Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Melyik polchangfalat komolyzenéhez?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Lóránd!

ezt nézted már?
biztosan meg is lehet hallgatni...

Rega R1

http://www.regahungary.hu/php/listing.php?category=58
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megvan mi a Phonar-nál az "s"... Mágneses árnyékolás.

Vendég

Valahogy én nem értem, hogy miért kellene szinte mindenkinek meglepődnie a fórumozók közül a közeljövőben... :kiraly: Akár meg lehetne hagyni a másik véleményét is igaznak... A világon szerintem több igazság létezik egymás mellett párhuzamosan.A vicc az egészben szerintem, hogy abban sem vagyok biztos hogy a meghallgatás után egy véleményen volnának a meghallgatók. Nem csak ízlés okán, ha már csak azért se...

Az Epos ELS 8-at hallotta e valaki? , ugy néz ki erről még nemigen volt hozzászólás, erről is tessék vitatkozni

Na ezen kevesen fogunk vitatkozni az egy igen jól sikerül hangsugárzó...

Jó akkor eddig ez a nyerő (a Phonar M II , Quad 11L2 jóval drágább, Jungson nem igazán tetszik), a keretbe is belefér, furcsa, hogy a Whathifi meg a Hificoice tesztben csak átlagos értékelést kapott, állitólag fedett a hangja, nem valami izgalmas doboz, dehát ki tudja.

Melyik kapott átlagos értékelést? Gondolom a Quad, mert Phonart nem nagyon láttam a whathifi-n..

De ezzel ne foglalkozz.. Haveromnak volt egy Marantz erősítője, ami szinte mindenhol igen jó tesztet és véleményeket kapott... A hangja ennek ellenére, nem csak szerintem, egy nagy sz@r volt.. A térleképezése 0 volt, szabályosan két oldalról a hangfalból jött az énekhang... Sávhatárolt volt alul felül és amúgy bántó, agresszív volt a hangja... Ennyit a tesztekről...

A Phonarnak van egy karaktere, van akinek tetszik, van akinek nem (a rock nem az erősége szerintem, bár erősen lemezfüggő))... Nekem nagyon bevált, szerencsére a kábeleket is jól eltaláltam, az erősítőm meg nagyon illik hozzá.. A cd-m is jó a maga kategóriájában (azokhoz képest amiket ebben az árkategóriában hallottam), de az a leggyengébb láncszem..

Vendég

mivel én kommerszeztem én szeretném lezárni az amúgy is értelmetlen vitát..mindenki úgy gondolja ahogyan akarja itt nem a megépítés minőségére vagy esztétikára gondoltam kommerszezés gyanánt hanem arra hogy ebben az árkategóriában ritka a jó monitor és a Phonar egyik doboza sem hozza a színezetmentes zenét.

De hát ízlések....és persze pénz kérdése

Egyébként kedves BÓTAJÓZSI halottam Phonar-okat...
sőt egy időben (régen) szerettem is volna...de azóta megváltozott a zenei ízlésem...

vplaca!
DE amúgy HA megbántottalak akkor elnézésedet kérem... :kiraly:

Nem bántottál meg, csak kifejtettem a véleményem a kommersz szóról :foto:

Lóránd
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Lóránd »

Valahogy én nem értem, hogy miért kellene szinte mindenkinek meglepődnie a fórumozók közül a közeljövőben... :kiraly: Akár meg lehetne hagyni a másik véleményét is igaznak... A világon szerintem több igazság létezik egymás mellett párhuzamosan.A vicc az egészben szerintem, hogy abban sem vagyok biztos hogy a meghallgatás után egy véleményen volnának a meghallgatók. Nem csak ízlés okán, ha már csak azért se...

Az Epos ELS 8-at hallotta e valaki? , ugy néz ki erről még nemigen volt hozzászólás, erről is tessék vitatkozni

Jó akkor eddig ez a nyerő (a Phonar M II , Quad 11L2 jóval drágább, Jungson nem igazán tetszik), a keretbe is belefér, furcsa, hogy a Whathifi meg a Hificoice tesztben csak átlagos értékelést kapott, állitólag fedett a hangja, nem valami izgalmas doboz, dehát ki tudja.

A Phonart használtan kifoghatod jó áron. Olyan 60-70 körül.

Utánnanézeka Phonarnak

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A Phonart használtan kifoghatod jó áron. Olyan 60-70 körül.
Naim-ZU

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jungson nem igazán tetszik),
nézd meg ezt:
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=58

Az ára 151200 Ft lenne.
Grant Fidelity MBS-1 Speaker - MSRP US$ 1,280/pair
Az amerikai ára kb 300000 Ft
http://grantfidelity.com/site/MBS-1_Speakers

Lóránd
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AVX
V.I.P.
V.I.P.

