Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sub beállítások
Sub beállítások
HI!
Valaki meg tudná modani,hogy a Wharfedale Modus 5-ös hangfalai hány Hz-ig képesek leadni a mélyhangokat?
Kb '96-os kiadású hangfalakról van szó.
Két hete vásároltam egy Denon 1705-ös erőlködőt, Wharfedale WH2-es centert és surround hangfalakat, PC10+ mélynyomót és meghagytam hozza frontnak ezeket a Modus 5-öseket.
Ha még van valakinek ötlete beállítás szinten, akkor azokat is örömmel fogadom.
Leginkább a SUB beallítások érdekelnek.
Előre is köszönöm!!
Általában 80 Hz az egy jó kiindulópont, legtöbbször nem is kell rajta változtatnod. Próbálj folyamatosan emelkedő frekvenciájú jelet hallgatni (teszt lemezeken van ilyen) és az alapján beállítani a vágási frekvenciát.
- daniel.kun
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sub beállítások
HI!
Valaki meg tudná modani,hogy a Wharfedale Modus 5-ös hangfalai hány Hz-ig képesek leadni a mélyhangokat?
Kb '96-os kiadású hangfalakról van szó.
Két hete vásároltam egy Denon 1705-ös erőlködőt, Wharfedale WH2-es centert és surround hangfalakat, PC10+ mélynyomót és meghagytam hozza frontnak ezeket a Modus 5-öseket.
Ha még van valakinek ötlete beállítás szinten, akkor azokat is örömmel fogadom.
Leginkább a SUB beallítások érdekelnek.
Előre is köszönöm!!
Sub beállítások
Persze hallott már valaki élőben olifántdübörgést, vagy ágyugolyó becsapódást?????
sajti
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sub beállítások
- eddig a 90fok idealisnak tunik!
Az a helyzet, hogy eleinte csak a durva változásokat vettem észre. Egy Tátrai lemezen találtam jó zenét, és ismétlésre nyomtam belőle egy kb. 10mp-es részletet. Aztán tekergettem a potit a két végállás között, és már hallottam különbséget. Aztán később már az is kiderült, hogy 0foknál kiemel, 180 foknál pedig vág. Betekertem 90 fokra, aztán visszaállítottam mindent az eredetire
Tehát minden doboz LARGE, és a szub csak effektet kap. Itt viszon hiába tekerem a fázisszabályzót, semmi változást sem érzek. Persze hallott már valaki élőben olifántdübörgést, vagy ágyugolyó becsapódást?????
sajti
Sub beállítások
- eddig a 90fok idealisnak tunik!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Sub beállítások
... egyszer kipróbáltam, mindkét állásban, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy változik-e bármi a beálítástól függetlenül. sok szubon nem csak két állás van hanem folyamatosan állítható a fázis egy potméterrel.
- detto, en sem eszleltem valtozast, igy a potit betekertem 90-fokba
Nagyon sok zenét kell meghallgatni és közben kapcsolgatni, vagy tekergetni a potit. Vannak bizonyos zenék, ahol a rossz állásnál idegesítő felsőbasszus kiemelés érezhető. Ehhez olyan zene kell amelyiknek hangsúlyos részletei vannak a keresztfrekvencia környékén. Ez persze csak akkor érvényes, ha a többi 5 hangszóró small-ra van állítva.
Én végigcsináltam kiváncsiságból. Ráment két napi hallgatózásom, és nem vagyok benne biztos, hogy a végül jónak ítélt 90fokos beállítás az ideális
Én mindenesetre azt ajánlom, hogyha nem túl kicsik a dobozok, akkor válasszuk a LARGE beállítást
sajti
Sub beállítások
Közben rájöttem! (Vagy legalábbis azt hiszem). Itt csak időbeni eltolásról van szó. Vagy nem?
Sub beállítások
Ezt nem értem. Ha a 0° az eredeti, a 180° a fordított, akkor 90°-nál hogyan szólhat.
