Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Spendor termékek

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Kedves urak! 

Spendor A6R-rel volt valakinek személyes tapasztalata és mik azok?  

<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: vazze »

Ha valakit érdekel lehet tudok egy pár BC-1-et eredeti gurulós állvánnyal szép állapotban.
Talán még a manual-ja is megvan
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Ha valaki 1/2-t hallgat, pls egy privát üzenet.
Nem megvenni akarom.
Köszönöm.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

zapco1269
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 46
Kapcsolat:

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: zapco1269 »

Kicsit késve, de csak jön a válasz.
A különbség az, hogy az SP2 az első, eredeti verzió, az SP2/2, az pedig a második.

Más a tweeter, az SP2/2 egy újabb Scanspeak modellt kapott.
A váltóban is módosult pár dolog.
a mélyközép kapott egy porvédőt középre.

Az SP2, 2/2 és a 2/3 egy sínen van, a 2/3R meg az R2 ott már kicsit más lett a hang.

Sony 65A90J Samsung Q990C,Focal Electra 1027BE,Profile SR908,2X Rel R-305,Audionet SAM G2 ,Audioquest Dragon interconnect XLR, Audioquest Dragon High Current 1.5 meter, Pirelli tápösvény ,Siltech octopus elosztó ,Wireworld,Fidelizer AirStream Router

chord
Beköltözött
Beköltözött

Spendor termékek

Kicsit késve, de csak jön a válasz.
A különbség az, hogy az SP2 az első, eredeti verzió, az SP2/2, az pedig a második.

Más a tweeter, az SP2/2 egy újabb Scanspeak modellt kapott.
A váltóban is módosult pár dolog.
a mélyközép kapott egy porvédőt középre.

Az SP2, 2/2 és a 2/3 egy sínen van, a 2/3R meg az R2 ott már kicsit más lett a hang.

zapco1269
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 46
Kapcsolat:

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: zapco1269 »

Sziasztok!

Mi a különbség a SPENDOR SP2 és a SP2/2 között?
Sony 65A90J Samsung Q990C,Focal Electra 1027BE,Profile SR908,2X Rel R-305,Audionet SAM G2 ,Audioquest Dragon interconnect XLR, Audioquest Dragon High Current 1.5 meter, Pirelli tápösvény ,Siltech octopus elosztó ,Wireworld,Fidelizer AirStream Router

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: tonya »

Spendor vs. Harbeth
itt

Én magam sem értem, de egy idő után mindig előveszem a Spendor BC1-t
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

chord
Beköltözött
Beköltözött

Spendor termékek

Érdekes megtalálni saját gondolatainkat, sőt, saját esetünket leírva, valaki mástól, sokkal régebben.

"On vocals, the SP2/3 showed why people have been downsizing for years and getting rid of mucho-expensive speaker systems for these superb British monitors."

(itt)

chord
Beköltözött
Beköltözött

Spendor termékek

Spendor vs. Harbeth
itt

Vendég

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a válaszokat. Kicsit képlékeny a dolog. Mielőtt ugrok a sötétbe, előbb a környéken hallgatózok. Még az is lehet, hogy erősítő-csere lesz előbb.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Az SP 2/2-vel jobban jársz.

Még egy teljesen egyértelmű szavazat az SP2/2-re. 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Adódott egy dilemma. Egyszerűen megfogalmazva: SP 2/2 vagy S5e? Rendszer az aláírásban, a zenéket meg az eddigi hozzászólásaimból sejthetitek. Nem, mindkettő nagyon mesze van, hogy elinduljak egyesével hallgatózni.
Az SP 2/2-vel jobban jársz.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Nyilván a humorérzékemet fejleszteni járok ide. 

vagy azért is
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Spendor termékek

Nyilván a humorérzékemet fejleszteni járok ide. 

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Hallgasd párosával...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Nem, mindkettő nagyon mesze van, hogy elinduljak egyesével hallgatózni.

