Szerintem irreálisak azon elvárások, a prémium fejesekkel szemben, hogy szóljanak ugyanolyan jól, mint a 40 eurósok. Ki venné meg 3000 euróert, ha úgy szólna, mint a 40 eurós? Nyilván sokkal, nagyon sokkal jobban szólnak.earforce írta: ↑2025.02.04., kedd 15:39Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
….
Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.
….
Szerintem egy belépő kategóriás fejesnek nem a mélye jobb (nekem is van 3000 forintos Panasonic fejhallgatóm), hanem hiányzik belőle a középtartomány nagy része, a magasak nagy része, és a mélyek alja. Van egy kellemes basszuskiemelésük.
Aztán ma voltam egy opera előadáson, gála volt, több darabból áriák és duettek. Egy ilyet a Focal utopia 2020- as, amit hallottam, nyilván akármilyen jó elektronikát raknak elé, még megközelíteni is nehezen tud csak, de törekszik rá, tetszik a hangja, örömmel lehet hallgatni. A prémium fejesek szerintem a minél többféle zene minél valósághűbb reprodukciójára törekednek (több- kevesebb sikerrel).
A belépő kategóriások meg egy ennél sokkal szűkebb hangzás tartományban adnak vissza valamit a zenéből, a zene egy részéből. De ha valakinek a 40 eurós hangja tetszik, az nem baj, csak akkor nem kell egy 3000 eurósat hallgatni, mert az rögtön az ember arcába tolja a rendszer hibáit. Meg igényelnek egy normális tápellátást is, ami sajnos szintén nem olcsó.