Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

wens33
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: wens33 »

Parovot és Depeche-t is szeretem. Mélyben nem érezted kevésnek a dobozokat? Egyik sem álló...
Nincs viszonyítási alapon, mivel ilyen szintű technikát (tudatosan) még nem hallgattam. Nekem elegendőnek tűnt mindegyikben a mély, talán a Polk Audio-ban volt egy picit több. (Specifikáció alapján 40-50Hz-ről indul mindhárom.)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, ezúttal is köszönöm!
Meghallgattunk egy Quad 11L-t, egy Polk Audio RTi A3-t, és egy PSB B6-ot egy NAD C356BEE-vel hajtva NAD DAC 1-gyel. Szólt Faithless, Parov Stelar, Depech Mode mix.
A Polk Audio épp akkor lett kicsomagolva - friss, ropogós - mégis az én fülemnek ezekkel a zenékkel ő volt a legkellemesebb.
Kezdésnek szuper volt, alig várom a következő bemutatótermet.

Parovot és Depeche-t is szeretem. Mélyben nem érezted kevésnek a dobozokat? Egyik sem álló...

wens33

Na mi a helyzet? Amúgy m4a-t szerintem nem sok minden játszik le...
Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, ezúttal is köszönöm!
Meghallgattunk egy Quad 11L-t, egy Polk Audio RTi A3-t, és egy PSB B6-ot egy NAD C356BEE-vel hajtva NAD DAC 1-gyel. Szólt Faithless, Parov Stelar, Depech Mode mix.
A Polk Audio épp akkor lett kicsomagolva - friss, ropogós - mégis az én fülemnek ezekkel a zenékkel ő volt a legkellemesebb.
Kezdésnek szuper volt, alig várom a következő bemutatótermet.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Viszek flac-et meg m4a-t olyan stílusban amiket hallgatok.
Rengeteg hangsugárzót meg kellene hallgatnom ahhoz, hogy tapasztalatot tudjak megosztani. De amennyire tőlem - laikustól - telik igyekszem továbbadni amit hallok.

Na mi a helyzet? Amúgy m4a-t szerintem nem sok minden játszik le...

wens33

Ja és várjuk a beszámolókat! Próbálj meg saját felvételeket is vinni. Eredeti CD, vagy Flac formában.
Viszek flac-et meg m4a-t olyan stílusban amiket hallgatok.
Rengeteg hangsugárzót meg kellene hallgatnom ahhoz, hogy tapasztalatot tudjak megosztani. De amennyire tőlem - laikustól - telik igyekszem továbbadni amit hallok.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Jaja, igyekszem minél több dobozt meghallgatni. Meg persze erősítőt...
Köszi a tanácsokat!

Ja és várjuk a beszámolókat! Próbálj meg saját felvételeket is vinni. Eredeti CD, vagy Flac formában.

charlee74
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: charlee74 »

A Bartimex Audio-nál ne hagyd ki az XTZ hangsugárzókat sem!

Ma megyek az octogonaudio-hoz, utána pedig tervezem a streamaudio-t és a bartimexaudio-t (Paradigm) is.
Limar.hu-n árakat sem találok.

wens33

ja igen, nem is gondoltam hirtelen, hogy Bartimex Limar viszonteladó. Pedig gondolhattam volna. www.avgalaxis.hu oldalon találsz árakat.

Octogon ki is ment a fejemből, pedig ők se ma kezdték

Streamaudionál érdemes lehet megfülelni még a Monitor Audiot, vagy a Castle-t. Talán van még más, amit érdemes meghallgatni nála, nyilván a saját kínálatát jobban ismeri nálam

Tanács: elsőre ne vegyél meg semmit, mert ha még nem volt komolyabb rendszered, akár az első boltban az első doboz, amit meghallgatsz, tud 'húha' effektust okozni.

Jaja, igyekszem minél több dobozt meghallgatni. Meg persze erősítőt...
Köszi a tanácsokat!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ma megyek az octogonaudio-hoz, utána pedig tervezem a streamaudio-t és a bartimexaudio-t (Paradigm) is.

ja igen, nem is gondoltam hirtelen, hogy Bartimex Limar viszonteladó. Pedig gondolhattam volna. www.avgalaxis.hu oldalon találsz árakat.

