Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AS hangdobozok

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: switch »

Kíváncsi leszek, hogy hoy fog szólni nagyobb helységben. Hamarosan nagyobb szobába költözik a rendszer.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nálam is volt a mini.

Mindenek előtt fontosnak tartom megjegyezni: szerintem erősen alul van árazva, a hasonló árú QUAD 12L2 felbontása, tere, részletgazdagsága meg sem közelíti a MINI-t.
Amennyiben a duplájába kerülne, akkor lenne kb. a jó vétel kategória.

Tapasztalataim: pici mérete ellenére nagy szobában jobban érzi magát ( 6*5), mint a kicsiben (3*4). Jobban érvényesül a nagyobb térben, ugyanez a QUAD-omról nem mondható el, az a kisebb szobát kedveli. Vagyis szerintem kell neki kb. 16 m2.

teljesen egyetértek a fent írtakkal.
a viszonyítási alapom egy Quad 11L.

csak egy dologban tartom jobbnak a Quad-ot: a tere jobban tetszik, őszintén szólva nem hogy ebben a kategóriában, hanem úgy ámblokk nem hallottam még monitort, aminek ilyen jó tere lenne, mint a 11L-nek.

persze a mini, mélyben megfogottabb, gyorsabb, részletezőbb, transzparensebb, precízebb hang. és szerintem is jóval többet ér hangra, mint amennyibe kerül.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Várjuk a beszámolót switch!

Ne kímélj!

Nálam is volt a mini.

Mindenek előtt fontosnak tartom megjegyezni: szerintem erősen alul van árazva, a hasonló árú QUAD 12L2 felbontása, tere, részletgazdagsága meg sem közelíti a MINI-t.
Amennyiben a duplájába kerülne, akkor lenne kb. a jó vétel kategória.

Tapasztalataim: pici mérete ellenére nagy szobában jobban érzi magát ( 6*5), mint a kicsiben (3*4). Jobban érvényesül a nagyobb térben, ugyanez a QUAD-omról nem mondható el, az a kisebb szobát kedveli. Vagyis szerintem kell neki kb. 16 m2.

switch
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

Ne kímélj!

Konkrétumok emlegetése nélkül: a Mini remekül alkalmas összekötő kábelek különbségének meghallásához-is :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Ne kímélj!

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

earforce
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

switch!

nagy gratula a dobozhoz! szerintem az AS-hez még nem szokott hozzá a füled, ha egy hónapon keresztül csak a Minit hallgatod, és utána vissza a JBL-t, na akkor lesz hiányérzeted
bár mivel hallottam a szóban forgó JBL-t, nagyjából tudom, mikor azt mondod: érzelmesebbnek tűnik a régi hangfalad.

járasd sokat és meg fog nyílni a Mini is!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

