Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Monitor Audio hangsugárzók
- Batka
- V.I.P.
- Értékelés: 202
Én a BR-6-on úgy csináltam meg, hogy a VDH 352-es kábelből levágtam egy 5cm-s darabot majd a csatlakozón átdugtam és így szorítottam be. Nem kellett saru sem hozzá.
Teljesen jó, én is így tettem volna, ha nem gyári szerelt a hangfalkábelem.
Amúgy harmadáron tényleg extrajó biznisz volt a Silver RS szett!
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Na meg is csináltam. Sajnos nem lett egy esztétikai remekmű, mivel a 0,4mm vastag ezüstöt nem könnyű megmunkálni (végül körömvágó ollóval alakítgattam )
Viszont amire kell, arra szerintem a legjobb
A hangfalkábel a magas aljzatokba csatlakozik és a Siltech színezüst lemezkék (5mm2-es keresztmettszet!) viszik a jelet a mélyre.
Először minőségi jumper kábelt akartam venni, de jobban belegondolva (saru-kontaktus-kábel-kontaktus-saru) annál jobb egy ilyen jumper, minél egyszerűbb, minél kevesebb féle és jobb vezető anyagból van.
Ja és mindezt egy 20cm-es darab FT12-es kábelből (5eFt-os "beruházás")
Most hallgatom, nagyon jó!
Én a BR-6-on úgy csináltam meg, hogy a VDH 352-es kábelből levágtam egy 5cm-s darabot majd a csatlakozón átdugtam és így szorítottam be. Nem kellett saru sem hozzá.
- Batka
- V.I.P.
Wow, örülök hogy belevágsz! Én is kerestem egy ideig valami jobb QED kábelt jumpernek (Revelation/Genesis) de hát esélytelen itt találni olyat...
Na meg is csináltam. Sajnos nem lett egy esztétikai remekmű, mivel a 0,4mm vastag ezüstöt nem könnyű megmunkálni (végül körömvágó ollóval alakítgattam )
Viszont amire kell, arra szerintem a legjobb
A hangfalkábel a magas aljzatokba csatlakozik és a Siltech színezüst lemezkék (5mm2-es keresztmettszet!) viszik a jelet a mélyre.
Először minőségi jumper kábelt akartam venni, de jobban belegondolva (saru-kontaktus-kábel-kontaktus-saru) annál jobb egy ilyen jumper, minél egyszerűbb, minél kevesebb féle és jobb vezető anyagból van.
Ja és mindezt egy 20cm-es darab FT12-es kábelből (5eFt-os "beruházás")
Most hallgatom, nagyon jó!
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
Viszont én majd harmad áron vettem a komplett, bejáratós silver szettet és így, ilyen áron nincs vetélytársa.
Az tuti,hogy annyit nagyon megért.
Nekem egyébként tetszett a Silver monitor,főleg úgy,hogy 90000 Ft volt a használt ára.
Ezek a dobozok nagyon jól meg vannak építve.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- orionr
- V.I.P.
Szegeden olcsóbb dobozokkal is összehasonlítottuk a Silvert.
Szerintem egy kis tuning ráférne.Úgy viszont nagyon jó doboz válna belőle.
Viszont én majd harmad áron vettem a komplett, bejáratós silver szettet és így, ilyen áron nincs vetélytársa. :bebebebebebe:
Köszi szépen!
Most már csak a Dune Base-t akarom lecserélni a nemsokára megjelenő Dune Pro-ra, aztán nem akarok semmit, csak élvezni a zenét + a filmeket
Ja és egy kis apróság, hogy ne legyen teljesen offtopic: a MA gyári aranyozott rézlemez jumpereket a héten cserélem Siltech FT12 lapos, széles színezüst kábelből készített hasonló méretű összekötő darabkákra.
Wow, örülök hogy belevágsz! Én is kerestem egy ideig valami jobb QED kábelt jumpernek (Revelation/Genesis) de hát esélytelen itt találni olyat...
- Batka
- V.I.P.
Pontosan, az RX szinte mindent megkapott amit anno a GS széria. Nézegettem a rendszered, teljesen megértem az elégedettséged
Köszi szépen!
Most már csak a Dune Base-t akarom lecserélni a nemsokára megjelenő Dune Pro-ra, aztán nem akarok semmit, csak élvezni a zenét + a filmeket
Ja és egy kis apróság, hogy ne legyen teljesen offtopic: a MA gyári aranyozott rézlemez jumpereket a héten cserélem Siltech FT12 lapos, széles színezüst kábelből készített hasonló méretű összekötő darabkákra.
Viszont a silver RX szériának már nem olyan nagy a lemaradása a gold GS mögött:
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/te ... udio.shtml
Én nagyon szeretem, nem is tervezem az RX-ek cseréjét. :ohnoohnoohno
Pontosan, az RX szinte mindent megkapott amit anno a GS széria. Nézegettem a rendszered, teljesen megértem az elégedettséged
- Batka
- V.I.P.
Ezért a különbségért fizetni kell: masszívabb cink ötvözető keret és merevítés, HiVE port, drágább C-CAM magas, RST közép. Ez árban is megmutatkozik: A GS10 állvánnyal 460.000 HUF, az RS5 pedig 200.000-210.000 HUF volt újonnan. Ettől függetlenül az RS5 kivitele jóval túlmutat az árán szerintem. A hangja is tetszik, de az már szubjektív
Viszont a silver RX szériának már nem olyan nagy a lemaradása a gold GS mögött:
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/te ... udio.shtml
Én nagyon szeretem, nem is tervezem az RX-ek cseréjét. :ohnoohnoohno
Ezért a különbségért fizetni kell: masszívabb cink ötvözető keret és merevítés, HiVE port, drágább C-CAM magas, RST közép. Ez árban is megmutatkozik: A GS10 állvánnyal 460.000 HUF, az RS5 pedig 200.000-210.000 HUF volt újonnan. Ettől függetlenül az RS5 kivitele jóval túlmutat az árán szerintem. A hangja is tetszik, de az már szubjektív
Akciósan is pont a duplája az M3 ára, így az összehasonlítás sem "mérvadó".
Szerintem az RS8 egy nagyon jó hangfal, kivitelre még csak hasonlót sem láttam ebben az árkategóriában soha. Hangra meg főképp nem.
Az M3 és M6 nekem sajnos kimaradt eddig, bár kíváncsi lettem volna rájuk, mindkettő szimpatikus megépítésű darab.
Webáruház:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
A bronz nekem nagyon nem tetszett.Volt "szerencsém" hallgatni.
A Silver-ből csak a monitort hallgattam meg.Azon is spóroltak rendesen a Gold-hoz képest.
GS10-es dobozom volt egy darabig.
A múltkor egy Silvert cseréltek le egy Swans M3-ra.Óriási különbség volt a két doboz között.
Ez volt az:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... io__st__20
Akciósan is pont a duplája az M3 ára, így az összehasonlítás sem "mérvadó".
Szerintem az RS8 egy nagyon jó hangfal, kivitelre még csak hasonlót sem láttam ebben az árkategóriában soha. Hangra meg főképp nem.
Az M3 és M6 nekem sajnos kimaradt eddig, bár kíváncsi lettem volna rájuk, mindkettő szimpatikus megépítésű darab.
Naim-ZU
Igazából a bronz sem rossz, csak ott a doboz anyagán spóroltak, mert furnérozott bútorlapból van.
A bronz nekem nagyon nem tetszett.Volt "szerencsém" hallgatni.
A Silver-ből csak a monitort hallgattam meg.Azon is spóroltak rendesen a Gold-hoz képest.
GS10-es dobozom volt egy darabig.
A múltkor egy Silvert cseréltek le egy Swans M3-ra.Óriási különbség volt a két doboz között.
Ez volt az:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... io__st__20
Webáruház:
- orionr
- V.I.P.
Összekevertem a nevét.Azt hittem,hogy bronz.
Igazából a bronz sem rossz, csak ott a doboz anyagán spóroltak, mert furnérozott bútorlapból van.
