Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Sub beállítások

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Kapcsold ki magát a subot zenehallgatásnál..
Az miért is lenne jó? Az erősítő küldené a mélyeket a subra, de azoknak nem lenne hol megszólalnia. Szerintem a lehető legrosszabb és az említetteknél nem kevésbé macerás megoldás.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sub beállítások

Lehet, hogy CD hallgatáskor, analóg összeköttetés mellett nem fog szólni. majd kipróbálom ismerősömnél.
Akkor is fog szólni...
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sub beállítások

Erre való az "off" beállítás. Szemben azzal, ha magát a subot kapcsolod ki, amit ugye az erősítő nem érzékel.
Ennek nagyon nem örülök. Az a baj nálam, hogy amikor leülök az erősítő elé, akkor sokszor felváltva hallgatok zenét és nézek filmrészleteket. Nincs sok kedven mindig állítgatni az erősítő setupjában a szubot.

Nem a setupban kell. A SW csatorna hangerőszabályzójának az utolsó állása az "off". Magyarul +12-től lemegy -12-ig, majd ha még eggyel lejjebb veszed, akkor kikapcsolja azt a csatornát, és a mélyeket a frontokra rakja. Persze a lustaság fél egészség.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Tapasztalatom szerint csak akkor érdemes small-ra álítani, ha egészen kicsik a dobozaid. Nekem se valami óriásiak a hangszórók (13cm), de small-ra állítva elvész a mélyek tisztasága és egysége. 
sajti

Egyetértek veled. Amikor meglett az 5.0-ám, akkor én is próbálgattam a surroundokat és a centert is small állásban, de sokkal jobb volt a hangkép, amikor minden large állásban volt.,

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: sajti »

sajti: nekem sztereoban elég a két front. Jó mélyei vannak a mostani szettemnek és ez nekem elég. Sztereohoz meg marad a kapcsolgatás. Most nálam is minden large-on van, mert nincs szub. Ha meglesz kipróbálom, milyen ha a surroundokat és a centert smallra állítom, egyik sem egy nagy doboz.
Tapasztalatom szerint csak akkor érdemes small-ra álítani, ha egészen kicsik a dobozaid. Nekem se valami óriásiak a hangszórók (13cm), de small-ra állítva elvész a mélyek tisztasága és egysége.

sajti

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sub beállítások

Cosmo: Csak egy ötlet: (nem tudom, hogy kötötted be, a denont sem ismerem, hátha...) nálam rca-val van bekötve a sub és ha nem kap 5.1-es DDigital jelet akkor sztereoban nem szól a sub.
Nálam még sehogy nincs bekötve a szub, de múlt héten egy ismerősömnél dirket leteszteltem a egy Denon 1905-öst. De most hogy mondod a DVD lejátszójáról hallgattnk CD-t koax kábelen kersztül. Lehet, hogy e miatt szólt a szub még Direkt módban is. Lehet, hogy CD hallgatáskor, analóg összeköttetés mellett nem fog szólni. majd kipróbálom ismerősömnél.

Szél
Isten Hozott! :)

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: Szél »

Cosmo: Csak egy ötlet: (nem tudom, hogy kötötted be, a denont sem ismerem, hátha...) nálam rca-val van bekötve a sub és ha nem kap 5.1-es DDigital jelet akkor sztereoban nem szól a sub.
TV: Sony 2220ES; Erősítő: Pioneer VSX-AX3; DVD lejátszó: hamarosan jön; Front: Magnat Vektor 77; Center: Magnat Vektor 13; Surround: Magnat Vektor Dipol; Subwoofer: Magnat Omega 250 Kábel: Neotech, Gale

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sub beállítások

sajti: nekem sztereoban elég a két front. Jó mélyei vannak a mostani szettemnek és ez nekem elég. Sztereohoz meg marad a kapcsolgatás. Most nálam is minden large-on van, mert nincs szub. Ha meglesz kipróbálom, milyen ha a surroundokat és a centert smallra állítom, egyik sem egy nagy doboz.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: sajti »

Kapcsold ki magát a subot zenehallgatásnál..illetve kell egy sztereo erősítő + HFK. 

Ez lesz! De ez akkor is idegesítő.

Nálam minden large-ra van állítva. A szub csak effekteket kap. A szub vágási frekijét maximumra állítottam - ez szerintem effekteknél mindegy.
Mondjuk az én helyzetem annyiból könnyebb, hogy minden dobozom teljes értékű és méretű.
Ez a beállítás 99%-ban beválik zenére is. Sajnos az 1%-nál, ahol a mélyek a sub-ra, és a frontokra IS rá vannak keverve, ami zenehallgatásnál nem kicsit zavaró...
Van olyan SACD-m is amelyiknél szintén van szub csatorna. Ezzel pedig egyszerűen nem lehet mit tenni. Ha a hangmérnök akart szubot, akkor kénytelen vagyok használni...

sajti

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sub beállítások

Kapcsold ki magát a subot zenehallgatásnál..illetve kell egy sztereo erősítő + HFK.

