Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Hello!

Tudja valaki, hogy a t.c. konnekt 8 mennyire szereti a Beyer dt 990 pro 250ohm-os verzióját?

Köszi előre is!

Laci

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Köszönöm a válaszokat. Beterveztem egy füles erősítő/DAC beszerzését.

A Goldring egyébként egyre jobban tetszik, kényelmes, sokáig hallgatható, semmilyen szempontból nem fárasztó társ. Egy dolgot hiányolok belőle: eléggé 2D-s a színpad, szinte egyáltalán nincs mélysége. Nem tudom, ebben az árkategóriában ez mennyire elvárás, úgy saccolom, nem kell a kardomba dőlni, hogy ez kimarad az élményből.

nagyon örülök!

egy jó füleserősítőt megérdemel a goldring.
a színpad valóban nem az a rendkívül kiterjedt-széles, annak ellenére hogy teljesen nyitott. a korábbi sennheiseremnek jobb volt a sztereója.
de újonnan 26e-ért az ember ne várjon csodát... így is túlmutat az árán.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Köszönöm a válaszokat. Beterveztem egy füles erősítő/DAC beszerzését.

A Goldring egyébként egyre jobban tetszik, kényelmes, sokáig hallgatható, semmilyen szempontból nem fárasztó társ. Egy dolgot hiányolok belőle: eléggé 2D-s a színpad, szinte egyáltalán nincs mélysége. Nem tudom, ebben az árkategóriában ez mennyire elvárás, úgy saccolom, nem kell a kardomba dőlni, hogy ez kimarad az élményből.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Előfordulhat ilyesmi?

Elő. Illesztés és/vagy teljesítmény probléma.

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: zohan »

Járatom, járatom a Goldringet, szépen alakul a hangja. Még mindig nyers, már nem óránként javul, de 1-2 naponta azért észre lehet venni némi változást. Max. 50-60 óra lehet benne, ami még mindig nem sok.

Nade, amiért billentyűzetet ragadtam: ha az erősítőmhöz (Pioneer A-605R) csatlakoztatom, közepes hangerőnél is hangyányit torzít a hangja, szólhat az erősítőn keresztül squeezebox vagy CD (mindkettő analóg csatlakozással). Ellenben ha a hangkártyába dugom (Terratec DMX 6Fire, Win7, winamp/jetaudio), egészen nagy hangerőig kristálytiszta a füles, és bár nincs túl jó fülem, de szerintem a frekimenet is egyenletesebb. Előfordulhat ilyesmi?

Gyenge az erősítő fejhallgató kimenete.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Járatom, járatom a Goldringet, szépen alakul a hangja. Még mindig nyers, már nem óránként javul, de 1-2 naponta azért észre lehet venni némi változást. Max. 50-60 óra lehet benne, ami még mindig nem sok.

Nade, amiért billentyűzetet ragadtam: ha az erősítőmhöz (Pioneer A-605R) csatlakoztatom, közepes hangerőnél is hangyányit torzít a hangja, szólhat az erősítőn keresztül squeezebox vagy CD (mindkettő analóg csatlakozással). Ellenben ha a hangkártyába dugom (Terratec DMX 6Fire, Win7, winamp/jetaudio), egészen nagy hangerőig kristálytiszta a füles, és bár nincs túl jó fülem, de szerintem a frekimenet is egyenletesebb. Előfordulhat ilyesmi?

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Önkéntes alapon megy a dolog. Ha hozod, ott lesz.

contaxg: Köszönöm

Igyekszem. Nagyon ígéretesnek tűnik a show!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Arra gondolsz, aminek contaxg kolléga épp beszúrta a promóját? Azon a hétvégén végre nem dolgozom, tervezünk elutazni, de ha nem úgy alakul, szívesen elmennék. Hánytól kezdődik a találkozó?

9 és 17 óra között leszünk jelen a hivatalos program szerint.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Gyere el a fejes-talira!

Arra gondolsz, aminek contaxg kolléga épp beszúrta a promóját? Azon a hétvégén végre nem dolgozom, tervezünk elutazni, de ha nem úgy alakul, szívesen elmennék. Hánytól kezdődik a találkozó?

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

látom lesz felhozatal megint, csak minden egy kicsit komolyabbnak tűnik
sajnos én nem tudok menni, de fotózzatok sokat
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

contaxg: Köszönöm.

(én köszönöm)

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: KMT »

contaxg: Köszönöm.

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Hali! Tényleg jó a plakát. Érdeklődnék, hogy Beyer füles nem lesz a meghallgatáson? Nekem is van egy DT-880-as vintage készülék, számomra jó hanggal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

A PH-t kár volt kihagyni, így elég érdekesen hangzik.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

A PH-t kár volt kihagyni, így elég érdekesen hangzik.

L4D1K
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: L4D1K »

Iszonyat jó lett a kép
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Kisa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Kisa »

Fülelek,

Kösz a tippet, a 272HD-t visszaküldtem a boltba, nagyon korrektek,jó árakon, nem lehet panaszom. (Technicar Kft.)
Vettem egy K701-et, és végre ez az, amit szerettem volna, nagyon jó hangú füles.
A 272 neken nagyon nagy csalódás volt, járatás után biztos javult volna, de szerintem olyan messze állt attól,amit én jónak gondolok,hogy visszacsomagoltam, és elfelejtettem
Talán a zárt kialakítás miatt tűnt nagyon idegennek, nyomasztónak,dinamikátlan, mindenféle "tér" nélküli...

A 701 ezzel szemben könnyed,levegős, részletező, még tere is van,már amennyi elvárható.Nagyon reális hangképe van szerintem, nem tesz hozzá pl. a mélyekhez, pedig "milyen jó" is lenne néha,de olyan mélyre megy,amit én hangdobozokon még nem hallottam.

Fapacival nagyon egyet tudok érteni. Én is azt gondoltam,hogy olcsó és teljes értékű megoldás egy komolyabb füles 50-100 eFt-ért, teljes zenei élményt nyújthat.
Hát nem.pont most érzem, hogy a 701-es fülest is csak akkor hallgatom,ha nincs lehetőségem rezgetni a fotelt a seggem alatt
Zenei élményben egy gyengébb-közepes lánc amilyen az enyém ( Heybrook HB1, Denon PMA, Audigy kártya, vagy CD), is azt mondanám hogy sokkal élvezhetőbb, mint akár egy AKG701.
Mindenki más szempontok alapján gondol jónak, vagy kevésbé jónak egy rendszer,vagy a hallott reprodukciót,és nálam talán a tér,amiben szól a zene, a legfontosabb.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Sajnos nincsen összehasonlítási alapom, pedig szívesen összevetném hasonló árú fülesekkel.

Gyere el a fejes-talira!

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

...hozzám is kb. egy 2 órát használt darab érkezett, tehát új volt.

Lehet, hogy az volt a mázlid, hogy az előző tulaj nem járatta eleget - különben lehet, hogy megtartotta volna.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Magas hangerőn nyers, harsány, ordibáló, kifejezetten kellemetlen magas tartománya volt, hallgathattam Ozzyt, Esbjörn Svensson Triót, Tesseractot vagy bármi mást. A sztereo inkább két, teljesen külön sávot jelentett a két oldalon. Darabos, torz volt az egész, ha meghallgatáson ezt hallottam volna, ezért egy fillért sem adtam volna. Kb. 10 percig bírtam, hamar magára hagytam másfél óráig, hadd járjon magában.

pont ugyanígy hallottam én is, mivel hozzám is kb. egy 2 órát használt darab érkezett, tehát új volt.
eleinte meg is ijedtem, mert korábban -az első füles teszten- valami egészen más emlékkép élt bennem a DR150-ről.

azóta teljesen kinyílt és szerethető hangja van, pláne ennyiért

link

éjszaka is non-stop kapni fogja a rockot és a jazzt, aztán holnap este munka után újra megvizslatom.

mikor melózni mentem rákötöttem minden nap a rádiót, így kb. 2 hétig napi 10 órát járatódott még...

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Köszönhetően nektek, különösen earformance olvtársnak, valamint kismillió tesztnek, hozzászólásnak (head-fi.org!), és persze egy segítőkész, Skóciában élő magyar úrnak, ma kézhez vettem az első tisztességes fejhallgatómat, egy Goldring DR150-et. Pár hónapja innen indultam, itt is kötöttem ki. Időközben úgy véltem, egy mindenhol agyondicsért ATH-M50 lesz a megoldás, de a kínai eredetű, 75-80 dolláros fülesekben nem bíztam, a biztosan eredeti darabok pedig szállítással, vámmal, áfával is bőven 30e fölött lettek volna, nem beszélve a hivatalos hazai árakról - ennyit pedig nem akartam költeni egy első fülesre. Így maradt az eredetileg is kinézett DR150, amit jellemzően jó ár-érték arányú, sokáig hallgatható, nyílt, könnyen hajtható, viszonylag semleges darabnak írnak le.