Persze, hogy komolyabb, de az ára is az.
Nem rosszak a silverek.
Összekevertem a nevét.Azt hittem,hogy bronz.
Webáruház:
- orionr
- V.I.P.
Szerintem a GS10-es nem picit komolyabb.
Persze, hogy komolyabb, de az ára is az.
Nem rosszak a silverek.
Egy pár RS5 van vendégségben. Azért szeretem ezt a dobozt mert a hangja még mindig inkább egy monitor doboz pozícionáltságára mutat, viszont méretéből adódóan jobb a tonalitása és tere mint egy kisebb doboznak.
Szerintem a GS10-es nem picit komolyabb.
Webáruház:
Melyik típus? A qed kábelekkel milyen a hangja? Próbáltad más kábelekkel is?
Egy pár RS5 van vendégségben. Azért szeretem ezt a dobozt mert a hangja még mindig inkább egy monitor doboz pozícionáltságára mutat, viszont méretéből adódóan jobb a tonalitása és tere mint egy kisebb doboznak.
A legelső kábelem Kácsa volt (link) ami ma is megvan tartaléknak, de már látszik hogy jól ráült a hangképre, a mostanihoz képest kevés ritmustartással és terjengős mélyekkel. Azután lépegettem QED-en belül feljebb: Silver Anniversary XT, Silver Anniversary Bi-Wire, majd végül Genesis. A QED kábeleken hallatszik hogy egy irány, semmi túlzás sehol, kiegyenlített a hnag. A Genesis pedig már nagyon jó dobozoknak is elég lehet szerintem.
- orionr
- V.I.P.
Együtt a család
Melyik típus? A qed kábelekkel milyen a hangja? Próbáltad más kábelekkel is?
Együtt a család
- orionr
- V.I.P.
Értem. Az nem így néz ki és nálunk az egész fal ezzel van beborítva. Nagyon észre lehet venni, mert ahogy megyünk el a fal mellett, a bal fülemmel hallom a gépek zaját, a jobb fülemmel semmit, de olyannyira nem, hogy az ember úgy érzi, mint ha megszédülne, vagy a jobb fülére megsüketült volna.
Ez valami barkácsolt hangfogó? Mert nálunk a cégnél gyári panelok vannak és nagyon jól elnyelik a hangokat. Nem tudom miből van, ilyen lamellákból áll össze.
Egy az egyben ilyen csak, szövettel borított:
- orionr
- V.I.P.
Olyan is van három darab (fa keret, kőzetgyapot kitöltés, szövet borítás) de nem oldotta meg a sarokban felerősödő mély hangok gondját úgy mit ezek a hengerek.
Ez valami barkácsolt hangfogó? Mert nálunk a cégnél gyári panelok vannak és nagyon jól elnyelik a hangokat. Nem tudom miből van, ilyen lamellákból áll össze.
Szerintem egy jó méretezett hangelnyelő panel jobb lehet.
Olyan is van három darab (fa keret, kőzetgyapot kitöltés, szövet borítás) de nem oldotta meg a sarokban felerősödő mély hangok gondját úgy mit ezek a hengerek.
- orionr
- V.I.P.
Szerintem pedig elég egyszerű. Adott volt egy teljesen sima, visszaverő felület ami ezekkel a hengerekkel egyenlőtlenné vált. Amikor kb 1,5-2x ilyen sűrűn voltak fent, az már számomra rossz irányba vitte a hangzást, nagyon fojtotta a mély hangokat. Próbálgatni kellett amíg megfelelő nem lett.
A jobb oldali doboz sarokban való elhelyezése miatt például erősen túltelített volt jobb fül irányába érkező a baszzus. Mondhatni nem volt rendben a hallott balansz. Így most ez is sokat javult - teljesen megszüntetni nyilvánvalóan nem lehet, ahhoz ugyanakkora falfelület kellene - de elmúlt a zavaró egyenlőtlenség.
Szerintem egy jó méretezett hangelnyelő panel jobb lehet.