Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polcsugárzók
Polcsugárzók
A Spendor SP2 meg ilyesmi:
(gyári állapotú =porvédő nélküli)
(egyesek szerint jobb, mint a 2200 GBP -s SP2/3R...)
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Polcsugárzók
Salaca,
"hangszeres barokk kamarazene, énekes egyházi zene szintén ebből a korból"
fülelj meg egy ls 3/5a -t - lehetőleg régit, KEF B110 / T27 hangszórókkal, eredeti váltóval;
vagy egy Spendor SP2 -t.
Mindkettőből tudok használtat.
Ha találtál jobbat, oszd meg velünk.
LS3/5a belül ilyesmi legyen:
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Polcsugárzók
Ma meghallgattunk pár dobozt az egyik fórumtaggal.
Swans M1,SwansTS6,Jungson LS3/5 és Mission 752
Kb 25 nm-es a szobája,de elég fura elrendezésű.
Mivel elég nagy a szoba,így a TS6 és az M1 jöhetett számításba.
Az M1-et választotta,mert a tere és a magasai neki jobban tetszett.Mikor rátóltuk a falra kb 20-30 cm-re a mély nem lett bafyon zavaró,de lényegesen több lett.Ő kb így fogja tudni hallgatni.A Mission nagyon nem tetszett egyikönknek sem.Eléggé érződött,hogy nem túl merev a doboza.Kisebb hangerőn egyébként szépen szólt,a tere is rendben volt,de bocs haza kell,hogy beszéljek:nem egy kategória az M1-el sem minőségben,sem kivitelben.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Polcsugárzók
Akkor én is kérnék egy kis segítséget, mondjuk szavaztassuk meg a közönséget. Aztán majd elveszek belőle kettőt és a végén felhívok valakit.
A helyzet a következő: február elején válik aktuálissá a hangfalvásárlás. A rendszer egyelőre az, ami az aláírásban, de amióta elköltöztünk, nem nagyon vagyok megelégedve a teljesítménnyel, és a hangfalra fogom, így azt szeretném cserélni. Majd megmondjátok, ha nincs igazam.
A paraméterek nagyjából a következők:
Adott egy 25-28 m2-es nappali, 3,60-as belmagassággal. A zenecucc egy széles oszlop (tulajdonképpen egy elbontott fal középső része) elé állítva található, mellette két oldalt szabadon át lehet járni az előszobába (nekem ez kizárja a hátsó reflexnyílást, de tévedhetek). A nappali anyagai vegyesek, elég jó az akusztika, csak valaminek be kellene szólni.
Sokféle zenét hallgatok, de a legjellemzőbb talán a hangszeres barokk kamarazene, énekes egyházi zene szintén ebből a korból, szép hangú dzsesszénekesnők trióban (Holly Cole, Patricia Barber), és némi kortárs mélabús popzene (pl. Radiohead, Morcheeba, egy-két Depeche album, stb.).
A mostani hangfalaimhoz van egy kis MISSION állványom. A keret nagyjából 80-100E. Minél szebb a doboz, annál kevesebb sikítozás lesz otthon az ár miatt. Ha rendesen kipróbálható, akkor engem az sem érdekel, ha használt, sőt az sem, ha régi.
Javaslatok, esetleg ajánlatok?
Kösz előre is, és nagy mindenkinek a zsongító infóhalmazért, ami a fórumon található.
Polcsugárzók
a sound art w2 hivox tuningot nem hallgattátok meg?
Szerintem az nem neki való.
Webáruház:
Polcsugárzók
CAV DP288 - hivox-os átalakítás után. Hmmm... nem tud valaki ilyen hangú dobozt kisebb méretben?
A DP268-at is meg kellett volna hallgatnod.Az a kisebb modell.
Webáruház:
Polcsugárzók
Azt a két szép, gömb alakú darab? Azért nem, mert fal mellé tenném, az egyiket ráadásul sarokba...
szerk: bocs, az nem az volt... eszerint nem.
szerk2: beszéltem Lacival. Azért nem, mert az még kisebb, mint a Swans, nem hozza azokat a mély hangokat, amiket én annyira szeretnék.
