Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Azért Bowersre azt mondani, hogy "szar", kicsit erős túlzás. Az, hogy túlárazott, elfogadom, hogy van jobb ugyanabban az árfekvésben, az is lehet. A Bowers P5 kidolgozása szerintem maximálisan a legjobb, olyan anyagokból van, amik olyanok is maradnak használat után is. Láttam kirakott Sennheisereket, Bose-okat, Sonykat, stb, amik már az áruházi próbáktól ütött-kopottak voltak. Elég sokat repülök, ezért az sem mindegy, mennyi zajt enged be. Jelenleg otthoni használatra egy Sennheisser HD525-öm van, úgy 12 éves lehet, elfogyott az összes szivacs belőle. A Bose QuietComfortot kipróbáltam nagy alapzajban, elég meggyőző volt a "csend-teszt"-je. Csak az áruk riasztó egy kicsit. Még nézegettem a Denonokat is, de fülelni sehol nem sikerült, mert a kiállított darabokban nem volt zene. Hogy lehet így kipróbálni valamit? És hát azt tudjuk, hogy autót, hifit és nőt csak próba után
Ha sokat repülsz, Duty Free az irányod.
(Feltéve, ha nemcsak BUD-KIV-BUD viszonylaton, mert akkor csakis 12 éves Habana Club.)
Fül és Fejhallgatók
lehet hülye kérdés:...meg tudom más mind a kettő,de szerintetek egy fejhallgatós rendszer mondjuk:egy nagyon jó cd játékos+egy fejhalgató erősító+jó ic+egy jó füles-márkákat direkt nem írtam ...-azt majd ti ha gondoljátok-,mennyire versenyképes hangzásban egy hagyományos rendszerhez képest-erősítő+cd+kábelek+hangfalak.
és kb melyik füles rendszer melyik hagyományos rendszehez mérhető össze versenyképességben és hangban.
köszi előre is.
Bizonyos szinten összemérhető és versenyképes, de egy hangfal az hangfal egy fejhallgató meg fejhallgató. A hangfal a kialakításából adódóan jobban képes visszaadni az "élő" zene élményét míg egy fejhallgató közel de sokkal fókuszáltabban, textúrázottabban tud szólni(főleg ha egy Stax-ról beszélünk amire egyre többen figyelnek fel de még mindig eléggé alulértékelt).
Meg fontos még megemlíteni hogy a fejhallgatónál nincs jelentősége a szobaakussztikának és bizonyos szinten hordozható is.
A forrás mindenesetre bármelyik esetben ugyanolyan sokat számít de egyéni kérdés hogy kinek melyik hallgatózási forma jön be (ill. melyikre van lehetősége). Itt van még róla egy vitatéma
Fül és Fejhallgatók
lehet hülye kérdés:...meg tudom más mind a kettő,de szerintetek egy fejhallgatós rendszer mondjuk:egy nagyon jó cd játékos+egy fejhalgató erősító+jó ic+egy jó füles-márkákat direkt nem írtam ...-azt majd ti ha gondoljátok-,mennyire versenyképes hangzásban egy hagyományos rendszerhez képest-erősítő+cd+kábelek+hangfalak.
és kb melyik füles rendszer melyik hagyományos rendszehez mérhető össze versenyképességben és hangban.
köszi előre is.
HIGH-END.
Fül és Fejhallgatók
Köszönöm a gyors választ !
Nem szerettem volna fülesre ennyit költeni,sőt...,de leginkább késő este és éjjel hallgatok zenét, meg a szomszédok is ez a baj.
A kis Koss Porta Pro sokkal kellemesebben,elevenebben zenél, bár az meg szerintem nagyon mélyre van hangolva, persze amúgy sem egy kategória. (árban.)
Nem "merem" bevállalni, és nem gondolom, hogy bejáratás után annyival jobb lesz hogy igazán szeressem, persze nem tudom, lehúzni sem szeretném a fülest ennyi hallgatózás után.
Szóval kösz, gondolkodom a 601-en, és írok a boltnak, hogy milyen lehetőségem van a cserére.Elég kellemetlen, nem szeretek és nem is szoktam új dolgokat visszacserélni, csak mert nem tetszik.
Üdv !
Kisa
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Fül és Fejhallgatók
Helló !
Vásároltam egy AKG K272 HD fülest.
Az árához képest elég elkeserítően "muzsikál".
Persze nincs bejáratva, pár órát ment, azt sem a fejemen, mert nem élveztem a zenehallgatást.
Erőtlen,dinamikátlan, összemossa a dolgokat,nem túl élethűek a hangszerek hangjai.Keveslem a mélyeket,azok is tompák, a közepe tolakodó,hangos.
