Ha érdekel privátban megmondom.

Köszönöm!MrCollector írta: ↑2021.12.04., szomb. 15:14Nem tudom ez "független vélemény" e, majd te eldöntöd.
https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-es ... sztje_2944
Nem feltételezek senkiről semmit, és nem is írtam rólad egy szót sem nyilvánosan. Egyszerűen független vélenényt szeretnék "elsősorban". Ez talán megérthető, nem?MrCollector írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:52Elolvastam azért írtam. Miért feltételezed bárkiről (rólam), hogy a saját kábelemet fogom ajánlgatni neked a helyett, hogy a kérdésedre válaszolnék? Egyébként pedig szívesen válaszolok privátban, telefonon.Aszpirin írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:39Olvasd el, kérlek, hogy mit írtam, mégegyszer. Most ki is emeltem.MrCollector írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:36
Meg talán legyen egy kis tapasztalata is vagy az nem számít?![]()
Elolvastam azért írtam. Miért feltételezed bárkiről (rólam), hogy a saját kábelemet fogom ajánlgatni neked a helyett, hogy a kérdésedre válaszolnék? Egyébként pedig szívesen válaszolok privátban, telefonon.Aszpirin írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:39Olvasd el, kérlek, hogy mit írtam, mégegyszer. Most ki is emeltem.MrCollector írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:36Meg talán legyen egy kis tapasztalata is vagy az nem számít?Aszpirin írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:24No, megérkezett a Resonessence Concero HP.
És megtáltosodott a HD650 :)
Tudtam, hogy nem egy nagy darab ez a Concero, de így, hogy itt van előttem, még mindig fura, hogy milyen picike... Minden képen nagyobbnak tűnik, mint a valóságban :) De hangja az nagy van![]()
Más. Lámer kérdés: tapasztalatotok szerint számít egy fejhallgatókábelnél a kábel anyaga? Pl van itt egy ezüst fejhallgatókábel a Kácsánál (és 20% kedvezménnyel adnak mindent az adventi hétvégéken, ma is...) erre érdemes lenne beruházni? (előre is elnézést kérek, de elsősorban "független" véleményt szeretnék, vagyis olyan emberét, aki fejhallgatókábel eladásában nem érdekelt)
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... gato-kabel![]()
Olvasd el, kérlek, hogy mit írtam, mégegyszer. Most ki is emeltem.MrCollector írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:36Meg talán legyen egy kis tapasztalata is vagy az nem számít?Aszpirin írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:24No, megérkezett a Resonessence Concero HP.
Tudtam, hogy nem egy nagy darab ez a Concero, de így, hogy itt van előttem, még mindig fura, hogy milyen picike... Minden képen nagyobbnak tűnik, mint a valóságban :) De hangja az nagy van![]()
Más. Lámer kérdés: tapasztalatotok szerint számít egy fejhallgatókábelnél a kábel anyaga? Pl van itt egy ezüst fejhallgatókábel a Kácsánál (és 20% kedvezménnyel adnak mindent az adventi hétvégéken, ma is...) erre érdemes lenne beruházni? (előre is elnézést kérek, de elsősorban "független" véleményt szeretnék, vagyis olyan emberét, aki fejhallgatókábel eladásában nem érdekelt)
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... gato-kabel![]()
Meg talán legyen egy kis tapasztalata is vagy az nem számít?Aszpirin írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:24No, megérkezett a Resonessence Concero HP.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... gato-kabel
Vegyél egy ATH-R70X-et.Aszpirin írta: ↑2021.11.26., pén. 21:25Ma beszereztem egy HD650-et, ami elvileg ugye hangra ugyanaz, mint a HD6XX…ferzoli írta: ↑2021.10.25., hétf. 16:51Kijiji-n vettem, lehet pont tőle. Én is a headfi-s profilommal győzködtem, kiderült neki is van, csak nem használja.
K701-et nem annyira ismerem (pár percet hallgattam), a HD6xx lágyságának pont jót tesz, megmarad a hosszan hallgathatóság, de mellé élet költözik bele.
Próbálgattam itthon felváltva a K701-essel, jobb híján az Apogee One-ra kötve, nos talán nem meglepő, hogy teljesen más hangzásvilág… és így egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy mellőzni fogom a régi K701-esemet… A HD650-ben több a basszus, de az nem olyan feszes, mint a K701-é, illetve én szeretem a részletező, nagy térérzetet adó, “gyors” hangot (szubbasszus tartományban is) és a szép magasakat, vagyis a K701-em után enyhén szólva is szoknom kell a HD650-et, főleg klasszikus zene esetében.
Ma azon kaptam magam, hogy inkább Dream Theater-t hallgatok szívesen a HD650-nel…
Persze mindez még nagyon sokat nem jelent, mert csütörtökön jön haza a keresztfiam a Concero HP-mmel (két héttel korábban az előzőleg tervezetthez képest), szóval a jövő hétvégén már más lesz a felállás… az Apogee-t nem hifizésre találták ki, míg a Concero-t igen, szóval itt ismét komoly helyzetváltozásra számítok :) Majd meglátjuk, ill. meghalljuk.
Addig szoktatom a fülemet a még Sennheiser-hangzáshoz… tényleg szoknom kell…
Ma beszereztem egy HD650-et, ami elvileg ugye hangra ugyanaz, mint a HD6XX…ferzoli írta: ↑2021.10.25., hétf. 16:51Kijiji-n vettem, lehet pont tőle. Én is a headfi-s profilommal győzködtem, kiderült neki is van, csak nem használja.