Ez lesz! De ez akkor is idegesítő.

Vendég

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ennek nagyon nem örülök. Az a baj nálam, hogy amikor leülök az erősítő elé, akkor sokszor felváltva hallgatok zenét és nézek filmrészleteket. Nincs sok kedven mindig állítgatni az erősítő setupjában a szubot.
Kapcsold ki magát a subot zenehallgatásnál..
illetve kell egy sztereo erősítő + HFK.

Szél

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: Szél »

A THX ajánlásrol hol lehet többet olvasni?Azt mi alapján döntöm el, hogy a fázis kapcsoló melyik állásba legyen?

Google -> és írd be, hogy thx
www.thx.com vagy a sztereo 37. száma

Lejebb írtam már András! THX ajánlás: 80hz. Attól függ mennyit bírnak a Front hangfalaid.
TV: Sony 2220ES; Erősítő: Pioneer VSX-AX3; DVD lejátszó: hamarosan jön; Front: Magnat Vektor 77; Center: Magnat Vektor 13; Surround: Magnat Vektor Dipol; Subwoofer: Magnat Omega 250 Kábel: Neotech, Gale

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sub beállítások

Erre való az "off" beállítás. Szemben azzal, ha magát a subot kapcsolod ki, amit ugye az erősítő nem érzékel.

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sub beállítások

Pont ezért kérdeztem, mert az 1910-s erősdítőnél próbálgattam múlt héten és még Direkt módban is szól a szub! Viszont CD hallgatsásnál nem szeretném, hogy szóljon. Remélem, ha kikapcsolom a szubot, attól még a vágási freki alatti mély hangokat is lesugározzák a frontok!

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: tomtom »

A THX ajánlásrol hol lehet többet olvasni?
Azt mi alapján döntöm el, hogy a fázis kapcsoló melyik állásba legyen?
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sub beállítások

De. Legalábbis a DENON 1803-asnál igen. Viszont itt az erősítőn a sub hangerejét lehet "Off"-ra is venni, így nem kell mindig a sub hátuljánál matatni, ha az ember zenéhez nem akarja használni.
Pont ezért kérdeztem, mert az 1910-s erősdítőnél próbálgattam múlt héten és még Direkt módban is szól a szub! Viszont CD hallgatsásnál nem szeretném, hogy szóljon. Remélem, ha kikapcsolom a szubot, attól még a vágási freki alatti mély hangokat is lesugározzák a frontok!

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sub beállítások

Az jó megoldás, ha a frontokat large-ra, a centert és a surroundokat smallra állítom? Ezen beállítások mellett sztereoban viszont nem szeretném a szubot használni, akkor  ha egyszerűen kikapcsolom a szubot, azzal megoldható ez a probléma és a mélyhangokat a frontok sugározzák le?
Ha Large-ra allitod a frontokat, akkor sztereoban nem szol a sub.

De. Legalábbis a DENON 1803-asnál igen. Viszont itt az erősítőn a sub hangerejét lehet "Off"-ra is venni, így nem kell mindig a sub hátuljánál matatni, ha az ember zenéhez nem akarja használni.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: Tami »

- nekem szimpi ez a THX ajanlas, minden small-ra allitas, 80Hz-tol lefele minden a sub-ra menjen.
- mondjuk en kenyszerpalyan vagyok, mert kicsi hangfalaim vannak igy mindenkepp small a beallitasom, tovabba az erositom eleg oregekcske {4 eves} es a SUB csatorna also vagasi frekije gyarilag van fixen 80Hz-re belove.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: H.Andras »

Az jó megoldás, ha a frontokat large-ra, a centert és a surroundokat smallra állítom? Ezen beállítások mellett sztereoban viszont nem szeretném a szubot használni, akkor ha egyszerűen kikapcsolom a szubot, azzal megoldható ez a probléma és a mélyhangokat a frontok sugározzák le?
Ha Large-ra allitod a frontokat, akkor sztereoban nem szol a sub.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sub beállítások

Az jó megoldás, ha a frontokat large-ra, a centert és a surroundokat smallra állítom? Ezen beállítások mellett sztereoban viszont nem szeretném a szubot használni, akkor ha egyszerűen kikapcsolom a szubot, azzal megoldható ez a probléma és a mélyhangokat a frontok sugározzák le?