..Érdemes lehet elképzelni, h azon Bower dobozok ára mennyi lehetett amiknek a dobozát idehaza csinálták!!
200000 Ft volt párban a 802-es.
A gyártóval tárgyaltam,de nem vettem meg a dobozokat.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Lóránd
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vendég

Ez bizony így van...Csak sajnos van aki ezt a mai napig nem látja, vagy nem akarja látni...És itt nem kimondottan az ATC által forgalmazott termékekről van szó, hanem úgy nagy általánosságban...Mindig az van hangoztatva, h ami drágább az nagy valószínűséggel jobb is...NA most vegyük akkor alapul a kis Jungson 3.5 dobozkát...Mennyibe is kerül ez kint üzletben? Ne Béla árait nézzük, hanem a bolti árakat amikbe a többi termék is kerül!!! 200-300 ezer forint lehet? Akkor tegyük mellé minőségi vonalon a 100 ezer forintos dobozt...Na most akkor melyik is a jobb? A drágább , vagy megint az aminek ismertebb a neve? Érdekes téma, sokat lehet rajta gondolkodni....Érdemes lehet elképzelni, h azon Bower dobozok ára mennyi lehetett amiknek a dobozát idehaza csinálták!! ÉS meg kell nézni mennyibe kerültek a dobozok a kereskedésekben :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

HA megbántottalak akkor elnézésedet kérem... :kiraly:

Kellenek kulturált viták.
Senkit sem bántottál meg szerintem.
Te így gondolod,más meg máshogy.Ez így természetes.

Egyet azért ismerjünk el.
Ha egy doboz kisker ára mo-on 100000 Ft és ez több kézen is keresztül megy,mire a vevő megveheti,annak a besz ára kb 30-40000 Ft lehet.Ennyi pénzből csodákra nem képesek a gyártók.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

mivel én kommerszeztem én szeretném lezárni az amúgy is értelmetlen vitát..
mindenki úgy gondolja ahogyan akarja itt nem a megépítés minőségére vagy esztétikára gondoltam kommerszezés gyanánt hanem arra hogy ebben az árkategóriában ritka a jó monitor és a Phonar egyik doboza sem hozza a színezetmentes zenét.

De hát ízlések....és persze pénz kérdése

Egyébként kedves BÓTAJÓZSI halottam Phonar-okat...
sőt egy időben (régen) szerettem is volna...de azóta megváltozott a zenei ízlésem...

vplaca!
DE amúgy HA megbántottalak akkor elnézésedet kérem... :kiraly:

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Ez megérne egy találkozón összehasonlító tesztet.
És akkor mindenki megtudja amit szeretne...

Sajnos nem jött be időben.
Én még a nyáron szóltam,hogy kellene egy pár.

Off:Azannyáját nekije !!! Ti más időzónában éltek ? Nálam még csak 15:37 az idő :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos nem jött be időben.
Én még a nyáron szóltam,hogy kellene egy pár.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Valahogy én nem értem, hogy miért kellene szinte mindenkinek meglepődnie a fórumozók közül a közeljövőben... :kiraly: Akár meg lehetne hagyni a másik véleményét is igaznak... A világon szerintem több igazság létezik egymás mellett párhuzamosan.
A vicc az egészben szerintem, hogy abban sem vagyok biztos hogy a meghallgatás után egy véleményen volnának a meghallgatók. Nem csak ízlés okán, ha már csak azért se...
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Aki halott már eredetit s ilyet is akár esetleg egymás mellett az rájön hogy nem csak diszböl indokolt az árkülömbség a spendor/rogers felé.

Már rendeltem egy Spendort a szegedi képviselettől.
Kitaláltad a gondolatom.
Egyébként hallgattam mindkettőt kínában.Majd lehet,hogy te is meg fogsz lepődni.
A Vifa volt mérnöke ( nem kínai) kínában csak ezt a két hangszórót gyártja kifejezetten az LS3/5 dobozhoz.

Szegeden a múltkor nagyon sokan meghallgatták ezt a kis dobozt.
A HEED erősítővel olyan jól szólt,hogy nem akarták sokan elhinni,hogy ez a picurja dobozka mit tud.

PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aki halott már eredetit s ilyet is akár esetleg egymás mellett az rájön hogy nem csak diszböl indokolt az árkülömbség a spendor/rogers felé.

Már rendeltem egy Spendort a szegedi képviselettől.
Kitaláltad a gondolatom.
Egyébként hallgattam mindkettőt kínában.Majd lehet,hogy te is meg fogsz lepődni.
A Vifa volt mérnöke ( nem kínai) kínában csak ezt a két hangszórót gyártja kifejezetten az LS3/5 dobozhoz.

Szegeden a múltkor nagyon sokan meghallgatták ezt a kis dobozt.
A HEED erősítővel olyan jól szólt,hogy nem akarták sokan elhinni,hogy ez a picurja dobozka mit tud.

Vendég

Eddig csak olvasgattam ezt a kis presztizs harcot a kis Jungson kontra Phonarról de lenne egy pár kérdésem a nagy érdeműhőz de valos dolgokat úgyse fogok szerintem kapni a kérdéseimre.

Tisztázni kéne egy két dolgot a Jungsonnal kapcsolatban elöször:

Ez a kis doboz nem több mint a mai kesze kusza világban egy jó alternativa de!! ne misztifikáljuk túl a képességeit.

