Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
sziasztok!...
De az olvasottak alapján akkor érdemes beszereznem egy CD játszót is mert eddig vagy a gépről vagy a dvd lejátszóról hallgattam a zenét.... akkor ennek is utána nézek majd jobban!
...
Tanácsokat köszönöm!
üdv: Laci
Valóban üdv a fórumon!
Én ha most kezdenék bele a történetbe... és már adott lenne az erősítő... akkor minél érzékenyebb monitor dobozokat keresnék!
Ehhez a vashoz én biztosan nem vennék komoly dobozokat... jelen állás szerint!
Mindenképpen használtban vennék valamilyen normálisabb dobozt (az apróban van jó pár)!
Nem rossz kis erősítő, de el kell fogadni hogy alap vas!
Kis teljesítmény (max. 30-35watt csatornánként) és alap funkciók, de szerethető hang!
Az egyik spanomnak is ilyen vasa van és Clarus Charon dobozai vannak... jó párosítás!
És a sztereó rendszerében is helyt állnak a kis Charonok!
De mindenképpen HALLGATÓZNI KELL!!!
Ha adott egy normálisabb dvd játékos (ami futóműnek jó lehet) és van normális hangkártya a gépben... akkor lehet hogy jobb megoldás a cd játékos helyett egy DAC (főleg ha nincs sok cd, hanem inkább a gépen vannak tárolva az anyagok!)!
Mindenképpen veszteség mentes anyagot érdemes szerezni (flac, wav, ape, stb.,) de sok esetben csak mp3-ban elérhetőek bizonyos dolgok... ebben az esetben nem szabad 320-as alá adni... a szintet!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
egyes HM gyártók esetében pl onkyo lehet választani h 4-16 vagy 6-16- legyen az "impedancia intervallum" (menüben) .ha 4-8ohm a hangfala állítsa 4-16-ra.(igaz nem tudni milyen erősítőről van szó pontosan)
Igen Onkyo erősítő (SR607) és 4 illetve 6 ohmot lehet kiválasztani menüben, a dobozok pedig Heco-k és mindegyiken 4-8 ohm van megadva, ezért nem vagyok biztos benne hogy a 4 vagy a 6 a szerencsésebb beállítás.
egyes HM gyártók esetében pl onkyo lehet választani h 4-16 vagy 6-16- legyen az "impedancia intervallum" (menüben) .ha 4-8ohm a hangfala állítsa 4-16-ra.(igaz nem tudni milyen erősítőről van szó pontosan)
Csak tippelek,mert ezt írta:akkor az erősítőt 4 vagy 6 ohmra állítsam
Csövesnél szokták változtatni az impedanci kimenetet.
Az én nemrég vett Yamaha AX-497-emen is van impedancia állító gomb, pedig ez félvezetős.
Alábbi kép mutatja hogy néz ki.
Ezt különben én is akartam kérdezni hogy mi a hatása a kapcsolónak, ha 8 Ohm-ossal hallgatom.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Szerintem csöves az erősítője.
Ja azt nem tudtam.
Csövesnél nem szabad felülilleszteni. Könnyen lefüstölhetnek.
Csak tippelek,mert ezt írta:akkor az erősítőt 4 vagy 6 ohmra állítsam
Csövesnél szokták változtatni az impedanci kimenetet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
És szép kiemelésekkel hálálják meg a magasabb imp. értéket.. akkor is, ha nincs füst.
Ja azt nem tudtam.
Csövesnél nem szabad felülilleszteni. Könnyen lefüstölhetnek.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Lehet hülye kérdés lesz de ha a hangfalaimon 4-8 ohm van ellenállásra akkor az erősítőt 4 vagy 6 ohmra állítsam, valamint ha nem a megfelelő van kiválasztva akkor azt a hangján is hallani vagy csak jobban melegszik az erősítő?
Az hangsugárzó impedancia mint ahogy leírták frekifüggően (is, mielőtt belekötne valaki) változik, és a névleges 8Ohm-tól eltérhet lefelé akár 4Ohm is lehet(vagy még kevesebb, mielőtt belekötne valaki). Ezt jelölik e-kép.
