Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy érdemes még pénzt fektetni Rel Storm 1-es sub-ba?60-80e között vannak állapottól függően.
Azért kérdezem mert már nem mai darabok.
Vagy másik alternatíva akciós Klipsch r12sw akciósan 80-ért.
Zoli
Mélysugárzók
Igen, számomra(!) kizárólag zárt (passzív membránnal kiegészített) szub jöhet szóba.
Igaz, én moziba sem járok, mert a "mozis hangzás" elviselhetetlenül torz, tökéletesen meghamisítja a valóságot, tönkreteszi a mozis közönség hangízlését! Ráadásul a digitális vetítők bevezetése óta többször is sikerült olyan képminőséggel találkoznom, ami a normál TV-adás képét is erősen alulmúlta.
Tudom, akár zártnak is tekinthetnénk, de említsük meg, hogy a felsorolt gyártók gyakran használnak passzív membránt is.
Szia,
szerinted tenyleg zart a passziv membranos ?
(szerintem nem/sem; nyilvan a merev dobozfal es a teljesen nyitott basszreflex vagy TL nyilas között van a viselkedese)
nekem is REL van (T2), csak zenere. jo.
Mélysugárzók
A bandpass egy külön történet és meg is van külömböztetve az elv.
Mi a helyzet, a bandpass mélysugárzókkal? Zárt is, meg reflex is, valamilyen szinten.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Mélysugárzók
Mi a helyzet, a bandpass mélysugárzókkal? Zárt is, meg reflex is, valamilyen szinten.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Mélysugárzók
Tök jók az ilyen beírások csak egyet felejt el mindenki.
A passzív membrános sub az nem zárt!!
Tény hogy ugyan olyan figyelmességgel a dobozt légmentesre készíteni de attól az is bass-reflex elvű csak nem cső hanem egy membrán hangolja.
Tehát nem zárt.
Sok nagynevű gyártónak meg vannak érdekes konstrukciói.
A B&W csúcs szubja egy dupla hangszórós zárt láda mely mindkét hangszórója aktív csak egy légtérben vannak és egyformán mozognak.Tehát push-push.
A Canton-nak meg már nagyon rég vannak Passzív hangszórós mély ládái.
Tehát aki szerint a zárt láda passzív hangszóróval kiegészítve szerinte a legjobb az szereti igen a bass-reflex ládákat.Éppen hogy elvben a reflex közé tartozik de hangra meg a zárthoz van közelebb.
Tehát ne osszuk itt az igét mert aki ezt preferálja valóban egy reflex ládikóját szereti.
Nesze neked.
Igen, számomra(!) kizárólag zárt (passzív membránnal kiegészített) szub jöhet szóba.
Igaz, én moziba sem járok, mert a "mozis hangzás" elviselhetetlenül torz, tökéletesen meghamisítja a valóságot, tönkreteszi a mozis közönség hangízlését! Ráadásul a digitális vetítők bevezetése óta többször is sikerült olyan képminőséggel találkoznom, ami a normál TV-adás képét is erősen alulmúlta.
Tudom, akár zártnak is tekinthetnénk, de említsük meg, hogy a felsorolt gyártók gyakran használnak passzív membránt is.
Mélysugárzók
Tévedésben vagy. Ha egy szub minőségi és jó, akkor minden anyaggal jól szól. Az, ha egy zárt van amikor kevés, annak a teljesítményéhez van köze, nem pedig a minőségéhez. Egy kisebb zárt teljesítménye természetesen véges, de amit tud, azt válogatás nélkül tudja. A nagyobb és sajnos drágább zártak viszont teljesítményre is nagyot szólnak, de megtartva a gyorsaságukat és pontosságukat. Ezeknél már nincs kompromisszum, olyan meg, hogy anyaga válogatja pláne. Ezek a jellemzők viszont nem járnak kéz a kézben a reflexeseknél, ott lehet, hogy anyaga válogatja.
