Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polcsugárzók
Re: Polcsugárzók
Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van,jelenleg háttersugárzó vásárlás előtt állok és a kiszemelt három páros Monitor audio rs1 vagy Klipsch Rp150m vagy Kef Iq30.Sajnos meghallgatásra nincs lehetőségem mert messze vannak tőlem.Válaszokat előre is köszönöm.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
A frekvencia átvitelre gondolsz?pablotaxi69 írta: ↑2018.11.30., pén. 10:05Sziasztok!
Ezek valós adatok lehetnek, ami a hangfalra van írva?
iq_lady_303_02.jpg
iq_lady_303_05.jpg
iq_lady_303_03.jpg
Lehetséges,de nagyon nem mindegy,hogy mekkora tűréssel lett megadva az a 32-26000 Hz.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- pablotaxi69
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
- Kapcsolat:
Sziasztok!
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Közben megoldottam saját magamnak a problémát. Egy kicsit nagyobb erőkifejtéssel sikerült kiszednem a mélyközepeket.eclipse006 írta: ↑2018.06.18., hétf. 11:29Sziasztok!
Próbáltam a legmegfelelőbb topicot fellelni a következő kérdésemre.
Adott egy pár Eltax Liberty 3+ polcsugárzó amiket szeretnék átkábelezni és a bikábelezést megszűnteni.
A gond ott kezdődik, hogy a mélysugárzót egyszerűen nem tudok kivarázsolni a helyéről. Eltávolítom a rögzítő csavarokat és ezután próbálom óvatosan kiemelni a helyükről a kosarakat,
de egyszerűen nem akarnak kimozdulni. Olyan mintha még pluszban be is lennének ragasztva.
Próbáltam úgy is, hogy a hangfal terminál aljzatot eltávolítva benyúltam a dobozba és a hangszóró mágnesét nyomni, hátha kipattan a helyéről a mély-közép, de semmi.
Nem akarok drasztikus eszközökhöz folyamodni és sajnos nincs akkora lyuk hátul a terminál helyén, hogy ott benyúlva át tudnám forrasztani a kábeleket.
Akinek van bármiféle tippje, nagyon szívesen meghallgatom, hátha megtaláljuk közösen a megoldást.
Köszönettel,
Sanyi
Erősítő: Sony TA-F930R QS
Forrás: Cambridge Audio DacMagic
Hangfal: Audio Event 4.1
Kábelek: Luxor interkonnekt, Chord Company Carnival Silver Screen
Állvány: Atacama Nexus 7 (homokkal töltve)
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Polcsugárzók
Sziasztok!
Próbáltam a legmegfelelőbb topicot fellelni a következő kérdésemre.
Adott egy pár Eltax Liberty 3+ polcsugárzó amiket szeretnék átkábelezni és a bikábelezést megszűnteni.
A gond ott kezdődik, hogy a mélysugárzót egyszerűen nem tudok kivarázsolni a helyéről. Eltávolítom a rögzítő csavarokat és ezután próbálom óvatosan kiemelni a helyükről a kosarakat,
de egyszerűen nem akarnak kimozdulni. Olyan mintha még pluszban be is lennének ragasztva.
Próbáltam úgy is, hogy a hangfal terminál aljzatot eltávolítva benyúltam a dobozba és a hangszóró mágnesét nyomni, hátha kipattan a helyéről a mély-közép, de semmi.
Nem akarok drasztikus eszközökhöz folyamodni és sajnos nincs akkora lyuk hátul a terminál helyén, hogy ott benyúlva át tudnám forrasztani a kábeleket.
Akinek van bármiféle tippje, nagyon szívesen meghallgatom, hátha megtaláljuk közösen a megoldást.