A hangsugárzót félvezetős erősítőknél felül illeszthető, tehát a nagyobb impedanciájú hangsugárzót károsodás nélkül meghajt, kisebb teljesítménnyel. Alul illesztéskor is működik a dolog, de veszélyesebb, mert könnyen tönkremehet a végerősítő elem ha túlhajtják.
Elvileg nem lehetne, mert (mielőtt még belekötne valaki) a hangsugárzó impedanciája a névleges értéktől 20%-kal lehet kevesebb.
Ezek a szabadon kezelt impedanciaértékek erősítőfüggően, de többnyire hallható változásokat okoznak.
Namost nem mindegy, hogy ellenállás, vagy impedancia, és hogy a hangsugárzó impedanciamenetéről vagy az erősítő "ideális" terheléséről-lezárásáról, vagy esetleg a kimenőimpedanciájáról beszélünk.
Te most mi a francról beszélsz? Tudod mi az impedancia? HA nem leírom neked:
Az impedancia a váltakozó áramú ellenállás...
Hagyd a francba. T. és ÁTC ez nem a megfelelő hangnem lesz szerintem. Hogy miről beszélek? Leírtam, hogy hibásan gondolod, először azért, mert nem a helyükön kezeled a különböző fogalmakat, csak következetlenül használod a kifejezéseket, mert egyszer valahol már hallottál róla.Illetve nem veszed figyelembe, hogy az erősítők egy nem is kis részének bizony egyáltalán nem mindegy a hangsugárzó impedanciája, akár több, akár kevesebb, mint kellene, főleg úgy, hogy sokan nem tartják magukat a névleges imp. megadásának szabályaihoz sem, és mondjuk ráírnak a dobozra egy 4-8 ohmos értéket..
Elektrodinamikus hangszórók impedanciájával kapcsolatban ajánlom figyelembe venni ezt (tényleg van benne ellenállás is, de azért közel sincs egyedül):
A hangsugárzót félvezetős erősítőknél felül illeszthető, tehát a nagyobb impedanciájú hangsugárzót károsodás nélkül meghajt, kisebb teljesítménnyel. Alul illesztéskor is működik a dolog, de veszélyesebb, mert könnyen tönkremehet a végerősítő elem ha túlhajtják.
Webáruház:
Lehet hülye kérdés lesz de ha a hangfalaimon 4-8 ohm van ellenállásra akkor az erősítőt 4 vagy 6 ohmra állítsam, valamint ha nem a megfelelő van kiválasztva akkor azt a hangján is hallani vagy csak jobban melegszik az erősítő?
Az hangsugárzó impedancia mint ahogy leírták frekifüggően (is, mielőtt belekötne valaki) változik, és a névleges 8Ohm-tól eltérhet lefelé akár 4Ohm is lehet(vagy még kevesebb, mielőtt belekötne valaki). Ezt jelölik e-kép.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
sziasztok!
Rengeteg tanácsot kaptam megígérem nem fogom elkapkodni a dolgot és megfogok hallgatni használt jó állapotú, és új termékeket is a vásárlás előtt
De az olvasottak alapján akkor érdemes beszereznem egy CD játszót is mert eddig vagy a gépről vagy a dvd lejátszóról hallgattam a zenét.... akkor ennek is utána nézek majd jobban!
Kedves nehai!
Milyen anyagokat használjak a mélynyomóm belső falának szigetelésére illetve a szubcső valóban nagyon vékony műanyag csőből van és magasabb hangerőn valóban nagy a szélzaj ezt mivel tudnám orvosolni? + a doboz belsejében érdemes kicserélni a kábelezést jobb minőségűre? És milyen anyagra állítsam rá magát a ládát mivel azt írtad hogy nem elég a szőnyegre való helyezés....
Tanácsokat köszönöm!
üdv: Laci
Te most mi a francról beszélsz?
Hagyd a francba.
Webáruház:
Már megérte regisztrálni két dolgot is tanultam már pl: Jungson JA-66C
és Echotech EX-8
Lazán meghajtja.
