Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jamo hangsugárzók

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

"A papírmembrános magas-sugárzó mindent elmond", ezt már magam is olvastam. "Jamo gazdaságos", ahogy nagyon sok márka hasonló belépő kategóriás hangfalai. Persze, azt aláírom, hogy biztos a belépő kategóriában is találni sok jobb hangfalat tőle.
Értem én a dolgot, de tudod/tudjátok, hogy kinek mire telik. Szerintem mki, de legalábbis nagyon sokan vágynánk a szebbre, a jobbra, de csak apránként engedhetünk meg magunknak ezt-azt.
Apránként tudunk csak tönkre menni.
Azon picit azért csodálkoztam amikor írtam, hogy a erősítőmhöz max. 150.000.Ft-ig milyen 5.0-ás szettet ajánlanátok jó szívvel és vki azt is írta, hogy ennyiért még nem kapni hozzá jó szettet. Inkább drágábbat és apránként szedjem őket össze. Ez is egy jó megoldás.
Viszont a erősítőm egyik tesztjében azt írták, hogy egy 120.000.Ft-os 5.0-ás szettel tesztelték (+ ?Ft a sub) és mozin meg voltak vele elégedve, jól teljesítettek együtt (azt nem írták aszem, hogy milyen 5.0-ás szett volt ez).
Szóval, elhiszem, hogy pl. vmi 300-500.000.Ft-os szettel már bivaly lenne, de én nem a lehető legdrágább megoldást keresném. Csupán egy olyan szettet amivel már jól szól. Nem kell nekem a legfullosabb, sajna a én lehetőségeim is korlátozottak.
Na, de, nagyon elkalandoztam, bocsánat a kis off-ért!
Ettől függetlenül mkit szívesen meghallgatok és köszönöm a eddigi hsz.-okat is!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

A Studio 180, amolyan "Jamo Gazdaságos" kategória. A papírmembrános magas-sugárzó mindent elmond. Lehet kérni érte, vadabbnál vadabb összegeket, de eladni nehéz.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Mégiscsak marad a studio 180? Igaz, eladni nem nagyon lehet.

Igen, maradnak egyelőre. Árultam őket jó darabig, s nem igazán volt rájuk jelentkező aki meg jelentkezett az macerás lett volna. S mivel még aránylag a Studio 180-asokkal elégedett vagyok (persze szeretnék jobbat) így maradnak. Csak a centert kellene vmi jobbra cserélni.
Sz.ré-hugyé biztos el tudtam volna már őket adni, de attól nekem meg többet érnek.
Láttam egy eladó Studio 180-as párt 28.000.Ft-ért és a összes hangszórójának a porvédő sapija be volt nyomkodva.
A enyémnek csak a egyik hangszóróvédő selyme esztétikai hibás egy kicsit amúgy hibátlan és 18.000.-ért sem kellett senkinek. Ettől nekem többet ér akárki akárhogy is ócsárolja ezt a hangfalpárt. Mivel nem vagyok a "high-end, csúcskategóriás, audiophil" cuccokhoz szokva (így viszonyítási tapasztalatom egyenlő a 0-val) így számomra ezek sem szólnak csúnyán. Persze, azt észleltem azé, hogy a 605-ös Onkyo tudásához, erejéhez a összes 5.0-ás hangfalam gyengus.
Most is van fent a neten egy 180-as pár 32.000.-ért. Újonnan '99-ben volt 35 a pár. "Biztos" el fogja tudni adni annyiért!

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sziasztok!
Az alábbi Jamo centerek közül gondolkodom egy újításán. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Melyiknek jobb a hangja, esetleg hogy jellemeznétek ezek hangvilágát (tisztaság, érthetőség, viszonylag nagy hangerő stb.)?
- Center 200-as,
- Center 160-as,
- Center 18-as,
- vagy E 6 Cen.
A erősítő Onkyo TX-SR605-ös, a frontok meg Jamo Studio 180.
Előre is köszi a hsz.-okat!