K701-et nem annyira ismerem (pár percet hallgattam), a HD6xx lágyságának pont jót tesz, megmarad a hosszan hallgathatóság, de mellé élet költözik bele.
Ha veszel egy drágább fejhallgatót valószínűleg jobb lesz a hangja, viszont az erősítőddel közel sem fogod tudni kihozni belőle a maximumot. Szerintem még most sem.FidelAstro írta: ↑2021.11.14., vas. 18:43Át kell fogalmaznom a kérdésem. Tehát a jelenlegi Soundmagic A30i / ATH- M50x párosról tudok egy jól hallható, minőségi lépést tenni egy új dac+fejhallgató erősítő / új fejhallgató párossal ha kb 250 e ft-ot szánnék rá? Vagy először csak a az egyik dolgot cseréljem?
A fejhallgatós törzsközönség talán jobban tud válaszolni a kérdésedre, ezért áthelyeztem azokat ide, a fejhallgatós topikba.FidelAstro írta: ↑2021.11.12., pén. 13:41Ha egy ATH-M50X-et szeretnék maradéktalanul kiszolgálni az iMac-ből kifolyó Apple Lossless cuccaival, akkor milyen szintű DAC ( +AMP) -re van szükségem? Mivel nem hurcolnám, nem fontos hogy hordozható legyen (mint a Dragonfly USB-s cuccai), akár asztali is lehet, amennyiben azok ár/ hangminőségben jobbak. Gyengét sem szeretnék venni, amit később megbánok, de olyat sem, ami a fejhallgatónak már nagyon felesleges.
Annyiban módosítanám a helyzetet, hogy nem kizárt hogy fejhallgatóban teszek egy lépést felfelé (fogalmam sincs mit kellene), hogy egy jó DAC/AMP-vel minőségi lépés legyen hangminőségben.FidelAstro írta: ↑2021.11.12., pén. 13:41Ha egy ATH-M50X-et szeretnék maradéktalanul kiszolgálni az iMac-ből kifolyó Apple Lossless cuccaival, akkor milyen szintű DAC ( +AMP) -re van szükségem? Mivel nem hurcolnám, nem fontos hogy hordozható legyen (mint a Dragonfly USB-s cuccai), akár asztali is lehet, amennyiben azok ár/ hangminőségben jobbak. Gyengét sem szeretnék venni, amit később megbánok, de olyat sem, ami a fejhallgatónak már nagyon felesleges.
De ha egy-ketto elromlik benne akkor meg mindig van eleg, hogy szoljon.alto írta: ↑2021.11.11., csüt. 14:22Biztos elég lesz a 12 driver oldalanként?tottyi írta: ↑2021.11.11., csüt. 14:05Most megjobb akcioban, en 62 €uroert vettem. :)
https://www.aliexpress.com/item/4000114 ... 4c4dn6igfm![]()
Biztos elég lesz a 12 driver oldalanként?tottyi írta: ↑2021.11.11., csüt. 14:05Most megjobb akcioban, en 62 €uroert vettem. :)
https://www.aliexpress.com/item/4000114 ... 4c4dn6igfm
Kijiji-n vettem, lehet pont tőle. Én is a headfi-s profilommal győzködtem, kiderült neki is van, csak nem használja.Aszpirin írta: ↑2021.10.25., hétf. 16:33Szia! Köszi!ferzoli írta: ↑2021.10.25., hétf. 16:19Gratulálok, ez egy remek dac/amp. Én nyáron találtam egyet a Kanadai "jófogáson", eltartott egy darabig rábeszélni az eladót, hogy küldje ide.Aszpirin írta: ↑2021.10.24., vas. 23:14Több hónapos vadászat után ma sikerült lelőnöm ezt a vadat a világ másik felén: https://www.head-fi.org/classifieds/res ... ced.12563/
Kalandos útja lesz hazáig, előbb az USA-ban tanuló keresztfiamhoz küldi az eladó, és ő hozza haza december közepén. Remélem megérte az árát (315 dodó), ami így majdnem pontosan 100ezer forintra jött ki (posta is benne van). Majd meglátjuk, pontosabban meghalljuk…![]()
Milyen fejes mellé lesz? Nálam egy HD6xx-el zenél, fantasztikus a kémia közöttük.
Én a tavasszal arra sem tudtam rabeszélni egy kanadai eladót a Kijiji-n, hogy az USA-ba küldje el.
A mostani, Hawaii-i eladó is elég bizalmatlanul állt hozzá a dologhoz, mert 0 előzményem volt a head-fi.org-on, ezért referenciákat kért, küldtem neki linket az ebay-feedbackjeire és az itteni (AVX-es) profilomra, ez megnyugtatta. Paypal-lal ki is fizettem, és a cucc már útban van Honoluluból, USPS-szel a keresztfiam campusára (Rochester, NY), kaptam tracking number-t. Egész barátságos lett a viszonyunk végül az eladóval…
Egyelőre egy jól bejáratott öreg AKG K-701-esem van (“Made in Austria” változat, tehát ez még nem a kínai, amit most lehet kapni, sokkal drágább is volt, mint amaz). Ha nem lesz jó a szinergiájuk a Conceróval (amit kicsit kétlek, de megeshet), akkor majd újítok fejhallgató terén is.