Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
Re: Dynaudio hangsugárzók
Én úgy tapasztaltam hogy beforgatva, majdnem teljesen ráirányítva a hallgatóra a hangsugárzókat jobb a magas hangok részletezettsége, de ennek az az ára, hogy tényleg 1 személyes a tér, ha nem pont középen ülsz szétesik a színpad.
A D Two-val mi volt a gond? Miért döntöttél az eladása mellett annó?
A D Two-val mi volt a gond? Miért döntöttél az eladása mellett annó?
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Inkább furcsa, más hs-nél nem tapasztaltam ezt, azért is érdekes mert a magas dómja kilóg a doboz előlapjának a síkjából. Egyébként 193cm vagyok, így nehéz a fotelban állandóan a megfelelő pozícióban lennem :) Igen, a D2 és az Evoke nem egy súlycsoport.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
A Response D TWo-ról jókat hallottam, az Evoke20-nál komolyabb hangsugárzónak gondolom. Mért baj az hogy állva nem úgy szól az Evoke mintha leülnél? Gondolom általában ülve hallgatsz zenét...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
ProAc Studio 130, Response One és Response D Two-m volt, Naim elektronikákkal kergettem őket Naca5 hs kábelekkel bekötve (Nait XS, Naim DAC, SuperUniti). A Studio vonal hifis jegyeket mutatott, a Response sorozat lényegesen kifinomultabb, a One nekem kevés volt 20nm-en a D2-őt bármikor újra venném. Most Evoke20 van, de nem tudom megszokni, hogy ha a magassugárzó tengelye felett helyezkedem el fülileg, eltűnik valami a magas hangokból, olvasgattam picit és a Special Forty-ról ue. írja a Stereophile.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Nekem volt 3 kulonbozo AP hangfalam mielott Dynora valtottam volna. Avanti volt a legdragabb. Amit aztan az Evoke 20 valtott. En azt mondom ha egyszer hozza szoktal a Dyno hanghoz, akkor hazarozottan ovakodj az AP-tol. Majd negyed penzbol olyan orom volt hallgatni az Evoke-ot, hogy meg most is sirok, ha ra gondolok.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Köszi a részletes beszámolót! Én egyszer hallottam Response 3.8-at Accuphase elektronikákkal és arról nagyon jó emlékeim vannak. Találtam egy jó kis oldalt amúgy a régi proac-okról (http://www.vintagehificlub.com/quote-lo ... oac-quote/), de ez itt offtopik. Gyanítom, hogy ribonnos magassugárzóval szerelt újabb Proac-ok már kifinomultabb magastartománnyal rendelkeznek.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 824
Egy Response D25-tel tudtam egyszer egy hetet együtt élni. Minden este vigyorogva ültem előtte és a mindenféle rock meg metál muzsika nagyon jó volt vele. Aztán előkerült néhány jazz lemez és egy világ omlott bennem össze. Az a kb. 20 eurós magassugárzó ami a D25-ben volt, a rockhoz, metálhoz jó volt, de a jazz leheletfinom árnyalatait, cizelláltságát, nüansznyi dinamikai változásait képtelen volt visszaadni. Minden borzasztóan bután, uniformizáltan szólt rajta. Sajnos a rendszert, amiben szólt, -talán Naim (Nac 202 Nap 200, CDX2), de nem mernék rá megesküdni - nem tudom pontosan felidézni. Azért sem értettem az egészet, mert vmi olyasmi a cég mottója, hogy "Perfectly natural sound" és attól az, amit hallottam, borzasztóan messze volt. Pedig a Naim-Proac elég klasszikus párosításnak számít. Hogy a doboz be volt-e járatva, esetleg volt-e modifikálva, nos, arról fogalmam sincs.
Látatlanul, hallatlanul biztosan nem repülnék rá. Az újakat a D40R-től, 48R-től elég másnak írják le, de azok még horror pénzbe kerülnek.
AP-hez még nem volt szerencsém.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Van köztetek olyan aki birtokolt vagy jelenleg birtokol bármilyen Proac vagy Audio Physic hangsugárzót és le tudná írni a tapasztalatait a Dynaudio-k hangzásvilágához képest?
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Én az Evoke20-at meleg szívvel ajánlom. Nagyon jól szól kb 25-30 nm-es szobáig. Megvan benne a testesség, dinamika, természetesség. C20i ugyanez, csak nagyobb felbontás pontosabb színpadkép stb.
C20 nekem sem adott túl sokat korábban amikor hallgattam, de C20i pont annyit változott, hogy jó legyen
C20 nekem sem adott túl sokat korábban amikor hallgattam, de C20i pont annyit változott, hogy jó legyen