Talán nem véletlen, hogy a nagy neves szub gyártók pl. Velodyne, JLAudio, Rel vagy sok más gyártó B&W, Martin Logan, Paradigm a felső kategóriáikban, szinte kivétel nélkül zárt rendszerű szubokat kínálnak. Ezzel lehet nem egyetérteni, viszont a tények makacs dolgok. Persze az is lehet, hogy nem értenek hozzá
nem,nem vagyok tévedésben és kitartok amellett,nem csak zárt szub lehet minőségi.
Mélysugárzók
Ezzel nem értek egyet.(számodra lehet)
Van olyan anyag amivel a zárt kialakítású szub szebben szól,de van olyan is amin kevés,s a reflexes dominál.
Abszolut anyaga válogatja,mivel etetjük.Nem kimondható dolog hogy ez vagy az a jobb,különösebben úgy,hogy minőségi szub csak zárt doboz lehet....
...Talán nem véletlen, hogy a nagy neves szub gyártók pl. Velodyne, JLAudio, Rel vagy sok más gyártó B&W, Martin Logan, Paradigm a felső kategóriáikban, szinte kivétel nélkül zárt rendszerű szubokat kínálnak. Ezzel lehet nem egyetérteni, viszont a tények makacs dolgok. Persze az is lehet, hogy nem értenek hozzá
longkft.hu/audioblog/
Mélysugárzók
Van olyan anyag amivel a zárt kialakítású szub szebben szól,de van olyan is amin kevés,s a reflexes dominál.
Abszolut anyaga válogatja,mivel etetjük.
Tévedésben vagy. Ha egy szub minőségi és jó, akkor minden anyaggal jól szól. Az, ha egy zárt van amikor kevés, annak a teljesítményéhez van köze, nem pedig a minőségéhez. Egy kisebb zárt teljesítménye természetesen véges, de amit tud, azt válogatás nélkül tudja. A nagyobb és sajnos drágább zártak viszont teljesítményre is nagyot szólnak, de megtartva a gyorsaságukat és pontosságukat. Ezeknél már nincs kompromisszum, olyan meg, hogy anyaga válogatja pláne. Ezek a jellemzők viszont nem járnak kéz a kézben a reflexeseknél, ott lehet, hogy anyaga válogatja.
Talán nem véletlen, hogy a nagy neves szub gyártók pl. Velodyne, JLAudio, Rel vagy sok más gyártó B&W, Martin Logan, Paradigm a felső kategóriáikban, szinte kivétel nélkül zárt rendszerű szubokat kínálnak. Ezzel lehet nem egyetérteni, viszont a tények makacs dolgok. Persze az is lehet, hogy nem értenek hozzá
Mélysugárzók
T5-öt használok kb. 5 éve.
Az együtt töltött évek alatt tökéletesen meggyőzött, hogy (számomra) a minőségi szub csak zárt doboz lehet.
Ezzel nem értek egyet.(számodra lehet)
Abszolut anyaga válogatja,mivel etetjük.Nem kimondható dolog hogy ez vagy az a jobb,különösebben úgy,hogy minőségi szub csak zárt doboz lehet....
Mélysugárzók
Az együtt töltött évek alatt tökéletesen meggyőzött, hogy (számomra) a minőségi szub csak zárt doboz lehet.
Ezzel egyet tudok érteni
Mélysugárzók
Használ itt valaki,REL T5,vagy REL T7 tipusú subwoofert?
longkft.hu/audioblog/
- 1001gabor
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Mélysugárzók
Használ itt valaki,REL T5,vagy REL T7 tipusú subwoofert?
EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Digicoupler,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Pearl,Furutech:e-TP86,Ncf ClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4
Ezen már én is gondolkodtam, nem lehet, hogy a tetejére rakott súly többet hoz, mint az alatta lévő bármi?
Azért ebben nem lennék olyan biztos, fordítva jobb hangot lehet elérni szerintem, de ez a saját tapasztalatom...:-)
Mélysugárzók
Ezen már én is gondolkodtam, nem lehet, hogy a tetejére rakott súly többet hoz, mint az alatta lévő bármi?
