Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Coincident Speaker Technology
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
[Gyanítom,hogy azért nem így tett a doboz tervezője a C25-6-013 magasat használva,hogy ne veszítsenek anagy érzékenységéből semmit,ami a(házon belüli)csövesek ideális partnerévé teszi.
Honnan tudod, hogy konkrétan ezt a típust használja? Kinézetre nem lehet megmondani...
Múltkor néztem az Accuton honlapját, s azt írták, hogy a legtöbb kerámia csipogónak van kompatibilis gyémánt párja. Azaz egy az egyben cserélhető. Nem?
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7220
A hangfalról elég annyit elmondani, hogy Kuzma Szlovéniából azt írta a Coincident honlapjára, hogy az életében hallott legjobb hangszóró. Tehát vett egyet, s ez a véleménye. Azért ez jelent valamit. Gondolom hallot már egyet, s mást....
Többet jelent,mintha a sztereó írná,annyi bizonyos,ám végeredményben lényegtelen.
A gyártók körbeajánlgatják egymást.Se szeri,se száma a hasonló beírásoknak.Különösen szeretik,ha másik gyártó,karmester,vagy valamilyen ismertebb Jazz zenész,stúdiómunkában jártas producer ajánlja a terméküket.
A hangdoboz nagyon jó ár-teljesítmény viszonnyal rendelkezik!
Figyelembe véve azt a tényt,hogy mennyiért lehet hozzájutni a neves gyértóktól az Accuton kilójához...
Hazánkban,amíg nem lesz rendelhető a nagyobbik XTZ devine,ár/teljesítmény viszonylatában nem konkurálhat vele semmi.
Úgy látszik,előbb-utóbb,minden hírneves gyártó eljut az Accuton driverek használatáig,amit én már évek óta vauzok...
A hangfal árába beleszorítottak volna egy gyémánt tweetert,ezzel egy kicsit rá tudtak volna verni a konkurenciára.
Gyanítom,hogy azért nem így tett a doboz tervezője a C25-6-013 magasat használva,hogy ne veszítsenek a
nagy érzékenységéből semmit,ami a(házon belüli)csövesek ideális partnerévé teszi.
Ezen megoldással,viszont elveszítve egy kis természetességet,extra simaságot.
A woofer a viszonylag olcsó(Doboz árához mérten persze.)Peerless 830500 12" XLS.Meghallgattam ezt a típust keresgéléseim során.Nagyon jó ár-teljesítmény viszony,ám jóval a HEX Eton alatt minőség.
Amiben jobbnak éreztem,mint az Eton-t az a hangnyomás,ami nem is csoda,hiszen elsődlegesen THX,DD felhasználásra tervezték.
http://www.tymphany.com/xls-platform
http://www.tymphany.com/xls-12-subwoofer
Ez a hosszúlöketű woofer,olyan mint egy kézigránát 1méterről.
A keresztváltó teória nagyon okos,amit a hangfalnál alkalmaztak.
Mivel gyakorlatilag a legjobb keresztváltó az ami nincs... :kiraly:
Mindösszesen egyetlen Mundorf kondenzátor(remélhetőleg Silver/Gold,vagy Silver/Gold/Oil került beépítésre.)és kettő darab 10 AWG OFC Litz tekercset tartalmaz a jelútban.
Sajnos itt sem az alkatrészek összességét és ugyanannyi munkadíjat fizetünk,mint Éder mesternek tennénk,hanem a high-end cégek jól bevált árazásra vonatkozó képletét használta a Coincident...
Így a kábeleik maradnak továbbra is a cégnél a legjobb ár/hang tényezővel rendelkező termékeik.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Valami árlista félét szívesen olvasgatnék. (Elsősorban kábelekről)
A kábelekre még nincs pontos árpolitika, Szegedi Tibor még tárgyal erről a Coincidenttel. A hangfalakra úgy néz ki, hogy az amerikai ár + ÁFA-t tudjuk tartani.
-
Vendég
Valami árlista félét szívesen olvasgatnék. (Elsősorban kábelekről)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

mivel innéttől ti vagytok a hivatalos forgalmazó, azt javallom, az írjon a 'régi' topic-ba, akinek olyan mondandója van, aminek itt nem bizti, hogy jó helye lenne... - 1ébként pedig használjuk ezt
Igazán lovagias gesztus ez Tőled. Mindjárt beleírok a topicodba... :kiraly:
- Marci bácsi
- Fórumlakó

A Coincident hangfalak közül meghallgatható valamelyik? Elsősorban a Pure Reference érdekelne.
És természetesen a meghírdetett Super Victory is meghallgatható....
- Marci bácsi
- Fórumlakó

A Coincident hangfalak közül meghallgatható valamelyik? Elsősorban a Pure Reference érdekelne.
Igen. Azt is hozunk be. Ayon erősítőkkel tervezzük hajtani. Bejáratjuk, aztán el lehet jönni. No meg vásárolni is.
A hangfalról elég annyit elmondani, hogy Kuzma Szlovéniából azt írta a Coincident honlapjára, hogy az életében hallott legjobb hangszóró. Tehát vett egyet, s ez a véleménye. Azért ez jelent valamit. Gondolom hallot már egyet, s mást....
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Töröltem az Ayon audio topicba kezdetben írt coincidentes hozzászólásokat, köztük a sajátjaimat is. Köszönöm a mégértéseteket.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Nézzétek meg ezt a lehetőséget: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19959
- Marci bácsi
- Fórumlakó

esetleg nézd meg ezt is, Marci bácsi, ill. mindenki, akit érdekelnek a Coincident kábelek> http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... 952&st=180
ezt én nyitottam anno róluk...
Tibort pedig üdvözlöm, s örülök, h végre összejött a hazai forgalmazás
Köszi! Szerintem jól meg fog férni egymés mellett a két topic, illetve jól kiegészítik majd egymást.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

A barátom, Szegedi Tibor cége, az Ultimate AV kft. (http://www.ultimateav.hu/), az Ayon márka után a kanadai Coincident Speaker Technology termékeinek is hivatalos importőre lett (a Coincident ezt már feltüntette a honlapján).
Korábban egyébként ő volt a svájci importőr, tehát régi kapcsolata van a céggel.
Vigyázat! Az ultimateaudio már nem Szegedi Tiboré, s már nem is importőre az Ayon és egyéb termékeknek!
A cég honlapja: http://www.coincidentspeaker.com/
Bárki rendelhet most már rajtunk keresztül (pl. nekem írva) bármely Coincident terméket. Biztos lehet benne, hogy olcsóbban megkapja, mint a többi európai disztribútornál. (Európai viszonteladó egyébként nem sok van.)
Ebbe a topicba várom a Coincidenttel kapcsolatos megjegyzéseket, infókat, képeket stb...