Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Egyébként az HD555-öt fölött már csak a 650-re érdemes váltani, vagy van köztes megoldás is???

Van köztes is, meg van aki számára alacsonyabb áron is van jobb a 650-esnél.

Kérdezd meg, hátha van a lakóhelyed környékén valaki, akinek van egy minőségi dac/erősítő/füles triója.

Ha lenyűgöz, akkor pénzkidobás lesz a rádiós.

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: i-g »

Egyébként az HD555-öt fölött már csak a 650-re érdemes váltani, vagy van köztes megoldás is???

A 600-as is jó, meg az 595 is.

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Próbáld ki a HD-650-est a Canamp után egy olyan MP3 lejátszóban, amihez egy kis füldugót adtak.

Beledugtam FiiO E5-be. Gyorsan ki is húztam...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Igaza van qqriq-nak már valahol döntöttem, hogy megveszem, de jó lett volna hallani, hogy valaki hónapok óta használja, és elégedett a hangjával. De így....
Nem is tudom... Lehet megveszem, és titkon elkezdek spórolni egy madzagosra is.. hűű asszony mit szólna hozzá

Én is ezen töprengtem nemrég, és vettem egy 600-ast, biztosan gyöngébb mondjuk 10-20 %-al, no de csak felébe kerül! És bizton állíthatom, ez már egy más világ! / persze ha jól hajtod, pl. TC K, Lupus Junior, Heed canamp /
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nem is tudom... Lehet megveszem, és titkon elkezdek spórolni egy madzagosra is.. hűű asszony mit szólna hozzá

Jó ötlet! Ha meg van a drótos, akkor a helyére kerülhet - odaadod az Asszonynak, használja takarítás/főzés közben!

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: bitcho »

Igaza van qqriq-nak már valahol döntöttem, hogy megveszem, de jó lett volna hallani, hogy valaki hónapok óta használja, és elégedett a hangjával. De így....

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A cikk reálisan leírja, mire jó a cucc. "Épp ezért az RS 170 pl. háziasszonyoknak is rendkívül ideális megoldás lehet lakástakarítás közbeni kikapcsolódáshoz."

Na igen: "én emellett bátran merem ajánlani zenehallgatáshoz, „hi-fizéshez” is!"
A hifi újságokban és webes megfelelőikben mostanában minden nagyon ajánlott és kiváló holmi, vegye, vigye mindenki.
Persze szólni fog, valószínű sokmindenhez képest nem is rosszul, ráadásul én még ezt a darabot nem hallottam persze.
Csak úgy általánosságban mondtam, amit több más rádiós fülesből megtapasztaltam és ami szerintem a leginkább szük keresztmetszet rajtuk.
Az akkus rendszerű gyenge erősítőkkel meghajtás egyébként más holmiknak is a legfőbb gyengeségük. Próbáld ki a HD-650-est a Canamp után egy olyan MP3 lejátszóban, amihez egy kis füldugót adtak. A dinamika lesz az amiben a leginkább összeesik az egész. A kis füldugó sokkal gyorsabban, dinamikusabban fog szólni. Persze, mert azzal nem szenved annyira a lejátszó erősítője.
De biztos vagyok abban, hogy a jövőben lesz itt még high-end rádiós füles is a piacon.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Van vajon más számmal kifejezhető tényező is, amit érdemes az RS esetében megvizslatni??

Fogalmam sincs, hogy milyen tényezőket vagy képes a száddal kifejezni.

Nem hallottam ugyan a rádiós fülesek mindegyikét, de én akkor nem éreznénk (számomra túl) nagy kompromisszumot, ha
átlagos cd- dvd füleskijáratát, vagy
tv minijack aljzatát, vagy
alaplapi hangkártyát, és/vagy
agyontömörített mp3at szeretnél fülessel hallgatni.

Minden egyéb esetben (külső dac/ jobb hangkártya, dedikált füleserősítő és veszteségmentes tömörítés az esetedben) akkora a zeneélvezeti különbség egy azonos árú vezetékes és rádiós fejhallgató között, hogy .... ... csak Na!

Szerintem itt nem fogsz más választ kapni, akinek volt már tapasztalata, szinte biztosan hasonlóan látja.