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Spendor termékek

Adódott egy dilemma. Egyszerűen megfogalmazva: SP 2/2 vagy S5e? Rendszer az aláírásban, a zenéket meg az eddigi hozzászólásaimból sejthetitek. Nem, mindkettő nagyon mesze van, hogy elinduljak egyesével hallgatózni.

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Sziasztok spendor A6 hallott már valaki?
Az elődjét - S6 - hallottam, nagyon kellemes, 25-30m2-en jól kifutja magát. Az A3-at is hallottam, az inkább az SA1-hez hasonlít. Mindkét dobozt pár hónapig hallgattam, kellemesek voltak abban az ársávban. A legjobb ezekből a kétutasokból az S8 szerintem. Abban a régi mélyközép driver van, és annak ellenére hogy 8"-es nagyon gyors.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Sziasztok spendor A6 hallott már valaki?

merleg1023
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: merleg1023 »

Köszi a gyors választ. Nekem elég fontos a zenei hangoknál a precíz, pontos, finnom hangok. Inkább legyen egy kicsit vékonyabb de nagy térrel és szép sztereó képpel rendelkezen. És nagyon fontos hogy a hang szépen leváljon a dobozrol. Pl: Heybrook...

Szia!

Lehet, hogy nem jól értettél, vagy én fogalmaztam félreérthetően. Hosszú évekekig volt Heybrook HB-1-em is. Persze, ha nem a híres Heybrokk HB-1 -re gondolsz, akkor a további irományom már nem érvényes...
Szerintem semmiben meg sem közelíti a HB-1-et, a Spendor Prelude több kategóriával jobb, sokkal magasabb zeneiséget produkáló hangsugárzó. Ráadásul nem olyan vékony cincogás és prezensz túltengés mint a HB-1 hanem nagyon közelít a kiegyenlített hangzáshoz. A Predule nagyon hallgatható marad a viszonylag drágább hangsugárzók melett meghallgatva is, pl. Vandersteen 2C; Spendor SP100 is, míg ezek mellett a Helybrokk HB-1 csak igen szerényke hangot produkál. Persze elismerem ez is szubjektív, mert vannak akik az olyan hangot szeretik.
Rendszer: Spendor SP100, Norma REVO IPA 140, Meridian 203 DAC, Marantz CD62, VdH Friest, Kimber 8TC, KENWOOD KD-990, Audio Technika OC9/III, KFKI VLS_T40.30, Indiscret phono.

Azzurro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -6

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: Azzurro »

Szia!

Nekem van egy pár Spendor Prelude hangsugárzóm (is). Azt mondják rá, hogy ez a belépő szintű Spendor, de nekem jobban tetszik a hangja mint a Spendor SP2/3 (első változat) és a 45/1 típusjelű, német piacra gyártott változatnál is. Telt, nyugodt, vastag hangú és egyben dinamikus, nagyon részletgazdag, de nem precízkedő, nagyon jól hallgatható hang. A Spendor SP100 kicsiben. És nem túl igényes az elektronikai környzetre (vagyis olcsó erősítővel is jól szól), persze az igazi formáját komoly rendszerekben hozza. Én a Prelúdot100 eFt alatt vettem valamivel, de egy jó állapotú példány sokkal többet is megér.

Köszi a gyors választ. Nekem elég fontos a zenei hangoknál a precíz, pontos, finnom hangok. Inkább legyen egy kicsit vékonyabb de nagy térrel és szép sztereó képpel rendelkezen. És nagyon fontos hogy a hang szépen leváljon a dobozrol. Pl: Heybrook...

merleg1023

Spendor termékek

Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék Spedor Prelude BBC dobozokról. Üdv!

Szia!

