Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Sziasztok! bass-reflex nyílás betömésében jártas valaki?) Beüzemeltem az új szerzemény mélynyomót (Klipsch RW-12). A beceneve faltörő kos lett... viszont a hang tisztaságával nem voltam teljesen elégedett kicsit olyan koncert termes reflex visszhangja volt. Ez mozira szuper lehet, de nekem zenére kell. Most egy hirtelen ötlettől vezérelve betömtem a reflexportot szivaccsal, (még a B&W 602S3-hoz volt ilyen szivacs anno, onnan vettem az ötletet) és láss csodát a hang tökéletesen letisztult, precízebb és feszesebb...  Tuti így marad, csak kérdezném mennyire idióta ötlet ez? vagy más is csinált ilyet?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ugabo
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ugabo »

Sziasztok!

Jelenlegi sztereó rendszeremet szeretném megtámogatni egy szubbal, ennek a kiválasztásában kérném a segítségeteket. Mióta halottam egy JBL Studio 590 párost zenélni, azóta egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy nekem is ilyen dögös mély hangzás kell , sajnos az említett hangfal beszerzése már a méretei miatt sem játszik, egy kisebb mélyládát viszont könnyebben el tudok helyezni. Első sorban zenehallgatáshoz kell, több helyen olvastam, hogy ilyen célra leginkább egy zárt láda felel meg, de a gyakorlatban nem tudom, hogy ez mennyire igaz. 
Ami még elfogadhatónak tűnik árban az a Wharfedale WH-S10E - sajnos tesztet nem találtam róla, a már kifutott, hasonló paraméterekkel rendelkező SPC10-ről viszont ódákat zengett a whathifi.com.  
A másik verzió, hogy használtpiacról választok valami jobbat (50-60eFt körül már vannak), viszont eddig csak reflex ládát találtam, nem tudom érdemes-e bevállalnom, pl. nem fog-e túlságosan külön szólni a többi hangfaltól?
A harmadik megoldás pedig, hogy fogom az autós mélyládából megmaradt Magnat XTC 1200-as monstrum hangszórót, és építek köré egy masszív zárt házat, VAS/3 méretezéssel,  elektronika gyanánt pedig veszek használtan egy kisebb 100W RMS körüli reflex subot, és abból átmentem. Ezzel nagyon mellé lehet lőni? 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Nagyon köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat, véleményeket !
Jelen szükségleteimhez ideálisnak tűnik a REL T2-es.....  Egy fél órája boldog tulajdonosa vagyok!
Ár/érték arányban nekem összejött.
Még hangolgatom, tapasztalgatom, és még csak a gyári kábellel van összekötve. (se gránit lap, se tüske alatta), de már így is kellemesen "intelligens" mélyek jönnek elő.
Valóban jól illeszthetőnek tűnik. 

Köszönöm mégegyszer a segítséget !  

kiraly !

sok sikert, es erdekel a tapasztalatod, milyen beallitas mellett erzed legjobbnak stb.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Zenére REL-t high level connectionnal és rendben leszel.Az újabb szériákat nem ismerem.Nekem a Britannia széria van ami zenére perfect.Az újabb szériából az R sorozat nekem nagyon bejött zenére.És még kól is néz ki,persze ez ízlés dolga.

jonicash

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: jonicash »

Nagyon köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat, véleményeket !
Jelen szükségleteimhez ideálisnak tűnik a REL T2-es.....  Egy fél órája boldog tulajdonosa vagyok!
Ár/érték arányban nekem összejött.
Még hangolgatom, tapasztalgatom, és még csak a gyári kábellel van összekötve. (se gránit lap, se tüske alatta), de már így is kellemesen "intelligens" mélyek jönnek elő.
Valóban jól illeszthetőnek tűnik. 

Köszönöm mégegyszer a segítséget !  

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: timcs »

3 évig éltem együtt egy REL T5-vel, SF Concertino Domusokkal. Igaz nincs dsp meg stb, de van benne zene, pontosság és mélyhang is bőven, de ami még nagyon fontos, hogy nagyon konnyen hozzá lehet illeszteni a hangfalakhoz. Volt lehetőségem használni tobb ideig 20, 16 es 12nm helyiségekben. Egyikben sem volt vele probléma, hi levelt használtam, crossover kb 45-50Hz, kb 1/4 max 1/3 hangerőn. Csak azért váltam meg tőle mert hangfalat váltottam. Sok sikert a válogatásban. 

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Jó nyilván 70 ezer az más tészta, teljesen jó ár. Annyit bőven megér. A T2 speckók alapján inkább a T7-hez áll közel,mint a t5-höz. 20centis hangszóró, 25 centi passzív membrán, 200W.

Én csupán arra értettem, hogy egy t5i, t7i újonnan elég horror áron van, ahhoz képest vérszegény. A t5i 220 ezer, ezért kapsz egy zárt 20 centis mélynyomót 125W erősítővel. -6db 32hz. Szervó, dsp stb nuku. A t7i kb. 320 ezer újonnan. 20 centis mélyhangszóró, 25 centis passzív membrán, -6db ismét 30hz, 200W. Szóval ne röhögtessenek már. Ennyiért más gyártók jóval többet adnak. A elkért ár nagyon nincs szinkronban a tudással.

A REL Ti sorozatot nem is ajánlotta senki...

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

en nehany eve szinten hasznaltan vettem

70e Ft-ert en nem adnam el az en T2-met

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Próbáltam összehasonlítani a T2 vs T5  Egyik sem túl nagy, de talán a Heybrook Sextett "alátámasztására" akusztikus / klasszikus zenére elég lehet talán.
Nagyon tetszik a Rythmik Audio , de magasabb árfekvés (per pill. ami kapható ~170e ) mint egy T2-es 70e Ft-ért.
Ha a T5 90-120e körül mozog, akkor érdemes a T2-ért 70-et adni vajon ?

Jó nyilván 70 ezer az más tészta, teljesen jó ár. Annyit bőven megér. A T2 speckók alapján inkább a T7-hez áll közel,mint a t5-höz. 20centis hangszóró, 25 centi passzív membrán, 200W.

Én csupán arra értettem, hogy egy t5i, t7i újonnan elég horror áron van, ahhoz képest vérszegény. A t5i 220 ezer, ezért kapsz egy zárt 20 centis mélynyomót 125W erősítővel. -6db 32hz. Szervó, dsp stb nuku. A t7i kb. 320 ezer újonnan. 20 centis mélyhangszóró, 25 centis passzív membrán, -6db ismét 30hz, 200W. Szóval ne röhögtessenek már. Ennyiért más gyártók jóval többet adnak. A elkért ár nagyon nincs szinkronban a tudással.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Próbáltam összehasonlítani a T2 vs T5  Egyik sem túl nagy, de talán a Heybrook Sextett "alátámasztására" akusztikus / klasszikus zenére elég lehet talán.
Nagyon tetszik a Rythmik Audio , de magasabb árfekvés (per pill. ami kapható ~170e ) mint egy T2-es 70e Ft-ért.

nekem T2 van nehany eve, es birom  (meg Dyno alá is :-)   kisebb terben

mas forumtarsnak is van T2

nalam is high level connection persze, es a Dyno-val crossover a legalso allasban esetleg 1-2 "racsninyival"-vel felette (legalsohoz 30Hz van irva, legfelsöre 120Hz, es 40 racsnikattanast megy a poti köztük)

Jungson LS3/5A mellett pedig 6-8 racsnyikattanassal a 30Hz felett, es intenzitas is nagyobb mint Dynoval

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1416

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Zenére REL-t high level connectionnal és rendben leszel.Az újabb szériákat nem ismerem.Nekem a Britannia széria van ami zenére perfect.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

szerintem a velodyne- okat se hagyd ki. van itt fennt egy eladó velodyne wi-q12-es makulátlan darab,úgy 110-el olcsóbban mint az új ára,és még garis.Azzal ellennél egy darabig.

hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

jonicash

Mélysugárzók

A t5, t7 nem kicsit az. A BK electronics, az SVS vagy akár a Rhytmik Audio messze jobb ár/ér érték arányú szubokat csinál szvsz.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Egy REL T2 minden csak nem túlárazott  , de mindenki azt vesz amit akar.