Persze a majd' 40 EFt-os árához viszonyítva, ha negyed ennyibe kerülne ki is békülnék ezzel a hanggal.
Mit tegyek ? 2 napos, 1 órát hallgattam.Járassam és összeszedi magát, vagy cseréljem be egy drágább 601-re ?
Két hét múlva már nem vihetem vissza.
Kisa
Szerintem cseréld be a 601-re, vagy 701-re. Nem bánod meg.
Fül és Fejhallgatók
Helló !
Vásároltam egy AKG K272 HD fülest.
Az árához képest elég elkeserítően "muzsikál".
Persze nincs bejáratva, pár órát ment, azt sem a fejemen, mert nem élveztem a zenehallgatást.
Erőtlen,dinamikátlan, összemossa a dolgokat,nem túl élethűek a hangszerek hangjai.Keveslem a mélyeket,azok is tompák, a közepe tolakodó,hangos.
Persze a majd' 40 EFt-os árához viszonyítva, ha negyed ennyibe kerülne ki is békülnék ezzel a hanggal.
Mit tegyek ? 2 napos, 1 órát hallgattam.Járassam és összeszedi magát, vagy cseréljem be egy drágább 601-re ?
Két hét múlva már nem vihetem vissza.
Kisa
Fül és Fejhallgatók
tegyük hozzá, hogy az in-ear-ek verhetetlenek ár/érték arányban.
itt az egyik volt egyetemi tancsim érdekes publikációja a témáról:
Wersényi György - Új típusú fülhallgatók objektív és szubjektív kiértékelése
Tényleg így van,az új Skullcandy-m az 50/50, nagyon betyár minőséget nyújt, amellet hogy soha nem kell igazgatni a fülben, és full iphone comp.
Fül és Fejhallgatók
Az full i4 kompatibilis fülesek 98%-a in-ear.
tegyük hozzá, hogy az in-ear-ek verhetetlenek ár/érték arányban.
itt az egyik volt egyetemi tancsim érdekes publikációja a témáról:
Wersényi György - Új típusú fülhallgatók objektív és szubjektív kiértékelése
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Fül és Fejhallgatók
Na Iphonos fórumosok, keresek Iphone 4-hez olyan fülest, illetve headsetet ami nem agybadugós, illetve lehet bedugós, de fülre akasztós legyen...Tehát a sima bedugós, és a pántos nem jó, csak a fülre akaszthatóak....És persze kompatibilis legyen az Iphone 4-el...Köszi előre is...
Az full i4 kompatibilis fülesek 98%-a in-ear.
Fül és Fejhallgatók
Hevimetálhoz csakis SkullcandyMetallica Editon!!!
A Skullcandy nagyn jó kis cucc,nekem van kettő is, hibátlan.
főleg hogy mennyiért vesztegetik, így ár/értékben is best buy!
Fül és Fejhallgatók
Na Iphonos fórumosok, keresek Iphone 4-hez olyan fülest, illetve headsetet ami nem agybadugós, illetve lehet bedugós, de fülre akasztós legyen...Tehát a sima bedugós, és a pántos nem jó, csak a fülre akaszthatóak....És persze kompatibilis legyen az Iphone 4-el...Köszi előre is...
Fül és Fejhallgatók
Hevimetálhoz csakis SkullcandyMetallica Editon!!!
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.Fejhallgató vásárlás előtt állok.
Amiket kinéztem:
-Beyerdynamic DTX 710 : http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... amicDTX710
-Sennheiser HD-202 : http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... ifi-stereo
-Denon AH-D301 : http://www.procinema.hu/termek/fejhallg ... on-ah-d301
-AKG K-512 : http://www.procinema.hu/termek/fejhallgato/akg-k-512
-Panasonic RP-DJ300 : http://www2.panasonic.com/consumer-elec ... tabsection
A fejhallgatót Heavy Metal-hoz venném.Az ár max 15000ft. Ha esetleg van más javaslatotok akkor szívesen megnézném.
Fül és Fejhallgatók
Sorry, a B&W-t tényleg nem ismerem, csak az újabb hangafalaik alapján a tendeciából és a külcsínyből köetkeztettem. Enegem kísértetiesen emlékeztet a Bose-okra, és azt is gondoltam, talán nem véletlenül merültek itt is együtt fel. Elnézést, nem kellett volna általánosítani. A Bose-ok viszont tényleg tragikusak, annak ellenére, hogy egyébként azok is biztosan jól meg vannak csinálva.