Nekem van egy pár Spendor Prelude hangsugárzóm (is). Azt mondják rá, hogy ez a belépő szintű Spendor, de nekem jobban tetszik a hangja mint a Spendor SP2/3 (első változat) és a 45/1 típusjelű, német piacra gyártott változatnál is. Telt, nyugodt, vastag hangú és egyben dinamikus, nagyon részletgazdag, de nem precízkedő, nagyon jól hallgatható hang. A Spendor SP100 kicsiben. És nem túl igényes az elektronikai környzetre (vagyis olcsó erősítővel is jól szól), persze az igazi formáját komoly rendszerekben hozza. Én a Prelúdot100 eFt alatt vettem valamivel, de egy jó állapotú példány sokkal többet is megér.
Rendszer: Spendor SP100, Norma REVO IPA 140, Meridian 203 DAC, Marantz CD62, VdH Friest, Kimber 8TC, KENWOOD KD-990, Audio Technika OC9/III, KFKI VLS_T40.30, Indiscret phono.

Azzurro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -6

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: Azzurro »

Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék Spedor Prelude BBC dobozokról. Üdv!

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: George »

Köszönöm szépen a hasznos válaszod és többiek válaszát is!
Igen a szinergia jelenségét már többször megtapasztaltam én is. Míg a B&W féle Aura Evolution VUA-100 kis tranzisztoros erősítőm gyönyörűen szól a saját építésű hangsugárzómmal, addig a Spendor SP100-al egy viszonylag vastag, de teljesen döglött és unalmas hangot produkál. Van egy Dénes Péter féle nagyon régi, EF86-6P3SZ -ekből álló PP-és csöves erősítőm, azzal volt eddig a legjobb az SP100 hangja. Az viszont nem az a teljesen nyugodt és mégis informatív és egyben nagyvonalú hangzás amire vágyom. Úgy látszik az ilyen jellegű hangot produkáló erősítő nem lesz túl olcsó...

Spendor dobozok kapcsán csak megerősíteni tudlak !
Mikor eladtam a WB dobozaim, sokáig keresgéltem mi lenne a megfelelő a helyére, azaz 'pótolni' az általa hagyott űrt.
A próbálkozásaim között szerepelt  jó néhány modell 2-300e között , ami ideig óráig maradt, a hiányérzet még mindig ott volt.

A szempontjaim között  mindig is a természetes , valós énekhang, valódi hangszerek, pontos , precíz mélyek szerepeltek , valós méretű színpadon elhelyezve .
Nyilván nem 1/1 -ben az élőzenét reprodukálva, mert az lehetetlen küldetés számomra...

Az S6 első szériás ládikójával már ~ három éve élek együtt, tökéletes az összhang
Amennyiben valaki hangszeres zenét szeretne otthon, legyen az rock , jazz, akusztikus zene, komolyzene, még egy mai pop sláger sem fog gondot okozni,
nem lő mellé egy Spendorral !
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

merleg1023

Spendor termékek

Bocsánatot kérek, azt hiszem nagyon félre érthetően fogalmaztam. Én egyáltalán nem "kínlódok" a Spendor SP100-al!   Sokan szeretnének így kínlódni azt hiszem. Éppen ellenkezőleg. Nagyon örülök neki és szívesen hallgatom. A legjobb hangsugárzóm ami eddig volt. Nem ez az első Spendorom, ezen kívül még van három kisebb is... Nem azért mintha azok nem lennének elég jók, csak azok mind más miatt jók. Gondolom ismerős ez az érzés. 
Az SP100-al "probléma" csak annyi, - persze erősen időzőjelben -, hogy még nem találtam meg hozzá az igazán megfelelő erősítőt. Amivel a legtöbbet ill. lehető a legtöbbet ki tudnám hozni belőle. Persze így is gyönyörűen szól, nagyon nem egy kezdő hang... Próbáltam már olyan erősítővel ami nagyon illett hozzá, de annak az összeszerelési színvonala nem felelt meg az igényeimnek (jóhírű magyar gyártó, ezért inkább nem említem név szerint). Az a helyzet, hogy én is több évdizede hifizem, csak igen ritkán szólok hozzá az internetes fórumokhoz. Én inkább a közvetlen-empirikus tapasztalatok alapján történő fejlődés híve vagyok.
Üdvözlet és jó éjszakát Mindenkinek!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”