A t5, t7 nem kicsit az. A BK electronics, az SVS vagy akár a Rhytmik Audio messze jobb ár/ér érték arányú szubokat csinál szvsz.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Egy REL T2 minden csak nem túlárazott  , de mindenki azt vesz amit akar.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Köszönöm !!!
épp az előbb böngésztem a REL-eket. Láttam is egy T2-est, csak elbizonytalanodtam, hogy elég lesz-e a mérete. 

van aprón eladó rhytmik audio. A túlárazott relnél nem kicsit jobb vétel.

jonicash

Mélysugárzók

REL T5 , REL T2 / T7. Megfogott gyors pontos, megfizethető, persze lehet komolyabb is. 

Köszönöm !!!
épp az előbb böngésztem a REL-eket. Láttam is egy T2-est, csak elbizonytalanodtam, hogy elég lesz-e a mérete. 

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

REL T5 , REL T2 / T7. Megfogott gyors pontos, megfizethető, persze lehet komolyabb is. 

jonicash

Mélysugárzók

Sziasztok,

milyen mélysugárzót javasoltok a Heybrook Sextett-et "megtámasztani" ? Diszkréten, "angol öregurasan" , de határozottan.
helyiség 28 nm
zene : akusztikus-klasszikus
audiolab 2x100w

Köszönöm előre is a véleményeket !

yesname
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: yesname »

Szerintetek 30 nm-re 1 db. SVS SB-2000 (300W) vagy 2 db. SVS SB-1000 (500W) lenne jobb? (Inkább a zenei részét nézve, de lehet sztereóhoz nem használnám őket.)
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 612

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Végre sikerült high level csatlakoztatás mellett is problémamentesen működésre bírni a 2db REL B1-et a QUAD QMP+QUAD Artera Play rendszerben.
Gondolom sok ilyen jellegű probléma nem fog felmerülni,de azért megosztom,hogy másnak ne okozzon olyan fejtörést,mint nekem.
Szóval a QMP mono-hoz 1db REL B1 high levelel a piros a + a sárga a - a fekete nincs csatlakotatva és a földet a REL és az Artera play között egy RCA összekötés biztosítja.
A REL-nél úgy vettem észre,hogy lehet balanced és unbalanced is.Utóbbinál kényelmesebben lehet beállítani a kívánt hangerőt.

Le tudnád fényképezni?
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

A QUAD Elite preamp-al minden működött.
Szóval ezt alapul véve.Ha egy egyszerűbb phono kötnék az Artera Playre akkor a phono GND-jére mehetne a REL fekete vezetéke?
Ez így működhetne?

Végre sikerült high level csatlakoztatás mellett is problémamentesen működésre bírni a 2db REL B1-et a QUAD QMP+QUAD Artera Play rendszerben.
Gondolom sok ilyen jellegű probléma nem fog felmerülni,de azért megosztom,hogy másnak ne okozzon olyan fejtörést,mint nekem.
Szóval a QMP mono-hoz 1db REL B1 high levelel a piros a + a sárga a - a fekete nincs csatlakotatva és a földet a REL és az Artera play között egy RCA összekötés biztosítja.
A REL-nél úgy vettem észre,hogy lehet balanced és unbalanced is.Utóbbinál kényelmesebben lehet beállítani a kívánt hangerőt.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szóval ezt alapul véve.Ha egy egyszerűbb phono kötnék az Artera Playre akkor a phono GND-jére mehetne a REL fekete vezetéke?
Ez így működhetne?

dugoallasokat forgatni probaltad mar ?
lasd http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1895832 

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Quad QC 24 előfok + 2 db Quad classic 15W A osztályú monoblokk rendszerben a 2 db REL a 2 végfokra lett kötve, egyik az egyikre másik a
másikra, a  magas jelszintű kábelen a 2 pozitív szál meg oldalanként közösítve lett, a mostani integrált erősítős rendszermben is így van.

Ez így működhetne?
Zene:
Mozi:

fbazsa

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: fbazsa »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Egy régi sima stereo erősítőm van Technics SA-EX100 két Mission hangfallal.
Egy sub-ot szeretnék kötni a rendszerre.

ezt néztem ki használtan, bár az árát kicsit sokallom:
Mission 7AS1

rá tudom ezt kötni az erősítőre?
mi lehet a mélyláda reális ára?

köszi szépen!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”