Octogon ki is ment a fejemből, pedig ők se ma kezdték

Streamaudionál érdemes lehet megfülelni még a Monitor Audiot, vagy a Castle-t. Talán van még más, amit érdemes meghallgatni nála, nyilván a saját kínálatát jobban ismeri nálam

Tanács: elsőre ne vegyél meg semmit, mert ha még nem volt komolyabb rendszered, akár az első boltban az első doboz, amit meghallgatsz, tud 'húha' effektust okozni.

wens33

streamaudio.hu - ide érdemes elmenni.
www.limar.hu - ők árulják a paradigmet. nem tudom meghallgatható-e.
érdemes lehet még www.hifibolt.hu(acoustic energy).

biztos van más is még, ahova érdemes elmenni, most hirtelen nem jut eszembe több...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm szépen a véleményetek és a tanácsaitokat!
Megyek hallgatózni.

@KP: Eger környéke, de többségében Budapesten tartózkodom.

streamaudio.hu - ide érdemes elmenni.
www.limar.hu - ők árulják a paradigmet. nem tudom meghallgatható-e.
érdemes lehet még www.hifibolt.hu(acoustic energy).

biztos van más is még, ahova érdemes elmenni, most hirtelen nem jut eszembe több...

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Megyek hallgatózni.

A hirdetések között jobbnál jobb erősítők vannak. Csak pár típus, ami eszembe jut: Musical Fidelity AX-2, Marantz MA500 és MA700 monoblokkok, Creek 4140, Heed Nexus s80, ezek mind nagyon jók.

wens33

Megyek hallgatózni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Arra jutottam, hogy először is beszerzek egy Denon vagy Harman/Kardon sztereó erősítőt, mellé egy HRT Music Streamer II-t, aztán hallgatózás után jöhetnek a monitor hangfalak (esetleg álló hangfalak).
Minél több dobozt szeretnék meghallgatni, és maradva a kitűzött árkategóriában jó esélyekkel indul a B&W, a Monitor Audio, a Paradigm, de kíváncsi lennék egy Swans-ra, egy Tannoy-ra és még egy Polk Audio-ra is.

Nem tudom a B&W mennyire lesz jó az általad kedvelt műfajokra. Swansokat meghallgatni már nem lehet, max ha valaki megenged egy otthoni meghallgatást. Amúgy hova valósi vagy?

wens33

megmondom őszintén annyira nem ismerem a dac piacot. De pl. a HRT Musicstreamereket jónak szokták mondani. Szokott lenni használtan is. 

Arra jutottam, hogy először is beszerzek egy Denon vagy Harman/Kardon sztereó erősítőt, mellé egy HRT Music Streamer II-t, aztán hallgatózás után jöhetnek a monitor hangfalak (esetleg álló hangfalak).
Minél több dobozt szeretnék meghallgatni, és maradva a kitűzött árkategóriában jó esélyekkel indul a B&W, a Monitor Audio, a Paradigm, de kíváncsi lennék egy Swans-ra, egy Tannoy-ra és még egy Polk Audio-ra is.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Ilyen zenékhez panelba nagyon jó választás egy Royd monitor hangfal, amit 50-100.000,- között állvánnyal együtt ki lehet fogni, ehhez jó választás egy Ion, Exposure vagy öregebb Naim erősítő, igaz, az utóbbi kettő már talán drágább valamivel, mint a hangfal.

Ár 35e Ft (+posta ha szükséges megoldható) 

Ion Obelisk és Royd Minstrel tulajdonosként csak támogatni tudom a  Kimber kolléga által leírtakat.
Igazából bármelyik Roydot nyugodt szívvel ajánlom. Erősítő terén az említett márkák bármelyikével nehéz mellényúlni! 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Abból milyet tudsz ajánlani? Ez szintén erősítőfüggő?
megmondom őszintén annyira nem ismerem a dac piacot. De pl. a HRT Musicstreamereket jónak szokták mondani. Szokott lenni használtan is. 

wens33

számítógép analóg kimenete? az úgy elég gyengusz. adattárolásra jó a gép, de egy DAC kellene a számítógép és az erősítő közé mindenképpen. 