120 W-ot tud 4 Ohmon.
Már próbáltuk.
Webáruház:
Namost nem mindegy, hogy ellenállás, vagy impedancia, és hogy a hangsugárzó impedanciamenetéről vagy az erősítő "ideális" terheléséről-lezárásáról, vagy esetleg a kimenőimpedanciájáról beszélünk.
Te most mi a francról beszélsz? Tudod mi az impedancia? HA nem leírom neked:
Az impedancia a váltakozó áramú ellenállás...
2.55m x 6m szobáról lenne szó! ideiglenesen vettem egy SAL 2610F hangfalpárt hogy azért legyen mit hallgatni míg nem jön össze a pénz egy komolyabb hangfal szettre...Mondanom sem kell hogy nem éppen a legszebben szóló szett! Bár meg lepődtem azért a (Terhelhetőségén ) szinte nem lehet rá bírni a torzításra a lent említett erősítővel a mélynyomóm sokkal hamarabb betorzít mint a front mert gondolom nem jól van össze hangolva az erőlködővel............
A Jamot azért is választottam volna mert az is 6 Ohm mint az erősítő.
Nem akarok okoskodni de ha nem úgy van javítsatok ki úgy hallottam hogy a hangfal Impedancia meg kell egyezzen az erőlködőével, Mert az is nagyban befolyásolja a hangzás minőségét!
Zenei ízlésemet tekintve mindenevő vagyok.
Kritikát viszont rossz volt olvasni az erősítőmről mert az árkategóriájában az egyik legjobb "úgymond" hozzá értő eladó szerint (YAMAHA szaküzletben) vásároltam 2éve.
Kár hogy nem regisztráltam fel és kérdeztem meg itt még annó! Sajnos ezt azért írom mert nem ez volt az első hasonló kritika amit hallók ezzel a termékkel kapcsolatban.
De viszont az asszony használja házi mozira is elég gyakran azért nem vettem csak sima sztereó erősítőt. Azt meg egyelőre a pénztárcám nem engedi meg hogy új erősítőt vegyek!
Ehez az erősítőhöz protezsáljatok valami front párat
Bár a későbbiekben 200k szerintem tudnék szánni egy erősítő cserére és egy front párra! abban az esetben mit ajánlotok? az erősítő 5.1 legyen és viszonylag nagy teljesítménnyel, és a hangfal pedig mind zene mind pedig mozizáshoz is alkalmas legyen..
köszönöm
üdv
Árulnak egy Music Hall szettet, cd +erősítő, sztereóra érdemes lenne meghallgatni. A dvd szintén nem ideális zenehallgatáshoz. Próbálj ki több cuccot, hogy egyáltalán kiderüljön, mi a minőségi elvárásod.
Pl én elgondolkodnék olyan lehetőségen is, hogy sztereó erősítő lenne a frontokhoz. A centert meg a hátterekhez pedig pl volt (lehet, hogy van is) a Yamahának olyan cucca, ami 3.1, azaz center+hátterek, a frontokhoz pedig sztereó erősítőt lehetett rákötni. Vagy vannak olyan házimozi erősítők, aminek van pre out kimenete, s így tudsz hajtani vele a frontokhoz sztereó erősítőt, aminek bontható elő/végfoka van. Pl a NAD-ok... Igaz maceráns lehet átdugdosni... Dehát valamit valamiért.. Szóval ne kapkodj.. Lehet meghallasz egy jó sztereó rendszert, aztán ki is ábrándulsz a házimoziból..
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Bocs a sok kezdő kérdésért de egyre jobban érdekel ez a téma mostanság.
Kedves Kalap Úr!
Üdv a fórumon!
Engedj meg nekem az elején egy kis útbaigazítást!
Hi-Fi-t nem így szokás vásárolni!!!
Tessék venni a fáradságot és elmenni meghallgatni, egy-két erősítő-sugárzó párost...
200e HUF körül már elfogadható hangú sztereót tudsz találni...(nem a media, saturn,stb-re gondoltam...)
DE...
ahogyan azt vplaca is mondta, használt jó állapotúakat is érdemes meghallgatni,
sőt biztosan jobb hangot fogsz találni, mint ekkora összegű újnál...