Polcsugárzók
Help! Atc bp kiizélt velem... Elmentem hozzá meghallgatni az itt ajánlott Swans D3.1-et, hamár ottjártam, meghallgattam a TS6-ot is, ami be kell vallanom, egy fokkal jobban tetszett. Azért halkan tett egy megjegyzést, hogy sejti, mit akarok, de amit mutatni tud, az nem polcra való. Amilyen hülye vagyok, megkértem, hogy mutassa meg: CAV DP288 - hivox-os átalakítás után. Hmmm... nem tud valaki ilyen hangú dobozt kisebb méretben? Ez kb. 110%-ban produkálta azt, amit keresek. De nem nagyon van helyem a szobában, nagyon kicsi az esélye, hogy sikerül helyet csinálnom neki.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Polcsugárzók
Help! Atc bp kiizélt velem...
Elmentem hozzá meghallgatni az itt ajánlott Swans D3.1-et, hamár ottjártam, meghallgattam a TS6-ot is, ami be kell vallanom, egy fokkal jobban tetszett. Azért halkan tett egy megjegyzést, hogy sejti, mit akarok, de amit mutatni tud, az nem polcra való. Amilyen hülye vagyok, megkértem, hogy mutassa meg: CAV DP288 - hivox-os átalakítás után. Hmmm... nem tud valaki ilyen hangú dobozt kisebb méretben? Ez kb. 110%-ban produkálta azt, amit keresek. De nem nagyon van helyem a szobában, nagyon kicsi az esélye, hogy sikerül helyet csinálnom neki.
Polcsugárzók
minden zene zaj is, és minden zaj zene is egyben. nem? attól függ honnan nézzük
Nem, szerintem nem minden zaj zene. Bár van, ami az.
OFFTOPIC:
jólvanakkó'
én csak arra reagáltam, ami írtál miszerint:
"Minden hangfal torzít... "
azt is írhattam volna, hogy az ég is mindig kék, csak sötétben fekete, naplementekor meg piros, adott esetben sárga.
szóval ez a kijelentésed erősen relatív.
de inkább hagyjuk ezt...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Polcsugárzók
Nem, szerintem nem minden zaj zene. Bár van, ami az.
Polcsugárzók
a 601-be belehallgattunk, nem torzított...Ne általánosítsunk...
mi is.
torzít, nem is kicsit, nagyon. punktum.
hallgass bele máshol is.
Hm... eredetileg csak a Swans érdekelt volna, a másik kettőnek már a külseje is riasztó (ami képet találtam róla... hát izé... amolyan tipikus kínai gagyi kinézete volt), de ezek után kíváncsi vagyok, milyen lehet.
Polcsugárzók
Hú ne menjünk bele ezekbe a dolgokba Hallgasson meg minél több terméket, és úgyis visszakanyarodik a legjobban neki tetsző felé...
Polcsugárzók
Minden hangfal torzít...
valóban.
DE:
Polcsugárzók
mi is.
torzít, nem is kicsit, nagyon. punktum.
hallgass bele máshol is.
Polcsugárzók
az Echotech-eket FELEJTSD EL úgy ahogy van!!! mert már alacsony hangerőn is torzítanak.
viszont az említett swans d3.1 egy hivox tuninggal nagy meglepetéseket okoz(hat)!
Polcsugárzók
Nálad leginkább a dobozban lesz a kutya elásva...Olyan dobozt kell keresned ami kellően dinamikus, én mély...ATC-nél is hallgatóznék a helyedben, oda is elviheted a cuccaid, van Pesten és Szegeden is bemutató terme...Amiket ajánlani tudok az a Swans D3.1, Echotech CA-168, Echotech LS-601, ez utóbbi kettő olcsóbb darab, de érdemes meghallgatni őket.
Köszi, megnézem őket. Illetve hallgatom...
az Echotech-eket FELEJTSD EL úgy ahogy van!!! mert már alacsony hangerőn is torzítanak.
viszont az említett swans d3.1 egy hivox tuninggal nagy meglepetéseket okoz(hat)!