Este 6 után üzemeltem be, az első pár óra tapasztalatai röviden:
- telefonról játszott, flac formátumú muzsika volt az első próba. Allan Taylor, Meshuggah - semmi közös nincs bennük, mégis életre kelt mindkettő, csak a hangerő hiányzott. Mivel elég gyenge a telefon végfoka, túl sokáig nem hallgattam.
- PC, winamp, windows7, Terratec DMX-6Fire előlapi füles csatlakozója: itt kiderültek a turpisságok. Earformance is írta, hogy számítsak rá, kell 100-150 óra járatás a pillének és a lengőcsévének. Magas hangerőn nyers, harsány, ordibáló, kifejezetten kellemetlen magas tartománya volt, hallgathattam Ozzyt, Esbjörn Svensson Triót, Tesseractot vagy bármi mást. A sztereo inkább két, teljesen külön sávot jelentett a két oldalon. Darabos, torz volt az egész, ha meghallgatáson ezt hallottam volna, ezért egy fillért sem adtam volna. Kb. 10 percig bírtam, hamar magára hagytam másfél óráig, hadd járjon magában.
- Másfél óra járatás is rengeteget jelentett: kezd kisimulni a hangzás, óráról-órára jobb! Áthoztam a nappaliba, bedugtam az erősítőbe, kipróbáltam direktben a CD-játszóban, majd iPodról hajtva is. Ami máris változott: a túl harsány, bántó magastartomány visszafogottabb lett, tonálisan sokkal kiegyensúlyozottabb, és ahogy earformance privátban írta, kerekebbek a sávszélek, teltebb, pontosabb a mélytartomány. A sztereo is összeállt egy folyammá, a torz, fázishibásnak tűnő zagyva káoszból zene lett.
- Masszív, korrektül kidolgozott darab ez. A cserélhető, 3 méteres kábel kimondottan bizalomgerjesztő. Kis fejem, kis füleim vannak, nekem kényelmesek a párnák; nagyobb fülhöz szerintem már kicsi lenne. A BL-meccs alatt végig rajtam volt, nem viselt meg.

Sajnos nincsen összehasonlítási alapom, pedig szívesen összevetném hasonló árú fülesekkel. Eddig tetszik, amit hallok. Most pár napig igyekszem sokat járatni, benyomtam randomra a squeezeboxot, éjszaka is non-stop kapni fogja a rockot és a jazzt, aztán holnap este munka után újra megvizslatom.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

A fejhallgatózás egy kényszermegoldás. Úgy alakult, hogy jóval előbb voltak komoly fejhallgatóim, mint hangdobozaim, ezért akkoriban azt hittem, a kettő egyenértékű lehet. Ma már nem így gondolom, de ettől még komoly magasságokba lehet emelkedni egy füles rendszerrel is.

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: schawo »

Én inkább kiegészítőként tekintek a fejhallgatókra, sem mint önálló, teljes értékűen használható rendszerre. Mondom ezt úgy, hogy vannak közép és felső kategóriás füleseim, de nincs csúcskategóriás füles rendszerem, mint padamnak.

Egy fejhallgatót sose fogtok ketten hallgatni, pláne nem többen, cserébe kicsi a helyigénye, és érzéketlen a szomszédokra és a szoba problémáira. A fejhallgató nem képes olyan valós színpadot felrajzolni, mint egy hangsugárzós rendszer, cserébe viszont részletekben gazdagabb hangzást kínál azonos költséggel.

Összefoglalva: Más felhasználási terület.

Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: v-tibor »

Bizonyos szinten összemérhető és versenyképes, de egy hangfal az hangfal egy fejhallgató meg fejhallgató. A hangfal a kialakításából adódóan jobban képes visszaadni az "élő" zene élményét míg egy fejhallgató közel de sokkal fókuszáltabban, textúrázottabban tud szólni(főleg ha egy Stax-ról beszélünk amire egyre többen figyelnek fel de még mindig eléggé alulértékelt).

Meg fontos még megemlíteni hogy a fejhallgatónál nincs jelentősége a szobaakussztikának és bizonyos szinten hordozható is.

A forrás mindenesetre bármelyik esetben ugyanolyan sokat számít de egyéni kérdés hogy kinek melyik hallgatózási forma jön be (ill. melyikre van lehetősége). Itt van még róla egy vitatéma

köszi a választ kb ilyenekre gondoltam én is:Meg fontos még megemlíteni hogy a fejhallgatónál nincs jelentősége a szobaakussztikának,ésszerűségi megfontolásból gondolkodtam el rajta-és tapasztalatokra lennék kíváncsi egy komoylabb hangfalas rendszer és egy komoylabb füles rendszer meghallgatása során mik a vélemények,de köszi.
HIGH-END.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”