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sub beállítások

Ha small alasba kapcsolod, nem kapnak basszust a fronthangfalak, a sub pedig csak az LFE csatornat kapja meg AC3ban es DTSben, ami azt jelenti hogy nem valoszinu hogy tokeletesen passzol majd a frontjaidhoz meg finomhangolas utan sem, raadasul zenehallgataskor sem kapnak a frontok basszust ami nem eppen idealis. En tehat a large beallitast javaslom, enis igy hasznalom, es kicsit lecsavarom az erositon basszust mozihallgataskor hagy melozzon inkabb a sub, zenehallgataskor pedig feljebb tekerem, a subot pedig tobbnyire kikapcsolom.
Ezt vagy rosszul irtad vagy rosszul tudod

Ha small allasban vannak a frontok akkor az erosito lekuldi a melyladara a melyeket AC3 alatt is, DTS-ben is, es sztereoban is. Ha Large minden, akkor csak az LFE csati jelet kapja a melylada.

Ha nem szol igy jol akkor valoszinuleg egesz egyszeruen gyenge, vagy nem eleg pontos a sub, akkor a frontok maradjanak large-ban, az osszes tobbi meg small-ban.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sub beállítások

Sziasztok! 
A következő kérdésekben kellen segítség:

1. Az erősítő menüjében (denon 1705) large v small beállításra kell állítani a hangfalakat? (Clarus Charon szett)

2. LFE beállításnál mit tudok beállítani (0......+20 DB ha jol emlékszem)

3.Ha az erősítőn kereszűl tudom állítani a vágási frekvenciát, akkor elég ott állítani? Ha jol tudom ilyenkor a subládán max-ra kell tekerni a vágási frevenciát.

1. center, hatterek mindenkepp small, ha jo a melylada, akkor a frontokat is rakhatod smallba, igy mindegyik hangfalrol levagja a melyeket, es minden hangfaladnak pont egyforma lesz a melye.
Ha a frontok is smallban vannak, akkor sztereo zenenel is szolni fog a melylada, ami epp nem baj, de ha gyengusz a melynyomo, kesik, vagy nem eleg feszes, akkor inkabb csak elrontja a hangkepet sztereonal.
Itt nalam az XMS ben THX ajanlasok szerint van belove a cucc, tehat minden small, hatterek 180 cm magasan, 2 sub, aki volt itt az tudja, hogy mennyire allatul szol a cucc

2. ez csak hangero. Tedd a sub hangerejet korulbelul félállásba, aztan tolj ra par decibelt az erositon ha kevesnek erzed a melyeket, igy fog legszebben szolni a mely, mivel nem hajtod folyamatosan csutkan a vegfokot.

3. jol tudod. Melyladat told ameddig lehet valszeg 120 Hz, erositon pedig allitsd 80 Hz-re a vagast. Ha bebug a mely, akkor vedd le 70-re vagy 60-ra, de elotte a hangerot probald beallitani, es csak legvegul allitsd alacsonyabbra a frekit. THX ajanlas: 80 Hz.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sub beállítások

Hozzászólás Szerző: tomtom »

Sziasztok!

A következő kérdésekben kellen segítség:

1. Az erősítő menüjében (denon 1705) large v small beállításra kell állítani a hangfalakat? (Clarus Charon szett)

2. LFE beállításnál mit tudok beállítani (0......+20 DB ha jol emlékszem)

3.Ha az erősítőn kereszűl tudom állítani a vágási frekvenciát, akkor elég ott állítani? Ha jol tudom ilyenkor a subládán max-ra kell tekerni a vágási frevenciát.
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

Vendég

Sub beállítások

Köszönöm hozzáértő válaszod, egy ilyen választ vártam.
Köszi.

Vendég

Sub beállítások

A valasz minden kerdesedre ugyanaz - ezek rendszer es izles specifikus dolgok, nincsenek olyan adatok amit minden rendszerre lehetne alkalmazni - ezert van annyi allitasi lehetoseg a subokon. A vagasi frekvencia fugg a frontjaittol is, a subodtol is ess az izlesedtol is, kiserletezz vele es allitsd be ugy ahogy neked tetszik. Az az idealis ha nem hallod hol kezd szolni a sub, olyannak kell lennie mintha a hangfalaid resze lenne, meg kell talalni a megfelelo balanszot. A fazis kapcsoloval ugyanez a helyzet, bar az esetek nagyreszeben a 0-as pozicioban szol jol, neha egyes rendszerekben elofordul hogy jobb 180ban de ez ritka. A hangero is izles kerdese + a szomszedok & csaladtagok turokepessegetol is fugg, csakugy mint az osszes tobbi hangfal eseteben. Ha small alasba kapcsolod, nem kapnak basszust a fronthangfalak, a sub pedig csak az LFE csatornat kapja meg AC3ban es DTSben, ami azt jelenti hogy nem valoszinu hogy tokeletesen passzol majd a frontjaidhoz meg finomhangolas utan sem, raadasul zenehallgataskor sem kapnak a frontok basszust ami nem eppen idealis. En tehat a large beallitast javaslom, enis igy hasznalom, es kicsit lecsavarom az erositon basszust mozihallgataskor hagy melozzon inkabb a sub, zenehallgataskor pedig feljebb tekerem, a subot pedig tobbnyire kikapcsolom.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”