Azért ebben nem lennék olyan biztos, fordítva jobb hangot lehet elérni szerintem, de ez a saját tapasztalatom...:-)
"Az igazi barát szemből támad."
Mélysugárzók
A tetejére mindenképp, úgy is próbáld ki + inkább a szobám belüli elhelyezésével, vágási frekivel játszadozz.
Azok tőbbet hoznak, mint alatta.
Mélysugárzók
Szerintetek érdemes gránitlapot tenni egy Aviano 7 Sub alá, ha laminált padló van alatta? (előre sugárzó + a reflex az alján található)
A tetejére mindenképp, úgy is próbáld ki + inkább a szobám belüli elhelyezésével, vágási frekivel játszadozz.
Azok tőbbet hoznak, mint alatta.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- Karesz 666
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Mélysugárzók
Megbeszéltem magammal...nameg megtaláltam a SUB kezelésijét is
Üdv,
K
- Karesz 666
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Mélysugárzók
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem, remélem jó helyen próbálkozom.
Szóval arendszer: Sony STR-DB 830 hajtja a két frontot, ami Wharfedale Pacific EVO30. Ezt támogatandó van egy Yamaha YST-SW160.
A kérdésem, hogy mi a legjobb bekötési módja a SUB-nak? Az erősítő melyik kimenete legyen a "nyerő", hogy jól összehangolható legyen?
Én arra gondoltam, hogy az erősítő SUB-PRE OUT -jára ( két darab RCA aljzat) kötném a SUB Input 2 mindkét (L-R) csatornáját. Vagy a SUB Input1-ére kellene kötnöm (és itt is L-R csatornákra)? Azért vagyok bizonytalan, mert ha RCA kimenetet szeretnék RCA bemenettel összehozni, akkor a SUB 2-es bemenetére kéne kötnöm. Ha az erősítő hangfalkimenetét használnám, az menne az Input 1-re, mert azok szorítós bekötések volnának mindkét oldalon? És akkor a SUB-ra kellene kötnöm a két frontot? Ez így akkor lenne jó, ha kis méretű frontok volnának és a SUB levágná az alsó frekit és azt már nem engedné a kis méretű frontokra?
Szóval bizonytalan vagyok...
Köszi,
k
Mélysugárzók
egyébként sem árt, de mivel alsó refis különösen jó ha van.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Mélysugárzók
Szerintetek érdemes gránitlapot tenni egy Aviano 7 Sub alá, ha laminált padló van alatta? (előre sugárzó + a reflex az alján található)
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Mélysugárzók
kellemes mozit hozzá
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Mélysugárzók
melyik típus, csak azért kérdem egy 900 ropis szettet milyen avr -el hajtanak?
egyébként grat a subhoz
Bocs, de a yamahákat nem ismerem annyira, hogy látásból tudjam melyik volt, kérdezni, meg nem kérdeztem. Volt ereje és szépen szólt.
Köszi!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a
Mélysugárzók
melyik típus, csak azért kérdem egy 900 ropis szettet milyen avr -el hajtanak?
egyébként grat a subhoz
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
Mélysugárzók
és mi volt az avr, yamaha?
Ja, az volt!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a
Mélysugárzók
és mi volt az avr, yamaha?
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
Mélysugárzók
Sziasztok!
Megvettem az R-12SW-t...hát haljátok, már most tetszik!
Az előzőhöz képest ÚÚÚÚÚR- IS -TEEN!!!
Fülig ér a szám, pedig csak negyed hangerőn tolom!
Egy pár hétig járatás, de sokkal hangosabbra később sem kell vennem, mert elég az ereje.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, segítséget, a tanácsaitok segítségével egy szuper ládát vettem azt hiszem.
Elgondolkodtató, hogy milyen lehetne az RP-110 vagy 112 ha ez ilyen. Az eladó is himnuszokat zengett mellette. (erre sem panaszkodott!) Meghallgattam ezt az R-12-est egy 900 000-res Klipsch rendszerrel együtt...tyhűűű...na az adta!
Még egyszer köszi, majd lehet mesélek még ha nem bírok magammal!
Üdv: Tamás