Polcsugárzók
Nálad leginkább a dobozban lesz a kutya elásva...Olyan dobozt kell keresned ami kellően dinamikus, én mély...ATC-nél is hallgatóznék a helyedben, oda is elviheted a cuccaid, van Pesten és Szegeden is bemutató terme...Amiket ajánlani tudok az a Swans D3.1, Echotech CA-168, Echotech LS-601, ez utóbbi kettő olcsóbb darab, de érdemes meghallgatni őket.
Köszi, megnézem őket. Illetve hallgatom...
Polcsugárzók
Polcsugárzók
szerk: viszont gyalog járom a várost, így meg macerás a saját cuccaimat vinni a hallgatózáshoz.
Szerintem menj el Laciékhoz,ha pesti vagy.
Vidd el az erősítődet is.
ATC-Bp néven megtalálod itt a fórumon.
Webáruház:
Polcsugárzók
Azt tudom javasolni, h fogd meg a saját kis lemezed, és indulj el hallgatózni, ott állj meg amiben hallasz valami olyat ami hasonlóan megfog mint amit otthon hallottál...Ne multiknál hallgatózz, mert az nem lesz alternatíva...Minél több rendszert és dobozt hallgatsz meg annál inkább kikristályosodik, h tulajdonképpen mi is az amit keresel...A legjobb ismerősöknél, vagy kisebb bemutatótermekbe elmenned hallgatózni.
Itt tartok most. Eddig három helyen jártam, előjegyzésben van még kettő. Az egyikbe még visszamegyek az erősítőmmel, ha visszakapom, mert az a JBL piszkálja a fantáziámat, de nagyon. De az a gond, hogy az eddig kipróbáltak egyikén sem éreztem 100%-ig azt, amit vártam. És abszolúte nem tartom kizártnak, hogy hiába a "nagy név" az erősítőn, CD lejátszón, esetleg nem is hangfalakkal volt gond, hanem az egyéb alkatrészekkel.
szerk: viszont gyalog járom a várost, így meg macerás a saját cuccaimat vinni a hallgatózáshoz.
Polcsugárzók
Ha tudnám, akkor az eladónak megmondanám, hogy ennek megfelelőt keresek. Sajnos nem tudom. Csak annyit, amit leírtam: valószínűleg azt a "dübörgést" - sajnos ez nem olyasmi, amit technikai paraméterekkel le tudnék írni.
Nyugi,segíteni fogunk.
Kérdéseim:
mekkora szoba?
Milyen zenei stílus?
Mekkora a keret összeg?
Milyen erősítővel hajtanád?
Nyugodt vagyok (most még... amíg bízom benne, hogy meglesz rá a pénz )
Kb. 4x6-os szoba, sok bútorral, a hangfalak a sarokba pakolt, nagyjából 2m széles szekrényre kerülnének. Egy Technics SA-GX100L receiverről szólna (meg egy Pioneer CD lejátszóról, de ennek most nem tudom a konkrét típusát. Hordozóréteggel felfelé kell belerakni a CD-t, ha ez segít). Lesz rá max. 200ezer úgy, hogy ebbe bele kell férni a Technics javításának, illetve ha javíthatatlan, akkor cseréjének is. Zenei stílus, ahogy korábban is írtam: szinte minden.
Polcsugárzók
Ahhoz hogy tudjam miféle útról van szó, többet kellene tudjak az elvárásaidról, és hogy igazán mi az amit keresel a hangban...
Ha tudnám, akkor az eladónak megmondanám, hogy ennek megfelelőt keresek. Sajnos nem tudom. Csak annyit, amit leírtam: valószínűleg azt a "dübörgést" - sajnos ez nem olyasmi, amit technikai paraméterekkel le tudnék írni.
Azt tudom javasolni, h fogd meg a saját kis lemezed, és indulj el hallgatózni, ott állj meg amiben hallasz valami olyat ami hasonlóan megfog mint amit otthon hallottál...Ne multiknál hallgatózz, mert az nem lesz alternatíva...Minél több rendszert és dobozt hallgatsz meg annál inkább kikristályosodik, h tulajdonképpen mi is az amit keresel...A legjobb ismerősöknél, vagy kisebb bemutatótermekbe elmenned hallgatózni.
Polcsugárzók
Méterben vagy forintban?
Közben látom,hogy az első az már nem kérdés.
Oda vagy egy álló,vagy egy komolyabb monitor kell.
Webáruház: