Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Acoustic Energy
Acoustic Energy
Nem tudjátók, h az Aegis széria mióta van jelen és h mikor tervezik lecserélni ezt a szériát egy újabbra?
Acoustic Energy
Még csak 1-2-3 órája hallgatom ezeket a kis dobozokat, de nagyon tetszenek. Igazán nem számítottam semmire, mert nem úgy állok hozzá, mint anno (szeretném hallgatni, amim van és se több se kevesebb). De amikor bekapcsoltam, apa egyből megjegyezte, h milyen finoman szól. Szép magasa van, nem kevés és nem érzem fejfájdíónak, sem fülsértőnek sem. A mélye kevés (kérdés mihez és kinek), de este háttérzenéhez nagyon finom kis mélyeket tud kiadni magából. A zárt logan subbal alásegítek (80hz-től vágom az evo1-eket és 80hz-ig szól a logan). 10-es skálából 2-esen van a sub. :kiraly: Filmre kevés lesz, de zenéhez pöröj! Nem igazán veszem észre h szól és csak levan rakva valahova, az új lakásba mégjobb lesz!
mProgis zenéket szoktam hallgatni. Nagyon tetszik az összeállítás. Azt hiszem Meg vagyok elégedve.
KuZo-nak (LSK) köszönet mindenért. A segítőkészségéért, idejéért, és türelméért.
Ők is benne vannak a kedvenc cég/boltjaim között, bátran tudom őket ajánlani. És a titkárlány sem utolsó.
Acoustic Energy
Érdekes dolgokat lehet itten olvasni...
- a 2,5 utas dobozban az egyik mélyközép alacsonyan van vágva, h felsőbasszusig kövérebb hangja legyen, esetleg a dobozt úgy hangolják, h szükséges a 2. membrán támogatása a kellő hangnyomáshoz alsóbb tartományokban
- a váltó is jóval drágább, mivel 150-200 Hz-en le vannak vágva 12 dB-vel, oda azé még elég komoly méretű alkatrészek kellenek. (szerintem a duplájába is kerülhet a váltó így)
- előfordult már olyan, h a hsz frekijének az esése megfelelő volt a váltó nélküli váltáshoz, mégis került bele váltó, mert a hangja így nem volt jó
Hirtelen ennyi jutott eszembe!
Acoustic Energy
a 2,5 utasok legnagyobb előnye, hogy a mélyhangok megszólaltatásához meg van a kellő membrán felület, ugyanakkor a pontos középhangok megszólaltatását nem egy nagy és ezáltal tehetetlenebb membrán végzi...
A 2,5utasoknál általában a bafflestep korrekciót oldják meg ezzel.Ha csak a sugárzó felület növelése lenne a cél,akkor ezt sima duplázott mélyközepű kétutassal is megoldhatnák.A problémát az jelenti,hogy éppen a mélyebb frekiken csökken le a terhelő impedancia(a rezonanciáktól eltekintve),amit a kisebb teljesítményű erősítők nem díjaznak(igazából a nagyobbaknak sem lesz ettől jobb a hangjuk).Illetve az említett bafflekompenzáció okán nehezebb lesz az elhelyezése is.Viszont jobban terhelhető a sugárzó így,főleg lent.
Acoustic Energy
lehet nem értelmes,de kipróbáltam,és bizony a közép egyáltalán nincs vágva.ha direktben erősitőre teszem,akkor is pontosan ugyanaz a hangja,mint keresztváltóra épitve.
azt sem értem,h mit nem értettél.ha úgy csinálnám,hogy 2 utas,majd még egy vágás a sub előtt,mint ahogy irod,attól még bonyolultabb lenne a keresztváltó,meg a végeredmény fázismenete is.mert ugye újabb tekercs,stb.gondolom én,de javits ki.
mi nem érthető azon,hogy ami jó minőségű sima 2 utasat hallgattam jobban tetszett,mint a 2.5 utasok ugyanannyi pénzért?de ezzel nem zárom ki,hogy létezik nagyon jó 2.5 utas.csak még én nem találkoztam vele rövidke életem során.
a 2,5 utasok legnagyobb előnye, hogy a mélyhangok megszólaltatásához meg van a kellő membrán felület, ugyanakkor a pontos középhangok megszólaltatását nem egy nagy és ezáltal tehetetlenebb membrán végzi.
