Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.11.20., szer. 17:03
zoli73 írta:
2024.11.20., szer. 16:08

Több empátiát, több toleranciát elvtársak!
Ha nem vernéd a habot, nem tartanánk itt.
Te tartottad fontosnak, hogy kioktass, hogy miért teszek három kérdőjelet a saját kérdésem után és hogy leírtam, hogy meggondolnám a Klipsch ajánlását/vásárlását.
Arra nyilván válaszoltam, aztán Te megint , aztán jöttek egyéb reakciók is.

A gát átszakadt, azt már csak csenddel tudod befoltozni.

Ahogy látom, egyre többször kapsz kedvet, hogy tanácsot adj, kioktass, óvva ints, hogy ki, mit hogy mondjon, vagy ne mondjon... gondolkodik.gif
Nem gondolnám, hogy én bárkit is, bármikor kioktattam volna bármiről.
A közel 15 éves ittlétem alatt, már nem egy tanácsot adtam, javasoltam, de nem hinném, hogy azokkal bárkit félrevezettem, kárt okoztam volna, vagy ártottam volna bárkinek. Sajnálom, hogy sok mindenben nem értesz velem egyet, de elfogadom, mert mindenki máshogy áll ehhez a hobbihoz, de nekem e miatt meg sem fordulna a fejemben, hogy bárkit is csendre intsek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1378

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Den írta:
2024.11.20., szer. 16:40

Most első magyar emberként vettem meg a legnagyobb SVS frontot és a tesztelő odavolt érte: sosem hallott ilyen hiteles zongorahangot hangfalból.
Ha van kedved, betehetnél egy - két képet a cuccról. :napsut:

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2024.11.20., szer. 16:08

Ha nem vernéd a habot, nem tartanánk itt.
Te tartottad fontosnak, hogy kioktass, hogy miért teszek három kérdőjelet a saját kérdésem után és hogy leírtam, hogy meggondolnám a Klipsch ajánlását/vásárlását.
Arra nyilván válaszoltam, aztán Te megint , aztán jöttek egyéb reakciók is.

A gát átszakadt, azt már csak csenddel tudod befoltozni.

Egyébként, akinek annyira tetszik a Klipsch, az elég határozott egyéníség, annak úgy is mindegy, ki mit mond, meg fogja venni.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Amerikában is és itthon is nagyon népszerű márka, azért vettem meg az egész sorozatot. Mondom magamban, ha ennyien veszik, akkor rossz nem lehet! Aztán még azért, mert egyből volt minden a mozihoz és az ára is jó volt. Az SVS- t drágának találtam, a Mikkel- Kesslert nem hallgathattam meg és irtózatosan drágák és kicsik.
A Klipscheket is csak halkan próbánál, itt hibáztam.

Véleményt kértek, hát azt produkáltuk ketten: a valóságot. :noproblemo:

Nézd meg az eladásokat, oldalakon keresztül nincs SVS, vagy feljebb lépés miatt eladó...Klipsch annál több. Az SVS- el kellett volna kezdenem...
Most első magyar emberként vettem meg a legnagyobb SVS frontot és a tesztelő odavolt érte: sosem hallott ilyen hiteles zongorahangot hangfalból.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: akvapark »

A Klipsch-hoz.
Anno a HFM sokat cikkezett az eredeti Klipschhornról.
Bizony beismerte megboldogult Darvas László, hogy alaposan kiábrándult, színezett, torz hangjából.
Na, ja után favorizálta Spendor BC1-et. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ehhez a Klipsch témához lenne 1-2 gondolatom.
Den kolléga nyitó hozzászólását magam is pozitívan értékeltem, mert amilyen Klipsch hangsugárzókat eddig hallottam, azok nekem sem tetszettek, de ettől még másnak simán tetszhet. Ízlések és pofonok.
Amiket Tottyi linkelt, azok nem voltak közte, így akár azok nekem is tetszhetnének. Nem tudom.
Viszont azért mindenkit óva intenék attól, hogy nagyon belelovallja magát ebbe az össznépi Klipsch ócsárolásba! Mert gondoljátok csak magatokat annak a fórumtársnak a helyébe, aki ilyeneket hírdet, vagy vásárolni szeretne. Vajon hogyan esik ez nekik? Mennyire húzza le az üzletüket, hogy itt kejelentettétek bölcsen, hogy ez egy nagy sz@r, és senki ne vegyen ilyet?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

tottyi írta:
2024.11.20., szer. 11:52

En meg nem hallottam oket foleg a felso kategoriat de ezeknek is olyan szornyu hangjuk van?
A legtöbb esetben egy márka következetesen egy bizonyos hangzásideál szerint építí a dobozait. / Vagy bármi mást./
A Klipsch sem kivétel, nekik ez a hangzás, ez a karakter az iránytű, a tuti, ezt csiszolják feljebb is, a lényeg ezért marad.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Den írta:
2024.11.20., szer. 12:54