Abból milyet tudsz ajánlani? Ez szintén erősítőfüggő?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

110e-120e-t szántam a hangfalakra, azon felül szeretnék használtan egy erősítőt.
A zenét számítógépről szeretném hallgatni. Így minden változik?

számítógép analóg kimenete? az úgy elég gyengusz. adattárolásra jó a gép, de egy DAC kellene a számítógép és az erősítő közé mindenképpen. 

wens33

Nem mindegy, hogy mennyi pénzt szánnál a dologra. 120 ezred van hangfalra és azon felül vennél erősítőt, vagy kompletten 120 van mindenre? MI a helyzet a forrás oldallal? Van már DAC-od, vagy CD játszód, vagy hogy oldanád ezt meg?

Az oké, hogy van egy jó hangfalad esetleg egy jó erősítőd, de nem ér semmit az egész, ha a forrásoldal nem megfelelő. Az információ amit a lánc elején elvesztesz, az végleg elveszett.

110e-120e-t szántam a hangfalakra, azon felül szeretnék használtan egy erősítőt.
A zenét számítógépről szeretném hallgatni. Így minden változik?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Értem.
De mégis arra kérnélek titeket, hogy mondjatok konkrét márkákat, milyen erősítő-hangfal kombót lenne érdemes beszereznem, laikus lévén kell egy kiindulási alap, mert ezek nélkül a review-kat olvasgatva valószínűleg teljesen más irányba mennék el!
Pl. egy Swans D10-hez milyen erősítőt ajánlotok, vagy milyet egy Paradigm monitorhoz, milyet egy B&W 600-as szériához?

Nem mindegy, hogy mennyi pénzt szánnál a dologra. 120 ezred van hangfalra és azon felül vennél erősítőt, vagy kompletten 120 van mindenre? MI a helyzet a forrás oldallal? Van már DAC-od, vagy CD játszód, vagy hogy oldanád ezt meg?

Az oké, hogy van egy jó hangfalad esetleg egy jó erősítőd, de nem ér semmit az egész, ha a forrásoldal nem megfelelő. Az információ amit a lánc elején elvesztesz, az végleg elveszett.

wens33

Értem.
De mégis arra kérnélek titeket, hogy mondjatok konkrét márkákat, milyen erősítő-hangfal kombót lenne érdemes beszereznem, laikus lévén kell egy kiindulási alap, mert ezek nélkül a review-kat olvasgatva valószínűleg teljesen más irányba mennék el!
Pl. egy Swans D10-hez milyen erősítőt ajánlotok, vagy milyet egy Paradigm monitorhoz, milyet egy B&W 600-as szériához?

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Sziasztok!

Olvasgatom szorgalmasan a topicot, de azért csak nem tudok úgy tovább lépni, hogy ne kérjem ki a szakértők véleményét.
Szóval, elég volt a fejhallgatóból, szeretnék vásárolni (egyelőre) két álló hangfalat, később pedig bővíteni (ennek tükrében kellene hozzá erősítő).
Egy kb 16 nm-es panel szobába kellene a szett, zömében elektronikus zenehallgatásra, néha-néha filmezésre. Nem a nagy teljesítmény a lényeg, hanem a hangminőség, az élmény.
A hangfalpárra olyan 110.000 - 120.000 Ft-ot szántam, illetve használtan szeretnék beszerezni mellé egy erősítőt. Azért használtan, mert nincs egy vadiújra több mint százezrem.
A kiszemelt darabok, amiket természetesen vásárlás előtt szeretnék meghallgatni:
- Dynavoice Magic F-7 EX (vagy F-6)
- Tannoy Mercury V4
- Mission M34i
- Polk Audio TSx 330T ?
(- Klipsch RF-42 II)
- esetleg Heco ?
Erősítőből talán nem nyúlnék nagyon mellé egy Denon-nal, egy Harman Kardon-nal, vagy egy Marantz-zal.
Mivel laikus vagyok a témában szívesen fogadok bármiféle tanácsot és szakértői véleményt.

