Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Sandokan!
És meg is vetted vagy még nézelődsz más hangfalak között?
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
Celestion hangsugárzók
Én is a Diamond 8.4 és a Celestion között vacilálok. Tegnap elmentem meghallgatni őket. Először a 8.4-t hallgattam, majd következett a F30-as. Nem volt rossz a 8.4-es sem, de a F30-as szerintem sokkal szebben szólt: sokkal teltett, dinamikusabb, és jóval nagyobb teret szólaltatott meg. Lehet, hogy nem volt benne annyi mély, de nekem ez is bőven elég volt.A lényeg, hogy mindenki hallgassa meg és maga döntse el, hogy melyik tetszik neki.
Sandokan!
Köszi az infót, hasonló a dillemmám annyi különbséggel hogy még a tannoy meg a quadral is képben van. De Gordon meg a te ajánlásod miatt egyre jobban hajazok a celestionre. Csak front volt bekötve vagy szett?
Csak a frontokat hallgattam meg, de ez nekem bőven elég volt, teljes mértékben meggyőzött a hangminőségével.
Celestion hangsugárzók
Én is a Diamond 8.4 és a Celestion között vacilálok. Tegnap elmentem meghallgatni őket. Először a 8.4-t hallgattam, majd következett a F30-as. Nem volt rossz a 8.4-es sem, de a F30-as szerintem sokkal szebben szólt: sokkal teltett, dinamikusabb, és jóval nagyobb teret szólaltatott meg. Lehet, hogy nem volt benne annyi mély, de nekem ez is bőven elég volt.A lényeg, hogy mindenki hallgassa meg és maga döntse el, hogy melyik tetszik neki.
Sandokan!
Köszi az infót, hasonló a dillemmám annyi különbséggel hogy még a tannoy meg a quadral is képben van. De Gordon meg a te ajánlásod miatt egyre jobban hajazok a celestionre. Csak front volt bekötve vagy szett?
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
Celestion hangsugárzók
Én is hasonlóképp vaciláltam e kettő között. Sajnos én egy helyen nem tudtam meghallgatni őket, így sötétbe ugrottam, amikor megrendeltem a Celestion-öket.
A mélye zenéhez messze elég. Sokkal több és jobb mélye van, mint a szerény 55 Hz-es specifikációból gondolnánk.
Filmhez, meg a Diamond 8.4 erős mélye sem tudja teljes mértékben helyettesíteni a mélynyomót.
Ami viszont negatív tapasztalat: a múlt héten szerelgettem banándugókat és meg kellett küzdeni az egyik érintkezővel, hogy a műanyag dugót kioperáljam, illetve egy másiknál pedig sorjás volt a furat ezért ott inkább hagyni fogom a csavaros megoldást.
gordon314.fw.hu
Celestion hangsugárzók
Én is a Diamond 8.4 és a Celestion között vacilálok. Tegnap elmentem meghallgatni őket. Először a 8.4-t hallgattam, majd következett a F30-as. Nem volt rossz a 8.4-es sem, de a F30-as szerintem sokkal szebben szólt: sokkal teltett, dinamikusabb, és jóval nagyobb teret szólaltatott meg. Lehet, hogy nem volt benne annyi mély, de nekem ez is bőven elég volt.
A lényeg, hogy mindenki hallgassa meg és maga döntse el, hogy melyik tetszik neki.
Celestion hangsugárzók
Celestion...az egy fogalom.
Csak elő kell venni a 80-s évek HiFi-Magazinjait igen impozáns , kitűnő minősítéseket kapott, (és ott ez nagy szó volt) csak beszerezhetetlen, illetve elérhetetlenül drága volt.
Celestion hangsugárzók
A Celestion az egyik leghíresebb gitár hangszóró gyártó. A HIFI területére csak nem rég téved
az egyik leghíresebb és legrégibb brit hangszórógyártó - külön "gitár" jelző nélkül! 80 éve foglalkoznak hangszórókkal, a hifiben is kezdettől fogva ott vannak
az más téma, h nálunk nem annyira ismert (esetleg csak a zenei szakmában), valóban
Celestion hangsugárzók
A Celestion az egyik leghíresebb gitár hangszóró gyártó. A HIFI területére csak nem rég téved. De ha egy könnyűzenét valaha is játszó emberkének azt mondod Celestion, máris a húzós gitártémák a mellszaggató riffek és a rock zene mint olyan jut az eszébe. Nem hinném hogy a Celestion kevésbé lenne ismert mint akár a Warfe, akár a többi lent felsorolt. Egyszerűen csak más "szakmában" ismert.
Nevesebb gyártók akik Celestiont építenek be: Marshall, Peavey, SWR, VOX.
Celestion hangsugárzók
Mondjuk az 55Hz-es alsó határfreki a Celestion F30-nál nem túl díszes érték... ehhez már kell a szubládaAz érzékenysége viszont nem rossz.
Imre
Mint friss Celestion tulajdonos had szóljak hozzá a témához, ami talán még némi érdeklődésre számot tarthat.
A Celestion mint tradícionális angol márka 1924-re datálódik és jelenleg a Kef tulajdonában van, ha jól tudom. Olyan referenciákkal büszkélkedhet, mint a Beatles.
Az 55 Hz-es alsó frekvenciahatárt 2(!) dB esésre adják meg, míg sok más gyártó 5 dB-es esést is megenged a frekvenciahatárok megadásánál. Sajnos görbét nem találtam az F30-as frekvenciaátviteléhez. Szívesen megnézném és össze is hasonlítanám mondjuk a Diamond 8.4-esével.
No persze a 8.4 mindenképpen megeszi mélyben.
Én is a Diamon és Celestion szett között hezitáltam. Ami nálam a Celestion mellett szólt:
8 Ohm-os impedancia
90 dB érzékenység
titánium dom magas sugárzó
kedvezőbb ár
kevésbé elterjedt (csak a különcségem miatt pozitívum)
több korrekt adat
Ami ellene szólt volna:
kevesebb mély
kevésbé ismert ezért nehezebb lesz majd használtan eladni
nem tudtam sehol meghallgatni (lutri volt)
A kevlár sugárzók és a polipropilén, csillámpala(?) bevonatú közép mély sugárzók közül nem tudnám megmondani melyik a jobb. A Celestion oldalán a kevlár hátrányairól lehet olvasni, de ők nyílván a saját fejlesztésüket fogják dícsérni.
Zenével nekem elegendő a mélye. Nagyon kellemesen hallgatható, mélyhiányt nem tapasztaltam ezidáig. Igaz főleg jazzt (bár a nagybőgő az szépen szól rajta a mélyben is) akusztikus zenét, bluest hallgatok rajta. Keményebb műfajokhoz lehet, hogy valakinek több mélyre lenne szüksége.
Mozinál egyértelmű a szubláda szükségessége, de azt tökéletesen egy 8.4 front pár sem tudja pótolni. (Elég ha csak azt nézzük, hogy egy külön erősítő dolgozik a mélyekre.)
Ha valakit érdekel esetleg valami az F sorozattal, akkor szívesen megnézem, lefényképezem, meghallgatom neki!
gordon314.fw.hu
Celestion hangsugárzók
Mondjuk az 55Hz-es alsó határfreki a Celestion F30-nál nem túl díszes érték... ehhez már kell a szubláda
Az érzékenysége viszont nem rossz.
Imre
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Celestion hangsugárzók
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Celestion hangsugárzók
Közben megtaláltam a gyártó honlapját.
Az adatai alapján nem tűnik rossznak, bár a teljesítményük nem egetverő.
Megint csak azt tudom mondani: A füledre hallgass, ne ránk...
http://www.celestion.com/products/fseries/f30.html
Üdv: Imre
Celestion hangsugárzók
Hali!
Megnéztem a cuucot a depón. Semmi adat róla. Teljesítmény, átviteli sáv, érzékenység, impedancia?
Őszintén szólva így nem lehet eldönteni. Hallgasd meg, és ha NEKED tetszik, és elektromos paramétereiben is illik az erölködőhöz, akkor vedd meg.
De szerintem hozzálöksz még 20-30eFt-ot és annyiért már kapsz egy korrekt kis Wharefedale szettet. (Pl Diamond 8.4, 8.2, 8C )
A mapple szín szerintem szebb is mint ez, kevlár membrános, ismert márka, jobban tudsz hozzá alkatrészt is szerezni, ha netán kicsit jobban meghajtanád a kelleténél...
Őszintén szólva hangfalszett témában erről a típusról még nem is hallottam.
B&W, Wharefedale, Jamo, Acoustic Research, Bose, Infinity, Magnat, stb, no de Celestion? no persze lehet, hogy csak én vagyok tudatlan láma...
és ettől még lehet tuti a cucc.
Szerintem a füledet kérdezd, ha lehet minél több zenei stílussal teszteld.
De azért ajánlom figyelmedbe a Wharefedale Diamond szettet is, ha szereted a lágy, kiegyensúlyozott, jól fókuszált hangzást...
Üdv: Imre
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
Úgy látom nem volt nagy sikere a témának
De azért én ismét megpróbálom felmelegíteni. Hallott már valaki erről a márkáról ?
Mit gondoltok meg ér egy
1 pár Celestion F10 hangsugárzó
1 pár Celestion F30 hangsugárzó
1 db Celestion F35C centersugárzó
129900 Ft-ot ?
Köszi
Ghostie
Celestion hangsugárzók
T. Urak!
Van-e valakinek tapasztalata Celestion F-sorozatú hangfalakkal?
netdepo-n láttam, megtetszett, MM-ban a frontokat meg is hallgattam, de a komplett szettet még nem.
Marantz-hoz vagy Onkyo-hoz lenne (azt is el kéne már döntenem :smile1: )