Oké, nincs harag. Kinek a pap, kinek a papné Mint említettem, meghallgattam a Bose-t, és azt nem tudom kijelenteni róla, hogy rossz volna, mert jól szólt. Max hogy drága. Elég kényelmes, nem túl nagy. A zajszűrése pedig mint említettem igen meggyőző. Jó volna egymás után kipróbálni különböző típusokat, akkor lehetne egyértelműen kijelenteni, melyik jobb vagy rosszabb. AKG van a gyereknek, de az szorít, a hangja pedig nem jön be. Igaz, hogy az a 20 ezres kategória. A MM el van árasztva Sennh-el és AKG-val, de azt végigpróbálni nem embernek való. Már amelyiket egyáltalán ki lehet.
Fül és Fejhallgatók
Azért Bowersre azt mondani, hogy "szar", kicsit erős túlzás. Az, hogy túlárazott, elfogadom, hogy van jobb ugyanabban az árfekvésben, az is lehet. A Bowers P5 kidolgozása szerintem maximálisan a legjobb, olyan anyagokból van, amik olyanok is maradnak használat után is.
Sorry, a B&W-t tényleg nem ismerem, csak az újabb hangafalaik alapján a tendeciából és a külcsínyből köetkeztettem. Enegem kísértetiesen emlékeztet a Bose-okra, és azt is gondoltam, talán nem véletlenül merültek itt is együtt fel. Elnézést, nem kellett volna általánosítani. A Bose-ok viszont tényleg tragikusak, annak ellenére, hogy egyébként azok is biztosan jól meg vannak csinálva.
Fül és Fejhallgatók
A Bose fülesek elképesztően rosszak. Pár éve nyertem egy TriPort-ot, az akkori ára 40 körül volt (most 50), de hatalmas visszalépés volt még egy AKG K66-hoz képest is. Egyszerűen érthetetlen, hogy lehet belőle eladni akár egy darabot is.
Ugyanúgy megetették vele a vásárlókat, mint a rágcsált alma gyár. Pár napja volt egy nagyon érdekes beszélgetésem egy kanadai utassal Ferihegyen. Szinte kizárólag csak apple holmijai voltak( ipod 3g, 2 ipad, 1 phone 4 meg egy macbook pro )illetve egy Bose fülese. Mikor megkérdeztem hogy miért használt apple-t, azt mondta azért mert apple re még nincs vírus, a windows-t meg sok net terrorista használja . A bose fülest az apple nél ajánlották neki, mert azzal szól a legjobban...
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Fül és Fejhallgatók
A Bose fülesek elképesztően rosszak. Pár éve nyertem egy TriPort-ot, az akkori ára 40 körül volt (most 50), de hatalmas visszalépés volt még egy AKG K66-hoz képest is. Egyszerűen érthetetlen, hogy lehet belőle eladni akár egy darabot is. Feltettem 20 körül vaterára, és 1 nap alatt elvitték. Kérdeztem a vevőt, hogy ismeri-e a modellt, azt mondta nem, de hát egy Bose - az Bose.
Akkor meghallgattam még 3 típust, de mind kb. a tizedét érte, a hangja alapján... Nemrég a feleségem 90 éves nagypapájának vettem 4 ezresért egy noname (vagy talán Hama) fülest, fontos volt, hogy legyen rajta hangerőszabályzó. Meghallgattam a vásárlás Után, az emlékeimre hagyatkozva Sokkal jobban tetszett mint a Bose TriPort...
(ha szükség van az aktív zajcsillapításra, akkor nincs tippem, nekem még soha nem jött be semmi ilyen kütyü, illetve autóhifiben hallottam egyet, amely jól elnyomta az egyébként hangos gépcsodát... csak zenélni az sem tudott... sztem)
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Fül és Fejhallgatók
Ezt nagyon finoman fogalmaztad meg. Én a B betűsekre egyszerűen azt mondanám "szarok", bár nagyon elő vannak adva, az tény.
Azért Bowersre azt mondani, hogy "szar", kicsit erős túlzás. Az, hogy túlárazott, elfogadom, hogy van jobb ugyanabban az árfekvésben, az is lehet. A Bowers P5 kidolgozása szerintem maximálisan a legjobb, olyan anyagokból van, amik olyanok is maradnak használat után is. Láttam kirakott Sennheisereket, Bose-okat, Sonykat, stb, amik már az áruházi próbáktól ütött-kopottak voltak. Elég sokat repülök, ezért az sem mindegy, mennyi zajt enged be. Jelenleg otthoni használatra egy Sennheisser HD525-öm van, úgy 12 éves lehet, elfogyott az összes szivacs belőle. A Bose QuietComfortot kipróbáltam nagy alapzajban, elég meggyőző volt a "csend-teszt"-je. Csak az áruk riasztó egy kicsit. Még nézegettem a Denonokat is, de fülelni sehol nem sikerült, mert a kiállított darabokban nem volt zene. Hogy lehet így kipróbálni valamit? És hát azt tudjuk, hogy autót, hifit és nőt csak próba után
Fül és Fejhallgatók
Sztem ebben az árkategóriában pl. Sennheiser HD598 / 650, AKG K701 jobb választás lehet. Nem leszólni szeretném a B&W / Bose-t, csak szerintem nagyon sokat felszámolnak a "trendiségért". A kicsi Bose-t hallgattam már, nagyon dinamikus, nagyon húúúú, de valami nagyon hiányzik is ezzel párhuzamosan belőle, ami miatt nem öröm hosszú távon hallgatni. Természetesen ízlés függő!