Logikus, hogy egy azonos árú kétutas magasabb minőség, mint az azonos áru 2,5 utas, hiszen amíg a kétutasba 2 db hangszóró kell, addig, a 2,5 utasba három. a doboz és a hangváltó kb. egy áraban van.
Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a 4 henger autók jobbak, mint a hathengeresek, mert az négyhengeresek áraban csak rosszabb hathengereseket lehet kapni.
Minden konstrukciónak van előnye, hátránya az egyutasoktól, a 4 (5) utasokig.
gordon314.fw.hu
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Acoustic Energy
lehet nem értelmes,de kipróbáltam,és bizony a közép egyáltalán nincs vágva.ha direktben erősitőre teszem,akkor is pontosan ugyanaz a hangja,mint keresztváltóra épitve.
azt sem értem,h mit nem értettél.ha úgy csinálnám,hogy 2 utas,majd még egy vágás a sub előtt,mint ahogy irod,attól még bonyolultabb lenne a keresztváltó,meg a végeredmény fázismenete is.mert ugye újabb tekercs,stb.gondolom én,de javits ki.
mi nem érthető azon,hogy ami jó minőségű sima 2 utasat hallgattam jobban tetszett,mint a 2.5 utasok ugyanannyi pénzért?de ezzel nem zárom ki,hogy létezik nagyon jó 2.5 utas.csak még én nem találkoztam vele rövidke életem során.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Acoustic Energy
Viszont most már sikerült néhány tévedést leírnod. Mindegyik hangszóró frekvenciaszűrt jelet kap, a mély/közép sugárzó is, hiszen arról lekaszálják a magashangokat Ez így sem teljesen igaz sztem. akkor nem kell vágni a magasakat, ha az adott tartományban már magától is visszaesik a hangszóró hangja, tehát mondjuk ha 2.5 khz-nél drasztikusan esik a középsugárzó , akkor nem kell felette vágni, s így simább az átvitel a közép és magas közt. Igaz ez nagyobb odafigyelést és szakértelmet kíván, meg azt is, hogy a hangszórók összeilljenek.
Naim-ZU
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Acoustic Energy
javits ki,h konkrétan ezzel én hol mondtam ellentétest?
Nem mondtam, hogy ellentétest írtál, csak nem volt helyes, ezért javítottalak ki, mondhatni jószándékból.
Viszont most már sikerült néhány tévedést leírnod. Mindegyik hangszóró frekvenciaszűrt jelet kap, a mély/közép sugárzó is, hiszen arról lekaszálják a magashangokat.
...nincs ujabb kuszálódás a mély mélyebbre való vágásával (igy lehetne a közepet megvágni,majd ezt ujra megvágni a mélynek)
Ezt enyhén szólva nem értem.
...nyilván létezik tökéletesebben megépitett 2.5 utas,de jelenleg nem hiszem,h ugyanazért az árért nekem jobban tetszene,mint egy sima 2 utas.
Ezt is nehezen értelmezem, de összességében nem érdemes az utak számán lovagolni.
- bajnokpityu
- V.I.P.
Acoustic Energy
javits ki,h konkrétan ezzel én hol mondtam ellentétest?
mindegy hogyan fogjuk fel,de a 2.5 utas általában 3 hangszórót jelent ahogy én tudom,de javits ki:
1 magas,megvágva
2 közép mindennemű vágás nélkül
3 mély vágva
a W ilyen,és ahogy én tudom,ez az általános.igy nincs ujabb kuszálódás a mély mélyebbre való vágásával(igy lehetne a közepet megvágni,majd ezt ujra megvágni a mélynek)
max annyit,hogy én feltétlen kivánom a jó hangváltót.jobb tér,tisztább hang az eredménye.és egyre kevéssé kivánom a 2.5 utas W hangját.ez csak erre a tipusra vonatkozik,nyilván létezik tökéletesebben megépitett 2.5 utas,de jelenleg nem hiszem,h ugyanazért az árért nekem jobban tetszene,mint egy sima 2 utas.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Acoustic Energy
Kicsit el vagytok tévedve ezekkel a 2,5 utas dobozokkal kapcsolatban. Ezek gyakorlatilag kétutas sugárzók, amelyben egy (néha a mély/közép sugárzóval megegyező) mélysugárzó besegít 100-200 Hz alatt, mintegy külön subsugárzóként. A keresztváltója nem sokkal egyszerűbb a 3 utasokénál, de ez nem igazán attól függ, hány utas a doboz. Némelyik gyártó a kétutas dobozába is bonyolult áramkört tesz, mások a sokutasokba is csak egyszerűbbet. Ez tervezési filozófia és költségvetési kérdés.
- bajnokpityu
- V.I.P.
Acoustic Energy
Én idén május környékén vettem az Akusztikában EVO3-akat.Mai napig nyúzom őket, de sajna nem vagyok elégedett.A legérdekesebb az az,hogy a középsugárzó szerintem ugyanazt a "mélyhangot" kapja mint a mély.Ennek köszönhetően nagyobb hangerőn a közép majd kiesik addig a mély épphogy mozdul valamit.Ezenkívűl csak nagy hangerőn lehet kihozni a mélyeket is belőle,de akkor viszont már iszonyat sok benne a magashang...Szóval nem az igazi.DE!Az én felszerelésem sajnos még nem jó.Ugyanis még mindig a régi cuccommal hallgatom gagyi sony házimozi erőlködő és olcsó sony dvd lejátszó ólcsó somogyaudiós kábelekkel...majd idővel megpróbálom lecserélni őket,dehát most ez van csak... mégvalami :a mostani erősítőm 2x35wattot tud leadni sztereóban, ezt is épphogy csak kibírják a közepek és még csak teljes hangerőn sincs
Szerintem valami korrektebb rendszerbe kéne kötni és lehet nem lenne gond vele.
a régi wharfedalemben is ugyanigy oldották meg a 3 hangszóró működését.az alsó csak mélyet,a középső(ami pont ugyanaz a hangszóró,mint a mély-20cm) teljes sávot,magas meg megint vágva.ezt hivják 2.5 utasnak.nem tökéletes megoldás,de olcsó,mert annyiba kerül a keresztváltó,mint a sima 2 utasé.
amugy az volt a tapasztalat,hogy ez nem olyan nagy probléma.nem ettől szól sztem sem rosszul.mindenesetre inkább választanék sima 2 utasat,sokkal tisztább a működése,és a hangja sem annyira kusza.teljesitményben,hangnyomásban,persze kevesebb.
Acoustic Energy
Én idén május környékén vettem az Akusztikában EVO3-akat.Mai napig nyúzom őket, de sajna nem vagyok elégedett.A legérdekesebb az az,hogy a középsugárzó szerintem ugyanazt a "mélyhangot" kapja mint a mély.Ennek köszönhetően nagyobb hangerőn a közép majd kiesik addig a mély épphogy mozdul valamit.Ezenkívűl csak nagy hangerőn lehet kihozni a mélyeket is belőle,de akkor viszont már iszonyat sok benne a magashang...Szóval nem az igazi.DE!Az én felszerelésem sajnos még nem jó.Ugyanis még mindig a régi cuccommal hallgatom gagyi sony házimozi erőlködő és olcsó sony dvd lejátszó ólcsó somogyaudiós kábelekkel...majd idővel megpróbálom lecserélni őket,dehát most ez van csak... mégvalami :a mostani erősítőm 2x35wattot tud leadni sztereóban, ezt is épphogy csak kibírják a közepek és még csak teljes hangerőn sincs
Szerintem valami korrektebb rendszerbe kéne kötni és lehet nem lenne gond vele.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Acoustic Energy
Nyúz valaki mostanság EVO 3-ast?Van valami frissebb vélemény?
Zenére kéne...
