Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6186

Re: Dali Zensor gyári tüske méret?

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Pardon írta:
2021.09.21., kedd 15:24
Sziasztok. Dali zensor 7. Tud valaki segíteni a méretben (M8, M6) , mert sehol nem találok adatot erről?

Esetleg keresek nem gyári olcsóbb tüskét 8db-ot.

Köszönöm szépen.
Ahogy az előttem szóló írta: M6.
Itt találsz, alátétet is:
viewtopic.php?p=2632327#p2632327
Itt van Dali is:
viewtopic.php?f=162&t=164022
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

DanielG
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Re: Dali Zensor gyári tüske méret?

Hozzászólás Szerző: DanielG »

6

Pardon
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Dali Zensor gyári tüske méret?

Hozzászólás Szerző: Pardon »

Sziasztok. Dali zensor 7. Tud valaki segíteni a méretben (M8, M6) , mert sehol nem találok adatot erről?

Esetleg keresek nem gyári olcsóbb tüskét 8db-ot.

Köszönöm szépen.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Valahogy olyan DALI-s feelingem van, amikor ezt a hangfalat nézem:

https://homemovie.hu/termek/dynavoice-d ... fal-tolgy/

Skandináv ez is és méreteit, a hangszórók elosztását, típusát és specifikációját tekintve nagyon-nagyon hasonlít az én IKON 8-as hangfalaimra. A mérete cm-re szinte ugyanaz.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

miguel17
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: miguel17 »

Sziasztok! Adott egy dali concept 6 hangfal pár ami 6 ohm-os és egy harman kardon avr147 -es erösítő. Most vettem észre, hogy az erösítő hátulján ill a leirásban a kimenő impedancia 8 ohm van írva (nem szerepel a 4-8 ohm)! Ez jelenthet valami problémát hosszútávon az erösítőnek vagy a hangzásban számít valamit? Jobb lenne hozzá mondjuk egy 8 ohm-os hangfal?
Csatolmányok
5CB14AA5-57BF-4B49-A9BF-E8E9E1ADF3BA.jpeg
5CB14AA5-57BF-4B49-A9BF-E8E9E1ADF3BA.jpeg (1.67 MiB) Megtekintve 3725 alkalommal

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Alex_Aston írta:
2021.02.14., vas. 19:04
allein írta:
2021.02.14., vas. 16:34
Mert ugye azt úgy tervezték, hogy gyárilag a SUB-ra megy rá :D Atyauristen, amire felhoztam a subot az 5. emeltre, mindössze 50kg :D

Szomszédok szóba állnak még veled, vagy csak a rendőrséget küldték? ;)
Nem gyenge mélyláda! ;)
Már családtagok és együtt házimoziznak. ;peace;
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

allein írta:
Mert ugye azt úgy tervezték, hogy gyárilag a SUB-ra megy rá :D Atyauristen, amire felhoztam a subot az 5. emeltre, mindössze 50kg :D

176356B0-57DD-4EF5-AF2B-BAD5BE36DDF5.jpeg51CC70BB-AE83-4422-B2E8-D159B573C1EB.jpegDC7F58A6-0B32-47AA-8AB7-C68954623AF5.jpeg
Láttam a gyári szettet. Komoly "cucc", de csak 1 állványt akarok csinálni alumíniumból, amire rá tudom rakni a centert.
Mélyláda terén más elképzelésem van tovább fejlesztés terén: Sunfire vagy JL Audio, de nem túlméretezett darab, 12"-os.
Egy alap elgondolás már született. Olyan, mint az eladó sorban lévő hangfal állványaim, de alacsonyabb és nagyobb talppal és felső résszel. A felső részre gumi "tüskék" kerülnének és arra rá a hangfal.

allein
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: allein »

A szetthez volt még két Dali Helicon 300 MK2, egy nap után ahogy megkaptam a szettet el is adtam :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

allein írta:

Szomszédok szóba állnak még veled, vagy csak a rendőrséget küldték? ;)
Csak a Marantz! :-D

darthdick

Hozzászólás Szerző: darthdick »

allein írta:

176356B0-57DD-4EF5-AF2B-BAD5BE36DDF5.jpeg51CC70BB-AE83-4422-B2E8-D159B573C1EB.jpegDC7F58A6-0B32-47AA-8AB7-C68954623AF5.jpeg
Ha egyszer lenne egy ilyen szett itthon...Ó drága kenyér;-)
Komoly kvhàz lehetett!

allein
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: allein »