Köszönöm!

Üdv
Norbi

Nem adok konkrét tippet, de szvsz ilyen kicsi szobában, panelben, főleg ha nem is a mennyiség a lényeg, hanem a minőség, én valami közepes monitor sugárzó mellett voksolnék, nem álló sugárzó mellett! Arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzért használtan már meglehetősen jó, zenei hangú monitorokat kapni!!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Az én jelöltjeim:

Paradigm Atom Monitor

https://www.youtube.com/watch?v=2BcKrA7476Q

Minőségileg ok, nem is kicsit. Meglepően jó mélyei vannak és még a hajtást is bírja. Az érzékenysége sem alacsony, nem kell neki bika erősítő. Szerintem ezzel járnál a legjobban. Tökéletes lenne 16 m2-re.

Van egy használt Swans D10 az apróban 70-ért, az se lenne rossz. Úgy nézz rá, ennek az új ára nyugat európában 1000 euró. 

Biztos van még jó vétel az apróban, majd beírjuk ha találunk valamit.

A Dynavoice, Heco, Mission dobozokat én személy szerint kapásból lehúznám a listáról. Polk meg a Tannoy talán jó lehet.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok!

Olvasgatom szorgalmasan a topicot, de azért csak nem tudok úgy tovább lépni, hogy ne kérjem ki a szakértők véleményét.
Szóval, elég volt a fejhallgatóból, szeretnék vásárolni (egyelőre) két álló hangfalat, később pedig bővíteni (ennek tükrében kellene hozzá erősítő).
Egy kb 16 nm-es panel szobába kellene a szett, zömében elektronikus zenehallgatásra, néha-néha filmezésre. Nem a nagy teljesítmény a lényeg, hanem a hangminőség, az élmény.
A hangfalpárra olyan 110.000 - 120.000 Ft-ot szántam, illetve használtan szeretnék beszerezni mellé egy erősítőt. Azért használtan, mert nincs egy vadiújra több mint százezrem.
A kiszemelt darabok, amiket természetesen vásárlás előtt szeretnék meghallgatni:
- Dynavoice Magic F-7 EX (vagy F-6)
- Tannoy Mercury V4
- Mission M34i
- Polk Audio TSx 330T ?
(- Klipsch RF-42 II)
- esetleg Heco ?
Erősítőből talán nem nyúlnék nagyon mellé egy Denon-nal, egy Harman Kardon-nal, vagy egy Marantz-zal.
Mivel laikus vagyok a témában szívesen fogadok bármiféle tanácsot és szakértői véleményt.

Köszönöm!

Üdv
Norbi

Én a helyedben megfordítanám a sorrendet. Mindenekelőtt az erősítőt szerezném be és ahhoz próbálnék meg hozzáillő hangsugárzót találni! Próbáld meg azt, hogy a már megvett erősítődet vidd magaddal és azzal hallgasd meg a kiszemelt példányt. A saját fülednek higgy, te fogsz együtt élni a kiválasztott eszközökkel. Neked kell, hogy megfeleljen. Szívesen segítünk, de a döntést neked kell meghozni. Tippeket ajánlásokat tudunk adni.
Az említett illetve hasonló méretű hangfalak szerintem túl  nagyok a 16 m2-re. Én is ekkora panel szobában hallgatok zenét, mindeddig monitor sugárzókkal. A nagyobb álló hangsugárzók az említett négyzetméteren nem tudják magukat kifutni. Könnyen döngőssé, és brummogóssá válnak.
A helyedben inkább választanék egy monitort (állványos hangsugárzót). Hidd el azokkal is lehet élvezni az elektronikus zenét. Abból az összegből amit rászánsz abból már nagyon jó minőségűeket kaphatsz használtan. Esetleg a megjelölt márkák kisebb példányai között is körül nézhetsz.
Jó keresgélést és sok sikert!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”