Ja és IGEN, a CD lejátszón nagyon-nagyon sok múlik, hiszen az a műsorforrás....(tudod)
NE KAPKODD EL!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
...Leginkább zene hallgatásra használnám...és Magnat Monitor Sub 300A mélynyomó egészítené ki a hangzást...
Zenére elég gyenge ez a szub, nekem kettő is volt belőle és sokat szívtam vele. Gyári állapotában, rezonáns vékony dobozfalak, gyenge táp az erősítőjében, sarus gatyamadzagok a belsőkábelezésnél, semmi csillapítás a belsejében, kis átmérőjű szubcső mely elég hangos tud lenni szélzajilag ha meg van hajtva. Én ezeket a hibáit nagyjábol orvosoltam amennyire lehetett, de még így is max. az aluláteresztő szűrő legalacsonyabb állásában lehetett használni, különben belepofázott az alsó középtartományba és nem ment olyan mélyre sem, ami persze távolról sem katalógus adat a valóságban (16Hz), 40Hz alatt már erősen esik.
Mozira azonban jó lehet, próbálj olyan front hangsugárzókat venni amelyeket nem feltétlen szükséges alul megtámogatni, pláne ezzel a szubbal. Az alátámasztásával sokat lehet rajta hangolni, lehetőleg ne csak simán a szőnyegen/padlón legyen, mert úgy nagyon kihangsúlyozódik a doboz hangja.
Mondjuk egy 320-as mp3 már elfogadható is tud lenni, ha jól tömörítik, és dekódolják.
még valami a CD lejátszón sok múlhat? írott vagy eredti mp3 stb veszt valamit a minőségből?
A cd-játszón iszonyúan sok múlik, érdemes válogatni. Azért nagyon jókat lehet kapni használtan is.
Mp3-ban meg egyszerűen nem lehet minőségi zenehallgatást produkálni, vagy másolat, vagy losslessből kiírt cd, ha már végképp nincs esély az eredetire...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Nem kell a hangsugárzó impedanciája megegyező legyen az erősítővel, és soha nem is lesz az, ugyanis az ellenállás freki függvényében változó...Erősítők esetében is megszokták adni , h mettől meddig lehet kötni rá a dobozokat, általában 4-8 ohmig...Nyilván egy 2 ohmos ellenállást nem szeretne
Már megérte regisztrálni két dolgot is tanultam már
pl: Jungson JA-66C
és Echotech EX-8
ez együtt szerintetek hogyan szólna?
Nem lesz gyenge az erősítő?
Nézzek hozzá inkább kisebb hangfalakat?
ezeket talán még meg engedhetem most magamnak...
még valami a CD lejátszón sok múlhat?
írott vagy eredti mp3 stb veszt valamit a minőségből?
Bocs a sok kezdő kérdésért de egyre jobban érdekel ez a téma mostanság..
köszönöm
üdv
Nem kell a hangsugárzó impedanciája megegyező legyen az erősítővel, és soha nem is lesz az, ugyanis az ellenállás freki függvényében változó...Erősítők esetében is megszokták adni , h mettől meddig lehet kötni rá a dobozokat, általában 4-8 ohmig...Nyilván egy 2 ohmos ellenállást nem szeretne
Szóval nyugodtan tehetsz rá más dobozt is...Egyébként akkora szobába bőven elég az a kis yamaha, de zenére nem szabad csodákat várni tőle, sztem egy alap sztereó erősítő kenterbe veri...PLd egy JUngson kis erősítő ami az ATC-nél 50-60 ezer ft körül mozog...
Bár a későbbiekben 200k szerintem tudnék szánni egy erősítő cserére és egy front párra! abban az esetben mit ajánlotok? az erősítő 5.1 legyen és viszonylag nagy teljesítménnyel, és a hangfal pedig mind zene mind pedig mozizáshoz is alkalmas legyen..
köszönöm
üdv
Szólj ha találsz ilyet, akkor talán elhiszem, hogy létezik
Viccet félretéve, inkább használtban gondolkodj..