176356B0-57DD-4EF5-AF2B-BAD5BE36DDF5.jpeg
176356B0-57DD-4EF5-AF2B-BAD5BE36DDF5.jpeg (2.34 MiB) Megtekintve 3616 alkalommal
51CC70BB-AE83-4422-B2E8-D159B573C1EB.jpeg
51CC70BB-AE83-4422-B2E8-D159B573C1EB.jpeg (2.29 MiB) Megtekintve 3616 alkalommal
DC7F58A6-0B32-47AA-8AB7-C68954623AF5.jpeg
DC7F58A6-0B32-47AA-8AB7-C68954623AF5.jpeg (1.99 MiB) Megtekintve 3616 alkalommal

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Megvan az új center hangfal (Dali Helicon) és a kérdés mit rakják alá?
Most egy nikecell lap van alatta ideiglenesen.
Mivel ívelt a hangfal alja is, ezért nem egyszerű a dolog. gondolkodik.gif

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2021.02.01., hétf. 20:43
Palm írta:
2021.02.01., hétf. 19:43
Belenéztem a Dali Mentor 6 belsejébe és amit múltkor találtam képet a hangváltóról a valóságot mutatta.
Íme ilyen:

Kép

Kép

Ezt aztán lehet még fokozni, még többet kihozni. Ebből belső vezeték, kondik, ellenállások és tekercsek cseréje lesz.

Kondenzátorok:
-22 uF 100WV bi-polar
-5,6 uF 100WV bi-polar
-0,68 uF 250V 5%

Ellenállások:
-10W 8R2J
-10W 10RJ
-10W 1RJ
-5W 3R3J
-5W 47RJ

A tekercseket ki kell forrasztanom valamikor, hogy pontos értéket tudjak mérni. Rá nem írták az értékét egyre sem.
Ez jónak számít?
Nekem igy első ránézésre úgy néz ki, mintha valaki otthon rakta volna össze, és nem túl szépen.
Persze normál esetben senki nem turkál a hangfalában, leszámítva néhány "hülyét" :D , így mindegy, hogy néz ki. A lényeg, hogy jó legyen.
A közvetlenül összeforrasztott alkatrészek jó megoldás.
Ezek elég alap alkatrészek, de vannak ennél rosszabbak is.
A jobb alkatrészek mind fizikai méret terén nagyobbak, mind drágábbak és komolyabban is néznek ki és ami a legfontosabb, hogy jobban is szól tőlük a hangfal.
Van elektronikai végzettségem is, meg egyik barátom sok hasznos infóval ellátott és ezért tudom, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek a gyári hangfalak többségében.
Csak 1 példa a gyári és a tuning hangváltó közötti különbségre (a nagyobb méretű a tuning):

Kép

A T+A hangfalaim tuning után igencsak megtáltosodtak. Annak a gyári hangváltója is hasonló szitu volt. A tuning hangváltó maradt kapcsolás terén ugyan az, mint a gyári, de jobb alkatrészekből épül fel. Az ára nem volt olcsó, de sajnos ez ezzel jár. Valamiért valamit.
A Mundorf, Jantzen, Duelund kondik jobbak a Bennic kondiknál. Sajnos a minőséget meg is kell fizetni. Ilyen hangfalnál már a Jantzen Superior Z Cap kondi családot érdemes belerakni, de talán a Silver család sem túlzás.
A vasmagosnál jobb a légmagos, annál jobb a rézfólia tekercs. A Jantzen és a Mundorf is csinál tekercseket.
A sima kerámia ellenállásoknál jobb a MOX típusú. Csinál ilyent a Mundorf és a Jantzen is. A Caddock már más típus, de azok nagyon jók.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Palm írta:
2021.02.01., hétf. 19:43
Belenéztem a Dali Mentor 6 belsejébe és amit múltkor találtam képet a hangváltóról a valóságot mutatta.
Íme ilyen:

Kép

Kép

Ezt aztán lehet még fokozni, még többet kihozni. Ebből belső vezeték, kondik, ellenállások és tekercsek cseréje lesz.

Kondenzátorok:
-22 uF 100WV bi-polar
-5,6 uF 100WV bi-polar
-0,68 uF 250V 5%

Ellenállások:
-10W 8R2J
-10W 10RJ
-10W 1RJ
-5W 3R3J
-5W 47RJ

A tekercseket ki kell forrasztanom valamikor, hogy pontos értéket tudjak mérni. Rá nem írták az értékét egyre sem.
Ez jónak számít?
Nekem igy első ránézésre úgy néz ki, mintha valaki otthon rakta volna össze, és nem túl szépen.
Persze normál esetben senki nem turkál a hangfalában, leszámítva néhány "hülyét" :D , így mindegy, hogy néz ki. A lényeg, hogy jó legyen.
Csak a Marantz! :-D

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Íme ilyen:

Kép

Kép

Kondenzátorok:
-22 uF 100WV bi-polar
-5,6 uF 100WV bi-polar
-0,68 uF 250V 5%

Ellenállások:
-10W 8R2J
-10W 10RJ
-10W 1RJ
-5W 3R3J
-5W 47RJ

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Dali Mentor 6 front hangfalakhoz milyen Dali háttér hangfal passzolna?
Akár mostani, akár régebbi széria, mert a Mentor igen ritka és alternatíva kellene.
Köszönöm!