Amikor kimondtam, hogy Klipsch, akkor sajnálkozva néztek sokan rám, egyetlen jóindulatú ember sem mondta, hogy meg ne vedd, csendben maradtak.
Amikor én kimondtam, hogy nem ajánlom, jött a huhogás, meg hogy mi az a sok kérdőjel.
Ez az A verzió.
Aztán jön a B verzió, hogy de hát az ízlések, meg a pofonok, meg a zenék, meg hogy nem Wagnerre kell, meg az akusztika, meg a periféria, meg a szubjektivítás, meg hogy nem hallunk egyformán, meg a többi terelő rizsa.
Má' azt hittem, én süketültem meg, vagy van ízlésficamom... gondolkodik.gif
Szóval nem, aki kúltúrált hangú doboz formájában hosszabb távon jót akar magának, vagy másnak, az nem veszi és nem ajánlja árkategóriától függetlenül ezt a márkát.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A tölcséres szerkezeten nem változtatnak, ezért a magas hang harsány, fülsértő, egyértelműen túlzásba vitt tartománya számomra is elviselhetetlenné vált egy idő után.
Olyan hangfalat vegyél, amit akár évtizedeken át hallgathatsz, nem akarod lecserélni. A cserélgetések sokba kerülnek és felesleges, ha tudatosan minőséget vásárolsz.

Amikor kimondtam, hogy Klipsch, akkor sajnálkozva néztek sokan rám, egyetlen jóindulatú ember sem mondta, hogy meg ne vedd, csendben maradtak. Saját kárból tanultam meg, hogy csak jobban járhatsz más hangszóróval.
Semmit nem szabad megvenni érdemi meghallgatás nélkül. Ha nem lehet meghallgatni, akkor ne vedd meg. Ha csak halkan hajlandóak megszólaltatni, akkor se vedd meg.

Szándékosan, hibával gyártott hangfalat gyárt a Klipsch, egy idő után elviselhetetlenül sok lesz a magas hang, ha akarod, ha nem.
A nem szabad megvenni kategória! 36_1_10.gif
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Den írta:
2024.11.20., szer. 10:46
11 Klipsch hangfalam volt az elitből, sikerült eladnom egyszerre az összeset.

A Klipscheknek van egy olyan hátrányuk, ami miatt egyáltalán nem engedném forgalmazni őket: :smile30: az a tölcséres szerkezetük :smile51: , ami miatt elviselhetetlenül sok lesz a magas tartomány. gondolkodik.gif

A többi tulajdonságuk mind rendben van: dinamika, kinézet, tönkretehetetlen stb, de gyakorlatilag a használhatatlan, egyáltalán nem ajánlott, sőt menekülj tőle kategóriába sorolom. :ohnoohnoohno:

De ha ki akarsz cseszni magaddal :smile33: és szórni a pénzt használhatatlan hangfalakra, senki sem fog eléd állni, fogadd meg a jótanácsokat!
En meg nem hallottam oket foleg a felso kategoriat de ezeknek is olyan szornyu hangjuk van?

Klipschorn AK6
Klipsh Jubilee
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

11 Klipsch hangfalam volt az elitből, sikerült eladnom egyszerre az összeset.

A Klipscheknek van egy olyan hátrányuk, ami miatt egyáltalán nem engedném forgalmazni őket: :smile30: az a tölcséres szerkezetük :smile51: , ami miatt elviselhetetlenül sok lesz a magas tartomány. gondolkodik.gif

A többi tulajdonságuk mind rendben van: dinamika, kinézet, tönkretehetetlen stb, de gyakorlatilag a használhatatlan, egyáltalán nem ajánlott, sőt menekülj tőle kategóriába sorolom. :ohnoohnoohno:

De ha ki akarsz cseszni magaddal :smile33: és szórni a pénzt használhatatlan hangfalakra, senki sem fog eléd állni, fogadd meg a jótanácsokat!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: ikapsel »

Rock60 írta:
2024.11.19., kedd 17:27
ikapsel írta:
2024.11.19., kedd 11:33

Mi van akkor, ha ...
Látom pesti vagy.
Itt szomorkodik bebugyolálva a Celestion F18 -am és tudok átvinni - ha gondolod - egy Metrum dacot is, mindkettőt próbára. Van IC és digi coax kábel is.
Ezekből már valamit ki lehet deríteni...
Ez nagyon jól hangzik, köszönöm a felajánlást, élnék vele. Egyeztessünk telefonon (ha adsz egy számot hívlak, illetve az én számom 70 kilenc 402 943).