Még egy helyzet, melyben a rádiós (zárt rendszerű) fülesnek óriási előnye van: hatalmas telek fűnyírása közbeni zenehallgatás. Arra viszont egy olcsó(bb) is megteszi.

Szerintem.

Albert Einstein

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Az ilyen cikkekben meg természetesen minden nagyon szép és jó és ajánlott vétel.

A cikk reálisan leírja, mire jó a cucc. "Épp ezért az RS 170 pl. háziasszonyoknak is rendkívül ideális megoldás lehet lakástakarítás közbeni kikapcsolódáshoz."

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Sziasztok!
Muszáj feltennem a kérdést, mert más topic-okban, fórumokon egyből lehurrogtak. Sennheiser RS 170 rádiós fülest szemeltem ki. A mobilitás is fontos, de egy hajszállal lényegesebb a minőség. Kiemelném, hogy csak egy hajszállal.
Itt egy kis ismertető
Sokan egyből nekem estek, hogy ugyan már ez nem madzagos, mit jövök a minőséggel.. holott szerintem nem is néztek utána.. Az irományok szerint tömörítés mentesen továbbítja a jelet. Van esetleg valakinek tapasztalata ez ügyben???

Nekem eddigi hallgatózásaim alapján az a véleményem, hogy a rádiósok egy dologtól mindig szenvednek. Egyszerűen dinamikát nem képesek csinálni. Szerintem igen jól hallani, hogy az az elemes, akkus erősítő egyszerűen nem képes rendesen meghajtani a füleseket. Minél nagyobb membránú, minél komolyabb darabnak néz ki a füles, valahogy annál nehezebb egészséges hangot kicsikarni belőlük rádiósan. A kábelesekhez képest olyan jó vékonyka egyen hangjuk van.
Én itt érzem a leginkább a minőségi korlátot, még ha rádión sikerül is átvinni kis torzítással a veszteségmentes jelet.

Az ilyen cikkekben meg természetesen minden nagyon szép és jó és ajánlott vétel.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Van vajon más számmal kifejezhető tényező is, amit érdemes az RS esetében megvizslatni??

A számok max. csak tájékoztathatnak egy irányról, de arra alapozni a vásárlást hiba lenne. Van jópár olyan eszköz a hifi világában, amit a mutatott számadatok alapján meg sem lenne szabad hallgatni.... De szerencsére ezek az eszközök nem ismerik ezeket a számokat.

Amúgy annyit és úgy kérdezel az RS170-ről, hogy úgy tűnik, már rég eldöntötted a kérdést a vásárlással kapcsolatban, csak külső megerősítést is vársz erre másoktól.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Az adó-vevő elektronika együttes össztorzítását, aminek kb. 0,1% alatt kellene lennie, hogy esélye legyen nem belekutyulni a hangminőségbe.

Az RS 170 THD-je <0,5%, összehasonlítva pl: a HD555, ahol <0,2%, a HD650-nél pedig <0,05%.
Különbség az valóban nagy, még az 555-höz képest is. Kérdésem az, ha én az RS170-et PC környezetben, max 30-40ezer forintos hangkártyával vagy DAC-al, és foobar-ral használom, és többségben flac-et hallgatok, kihallanám-e a 0,5%-os torzítást?? Persze meg kéne hallgatnom, de egyszerűen nem találok a környékemen sehol ilyen készüléket, 10ezret meg nem fogok elbenzinezni..

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Bájdövély, megjelent The Orb featuring David Gilmour "Metallic Spheres", a 2CDs változat második lemeze 3D60 binaurális mix fejhallgatós füleléshez.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A torzítás alatt mit értesz??

Az adó-vevő elektronika együttes össztorzítását, aminek kb. 0,1% alatt kellene lennie, hogy esélye legyen nem belekutyulni a hangminőségbe.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: earforce »

http://www.youtube.com/watch?v=bX3s6DDFkrI
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Másrészt a vezetéknélküli jelátvitelt egy nagyságrenddel kisebb torzítással kell megvalósítani...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Doky »

úgyhogy én maradok ennél a típusnál:

Én meg az öcsikénél!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Abból, hogy esetleg itt van valakinek tapasztalata. A lehurrogáshoz direkt csatoltam az "egyből" szót, mert úgy vettem észre, hogy a "vezetéknélküli" fogalom alapján egyből véleményt alkottak anélkül, hogy kissé utánanéztek volna. Gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy kifejlődik az erre minőségben is alkalmatos technika. Kérdés, hogy ezzel a készülékkel nem léptünk-e be a kapun?? Ez a fórum pedig, ha lehetőség van rá hivatott megvitatni az effajta kérdéseket. Vagy tévedek??