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

darthdick írta:
2021.01.13., szer. 07:53
Palm írta:
2021.01.13., szer. 07:22
Palm írta:
2021.01.12., kedd 04:30

Kösz!

A tuningolás esetén meghagyom a gyári hangváltót és a kábeleket, nem dobom ki. Külön csinálok hangváltót a gyári kapcsolási rajz szerint, de jobb alkatrészekből.
Sok hangfal van, amiben még igen komoly lehetőségek vannak. Csinálok majd képet a belsejéről és kiderül.
Még nem volt időm belenézni a hangfal belsejébe. A neten ezt a képet találtam a Mentor 6 hangváltójáról:

Ha tényleg ilyen a gyári hangváltó és a vezetékek, akkor bőven van potenciál a hangfalban és nagyon is van értelme kicserélni jobbra az alkatrészeket és a vezetékeket is.
Sajnos ehhez nem értek,de ha úgy gondolod vágj bele.A lényeg neked tetszen.Én sajnálnám szétkapni a gyári láncot.Ez én vagyok ;) ;)
Szétszedhető úgy, hogy utána az eredeti gyári állapot visszaállítható.
Nem nagy kunszt. Konyhanyelven csak a gyári kapcsolást kell megcsinálni jobb minőségű alkatrészekkel.
T+A hangfalaim estek át annakidején komoly tuningon és az eredmény igencsak pozitív lett. Feljebb lépett a hangzása, ég és föld a különbség. De tapasztaltam ezt már több más hangfalnál is ismeretségi körben is.

darthdick

Palm írta:
2021.01.13., szer. 07:22
Palm írta:
darthdick írta:
2021.01.11., hétf. 21:48

Úgy gondolom,hogy egy Mentor sorozathoz már leginkább a sajátja,vagy felette,mondjuk egy helicon center illene hozzá tutira.Nekem ikon vokal 2mk2 centerem van az opticonokhoz,abszolut hangképbe illő produktumot hallat,sok mindent használtam már,de ez az ikon eddig a legjobb hangú centerem.A frontoldali hangszóró kiosztással legyen azonos,akkor nem lesz más karaktere,természetesen márkán belül maradva.
Tuningolást személyes vélemény alapján,nem igényelném,bízom a gyártó mit miért és hogyan készítő metodusában.Ők így hozták létre akkor így hozták létre,ez az a szint ahol azért nem spórólgatnak ezzel azzal.Biztos van aki ezt megcáfolja,de én nem támogatom.A későbbiekben meg ha el akarod adni,többet ér amibe nem piszkált bele senki....és semmi...
Kösz!

A tuningolás esetén meghagyom a gyári hangváltót és a kábeleket, nem dobom ki. Külön csinálok hangváltót a gyári kapcsolási rajz szerint, de jobb alkatrészekből.
Sok hangfal van, amiben még igen komoly lehetőségek vannak. Csinálok majd képet a belsejéről és kiderül.
Még nem volt időm belenézni a hangfal belsejébe. A neten ezt a képet találtam a Mentor 6 hangváltójáról:

Ha tényleg ilyen a gyári hangváltó és a vezetékek, akkor bőven van potenciál a hangfalban és nagyon is van értelme kicserélni jobbra az alkatrészeket és a vezetékeket is.
Sajnos ehhez nem értek,de ha úgy gondolod vágj bele.A lényeg neked tetszen.Én sajnálnám szétkapni a gyári láncot.Ez én vagyok ;) ;)

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Palm írta:
darthdick írta:
Palm írta:
2021.01.11., hétf. 13:32
Dali Mentor 6 hangfalakhoz mi az a minimum szint, ami passzolnak center sugárzó terén? Az felett miket érdemes számításba venni és mi a maximum? Régi és új szériák is érdekelnek.