Rock60
Őslakos
Őslakos

ikapsel írta:
2024.11.19., kedd 11:33

Mi van akkor, ha ...
Látom pesti vagy.
Itt szomorkodik bebugyolálva a Celestion F18 -am és tudok átvinni - ha gondolod - egy Metrum dacot is, mindkettőt próbára. Van IC és digi coax kábel is.
Ezekből már valamit ki lehet deríteni...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pedig a sub sem rossz otlet, olyanon gondolkodnek amibe belemegy mindket jel az erositobol es a sub-bol megy tovabb a hangfalkabel a hangfalakba.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Őslakos
Őslakos

Snipi írta:
2024.11.19., kedd 12:19
Akkor kanyarodjunk vissza a hangsugárzóhoz : én szinte biztosra veszem, hogy a nem megfelelő basszusért (ha van ilyen) a hangsugárzó a "felelős".
T+A TMR 70 :napsut:
Van mélye, elég kiegyenlített, jó a felbontása és az ára. Próbáld meg meghallgatni.
Gondolom nem olyan nagy probléma, hogy olcsó, a maradékból és a Tannoy árából már egy egész jó dac-ot vehetsz...
A sub-bal nem vacakolnék...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.11.19., kedd 17:06-kor.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Akkor kanyarodjunk vissza a hangsugárzóhoz : én szinte biztosra veszem, hogy a nem megfelelő basszusért (ha van ilyen) a hangsugárzó a "felelős". Bár ezzel a méricskéléssel, meg hogy mi hány Hertz, nem igazán értek egyet, de ez az én bajom, viszont szerintem DAC meg drót varázslásokkal nem lesz több vagy jobb a basszus. Max. nagy befektetéssel, sok szívással, egy kicsit. A sub kérdése meg elég macerás, bár én ezt csak hallomásból tudom, hogy a 2.1-es sztereó rendszert piszok nehéz jól összelőni. Ha ebben gondolkodsz mindenképpen ajánlott a beállításnál-bemérésnél szakember segítségét (tanácsát) igénybe venni. Meg az is elég kérdéses, hogy a Tannoy hangsugárzóhoz milyen sub passzolna.
Szerintem az a "német vonal" jó megközelítés, mert a német hangsugárzók - általában - (nekem is van 2 pár) kicsit túlspilázottak az angolokhoz képest, ami azt is jelenti, hogy már halkabban is megjönnek a sávszélek. (Én is ilyesmire használom őket : halk háttérzenéléshez, filmnézéshez, ilyesmi.)
Az a Canton-Elac vonal (valaki említette) akár még jó is lehet, bár nem az én világom. Én egy Magnat Monitor Supreme 202-öt használok, ami tudom hogy a legalja, de amire használom (lásd feljebb) az is elég. Persze "leülős" zenehallgatáshoz nem jó.
A Dynaudiok biztos jók (én nem szeretem őket) viszont véleményem szerint nagyon túlárazottak, és azokhoz erőmű kell. (Valaki írta is már ha jól láttam.)
Esetleg ha meg tudsz barátkozni a hangkarakterükkel (nekem nem sikerült) valami polcos JBL-t is megnézhetsz. Még nem hallottam, hogy azok basszusára valaki panaszkodott volna.
Kb. ennyi.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Az jó útnak tűnik nekem, hogy beszerzel egy szubot, ha még oda tudod szorítani valahova a szobádban. A streamered/dacod (Allo Boss) nem ismerem, de ahogy néztem netes képeken külső tápja van. Nem tudom most mit használsz hozzá, de mielőtt eladod, talán érdemes nézni hozzá egy jófajta lineáris tápot, ha még nincs. Ettől javulhat annyit felbontásban az egész, hogy azt mondod pont ez kellett.

A legtöbb vélemény az volt, most visszanézve, hogy ne cseréld le a Profile 632-t.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

wasiliy888 írta:
2024.11.19., kedd 10:35
Konkrétumot, amit láttam most hirdetésben egy Epos M5i állványos - 140e. Ez úgy tíz éves lehet, jó kis állványos az alap M5 fejlesztett változata. Mélyekben valószínű, hogy még a Tannoynál is kevesebb, de láttam még egy Elac Debut 2.0 aktív szubot - 135e. Kábelt is adnak hozzá. Ez így együtt már túl van a megadott kereteden, de a Tannoyt csak el lehet adni 70e körül.
Mi van akkor, ha első körben csak a szubot illesztem a rendszerbe?

Illetve mondtátok, hogy esetleg egy jobb DAC is elkelne,
most ugye 3 DAC van a rendszerben, az ALLO BOSS2 (ami egyben a streamer is, így az összes NAS-on lévő lossless zene azon keresztül megy), a Rotel CD lejátszó saját DAC-ja itt, meg a Cambridge saját DAC-ja, CD-ket ezeken "keresztül" szoktam hallgatni. De a legtöbbet a streamer van használva, szóval az ALLO BOSS2 DAC-ja szól a legtöbbet. Na most ha azt mondjátok, hogy itt a DAC a szűk keresztmetszet, akkor nemcsak DAC-ot, hanem streamer-t is kell venni, vagy pedig olyan streamert amibe már olyan kategóriás DAC van...

