Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hangfalállvány tüskék
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Nálatok is összemosódik a túl hosszú sor? Pedig olyan szépet
írtam Nektek...
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Lamer naccerűen összefoglalta lényeget, innetől már csak ragozni lehet...
A ládát minél merevebben meg KELL fogni! (Fekete úr meg egy "haverja a másik oldalra : rulez :-))
Erre jó a tüsi. Tisztább, "definiáltabb" lesz a hangzás, nem lesz úgy "elkenődve" szanaszét.
Akosing is jót írt a 3m-es magasságról, de ezt lebegve képzeltétek el : hát nem, 3m magasan kell betonba ágyazni...
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Wow,
akkor mégegyszer:
az a baj a hangdobozokkal, hogy rezegnek. Meraztugye nem a doboznak illene. El kellene tüntetni a rezgéseket.
Ezt pediglen egyetlen módon lehetséges. Hozzá kell csatolni valami jó nehéz dologhoz. Pld. a ház. Vagy egy igen-igen nehéz állvány.
Namármost vagy lecsavarozod, vagy egy jó hegyes tüskével a padlóhoz szögezed őket. (Vagy mint említettem, marad az acélállvány - persze hozzácsavarozva).
Más kérdés ugyanakkor, hogy ez ma már divatcikk lett és ezek a mai tüskék sem nem hegyesek (felkarcolja a padlód jujjj)(és kitompulna a hegye mert szarvasacélból készült), sem nem becsavarozhatóak, azaz semmit sem érnek.
(Valójában az egész poénnak szőnyeg esetén lenne értelme, hogy az ne szigetelje el a padlótól a dobozt. Merazrossz. Elszigetelni rossz.)
Persze azért jól mutat a tüsi. Hű, de dögös azannya.
Egyébiránt igazatok lehet. A hangdobozt akár egy kertitörpére is rá lehet tenni. A hangja biztosan más lesz. De lehet, hogy neked ez fog tetszeni.
Ha már mindenáron tüske: Esztergáltatni kell szerszámacélból igen hegyesre (max 30 fokos csúcsszöggel, ez ki fogja bírni), egy 6-os menetet a másik végére, megedzetni, majd szépen becsavarozni. Lehet, hogy a doboz nem fog jobban szólni, de tüskeügyben ez a maximum.
Ja és elég dobozonként 3 tüske. 4 tüskén billegni fog, és berezeghet az egész (és a csatolás is rosszabb).
:smile8:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Nekem a tuskek helyet jobban bevalt a legparnas talp. Na persze nem csak levegorol van szo. Az egesz ugy nez ki mint egy fa doboz, kb 5-6 cm magas, az also dobozban van elhelyezve egy kerekpar belso gumi felfujva, a legkisebb amit venni lehet. Erre van rahalyezve a teto, ami kisse belelog az also dobozba, igy a gumibol semmi nem latszik es az egesz meg esztetikus is.
Szerintem ez a megoldas jobban elnyeli a rezgeseket, mintha tuskere raknank a hangfalakat.
A Dynaudional lehet venni ilyen talpakat, de szerintem kb a tizedebol meg csinalni hazilag, csak esztetikusnak kell lennie.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Mindenképpen érdemes tenni valamit a hangfal alá, már csak a rezgések kiegyenlítése miatt is... Én először filcet vágtam a hangfalak alá, de most már 1000x jobb eredményt értem el azzal, hogy vettem állványt, beton alapban acél rudak, ezen vannak a hangfalak (és van hozzá gumi bak is, ami van olyan jó mint a tüske) Valóban sokkal jobb a hangzás, jobban érezni a mély és magas hangokat is.. :smile1:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
1 hulye kerdes: uveggolyok jok a tuskek helyett? :smile3:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Már megint ezek a tüskék. :smile9:
Céljuk a hangdoboz rezgéseinek átadása (csökkentése).
Ezek után persze nem a levegőben lógó, hanem a lebetonozott hangdoboz az optimális.
(Az igazi lenne a hangdobozba becsavarható tüske, de ez a balkánon nem divat)
A betonozás helyett alkalmazható esetleg egy vékony, de nagyon nehéz állvány is. (pld. tömöracél rúdból készült). Az igazi hardcore arcok persze ezt is hozzácsavarozzák a födémhez. De ez gyenge lámereknek persze nem való. :smile7:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szerintem keress egy esztergályost és vele csináltass tüskéket, jobban jársz mintha veszel jó drágán.Fillérekért megcsinálják. Azt hogy hogy néz ki menyj el egy médiamarkt-ba vagy ha jól emlékszem a NORDOST honlapján is van róla kép.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
friss az élményem - a tér nyílik ki előtted, ha tüskére teszed. Le tud válni a hangszórókról a zene.
A mélyek "pontosabbak", nem olyan elkenődött "valami van" szerűek. Erre azért a fizika is mond valamit: amikor a hangszóró membrán előre mozdul, a tok ugyanilyan impulzussal hátra.
A reflex dobozok ebből valamennyit a "lukon" kiengednek, stb, stb. A hangszóró éppen a falbe bebetonozva érezné jól magát, előtte és mögötte végtelen nagy hangtérrel :-))
Ezt szobában, sőt, a dobozban(!!) elég nehez "modellezni"...
Kész csoda, mindezek ellenére hallgatható ládákat tudnak némelyek csinálni.
Ha elhúzod a faltól, megintcsak tisztább lesz a hangzás (és a tér) - de nem tudsz mozogni a szobában.
A füled is legyen legalább fél-1 m-re a faltól - a lakberendezők rémálma leszel:-))
De a ZENE, az csak Neked fog szólni - egyrészt mert kevés lesz a sztereó-szék, másrészt meg egy szűk helyen leesel a székről, annyira jó lesz - de 20 centivel mellette már hümmögni fogsz...
Átlagos minőség - kb mindenhol vagy, csúcsszuper - csak Neked.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Pontosan.A hangfalnak az lenne elvileg a legjobb ha a levegőben lebegne de ez lehetetlen így a legkobb ha a lehető legkisebb helyen érintkezik a talajjal.Próbáld ki ha csak valami fakockát raksz alá(mondjuk balzafa) és mindjárt nem brunnyog úgy a falad, tistább lesz főleg a mélyek.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Elvileg sokban. Legfőképp a rezonanciázt hivatott csökkenteni. (javítsatok ki ha nem így lenne )
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Hi!
Én nem vagyok nagy szakértő ezért kérdezném, hogy mennyiben változtat a hangzáson ha tüskékre van téve a hangfal?
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet ezeket a tüskéket beszerezni, és milyet érdemes venni?
Üdv: Sky