Audia Flight FL3S
Sajnálom is, hogy elengedtem az Evoke 50-et amit most adtak el itt féláron, szerintem tudta volna azt a plusszt, ami NEKEM a Contour 1.3mk2/SE, audience 52se-ből nagyon hiányzott. Lehet kíváncsiságból kipróbálok egy “elérhetőbb” Evoke 20-at, hátha abban picit “izgalmasabb/nagyobb élet van” mint a régi Contourokban, azoknak a tetmészetességével.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Ez az új Confidence nekem túlságosan "lifestyle" kinézetű (ahogy a többi új modell), viszont a Heritage nagyon jól néz ki!theo írta: ↑2021.03.23., kedd 14:06Na ennyit az angol tudásomrólgianni321 írta: ↑2021.03.23., kedd 14:04Az darab ár, teee....theo írta: ↑2021.03.23., kedd 13:47
Van itt egy Confidence Dániában majdnem fél áron :
https://tapeconnection.dk/shop/26-books ... idence-20/![]()
![]()
Ezek szerint ott sincs kolbászból a kerítés![]()
Új vs. Régi: Bár a Contour 20i-t még nem hallottam, de a Contour 20 hangja teljesen hidegen hagyott.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Na ennyit az angol tudásomrólgianni321 írta: ↑2021.03.23., kedd 14:04Az darab ár, teee....theo írta: ↑2021.03.23., kedd 13:47Van itt egy Confidence Dániában majdnem fél áron :gianni321 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:37
A Heritage-ről olvasgattam pár napja a lowbeat-en, akkor akadtam bele a linkbe. Special 25-ben nem gondolkozol? Azt elégé kiemelik, hogy mennyire jó...!
Ha picit kisebb lenne a szobám, már itt vigyorogna a Heritage, - vagy akkora dobozban lenne, mint a Contour 20i, Confidence 20 - de így nem merek belevágni.![]()
https://tapeconnection.dk/shop/26-books ... idence-20/![]()
![]()

Ezek szerint ott sincs kolbászból a kerítés

- gianni321
- V.I.P.
Az darab ár, teee....theo írta: ↑2021.03.23., kedd 13:47Van itt egy Confidence Dániában majdnem fél áron :gianni321 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:37A Heritage-ről olvasgattam pár napja a lowbeat-en, akkor akadtam bele a linkbe. Special 25-ben nem gondolkozol? Azt elégé kiemelik, hogy mennyire jó...!Máté84 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:29Ismerem a linkelt tesztet, én linkeltem be még korábban itt a topikban.
Hát igen, ebben igazad van, az 1.3SE közel 20 éves darab lehet, és nyilvánvalóan sokat fejlődtek azóta a hangsugárzók. Mivel ebben igen komoly váltó van talán az alkatrészek kevésbé érzékenyek az öregedésre, de könnyen lehet hogy ez is hallható lenne egy új példánnyal való összevetés során. Azt gondolom hogy a kb. 310e ft-os használt piaci árát éri a hangsugárzó figyelembe véve hogy az új Contour használtan is 3x ennyibe kerül. Kétség nem fér hozzá hogy az új egy jobb hang, node nem 3x jobb...
Ha picit kisebb lenne a szobám, már itt vigyorogna a Heritage, - vagy akkora dobozban lenne, mint a Contour 20i, Confidence 20 - de így nem merek belevágni.![]()
https://tapeconnection.dk/shop/26-books ... idence-20/