Ezt nagyon finoman fogalmaztad meg. Én a B betűsekre egyszerűen azt mondanám "szarok", bár nagyon elő vannak adva, az tény.
Fül és Fejhallgatók
Fejhallgatón gondolkodom, két típus tetszik. Olyat akarok, ami jó a "nagy" hifihez, jó a számítógéphez és iPhone-hoz is. Bowers P5 az egyik és Bose QuitComfort 15 vagy 30 a másik. Van valakinek bármelyikkel tapasztalata?
Sztem ebben az árkategóriában pl. Sennheiser HD598 / 650, AKG K701 jobb választás lehet. Nem leszólni szeretném a B&W / Bose-t, csak szerintem nagyon sokat felszámolnak a "trendiségért". A kicsi Bose-t hallgattam már, nagyon dinamikus, nagyon húúúú, de valami nagyon hiányzik is ezzel párhuzamosan belőle, ami miatt nem öröm hosszú távon hallgatni. Természetesen ízlés függő!
Fül és Fejhallgatók
Akkor már inkább egy Sennheiser HD25-II (egyébként a HD250-II-t ajánlanám mert még jobban szól és kényelmesebb csak az már nincs gyártásban és iphone-hoz hordozható erősítő nélkül nem ideális és utcára túl nagy)
Fül és Fejhallgatók
Fejhallgatón gondolkodom, két típus tetszik. Olyat akarok, ami jó a "nagy" hifihez, jó a számítógéphez és iPhone-hoz is. Bowers P5 az egyik és Bose QuitComfort 15 vagy 30 a másik. Van valakinek bármelyikkel tapasztalata?
Fül és Fejhallgatók
Üdv.
Egy hete használom az új fülhallgatómat, típus szerint Xears XR120PRO II. Nagyon jó hangú, igényes összeszerelésű, akusztikus zenékre kiváló. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki 9e ft környékén keres jó minőségű IEM-t. Egyedüli negatívum a hozzá mellékelt gumi harangok. Lehetőség szerint azonnal cserélni kell őket szilikon vagy egyéb jó minőségű harangokra a kényelem és hangszigetelés javítása érdekében.
Fül és Fejhallgatók
Egy hét olvasgatás után ott tartok, hogy 1. hallgatózás nélkül lehetetlen jó döntést hozni 2. gyakorlatilag minden az ATH-M50 irányába mutat, ennyire egyöntetűen jónak tartott fejhallgató ilyen áron nincs még egy. Klaca olvtársnak köszönöm a pü-ben leírt beszerzési forrást, nem merem megkockáztatni. Azt hiszem, "kicsit" kitolom a keretet 20e fölé, és alkalomadtán rendelek egy olcsó, de biztosan eredetit valahonnan.
Fül és Fejhallgatók
Ez szerinted miért lenne annyira meglepő? Szerintem vannak itt egy páran, akik ismerik az említett csöveket. De ezzel az erősítővel nekem pl. konkrét tapasztalatom nincs, márpedig NJ arra lenne kíváncsi, az pedig, hogy mondjuk én személy szerint a Telefunken 7189 vagy valamivel olcsóbban a Siemens csöveket preferálnám, nem jelenti azt, hogy számára is ez lenne a jó választás, mert lehet, hogy neki az Amperex Bugleboy vagy a Mullard (az 50-es évekből) csövek jobban bejönnének.
Elnézést, biztosan sokan ismerik ezeket. A fórumról alkotott nem túl sok "oldalig" visszamenő benyomásaim alapján tűnt úgy, hogy itt nem ilyen mélységekben folyik a diskurzus (ami persze nem baj, sőt), és hogy e miatt hiába fogja szegény várni a választ. (Kb úgy tűnt, mintha egy egysebész az "életmód.hu"-n kérne segítséget, hogy melyik két neuron között végezzen bemetszést. (Persze ettől függetlenül lehet jó, ha ő is részt vesz a csetelésben az ott megszokott szinten.)) Persze valszeg neked van igazad. (Bár mondjuk sok választ éppen nem kapot az elmúlt héten.)