Jól elkanyarodtunk a "milyen hangsugárzót..." témakörtől, de a válaszaitok alapján most elbizonytalanodtam, hogy mit is kéne első körben fejleszteni a rendszeren...

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Konkrétumot, amit láttam most hirdetésben egy Epos M5i állványos - 140e. Ez úgy tíz éves lehet, jó kis állványos az alap M5 fejlesztett változata. Mélyekben valószínű, hogy még a Tannoynál is kevesebb, de láttam még egy Elac Debut 2.0 aktív szubot - 135e. Kábelt is adnak hozzá. Ez így együtt már túl van a megadott kereteden, de a Tannoyt csak el lehet adni 70e körül.
Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Állványos doboznál a 40-45 Hz körüli alsó határ szerintem bőven jónak számít, elegendő egy 20 nm-es szobába, és jelentősen több, mint a Tannoy 55Hz-es alsó értéke. Ez utóbbi gyári adat, de hihetőnek tűnik.
Az viszont nem biztos, hogy egy másik doboz ténylegesen tudja, azt a bizonyos mélytöbbletet amit ráírtak a brosurára, illetve az elhelyezés, és a szoba akusztikája is befolyásolhatja.
Dynavox X4000

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

ikapsel írta:
2024.11.18., hétf. 10:04
Szia, igen állványon vannak a Tannoyok is.
A Tannoy-okkal alapvetően a legnagyobb problémám az, hogy csak nagyobb hangerőnél jönnek meg a részletek és a basszus. És abból kiindulva, hogy ezek 30 éves dobozok, gondoltam azóta a hangsugárzó technológia fejlődött(?) annyit, hogy ebben az árkategóriában legyen valami ami ezeknél jobb.

Nem analitikus stúdiómonitorokat keresek, hanem olyat ami meleg (analóg) és dinamikus. Van ilyen ebben az árkategóriában?
En sokat keresgeltem hangfalak kozott aminek jo basszusa van de azt nem fogod megkapni 150-200 e forint korul. A hangfalnak kene tudnia 30Hz koruli frekvenciat akkor lesz neki jo mélye. Allitolag a regebbi Canton GLE 100-ak eleg jok meylben vagy nemet markak ami talan beleferne de pl ez a Canton is igen ritkan van elado. Nekem ami mar eleg jo volt melyben az a Dynaudio Contour 1.8 MKII de ahoz viszont kell egy eromu, hogy meghajtsa.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ikapsel írta:
2024.11.18., hétf. 21:37
Rock60 írta:
2024.11.18., hétf. 18:13
Rock60 írta:
2024.11.18., hétf. 12:56

Amiket felsoroltam, amit találsz használtan 150 - ig, azokat mind érdemes számításba venni és meghallgatni.
Celestion, Mission, Kef, Rogers... Epos is jó lehet, azt még nem hallottam.
Én a T+A - t is meghallgatnám - szeretem a hangjukat.
Állódoboz nem jön számításba ?
Van az apróban egy Zsolt - féle állódoboz 149 - ért...
Állódoboz sajnos nem fér el, viszont 200-ig fel tudok menni, szóval nem 150 a határ...
A probléma az, hogy amit szeretnél (jobb basszus, több részlet) egyáltalán nem biztos, hogy megjön egy hangsugárzó cserével. A keretedből kijön egy a mostaninál lényegesen fiatalabb dobozpár, mondjuk 5-10 éves, viszont mindenképp állványos fér csak el. Az állóknál sem garantált, hogy jobb lenne mélyben, de aminek meg hasonló a mérete és a hangszórói is, ott végképp. Ennek fizikai korlátai vannak. És ahogy Rock írta, lehet nem is a hangsugárzóid korlátozzák a rendszered hangját.
Dynavox X4000

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Rock60 írta:
2024.11.18., hétf. 18:13
Rock60 írta:

Amiket felsoroltam, amit találsz használtan 150 - ig, azokat mind érdemes számításba venni és meghallgatni.
Állódoboz sajnos nem fér el, viszont 200-ig fel tudok menni, szóval nem 150 a határ...

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

ikapsel írta:
2024.11.18., hétf. 10:04

A Tannoy-okkal alapvetően a legnagyobb problémám az, hogy csak nagyobb hangerőnél jönnek meg a részletek és a basszus.
Nem analitikus stúdiómonitorokat keresek, hanem olyat ami meleg (analóg) és dinamikus. Van ilyen ebben az árkategóriában?
Igen, az nem jó, ha csak hajtva jön elő a lényeg...
/ Persze erősítő is "tudhat " ilyet produkálni./

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”