Köszönettel,
Sanyi
Erősítő: Sony TA-F930R QS
Polcsugárzók
Meghallgattam (meghallgattuk) a létező talán legapróbb polcsugárzót egy igazi Góliát (Musical Fidelity Nu-Vista 800) megtámogatásával. Akit érdekelnek a körülmények és a hallottak, itt elolvashatja:
http://longkft.hu/audioblog/aprocska-sz ... sz-goliat/
Ez érdekes...fe-let-tébb érdekes...és az is érdekes,hogy ezek a következtetések amikre jutottál,ugyanezekre a következtetésekre jutott a napokban egy a “témát” ismerő és boncolgató ismerősöm is.Aki ráadásúl nagybetűs szakember is a témában.Ő egy 300 W-os erősítővel bírt zenére egy hasonló aprócska dobozt.( a márka most nem fontos)
Polcsugárzók
Meghallgattam (meghallgattuk) a létező talán legapróbb polcsugárzót egy igazi Góliát (Musical Fidelity Nu-Vista 800) megtámogatásával. Akit érdekelnek a körülmények és a hallottak, itt elolvashatja:http://longkft.hu/audioblog/aprocska-sz ... sz-goliat/
longkft.hu/audioblog/
Polcsugárzók
Van benne bőven.Mennyi csillapító anyagnak kell benne lenni?
Minimális, de ha nem teszel bele az sem baj.
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Polcsugárzók
Nem tudom mennyi csillapító anyag van bennük, még egyet sem szedtem szét. Viszont ha így van, akkor próbálkozhatsz azzal, hogy csökkented a mennyiséget. Sok sikert! Majd írj az eredményről.
Polcsugárzók
jol van bekötve ? fazishelyesen ? probald meg egyiknel a + es - -t megcserelni, hatha valamikor valaki egyik dobozban elkötötte.
(nekem nincs Sonata-m, de kicsi zart dobozom van)
Próbáltam, csak tér érzetben van változás ( kétoldalas lesz) hangszínben nincs.
Polcsugárzók
Nézz bele a dobozba, lehetséges, hogy valami agytröszt teletömte csillapító anyaggal.
Polcsugárzók
Nagyon sok helyen dicsérik a JPW Sonatat. Hozzám is került egy pár, de nálam más monitorokhoz képest nagyon mély hiányos. A közép és a magas tényleg rendben van de az alja aránytalanul kevés. És itt nem a szub-tartományra gondolok, hanem kb 200 hz -től lefele fél hangerővel játszanak a zenészek. Próbáltam faltól távol, fal mellet sarokban, többféle erősítővel, de mindenhol élvezhetetlenül vékony. Lehetséges, hogy az én példányommal van valami, vagy ez ilyen?
jol van bekötve ? fazishelyesen ? probald meg egyiknel a + es - -t megcserelni, hatha valamikor valaki egyik dobozban elkötötte.
(nekem nincs Sonata-m, de kicsi zart dobozom van)
Polcsugárzók
Köszi a választ. Mint írtam több hasonló méretű doboz megfordult nálam és egyiknél sem tapasztaltam hasonlót. Én is valami hibára gyanakszom, de vajon mi okozhat ilyen jelenséget? (A fázisfordítást próbáltam, nem az, de olyan.)
Nézz bele a dobozba, lehetséges, hogy valami agytröszt teletömte csillapító anyaggal.
Polcsugárzók
Nekem is volt jó pár Sonatam, így elég jól ismerem a lelkivilágukat. Egyiknél sem tapasztaltam az általad említett mély hiányt. Nagyon sokféle felállásban hallgattam őket, soha nem voltak vérszegények. A Sonata zárt doboz. Ezért másak a mély hangjai mint egy reflex rendszerű hangsugárzónak, mint mennyiségben, mint minőségben. Az, hogy kinek melyik tetszik jobban az már erősen szubjektív. Nem lehet, hogy épp ezt a különbséget hallod? De ha annyira vékonynak észleled, akkor az lehet hiba is. Érdemes lenne átnézetni egy szakemberrel.
Köszi a választ. Mint írtam több hasonló méretű doboz megfordult nálam és egyiknél sem tapasztaltam hasonlót. Én is valami hibára gyanakszom, de vajon mi okozhat ilyen jelenséget? (A fázisfordítást próbáltam, nem az, de olyan.)
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Polcsugárzók
Nagyon sok helyen dicsérik a JPW Sonatat. Hozzám is került egy pár, de nálam más monitorokhoz képest nagyon mély hiányos. A közép és a magas tényleg rendben van de az alja aránytalanul kevés. És itt nem a szub-tartományra gondolok, hanem kb 200 hz -től lefele fél hangerővel játszanak a zenészek. Próbáltam faltól távol, fal mellet sarokban, többféle erősítővel, de mindenhol élvezhetetlenül vékony. Lehetséges, hogy az én példányommal van valami, vagy ez ilyen?