Acoustic Energy
Én is meghallgattam az Evo 1-eseket. Nem lettem szerelmes. Nagyon pontszerűen szól, nem válnak le a hangok a dobozról, szinte alig van tere. Hallgattuk nagyon drága (Audia CD + erősítő, Nordost Red Dawn) és olcsó (Denon 700-as CD, Aeron, kisebb Nordost) elektronikával is. Egyiken sem volt túlzottan meggyőző. Nem egy egyéniség, ami lehetne akár pozitívum is, de ez esetben nem az. Koherencia rendben, nem láttam frekimenetet, de hallomásra jól van hangolva és elég jó váltó van benne, mert nem húz szét sehol. Transzparencia, felbontás az árkategóriában kiváló. 90-et megérnek, bár én mozira is, zenére is mást vennék.
Acoustic Energy
Ez a márka (Linear széria), milyen hangfalakhoz hasonlítható?
Acoustic Energy
Nyúz valaki mostanság EVO 3-ast?
Van valami frissebb vélemény?
Zenére kéne...
Acoustic Energy
Na tegnap meghallgattam az EVO 3, és az EVO teljes szettet (sztereó, és házimozi).
Először az AERON házimozi erősítőjével néztük/hallgattuk meg egy Hegel CD játszóval. Az EVO 3-ak nagyon szépen szóltak, de nem voltak elég meggyőzőek (csak a két front szólt). A mélyek kicsit erőtlenek voltak nekem, de ez valószínűleg az erősítő miatt volt, meg szerintem még az EVO 3 sem járt sokat.
Aztán CD lejátszás 5 hangfalon (a konfig ugyanaz). Nem volt rossz, kicsit furcsa volt, de nem volt rossz - ezek az Aeron-ok elég jók.
Aztán kicseréltük a Hegel-t, egy Marantz DVD-re, és néztünk egy kis DVD-t (A sólyom végveszélyben, A csapda). Nagyon meggyőző volt (egy fél óra a csatajelenetekből, meg utána egy kis "kasszafúrás"). Viszont kiderült, hogy házimozira az EVO-kat csak és kizárólag mélynyomóval szabad megvenni. A mélynyomó nélkül élettelen, langyos, felületes volt. Nem nyújtott élményt (még Large beállítással sem).
Aztán betettük a Hegel sztereó erősítőt . . . na igen egy házimozi erősítő ilyet sose fog tudni. Életre keltek az EVO 3-ak. Tiszták lettek a mélyek, lett benne dinamika (de tökéletesen kontrollált), a színpada is nyíltabb lett, meg a magasak is csilingelőbbek, egyszóval nagyon jó. Egy kis kétrétegű SACD/CD próba (Diana Krall).
Gyors csere a Marnantz ki, Hegel CD játszó be. Hát SACD technika ide, vagy oda, de a CD azért jobban szól, ha jó futómű van alatta!
Sokat változott az EVO 3 ezalatt a durván 2,5 óra alatt, és persze az előnyére - szeret járni ! Nekem 95%, hogy ez lesz, de még1x visszamegyek a saját cuccaimmal . . .
Ár/érték arányát nézve én még jobb hangfalat ebben a kategóriában nem hallottam . . .
Acoustic Energy
de mennyi volt az ára?!és csak olasz
A 2105-nél 25 ezerrel olcsóbb.
Mondjuk szolgáltatásokban kevesebb, de én hangot keresek elsősorban.
Az hogy olasz, az nekem is kicsit furcsa, de amikor annó kínálták nekem a kínai
CD lejátszómat, akkor is ilyen előítéleteim voltak.
Aztán meghallgattam, és a Myryad helyett ezt vettem meg...
Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Acoustic Energy
nekem tetszett 2105-tel
Nekem is, de aztán meghallgattam az új AERON-nal...
(Ez nem fizetett reklám, de elég jó új versenyző érkezett a piacra.)
persze, lehet:)
de mennyi volt az ára?!
és csak olasz
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Acoustic Energy
nekem tetszett 2105-tel
Nekem is, de aztán meghallgattam az új AERON-nal...
(Ez nem fizetett reklám, de elég jó új versenyző érkezett a piacra.)
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Acoustic Energy
nekem tetszett 2105-tel
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Acoustic Energy
Denonnal próbáltátok?
(Köszi a sok választ )
A DENON 2105-tel hallgattuk.
AERON-nal kezdtük, de U2 koncert alatt váltottunk DENON-ra.
Akkor elsőre sokkal melegebb lett a hangzás. Sokkal élethűbb lett a koncert élmény, ami a több mélynek köszönhető. Ekkor még a részletek sem lettek sokkal kevesebben, csak kicsit összemosódottabb lett a hangzás.
Az AERON később nagyon beindult, és főleg sztereón már a több részlet miatt jobban szólt.
Amúgy a meleg hangzás nagyon szerethetővé tette a DENON-nal, úgyhogy meg kell hallgatni.
Ami kicsit kilógott a sorból a mélynyomó. Valahogy olyan tompa volt. Mondjuk ez a kis méretű lehallgatószobának is köszönhető lehetett.
Állítólag már kaptak olyan visszajelzést, hogy otthoni körülmények között sokkal jobban szólt a rendszer.
Ha lehet ilyet mondani, olyan angolos megszólalása van...
Száraz, higgadt, elegáns. Megjelenésre se csúnya.
Na majd hétfőn én is meglátom, hogy hasonló érzéseim lesznek-e.
Leírom majd . . .
Acoustic Energy
Denonnal próbáltátok?
(Köszi a sok választ )
A DENON 2105-tel hallgattuk.
AERON-nal kezdtük, de U2 koncert alatt váltottunk DENON-ra.
Akkor elsőre sokkal melegebb lett a hangzás. Sokkal élethűbb lett a koncert élmény, ami a több mélynek köszönhető. Ekkor még a részletek sem lettek sokkal kevesebben, csak kicsit összemosódottabb lett a hangzás.
Az AERON később nagyon beindult, és főleg sztereón már a több részlet miatt jobban szólt.
Amúgy a meleg hangzás nagyon szerethetővé tette a DENON-nal, úgyhogy meg kell hallgatni.
Ami kicsit kilógott a sorból a mélynyomó. Valahogy olyan tompa volt. Mondjuk ez a kis méretű lehallgatószobának is köszönhető lehetett.
Állítólag már kaptak olyan visszajelzést, hogy otthoni körülmények között sokkal jobban szólt a rendszer.
Ha lehet ilyet mondani, olyan angolos megszólalása van...
Száraz, higgadt, elegáns. Megjelenésre se csúnya.
Acoustic Energy
Denonnal próbáltátok?
(Köszi a sok választ )
Acoustic Energy
A CD/DVD lejátszó Marantz DV 9500 volt, ami nem egy egyszerű darab…
Az erősítő itthon még új márka, és az AERON névre hallgat. Olasz cucc, és a neten sem találni semmit róla csak olaszul.
Én a nagyobb házimozi erősítőt vártam, de csak a kicsit sikerült behozni.
Ez az AV 2200-as 130 ezer forint, de a DENON 2105-t simán lemosta, ami 155 ezer pénz.
Meghallgattuk még a sztereó erősítőket is, ebből 3 féle van, 70, illetve 90 ezer, na és egy 200-hoz közelebb álló darab, amit a saját CD játszóval hajtottunk.
Az erősítők végén (állványos) Dyno volt, és nem esett nehezükre hajtani…
Elképzelhető, hogy sokkal drágább darabokat is lenyomnak majd, de erre még a bejáratás után visszatérünk...
A házimozi erősítőknek egy szépséghibájuk van csak. A bemenetek elég szűkösek. Tuner nincs, így ha azt is csatlakoztatni akarok, akkor már nem fér el a 4 db RCA páron… Van még egy, ez a digitális kimenet hiánya…
Amúgy élőben szebbek, mint képen. Ajánlott a meghallgatásuk.
Ha a nagyobb AV 2800-as annyival többet fog tudni, mint amennyivel drágább (200 ezer körül lesz), és sztereóban is jó lesz, lehet hogy ezt veszem majd.
A legnagyobb probléma, hogy már hónapok óta várok rá, hogy meghallgassam, de nehezen indul a kapcsolat, és félő, hogy a vásárlásra is hónapokat kell várni…