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95
Sub beállítások
... egyszer kipróbáltam, mindkét állásban, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy változik-e bármi a beálítástól függetlenül. sok szubon nem csak két állás van hanem folyamatosan állítható a fázis egy potméterrel.
T A M I . H U
Sub beállítások
örülnék, ha olyan szobám lenne, amiben a 30Hz visszhangosodni tudna....
Mééér?
Te sem templomban laksz???
Dehogynem. Paneltemplomban
sajti
Sub beállítások
örülnék, ha olyan szobám lenne, amiben a 30Hz visszhangosodni tudna....
Mééér?
Te sem templomban laksz???
Sub beállítások
Jó, persze hogy sok, csak érzékeltetni akartam a problémát... Amúgy, ha még egy visszhangos szobát is hozzáveszel, akkor már azért annyira nem is lehetetlen...
Megbeszéltük. A szétfolyós mélyek elég csúnyán tudnak szólni! A visszhangról csak annyit, hogy örülnék, ha olyan szobám lenne, amiben a 30Hz visszhangosodni tudna....
sajti
Sub beállítások
Jó, persze hogy sok, csak érzékeltetni akartam a problémát...
Amúgy, ha még egy visszhangos szobát is hozzáveszel, akkor már azért annyira nem is lehetetlen...
Sub beállítások
A mélyek gyengülését a két ellenfázisban bekötött mélysugárzó okozhatja, mert ellenkező fázisban kiolthatják egymást a hangok.
Én is ezt mondtam nem?
Montad montad, de a frontok, ha van sub, akkor elvileg nem sugározhatják le ugyanazt a frekit, ha igen ott valami nem jó.
Ezért pontosítottam...
De lesugározhatják. Ha ellenfázisban mozognak a membránok, akkor keresztfreki környékén lesz egy beszakadás (lyuk) a frekimenetben. Ezt lehet kilőni a fázisszabályzóval. Ha a subra csak az effektek mennek (minden hangszóró large), akkor teljesen mindegy a fázisszabályzó állása. A fél mp amit mondtál, az költői túlzás. Ha a 20Hz-et nézzük, ahol egy periódus 0.05mp, akkor egy 180fokos invertálással legfeljebb 25ms késleltetést okozhatunk. Ez olyanná teszi a mélyeket, mintha kicsit visszhangos lenne...
sajti
Sub beállítások
A mélyek gyengülését a két ellenfázisban bekötött mélysugárzó okozhatja, mert ellenkező fázisban kiolthatják egymást a hangok.
Én is ezt mondtam nem?
Montad montad, de a frontok, ha van sub, akkor elvileg nem sugározhatják le ugyanazt a frekit, ha igen ott valami nem jó.
Ezért pontosítottam...
Sub beállítások
Én is ezt mondtam nem?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sub beállítások
A membrán "mozgásának ütemét" szabályoza. Szélsőséges esetben a frontok és a sub membránjai teljesen ellentétes fázisban mozognak így gyengülhetnek a mélyhangok.
...hogy ellentétes fázisban mozog a többi hangszóróhoz viszonyítva. egyszer kipróbáltam, mindkét állásban,
Leginkább a hátrafelés sugárzó subnál van jelentősége, és még a lefelesugárzónál is lehet tekergetni.
Ami előre felé áll, azt ritkábban érinti a probléma.
A mélyhangok nem tudnak gyengülni ha rossz fázisban érkeznek, csak késnek. Ami sokkal rosszabb mintha gyengébb lenne. Képzeld el, hogy elölről beüt a dob, a frontok és a center felől megkapod a basszus felső regiszterét, aztán fél másodperc múlva meg jön a legmélyebb hangja, mintha Tihanyban moziznál.
Sub beállítások
A szubon a fáziskapcsoló (remélem így hívják) mire jó? Elméletben van róla fogalmam, de a gyakorlatban mi haszna van???