Mégiscsak marad a studio 180? Igaz, eladni nem nagyon lehet.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sac »

Jamo s606 forontoknál nem látni amikor szól a zene hogy a közép sugárzók meg mozdulnának.
A magas és a mély hangok miatt nem is hallom,probáltam különböző teszt zenékkel,de a membrán ott sem mozdul meg.
Viszont a centernél eléggé szépen mozog.
Azt szeretném kérdezni esetleg akinek van ilyen,tipusa hogy nekik mozog e a membrán benne?
Egy onkyo sr606 van meghajtva.
Üdv Zoli

Szerintem a nagy mély az oldalában mozog helyettük.Attól függ hol van a vágási frekije.Jön hang belőle??
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sac »

Sziasztok!
Az nem igaz hogy csak felsőkategóriában gyár jó dobozokat.Elmondanám hogy anno kipróbáltam a jamo s413-at és a diamondot (9.valahanyast) és kb ugyan úgy szóltak.a wharfi crystalt pedig lealázta.A teszt közben kapcsolgattuk a hangfalakat így simán lehetett hallani a különbséget.Utánna eladtam a falat, vettem egy másikat, drágábbat, és képzeljétek, nem igazán hallottam a különbséget csak mélyben.Az asszony abszolút de nem hallotta a különbséget.És majdnem dupla árat fizettem.A kis jamo centeremet meg egyszer majdnem elvitték 18EFT-ért hallgatózás után, csak én nem adtam oda.Ez a centert az s41-es.De jó is az nekem.Máig megállják a helyüket.
Most a legkisebb jamo háttér van bekötve front-nak.És jamo sub 200 támogat.A frontokban van tuning, hangelnyelő anyag+kábelcsere, így egész jól szól, meglepődtem rajta.
Az s41-es center tuning után nagyon tiszta beszédhangot ad vissza, még mély is van benne.Hangerő sem probléma mert bírják a normál "mozi" hangerőt 20-25nm-en.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Sziasztok!
Az alábbi Jamo centerek közül gondolkodom egy újításán. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Melyiknek jobb a hangja, esetleg hogy jellemeznétek ezek hangvilágát (tisztaság, érthetőség, viszonylag nagy hangerő stb.)?
- Center 200-as,
- Center 160-as,
- Center 18-as,
- vagy E 6 Cen.
A erősítő Onkyo TX-SR605-ös, a frontok meg Jamo Studio 180.
Előre is köszi a hsz.-okat!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Jamo s606 forontoknál nem látni amikor szól a zene hogy a közép sugárzók meg mozdulnának.
A magas és a mély hangok miatt nem is hallom,probáltam különböző teszt zenékkel,de a membrán ott sem mozdul meg.
Azt szeretném kérdezni esetleg akinek van ilyen,tipusa hogy nekik mozog e a membrán benne?
Üdv Zoli

Nekem, ilyen szettem van és azt kell mondjam, hogy amikor rendesen megküldöm, akkor bizony, mozognak a közepek is. Kétségtelen, hogy akkor már brutális a hangerő. A hangminőséget illetően, nem osztom az előttem szóló véleményét és ha visszaolvasod az eddigi, vele kapcsolatos hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy ezzel nem vagyok egyedül, de mindenkinek más a jó.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: William »

Nekem volt 606-os Jamo-m. Nagyon jól néz ki, esztétikusan és átgondoltan meg épített hangfalak de a hangminőség és egyáltalán amit produkál az szerintem kritikán aluli. Mint berendezési tárgy hibátlan de hosszú távon rémesen idegesítő, dinamikátlan, valahogy nem "életszerű" a hangreprodukciója.
Lehet én megnézném benne a hangváltót és egy szakemberrel építettnék hozzá újakat a hangszórók paraméterei alapján valamint újrakábelezném a dobozokat. A hozzáadott center és háttérsugárzók nagyon gyatrák, arra jók, hogy szóljon valami.

Bocs ha őszinte voltam de ez a saját tapasztalatom. Ma a Jamo csak a felső kategóriában gyárt jó hangfalakat (sajnos).

üdv
NAD T778

Vendég

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv Zoli

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Ezt majd meg kell néznem. A mérőmikrofonnal próbáltam egyébként belőni a cuccot. Igaz ez picit közel volt a sub-hoz. Mert mikor rádugom a mérő mikrofont, akkor automatikusan bekalibrálja a rendszert.
Gondolom külső zajokat méréskor ki kell szűrni. Nem szabad a konyhában (ha áthallatszik) bömböltetni a tv-t.

Hallgatási pozícióba tedd a mikrofont.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

oszydj
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: oszydj »

Nem ismerem az erősítőt, lehet a sub jel nagyságát szabályozni?

A sub-on hangerő növelés.
Freki beállítás módosítás a hallható tartomány felé.

Ezt majd meg kell néznem. A mérőmikrofonnal próbáltam egyébként belőni a cuccot. Igaz ez picit közel volt a sub-hoz. Mert mikor rádugom a mérő mikrofont, akkor automatikusan bekalibrálja a rendszert.
Gondolom külső zajokat méréskor ki kell szűrni. Nem szabad a konyhában (ha áthallatszik) bömböltetni a tv-t.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

elvileg igen
ha nincs akkor is szól, csak halkan?