Nekem is volt jó pár Sonatam, így elég jól ismerem a lelkivilágukat. Egyiknél sem tapasztaltam az általad említett mély hiányt. Nagyon sokféle felállásban hallgattam őket, soha nem voltak vérszegények. A Sonata zárt doboz. Ezért másak a mély hangjai mint egy reflex rendszerű hangsugárzónak, mint mennyiségben, mint minőségben. Az, hogy kinek melyik tetszik jobban az már erősen szubjektív. Nem lehet, hogy épp ezt a különbséget hallod? De ha annyira vékonynak észleled, akkor az lehet hiba is. Érdemes lenne átnézetni egy szakemberrel.
Polcsugárzók
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Polcsugárzók
Van élet az igaz, de a főfaluhoz képest.....
Elviekben elrakattam egy Bowers 1200-ast. Jó lenne meg is hallgatni. De ugye az is Bp-en van. Jól össze kell szervezni, mert csak azért nem tudok felugrani.
De sztem jó lesz. Jó irány
Szerimtem Mission 732-est ill hasonlót találsz (nem ritka) de valszeg az említett B&W doboz is jó lehet és mellette pl a JPW Sonata is jó (40 körül mennek)!
Megnyugtatlak hogy Szegeden hatalmas élet van a falucskákhoz képest.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Polcsugárzók
Elviekben a Bowers DM1200-as zárt, és egész pofás darab.
A fiamnak a képen látható dobozt adtam oda, meglepően jól szól egyébként az is, ahhoz képest, hogy milyen kis mütyürke...
Sajnos meghallgatni szegedi lévén kissé necces, mivel a legtöbb dobozka ugye nem itt van. Mondhatni, Szegeden szinte soha nincs semmi..... de ezt már megszoktam.
A Regákkal gondolom a régi angol dobozok passzolhatnak a legjobban.
Szerimtem Mission 732-est ill hasonlót találsz (nem ritka) de valszeg az említett B&W doboz is jó lehet és mellette pl a JPW Sonata is jó (40 körül mennek)!
Megnyugtatlak hogy Szegeden hatalmas élet van a falucskákhoz képest.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- atis
- V.I.P.
Polcsugárzók
Nem tudom mennyire stabilak ezek a konzolok, de jó hogy minden irányba használható!
A B&W dobozok hangját (6xx sorozat magasát) nem kedvelem így ebbe nem szólnék bele.
Mindenképpen front refis vagy zárt dobozt keress.
Pl bizonyos Tannoy, az általad említett Mission ill. régebbi Canton (és társai) dobozokat hallgass meg.
Elviekben a Bowers DM1200-as zárt, és egész pofás darab.
A fiamnak a képen látható dobozt adtam oda, meglepően jól szól egyébként az is, ahhoz képest, hogy milyen kis mütyürke...
Sajnos meghallgatni szegedi lévén kissé necces, mivel a legtöbb dobozka ugye nem itt van. Mondhatni, Szegeden szinte soha nincs semmi..... de ezt már megszoktam.
A Regákkal gondolom a régi angol dobozok passzolhatnak a legjobban.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Polcsugárzók
Kissé gondban vagyok.
A hálószobában is szeretnék zenét hallgatni, de egyedüli lehetőségem a hangsugárzók elhelyezésére a fali konzol.
Valami ilyesmire gondoltam:
https://www.conrad.hu/hu/hangfal-fali-t ... 92991.html
Van tapasztalat a fali konzolon elhelyezett polcsugárzók terén valamelyikőtöknek?
Ráadásul fent lenne az ággyal szemben a helyük, tehát lefelé kellene sugározniuk, megdöntve őket.
Ez a konzol azért jó, mert a bal oldali sugárzót csak a bal oldali falra tudnám feltenni, oda pedig az ilyen kialakítású konzol lenne jó, ami mindenfelé fordítható.
Elektronikák a jelenleg itt a fórumon eladhatatlan Rega Planet és a Brio lennének. Ezekhez keresek majd valami jó kis polcsugárzót.
A Bowers and Wilkins dobozkáiból egy-kettő bejönne.
A fiamnak adtam egy Mission kis dobozt, az baromi jól szól, de azt nem kunyerálom vissza Tőle.
Mit ajánlanátok esetleg max. 40 ezres kereten belül polcsugárzónak a Regához?
Esetleg van-e valakinek valami eladó komplett konzolos dobozkája? Azért jó lenne, ha a későbbiekben is meg tudnám tartani, tehát pl. az említett Bowersek közül szimpatikus a DM1200-as első körben. A frekiátvitele egész jónak tűnik, nem baj, ha kissé mélyebbre megy, mint 65-70 HZ.
Nem tudom mennyire stabilak ezek a konzolok, de jó hogy minden irányba használható!A B&W dobozok hangját (6xx sorozat magasát) nem kedvelem így ebbe nem szólnék bele.
Mindenképpen front refis vagy zárt dobozt keress.
Pl bizonyos Tannoy, az általad említett Mission ill. régebbi Canton (és társai) dobozokat hallgass meg.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- atis
- V.I.P.
Polcsugárzók
Kissé gondban vagyok.
A hálószobában is szeretnék zenét hallgatni, de egyedüli lehetőségem a hangsugárzók elhelyezésére a fali konzol.
Valami ilyesmire gondoltam:
https://www.conrad.hu/hu/hangfal-fali-t ... 92991.html
Van tapasztalat a fali konzolon elhelyezett polcsugárzók terén valamelyikőtöknek?
Ráadásul fent lenne az ággyal szemben a helyük, tehát lefelé kellene sugározniuk, megdöntve őket.
Ez a konzol azért jó, mert a bal oldali sugárzót csak a bal oldali falra tudnám feltenni, oda pedig az ilyen kialakítású konzol lenne jó, ami mindenfelé fordítható.
Elektronikák a jelenleg itt a fórumon eladhatatlan Rega Planet és a Brio lennének. Ezekhez keresek majd valami jó kis polcsugárzót.
A Bowers and Wilkins dobozkáiból egy-kettő bejönne.
A fiamnak adtam egy Mission kis dobozt, az baromi jól szól, de azt nem kunyerálom vissza Tőle.
Mit ajánlanátok esetleg max. 40 ezres kereten belül polcsugárzónak a Regához?
Esetleg van-e valakinek valami eladó komplett konzolos dobozkája? Azért jó lenne, ha a későbbiekben is meg tudnám tartani, tehát pl. az említett Bowersek közül szimpatikus a DM1200-as első körben. A frekiátvitele egész jónak tűnik, nem baj, ha kissé mélyebbre megy, mint 65-70 HZ.
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Polcsugárzók
Sziasztok,
Az Onykyo D-502A és D-202A hangsugárzókkal van valakinek tapasztalata?
köszi, Gábor
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Polcsugárzók
A Royd Sintra amit hirdetek pont ezt közelséget szereti.
(ha érdekel privátban beszélhetünk róla)
Köszi, de ez már erősen túllő a kereten.
Dolgok amiket utálok:
1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák
1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák
Polcsugárzók
Itt szemezgettem a fórumon az eladó dobozoknál. Tannoy Revo R1 pl elég szimpi. Castle Knight 1 is fincsinek tűnik. Vagy van egy Mission M32i is, bár ez már nagyobb mint ahogy lentebb írtam. Mindhárom hátsó lyukas. Újonnan lenne a Wharfi Diamond 220 mint opció, ez alsó nyílásos. Használtban az ~50k környékét céloznám meg. Újonnan a Wharfi egy húszassal több... de ugye új.
Igen, az első reflexes lenne a legjobb, de az meg elég ritka ebben az árkategóriában.
Dolgok amiket utálok:
1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák
1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák
Polcsugárzók
Melyik hangsugárzó lenne?
Sajnos meg kell(ene) hallgatni a leendő helyén.
Volt számtalan hangsugárzóm és nem a reflexnyílás helye számít.
Persze írhatnám, hogy első reflexeset keress, de nem biztos, hogy a te szobádban ez igaz lenne.
Mennyit szánnál a dobozokra?