Másik dolog a tuningolás. Mi az a szint, amit érdemes a gyári hangváltó alkatrészek helyére rakni? Lehetőleg ki akarom hozni a hangfalból amit lehet, de persze józan ész keretein belül. Jantzen Superior kondinak már tuti van értelme ennél a hangfal áll és lehet a fólia tekercseknek is?
Úgy gondolom,hogy egy Mentor sorozathoz már leginkább a sajátja,vagy felette,mondjuk egy helicon center illene hozzá tutira.Nekem ikon vokal 2mk2 centerem van az opticonokhoz,abszolut hangképbe illő produktumot hallat,sok mindent használtam már,de ez az ikon eddig a legjobb hangú centerem.A frontoldali hangszóró kiosztással legyen azonos,akkor nem lesz más karaktere,természetesen márkán belül maradva.
Tuningolást személyes vélemény alapján,nem igényelném,bízom a gyártó mit miért és hogyan készítő metodusában.Ők így hozták létre akkor így hozták létre,ez az a szint ahol azért nem spórólgatnak ezzel azzal.Biztos van aki ezt megcáfolja,de én nem támogatom.A későbbiekben meg ha el akarod adni,többet ér amibe nem piszkált bele senki....és semmi...
Kösz!

Kép

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

darthdick írta:
Palm írta:
Dali Mentor 6 hangfalakhoz mi az a minimum szint, ami passzolnak center sugárzó terén? Az felett miket érdemes számításba venni és mi a maximum? Régi és új szériák is érdekelnek.

Másik dolog a tuningolás. Mi az a szint, amit érdemes a gyári hangváltó alkatrészek helyére rakni? Lehetőleg ki akarom hozni a hangfalból amit lehet, de persze józan ész keretein belül. Jantzen Superior kondinak már tuti van értelme ennél a hangfal áll és lehet a fólia tekercseknek is?
Kösz!

darthdick

Palm írta:

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

"Nem olyan rosszak azok az MK1-esek az árukért, bár persze nem tudom, hogy mennyire sikeresek (már ha üzleti sikerre gondoltál), és mindig van jobb, of course. Az Ikon esetében az Mk2 szerintem határozottan jobb lett, mint az Mk1, és ha az Opticon is elköveti ezt úgy, hogy nem emelik az árát, akkor esélyes, hogy megnézem magamnak az Mk2-t."

Nehéz összehasonlítani, mert úgy lehetne igazából összehasonlítani, ha napokig hallgatsz egy ugyanolyan konfiggal (erősítő,lejátszó,zsinórok, stb.) különböző Dali hangfalakat ugyanolyan zeneszámokkal. Nekem Ikon 8 Mk1 van. Ikon Mk2- ből pld. nincs 8-as, csak 7-es ergo a mélyhangok nem lesznek összehasonlíthatók. Hallgattam (más konfiggal) 7 Mk2-öt és Opticont is, nem győzött meg, hogy cserélnem kéne. Pusztán a műszaki adatok baromira egyformák mindegyiknél. Keresgéltem eladó Ikon 8 Mk1 hangfalakat, egy helyen találtam 450000 Ft-ért. Amúgy most ment le az ára az Opticon 8 Mk1 -nek, ami 350 körül van két helyen is. Ha valakinek Oberonról akar váltani, annak meggondolandó. A Mk2-es új széria 8-asban 550 körül van.

Ha mindenáron váltani akarnék, akkor inkább a Rubicon 8 felé gyűjtenék pénzt...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Viszont ha már it tartunk, azt tudja valaki, hogy az Alteco C1-hez hasonló Atmos-hangsugárzók miért nem készülnek magasabb minőséget képviselő kivitelben is a Dalinál? Az Alteco C1 az kb a Spector szintje...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

nagyatt írta:
2020.11.10., kedd 13:57
Kíváncsi leszek mit fog tudni:

Dali Opticon MK2:

https://www.youtube.com/watch?v=bxaTp1B ... EoDM-H7fsW

Az MK1 azért nem tűnt sikersztorinak nekem.
Nem olyan rosszak azok az MK1-esek az árukért, bár persze nem tudom, hogy mennyire sikeresek (már ha üzleti sikerre gondoltál), és mindig van jobb, of course. Az Ikon esetében az Mk2 szerintem határozottan jobb lett, mint az Mk1, és ha az Opticon is elköveti ezt úgy, hogy nem emelik az árát, akkor esélyes, hogy megnézem magamnak az Mk2-t.

Amit viszont már most látok, a videó és a képek alapján:
- az 1-es és a 2-es az Mk2-nél sem kap ribbont :angry:
- nem a(z optikai) dizájn az elsődleges szempont egy hangfalnál (remélhetőleg), de számomra az Opticon Mk1-ek SOKKAL jobban néznek ki, mint az Mk2 a képek alapján (de lehet, hogy elfogult vagyok, ugyanis az Opticon-ok alapvető dizájnját élőben van alkalmam a nappaliban bármikor megcsodálni /feketében/)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”