A jelenlegi vezeték nélküli átvitelű fejhallgatók meg sem közelítik a vezetékesek felső harmadát. Egyrészt a zaj, ami kommersz könnyűzenénél bizonyára nem gond, de egy 50-60dB dinamikájú felvételnél már zavaró lehet, és az is, az olcsóbb modelleknél nagyon, a drágábbaknál kicsit. Másrészt a vezetéknélküli jelátvitelt egy nagyságrenddel kisebb torzítással kell megvalósítani, ami nem is olyan egyszerű követelmény, ha a fogyasztása a vevőkészüléknek ugyancsak korlátozott. (4 bébielemet senki se szeretne pluszban cipelni a buksiján) Hogy miért nem gyártanak igazán jó minőségben, igen kis zajjal ilyesmit, azt nem tudom, lehet, hogy igen drága lenne, sokba kerül a fejlesztés, és nem lehet annyit eladni sem belőle. Engem sokal jobban zavar, ha a fejhallgató szorítja a xxl-es fejemet, mint némi kábel, de ez egyéni szociális probléma...
úgyhogy én maradok ennél a típusnál:

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Tökmindegy ki mit mond, el kell menni és meghallgatni. 60ezres fejhallgatót csak ki lehet próbálni valahogy megvétel előtt.

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Ha mindkettő, az nekem olyan, mintha a szűz qrvát keresnéd....

Hát ez jó..

Na igen, a többség a maximális minőség felé törekedik. Én a jelen esetben húznék egy vonalat, lehetőleg a laikus ember által elfogadott, magas minőség szintjén. Amit kb. úgy fogalmaznék meg, hogy az otthoni szórakoztatás felsőfoka. Nem pedig a stúdió szint. Ha ennek megfelel az RS 170, akkor jöhet.
Azért próbálkozom rábeszélni magam valami madzagosra, de ezek után nagyon nehéz..

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

De ha a wireless egyenértékű lenne a zsinórossal akkor lenne HD 600, 650, meg 800 Wireless verzió, nem? De nincs, úgyhogy nekem az a gyanúm ez egy kompromisszum a kényelemért.

Ott a pont. Emlékeim szerint pl. a Gardo nem is csinál vezetéknélküli fejhallgatót. A prémium/prestige/high end kategóriában pedig egyik gyártó sem.
Ezért írtam már a másik fórumon is, hogy számodra mi a fontosabb: minőség vs. mobilitás? Ha mindkettő, az nekem olyan, mintha a szűz qrvát keresnéd....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7023

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Nem tudom, nem próbáltam még. De ha a wireless egyenértékű lenne a zsinórossal akkor lenne HD 600, 650, meg 800 Wireless verzió, nem? De nincs, úgyhogy nekem az a gyanúm ez egy kompromisszum a kényelemért.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Miből gondolod, hogy ebben a topikban nem hurrognak le?

ez nem az alapkategóriás vezetéknélküli...45e-62e-ig terjed az új ára, boltfüggően.
talán ennyiért már "lerak" valamit az asztalra a Sennheiser.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Miből gondolod, hogy ebben a topikban nem hurrognak le?

Abból, hogy esetleg itt van valakinek tapasztalata. A lehurrogáshoz direkt csatoltam az "egyből" szót, mert úgy vettem észre, hogy a "vezetéknélküli" fogalom alapján egyből véleményt alkottak anélkül, hogy kissé utánanéztek volna. Gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy kifejlődik az erre minőségben is alkalmatos technika. Kérdés, hogy ezzel a készülékkel nem léptünk-e be a kapun?? Ez a fórum pedig, ha lehetőség van rá hivatott megvitatni az effajta kérdéseket. Vagy tévedek??

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”