switch
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

Nokérem, tegnap délutántól nálam muzsikál a zebrano Mini.
A következő postot kéretik nem leírásnak, tetsztnek, vagy hozzáértő kritikának venni, inkább csak amolyan összehasonlításnak, amit a JBL L19-esemhez tudok viszonyítani. kéretik az összes mondat elé odaképzelni a 'szerintem' szócskát ;-)
A hangfal még nincs teljesen bejáratva, de az az első 5 perc után megkérdőjelezhetetlenül nyílvánvalóvá vált, hogy nagyon nem egy ligában játszika két hangfal.
A legelső szó, ami eszembe jut a Minit hallgatván az az, hogy tisztán szól. Nagyon tisztán. Nyitott-nekem talán túlontúl is az, még szoknom kell, hogy ennyi, és iylen minőségű magas van jelen. A második mellbevágó dolog, hogy ismét csak megint azt hallom, mint eddig a DAC, a Forever IC, a JBL tuningja után már annyiszor: új lemezeim vannak. De most a leg drasztikusabb a különbség, olyan finomságok, részletek jöttek elő, hogy csak pislogok. Az egyik szám nagybőgője valami eszméletlen részletességet kapott, csak meglepetten hümmögni tudtam a fejem csóválva, idült vigyorral a képemen :-) Szóval a következő jelző a nagyon jó felbontás, részletező képesség. Ez egy nagyon fontos dologra is kihatással van: mégpedig a szövegérthetőségre. Van olyan angol nyelvű szám-régies kiejtéssel (sajnos nem tudok annyira angolul, mint amennyire szeretnék, illetve amennyire kéne) de arra lettem figyelmes, hogy szinte az összes szót értem/felismerem (Dead Can Dance - The Wind That Shakes The Barley) amit az énekesnő énekel. A jobb szövegértés az összes számnál tetten érthető, és ennek különösen örülök, mert a hangsúlyok, szavak, finom artikulációk mégjobban közelebb hozzák a művészt, az előadását, még jobban eljut az emberhez, amit az elóadó ki szeretett volna fejezni, közölni a világgal, illetve magából. Sokkal több érzelem van az énekes számokban, mint eddig.
A mélyek minősége, és mennyisége is jelentősen javult, ahogy a dinamika is. A mélyszekció alaposan rácáfol a doboz méretére.
A fentiek ellenére egy icipici hiányérzetem van a JBL után: egy kis érzelmet hiányolok, bár most kiderült, hogy a JBLnek rengeteg korlátja van az igencsak remekül sikerült váltótuning után, mégis, nagyon szerethető a hangkaraktere, és megszólalása. Sokáig hallgatható, természetesn szól, és valami olyan pluszt közvetít, amit eddig a Miniben nem találtam meg-még. Persze ez lehet annak is betudható, hogy most nagyon durván szinte minden 'új' nekem, és az agyam nem képes befogadni ezt a sok új infót, fene se tudja :-)
Pl van egy zongoraszólós jazz darab: Jazz' Round Midnight - Prelude No 13 ami a Minin hallgatva nem tett olyan benyomást, hatást rám, mint a JBL-en. Hallom, hogy mennyivel jobb a zongora, mennyivel több hangból áll, és mégis nem érint meg úgy, mint a JBL előadása.
Ez az utolsó bekezdés nem kritika, vagy negatív észrevétel a részmről, hiszen valószínűleg a zene másmilyen megközelítéséről van szó, illetve arról, hogy jópár hónapja a JBL hangzását szoktam meg, és aMini karakterének ezen része szokatlan. A többi rész pedig félelmetesen jó, nagyon tetszik, nagyon örülök neki, tudom, hogy még sok felejthetetlen pillanatot fogunk együtt átélni :-)
Képeket majd csak a két ünnep között fogok tudni készíetni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Isten éltessen!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm szépen!
BSZ Gergő úr!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Isten Éltessen Minden Ma Született Bárányt.

Köszönöm szépen!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: esel »

Isten Éltessen Minden Ma Született Bárányt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszi, amit még elfelejtetten kérdezni az az ára. Pivi, ha nem publikus.

ez a ker topic.Az gáz,ha nem publikus.
Szerintem keress vissza.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Köszi, amit még elfelejtetten kérdezni az az ára. Pivi, ha nem publikus.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

earforce
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

Milyen motorok vannak az AS miniben? Ha nem publikus jöhet priviben is.

AS Mini:
- 19 mm-es MDF belső merevítéssel
- eredeti Fa furnér borítás
- 9,5 literes reflexdoboz hátsó reflex nyílással
- Fountek 14 centis mélyközép
- SEAS prestige 22 mm-es aludóm
- BENNIC és VISATON hangváltó alkatrészek
- ezüstözött teflon kábelezés

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Milyen motorok vannak az AS miniben? Ha nem publikus jöhet priviben is.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Látom kipihented magad!

Előlap, Hercegem, előlap. Miért lehet egy ismert dán gyártó hangfalán elöl egy fél centis acél-lap, amibe a drájverek vannak belehegesztve?
(A hegesztést vállalom, akár 3mm-es elektródával és 100 Amperrel is könnyű megcsinálni.)

Szóval, csak ad valamit statikailag (merevségben) a dobozhoz, nem? Mosmá tudod, hogy nem fröcsiműanyag...