Kérdésem hogy miben is hasonló az igazi rogershez vagy az ős spendorhoz???Nem sok.
Amiben hasonló:
Kicsi kétutas zárt monitor doboz kisméretü dobozban kis hangszorokkal.
Eddig stimt de innentől kezdve semmi.
Se a hangváltó se a hangszoró készlet nem egyezik.Ez egy jól sikerült klón olcso hangszorókészlettel és egy végtelenül egyszerü dobozkával.

Volt alkalmam és van is hallgatni eredetit és nekem nem kell ecsetelni a Jungson tudását de nem egy kategoria a kettö.

Nézzük meg a két hangfal hangszoro készletét és annak tulajdonságait a neten.

A Phonar egy jól sikerült kisdoboz amit amig nem sikerül meghallgatni a Jungson mellet nem nagyon irnám le.Finom kis doboz az.

Ez a kis Jungson Béla egyik legjobb doboza föleg áráért de azért jó lenne beszerezned Béla egy eredetit.Lehet Te is meglepödnél ha egymás mellett lenne lehetöség a kölümbségek észrevételére.Nem árulok zskba macskát melyik a jobb.Ez a kis doboz egy jó utánérzés az eredtihez képest de azért ne szálljunk már el tőle föleg ha ismerjük az eredetit!

Ez a kis Jungson egy biztos pont a mai hifi világban de ez is olyan dolog hogy az eredeti valamiért jobb!!!

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Pedig európai volt az, hidd el.
S ha a Jungsont hallom majd így zenélni, mint ezt a Phonart, akkor meg én fogok meglepődni.
A hangszórói legalább olyan jók, mint amik az utánaépített Rogersben vannak.

Bocs nem akarok vitát, de mikor a Clarusról van szó, akkor te sem állsz le így vitatkozni és bizonygatni! Hallottad már a Rogers dobozát? Vagy a 3.5 Jungson egy jó rendszerben, olyan zenékkel amiket te hallgatsz? Nem beszélve az egyéni ízlésről mi tojik arra másnak mi a jobb...A Phonar és a Jungson teljesen más hangkarakter, miből is döntöd el melyik a jobb? Szerintem abból ami neked jobban tetszik, ami a szívedhez közelebb áll, meg ezek szerint aminek jobb a neve, vagy használtad...Olyan dolgokon megy a vita ami nem egyértelmű semmi esetre sem...Mindig magunk és a fülünk dönt, és nem az ha valamit agyon hypolunk... :kiraly:

Igen, hallgattam mindkettőt.
A Phonarban a magas sugárzó SEAS, a mély pedig VIFA. MDF dobozban, valódi fa borítással.
Keresek majd olyan képet, ami az anno nálam lévőről készült.
S igen, hallottam eredeti Rogers dobozt is amúgy, az sem volt rossz, igazán jó középpel.
A kis Jungson is egy jó doboz, de nem különb a Phonarnál. A Phonar ára 160 körüli volt itthon, így az új 100 rugós ár jó a Jungsonért.
És én vétetlenül sem hoztam szóba, hogy a kínai csak sz@r lehet, hanem 2 hangfalról beszéltem, amik felőlem a Holdról is jöhetnének, mert nem érdekel.

Mellékesen a Clarust minek kevered ide?
Naim-ZU

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.

Csak Kínát nehéz benyelni....
A többi duma...

ezt hogy érted?

Sajnos több oldal lenne leírni,de szerintem megérti aki olvas a sorok között.

Béla szerintem arra gondolt, h nem értette a megjegyzésből, h Kínai ellenes, vagy nem ellenes hozzászólás volt -e...Jómagam sem értettem, h most a gyártó Ország ellen vagy mellett szolt -e ez a posztod...:kiraly:

Mellette szólt,elnézést ha nem volt értheő.

Vendég

A többi duma...

ezt hogy érted?

Béla szerintem arra gondolt, h nem értette a megjegyzésből, h Kínai ellenes, vagy nem ellenes hozzászólás volt -e...Jómagam sem értettem, h most a gyártó Ország ellen vagy mellett szolt -e ez a posztod...:kiraly:

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.

A többi duma...

ezt hogy érted?

Vendég

Egy olyan hozzászólásra reagáltam, ami lekommerszezett néhány márkát,
azt nem én írtam.
Én jókat olvastam idáig a Phonar dobozokról,azt viszont el kell fogadni,hogy 100000 ft-ért csodát nem lehet csinálni,főleg úgy,hogy több kézen is keresztül megy a termék.
Ami nálunk 100-ba kerül,az európában kb a duplájába,de a Phonar nem hiszem,hogy kint drágább lenne.
Ha előveszed a mostani Stereoplay újságot,abban láthatod,hogy a Swans német ára 4500 EUR és ezt mi 399-ért tudnánk adni.
A többi doboz ára kint is annyi,mint itthon.

Előbb utóbb meghallgatok ilyen dobozokat, mert a Phonart is komolyabb dobozra akarom majd cserélni... Egyenlőre nem ő a leggyengébb lánccszem..

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”