Nem ismerem az erősítőt, lehet a sub jel nagyságát szabályozni?

A sub-on hangerő növelés.
Freki beállítás módosítás a hallható tartomány felé.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

oszydj

Jamo hangsugárzók

Erősítőn be van kapcsolva a sub kimenet?

elvileg igen
ha nincs akkor is szól, csak halkan?

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni.
Van egy Jamo SUB 650 aktív mélyláda és egy Denon AVR-2308 erősítő és ehhez egy Denon DVD-1740 DVD lejátszó.

Összekötöttem ezeket. A Jamot beállítottam, de sehogy nem akar jönni rajta az az igazi mély. Tudnátok tanácsot adni nekem?

Elég jó lenne hamar megoldást találnom
Köszönöm!

Erősítőn be van kapcsolva a sub kimenet?

Bemutatóterem

ATC Webáruház

oszydj

Jamo hangsugárzók

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni.
Van egy Jamo SUB 650 aktív mélyláda és egy Denon AVR-2308 erősítő és ehhez egy Denon DVD-1740 DVD lejátszó.

Összekötöttem ezeket. A Jamot beállítottam, de sehogy nem akar jönni rajta az az igazi mély. Tudnátok tanácsot adni nekem?

Elég jó lenne hamar megoldást találnom
Köszönöm!

Dr Tony
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dr Tony »

Sajna igen,mert meghalgattam úgy is hogy,áramtalanítottam a subot és a jelenség így is jelentkezett.
felszámolva

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Hallgasd meg,mert az ára nagyon kedvező most:
http://hangcenter.hu...&product_id=669
A kivitele is tetszetős.
http://hangcenter.hu/hirek/137-jamoc805akcioannex.html

Én csak a C803 at szoktam hallani néha mikor cimbihez átugrok Musical Fidelity AX1 el. 2x20W A osztályban.

Hát durva mit képes csinálni 20nm en.
Gyönyörűen szól, nagyon kellemesen a magasai, nem tolakodó, óriási tere van a mélye pedig puha de rengeteg van belőle, álló hangsugárzók megirigyelnék, hát igen 18cm-es mélyközép dolgozik benne.
Én imádom a hangját, nagyon bejön és szerintem szerethető hosszútávon is.
A C805 szerintem nagyobb térbe kell.

most látom milyen jó árban van

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Már hallgattam a Saturnban is és a Hangcenterben is. Amivel nekem a legjobban tetszett az RotelRA-06 volt. Kíváncsiságképpen kipróbáltuk még egy Denon 700-as erősítővel, azzal lényegesen rosszabb, nem tetszett. Van a Harman Kardonnak egy stereo HK980 talán, és az még egész szimpatikusnak tűnt. Illetve a hangcenternél, Marantz ra volt kötve, nem tudom a típusát de valamilyen fél millós erősítő, de nem igazán volt meggyőző. Ők még egy Onkyot ajánlottak hozzá (100.000HUF os nagyságrend), de annak a meghallgatása hátra van még.

Én halottam egyszer H/K HD980 és HK980-al.
Nekem tetszett amit művelt (nagy térben).
Ne hagyd ki a meghallgatást hosszabb ideig...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszönöm az infót, mindenképpen utánajárok. De csak kíváncsiság képen milyen árkategória ő?

A HEED ne olcsó,de ami jó,azt meg kell fizetni.Még így is a nagyon jól csengő nevő cégek árai alatt vannak.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kempi »

Még volt lehetőség összehasonlítani B&W 684-el. Számomra hasonló hangjuk volt de a Jamo-t mondanám szimpatikusabbnak.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Köszönöm az infót, mindenképpen utánajárok. De csak kíváncsiság képen milyen árkategória ő?

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Már hallgattam a Saturnban is és a Hangcenterben is. Amivel nekem a legjobban tetszett az RotelRA-06 volt. Kíváncsiságképpen kipróbáltuk még egy Denon 700-as erősítővel, azzal lényegesen rosszabb, nem tetszett. Van a Harman Kardonnak egy stereo HK980 talán, és az még egész szimpatikusnak tűnt. Illetve a hangcenternél, Marantz ra volt kötve, nem tudom a típusát de valamilyen fél millós erősítő, de nem igazán volt meggyőző. Ők még egy Onkyot ajánlottak hozzá (100.000HUF os nagyságrend), de annak a meghallgatása hátra van még.

Szerintem a Heed-akat ne hagyd ki ha van valamilyen lehetőséged erre. Más szint a fentiektől.
Persze azokban a boltokban nem kapható.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”