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Most éppen keresem a következő áldozatot :-)Máté84 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:58És látom hogy a sztatikusokat se tartottad meg :( Elárulod hogy most mit használsz?theo írta: ↑2021.03.23., kedd 13:52Azért a kettőt nem lehet össze hasonlítani 3x annyiba kerül és sokszor nagyobb.
Én egyrészt hülye voltam és nem hallgattam Vinklerre nem szolgáltam ki rendesen a dynot + engem ne vegyél alapul én inkább most hifizgetek mert most megtehetem szerencsére :-) keresem az utam már egy ideje ;-) hajt a birtoklási vágy de ha vissza vehetnék valamit az eladott cuccaim közül akkor a spec 25 lenne az egyik ez tuti.
azaz épp semmit.
Ebben a témában a szinten a Vinkler kartárs lehet kompetens mert neki volt 3.4 e ha jól tudom és a Spec 25 ost is hallotta.Máté84 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:42Hát nem tudom....ha annyit szánnék rá mint a Special25 akkor szerintem kicsit többért inkább egy s3.4-et vennék. Volt szerencsém hallani JPS fórumtársnál és igazán lenyűgözött. Még a Dynaudio hangszórokkal rendelkező Egglestionworks Fontaine érdekelne de ez is igen ritkán bukkan fel....
A Heritage biztos hogy irgalmatlanul jó, de nagyon kevesen engedhetik meg maguknak ezt az árat.
És látom hogy a sztatikusokat se tartottad meg :( Elárulod hogy most mit használsz?theo írta: ↑2021.03.23., kedd 13:52Azért a kettőt nem lehet össze hasonlítani 3x annyiba kerül és sokszor nagyobb.
Én egyrészt hülye voltam és nem hallgattam Vinklerre nem szolgáltam ki rendesen a dynot + engem ne vegyél alapul én inkább most hifizgetek mert most megtehetem szerencsére :-) keresem az utam már egy ideje ;-) hajt a birtoklási vágy de ha vissza vehetnék valamit az eladott cuccaim közül akkor a spec 25 lenne az egyik ez tuti.
Azért a kettőt nem lehet össze hasonlítani 3x annyiba kerül és sokszor nagyobb.
Ha annyira jó volt akkor mért váltottál a B&W 801-esekre? Bár tudom hogy ez 3x annyiba kerül...
Van itt egy Confidence Dániában majdnem fél áron :gianni321 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:37A Heritage-ről olvasgattam pár napja a lowbeat-en, akkor akadtam bele a linkbe. Special 25-ben nem gondolkozol? Azt elégé kiemelik, hogy mennyire jó...!Máté84 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:29Ismerem a linkelt tesztet, én linkeltem be még korábban itt a topikban.
Hát igen, ebben igazad van, az 1.3SE közel 20 éves darab lehet, és nyilvánvalóan sokat fejlődtek azóta a hangsugárzók. Mivel ebben igen komoly váltó van talán az alkatrészek kevésbé érzékenyek az öregedésre, de könnyen lehet hogy ez is hallható lenne egy új példánnyal való összevetés során. Azt gondolom hogy a kb. 310e ft-os használt piaci árát éri a hangsugárzó figyelembe véve hogy az új Contour használtan is 3x ennyibe kerül. Kétség nem fér hozzá hogy az új egy jobb hang, node nem 3x jobb...
https://tapeconnection.dk/shop/26-books ... idence-20/
Hát nem tudom....ha annyit szánnék rá mint a Special25 akkor szerintem kicsit többért inkább egy s3.4-et vennék. Volt szerencsém hallani JPS fórumtársnál és igazán lenyűgözött. Még a Dynaudio hangszórokkal rendelkező Egglestionworks Fontaine érdekelne de ez is igen ritkán bukkan fel....
A Heritage biztos hogy irgalmatlanul jó, de nagyon kevesen engedhetik meg maguknak ezt az árat.
- gianni321
- V.I.P.
A Heritage-ről olvasgattam pár napja a lowbeat-en, akkor akadtam bele a linkbe. Special 25-ben nem gondolkozol? Azt elégé kiemelik, hogy mennyire jó...!Máté84 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:29Ismerem a linkelt tesztet, én linkeltem be még korábban itt a topikban.
Ha picit kisebb lenne a szobám, már itt vigyorogna a Heritage, - vagy akkora dobozban lenne, mint a Contour 20i, Confidence 20 - de így nem merek belevágni.

Üdv ha cserében gondolkodsz akkor kb. 2x annyiért mint az 1.3 se egy spec 25 re válts (ha felbukkan esetleg )nekem volt mind a kettő a hangzásbéli különbség nem kétszeres a spec 25 mindenben sokkal jobb.Máté84 írta: ↑2021.03.23., kedd 13:29Ismerem a linkelt tesztet, én linkeltem be még korábban itt a topikban.
Ismerem a linkelt tesztet, én linkeltem be még korábban itt a topikban.
- gianni321
- V.I.P.
Az alábbi linken elég alaposan kivesézik az utóbbi bő 20 év SE "termését" a Dyno háza táján. Érdemes elolvasni, tanulságos...:
https://www.lowbeats.de/dynaudio-se-4-k ... vergleich/
Nem lesajnálva és megbánta az 1,3SE-t, de sajnos elég öreg már, és a hangsugárzóknál a fejlődés egyértelmű, elvitathatatlan. Más márkából most volt alkalmam összevetni egy régebbi igazi nagyvadat, meg a saját hangsugárzóm és bizony az alacsonyabb szériájú, frissebb és olcsóbb hangsugárzó mellett döntöttem. Dyno-ból is hallottam régit, újabbat meg legújabbat, és a végeredmény az, hogy "ide orvosi papír kérem nem kell".
https://www.lowbeats.de/dynaudio-se-4-k ... vergleich/
Nem lesajnálva és megbánta az 1,3SE-t, de sajnos elég öreg már, és a hangsugárzóknál a fejlődés egyértelmű, elvitathatatlan. Más márkából most volt alkalmam összevetni egy régebbi igazi nagyvadat, meg a saját hangsugárzóm és bizony az alacsonyabb szériájú, frissebb és olcsóbb hangsugárzó mellett döntöttem. Dyno-ból is hallottam régit, újabbat meg legújabbat, és a végeredmény az, hogy "ide orvosi papír kérem nem kell".
A 72SE-t én is összevetném az itthon lévő 1.3SE-vel. Történetesen van is a családban egy pár, így akár össze is jöhet a próba.
Az 1.3SE viszont a középtartományt nagy valószínűség szerint magasabb szinvonalon szólaltatja meg és ugye ez a legfontosabb tartomány...
A 30nm-en bennem is felmerül az állódoboz lehetősége, de sokkal inkább a méggyorsabb és feszesebb basszus izgat, így inkább erősítő cserében gondolkodom.
Az 1.3SE viszont a középtartományt nagy valószínűség szerint magasabb szinvonalon szólaltatja meg és ugye ez a legfontosabb tartomány...
A 30nm-en bennem is felmerül az állódoboz lehetősége, de sokkal inkább a méggyorsabb és feszesebb basszus izgat, így inkább erősítő cserében gondolkodom.