@ReLax: Gratula a dobozkádhoz! Szép is és jó is! Sok örömet és boldogságot kívánok velük. Csak arra vigyázz, hogy a tápkábel, az ic és a hangfalkábel (esetleg digit IC) beszerzése és hallgatása után nehogy belecsábulj a kábelmeghüjületbe...

Ez már bőven elég jó doboz ahhoz, hogy kihalld a kábelek különbségét.

ReLax
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: ReLax »

Örülök hogy elkészült. Valóban szép lett, de majd élőben. Mivel a csúszás miatt elkunyiztam a demo miniket, így nem volt akkora gond a késés. Színben calvadost kértem, ezért van rajta pác. Előlap azért majd kellene, mert olyan jól néz ki a Fountek, hogy a 2 éves fiam ujja mindig rárepülne. Ha látom hogy már nyúlna, rászólok, de ha nem vagyok otthon...., a szeme sem áll jól.
A hangja továbbra is remek, nekem egyáltalán nem hiányzik a midi többlete. Mikor DVD-t néztünk (Perzsia hercege) ugyanazzal a sztereo erősítővel, akkor is a minik szóltak és sokszor úgy, mintha egy sub is finoman dolgozott volna alatta. Pedig az már nincs, a tetőtérbe került a 6.1-el. A nagyobb sávszélekkel dolgozó filmeknél még jobban kijöttek a doboz képességei. Mert ha a zenei felvételen nincs mély, csinálni a mini sem tud. Ha meg van, akkor tisztességesen dolgozik. Sok pocsék hangmérnöki munka van sajnos. Bach orgonához nyilván ennél van jobb megoldás -inkább a teljesítmény korlátai miatt-, de pl. a szaxofon, amit inkább hallgatok, a kedvence.
Nagyon lineáris a hangkép, szép az énekhang. Korábban volt némelyik felvételnél kicsit fülsértő hang is a középtartományban bizonyos hangerőnél, de lecseréltem a hangfalkábelt a régi Neotechről Hivoxosra és ez megszűnt. Elfogultság nélkül ajánlom ezt a kis dobozt a finom zene kedvelőinek főleg akkor, ha este kis hangerőnél is szeret valaki zenét hallgatni, mikor a család a másik szobában alszik -mert itt profitál a kisebb teljesítményből-, már kis hangerőnél is tisztességesen dolgozik a teljes spektrumban, csak néha annyira elmerülök ilyenkor a zenében, hogy "bealszok".
Köszi a tervezőnek és a teamnek ezt a kis dobozt. Remélem kiállításokon is sikerül majd bemutatnotok és sikeretek lesz vele. Semmiképp se csüggedjetek!

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: theo »

Gyönyörű lett,csak egy baj van vele...Nem MIDI :bebebebebebe:

Szerencsére

Vendég

AS hangdobozok

Gyönyörű lett,csak egy baj van vele...Nem MIDI :bebebebebebe:

earforce
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

A legszebb mini eddig, amit láttam.

pedig már volt korábban is egy dió furnéros.

Vendég

AS hangdobozok

A legszebb mini eddig, amit láttam.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Doky »

Leho...
Látom te már megint kész vagy!!!
Hatalmas arc vagy egyébként!!!

Egyébként nagyon jó ötletek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Látom kipihented magad!

Mini SE, no lám!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Látom kipihented magad!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Nem hülye a kérdés!
Még nem készült, de többen jelezték igényüket, ezért januárban legyártunk pár darabot!

Na, akkor a hüje kérdés tőlem:

nem akartok egy pár millis acél-lemezt tenni a doboz elejére? Ahogy mérem, pont 5 mm. Tutkeráj jól megfogná a rezonanciákat, meg simán mágnessel "ragadna" rá a hangszóróselyem. Persze, sajnos dobna az áron, de majd a Mini SE, az odab@sz... És valami laminált tetővédőt is kéne hozzá adni, mert tök ciki, amikor az odaszáradt sörösüveget másnap reggel le akarod venni a hangdoboz tetejéről, és nagy darab furnér-söralátéttel együtt jön...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”