A membrán "mozgásának ütemét" szabályoza. Szélsőséges esetben a frontok és a sub membránjai teljesen ellentétes fázisban mozognak, így gyengülhetnek a mélyhangok. Érdekes módon az én subomnál eleve a "rev" állást javasolják. Gondolom a kialakítása eleve olyan, hogy ellentétes fázisban mozog a többi hangszóróhoz viszonyítva. egyszer kipróbáltam, mindkét állásban, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy változik-e bármi a beálítástól függetlenül. sok szubon nem csak két állás van hanem folyamatosan állítható a fázis egy potméterrel.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sub beállítások
A szubon a fáziskapcsoló (remélem így hívják) mire jó? Elméletben van róla fogalmam, de a gyakorlatban mi haszna van???
Sub beállítások
Ha a HFK meglesz nálam is , akkor ez a probléma megoldódik! Addig meg kibírom szub kapcsolgatással!
Sub beállítások
CD lejátszóm már van! Az AVBT-n láthattad is a Cambridge Audio 640-est! kiraly:
Amit írsz az megfelelő lenne, mert így ha kikapcsolom a szubot, a mélyek akkor is megjelennek a fornt csatornákon! :
Amennyiben Ext. in. bemenetről szól a cd az összes small/large beállítást kikerülöd, kivéve a csatornák jelszintbeállítását. Így tök mindegy mi van beállítva az av erősítőn.
Egyébként én is bosszantónak tartom a a denonon egy picit ezeket a beállításokat. Ha jól tudom, amennyiben ext. in-re van állítva, akkor a small/large beállítások nem játszanak. Viszont a hangszínszabályzó nincs kikerülve. Igaz én soha nem használtam.
A direct beállításnál nem játszik a hangszínszabályzó, de a small/large igen.
A logokus az lenne, hogy a hangszínszabályzás ext. in esetén is ki legyen kapcsolva.
Jelenleg én úgy használom, hogy az sacd játszóm be van kötve sztereóban is és 5.1-ben is, és a direct beállítást használom sztereóban. Jó sok fölösleges kábelt vásároltam, mire rájöttem nekem elég a sztereó. Valószínüleg ha meglesz a HFK akkor a fölös interkonnektek oda mennek és ha lesznek akkor végfokok közé.
Sub beállítások
A +Main-nál nem az összes csatornán jelennek meg a mélyek, hanem csak a frontokon. Mármint, ha nincsenek small-ra állítva. Hosszú távon én beszereznék egy cd játszót és azt az ext. in-be dugva az összes ilyen jellegű probléma eliminálódik.
CD lejátszóm már van! Az AVBT-n láthattad is a Cambridge Audio 640-est! kiraly:
Amit írsz az megfelelő lenne, mert így ha kikapcsolom a szubot, a mélyek akkor is megjelennek a fornt csatornákon! :
Sub beállítások
Bergen: Most olvastam a használati utasításban a szub beállításnál, hogy van egy bizonyos +MAIN mós, ekkor a mélyek az összes Large csatornán megjelennek és plussz még a szubon is. Ergo, ha kikapcsolom a szubot, attól még a mélyeket megszólaltatja a front. Vagy rosszul gondolom?
A +Main-nál nem az összes csatornán jelennek meg a mélyek, hanem csak a frontokon. Mármint, ha nincsenek small-ra állítva. Hosszú távon én beszereznék egy cd játszót és azt az ext. in-be dugva az összes ilyen jellegű probléma eliminálódik.
Sub beállítások
Bergen: Most olvastam a használati utasításban a szub beállításnál, hogy van egy bizonyos +MAIN mós, ekkor a mélyek az összes Large csatornán megjelennek és plussz még a szubon is. Ergo, ha kikapcsolom a szubot, attól még a mélyeket megszólaltatja a front. Vagy rosszul gondolom?
Sub beállítások
Akkor marad a ki-be kapcsolgatás!