgatja a kanapét, pontos, megfogott, tökös mélye van. Egész jól illeszthető lenne zenére is, a kiállításon ezt Streamék megmutaták diablo utopiával. Viszont én koncertvideók miatt váltottam reflexről, zavart, hogy mennyire pontatlan, kottázhatatlan volt a régi hangja. No,ezzel nem zavar semmi, élvezem a mozizást vele.

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Ez az előlap probléma nálam nem probléma. Előlap nélkül használom a hangfalaimat. 
Ez meg előlap nélkül is kifejezetten dekoratív darab, szobadísznek sem utolsó.

Promethus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Úgy néz ki egyre több az elégedett tulaj.
Ha mindenki beletette a kötelező óraszámot kérünk egy új gyors review-t.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ezen teszten kivül, van valakinek személyes tapasztalata vele?

Igen,van tapasztalat. Jól megépített doboz, erősítő, hangszóró. Nüansznyi problémám vannak vele, meghajtva zörög az előlap. Ezen kivül elégedett vagyok vele. Volt nálam Rel T1, és egy Klipsch RW12D előtte. Klipsch nála erősebb, T1nél viszont sokkal erősebb, jobb hangú, és jobban megépített cucc. Egész gyors, pontos, használható zenére is.

Most olyan 50óra van benne, 2-3 óránként folyamatosan figyeltem, ahogy járódik, úgy egyre jobb a hangja, egyre erősebb, mélyebbre megy. 3A  biztosítéka van, és D osztályú az erősítője.

Promethus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Örülök hogy tetszik a motyó.

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

majd várjuk a tiédet...
Rövid leszek... TEJÓSZAGÚATYAÚRISTENAZÉGBEN!!!!
Mi lesz itt ha túl leszek a 100 óra bejáratáson. Csóró szomszéd... sajnálom.

Promethus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Végül erre a subra esett a választás.
Rengeteget filóztam, volt két másik sub is már a "kosárban", aztán ez nyert.
Ezen teszten kivül, van valakinek személyes tapasztalata vele?

majd várjuk a tiédet...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”