Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
-
Vendég
Mélysugárzók
Newman, asszem megválaszoltam 1 korábbi kérdésed ami a SLOPE-ra vonatkozott. Egyébként meredekséget jelent.
Mivel kicsik a tojásaid, inkább 12-őn hagynám. (bocsi, nem hagyhattam ki)
Honnan tudod, h mekkorák a tojásaim?!
-
Vendég
Mélysugárzók
El kell keserítselek, de nekem volt mélynyomóm, ami nagy szobában erőteljesebb volt, mint kicsiben.
Nyilván, mert bizonáyra akkora volt a sub, h a nagyobba volt való, mint a kicsiben.
35 Hz nem elég?
Dehogynem. Mélységeket tekintve a mostani subom a leggyengébb a három hosszabb távon hallgatottak közül (1. Klipsch RW-10 2. Martin Logan Dynamo és 3. KEF PSW2010).
Nem tudom papíron melyik milyen mélyre megy, de a Klipsch adta a legmélyebb hangokat.
Nem azt jelenti, h 80 Hz után meg sem szólal a szub.
Persze, h szól feljebb, csak ha 80-nál vágod, akkor ahogy Te is írtad a fölött már erősen halkul (talán nem is hallod már).
Van egy meredeksége a vágásnak, ami általában 12 dB/oktáv, de van 24 dB/oktávos is, ez sokkal hamarabb halkul el.
Bakker. Akkore ez a subomon azt jelenti, h 24dB/oktávra állítva a subom jobb csökken a hangerő egy xy Hz-en való vágás fölötti hangoknál, mint 12dB/oktávnál? Nekem 24dB-re volt állítva, 12-n nagyon hangoskodott.
-
Vendég
Mélysugárzók
Newman, asszem megválaszoltam 1 korábbi kérdésed ami a SLOPE-ra vonatkozott.
Egyébként meredekséget jelent.
Mivel kicsik a tojásaid, inkább 12-őn hagynám. (bocsi, nem hagyhattam ki)
Mélysugárzók
Hali!
Segítséget kérnék egy sub vásárlásához.
Tudom-tudom, alap, hogy meg kell hallgatni, de mégis kíváncsi lennék mások véleményére, tapasztalataira.
Szóval szeretnék venni egy mélynyomót. A kiszemeltek a következők lennének: Wharfedale SW150, esetleg PC10+, vagy Yamaha SW 225, 325, 515 valamelyike. A terv az 50e pénz alatti kategória lett volna, de talán ezek még beleférnek. Több semmiképpen.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Vendég
Mélysugárzók
Crossover: vágási frekvencia. Ha beállítasz 80 Hz-t, akkor felfelé 80Hz-ig szól majd a subod, levelé pedig amennyit tud.
Ha mondjuk 80hz-ről 120hz-re felcsavartad, azért lett több mélyed, mert így már a 80 és 120hz között sávokat is megszólaltatja. Nekem így már annyira nem tetszik a hangja. Az LFE csatornára 20-120hz-t szoktak keverni.
Na ez sem teljesen így van.
Nem azt jelenti, h 80 Hz után meg sem szólal a szub.
Van egy meredeksége a vágásnak, ami általában 12 dB/oktáv, de van 24 dB/oktávos is, ez sokkal hamarabb halkul el.
80 Hz felett irányérzet lesz, és búghat a cucc...
-
Vendég
Mélysugárzók
Az a bazi nagy AR hangfal nagy szobában futja ki magát, ahol már tud érvényesülni és biztos lesznek igazi jó mély hangok, de ez csak egy pozitív előny, amitől függetlenül még mindig kell sub. Mert ha az adatlapban lemegy 28 hz-ig (-3dBvel), akkor 35 hz-ig elég jó grafikonnal szól, de ez a filmekhez kevés. És attól függetlenül, h ilyen mély hanghoz milyen hosszú (milyen nagy) szoba kell(ene), h "ki szólja magát", azért a tapasztalataim azt mutatják, h na nem is hallod, azért ezt lehet érezni. Filmezni lehet két hangfallal is, meg sok féle variációban, de egy házimozihoz kell sub és kész.
El kell keserítselek, de nekem volt mélynyomóm, ami nagy szobában erőteljesebb volt, mint kicsiben. Passzív volt, tehát nem lehet azt mondani, h a hangerőt tekergettem.
35 Hz nem elég?
Ember, tudod Te mit beszélsz?
Szerintem erősen kevered a hangnyomás és a mélység fogalmát.
A mélynyomók nagyobb része le sem megy 40 Hz alá, mégis dögösnek hat, mert az 50-80 Hz közötti tartományra dob rá, ill. kicsit kiegészíti lefelé.
Én nem kétlem, h szub kell a mozihoz, de kicsit kevered a jelentőségét.
-
Vendég
Mélysugárzók
egész pontosan a crossover mit jelent?a beállítási lehetőségeknél, azt hallottam, ha mondjuk 120-ra tettem, sok lett a mélyem.
(magyarázzátok el, mint egy dedósnak légyszi)
Crossover: vágási frekvencia. Ha beállítasz 80 Hz-t, akkor felfelé 80Hz-ig szól majd a subod, levelé pedig amennyit tud.
Ha mondjuk 80hz-ről 120hz-re felcsavartad, azért lett több mélyed, mert így már a 80 és 120hz között sávokat is megszólaltatja. Nekem így már annyira nem tetszik a hangja. Az LFE csatornára 20-120hz-t szoktak keverni.
-
Vendég
Mélysugárzók
Ahova az a hangfal való, akkora szobába már sub is kell. Ha egy 15nm-es szobába teszel be egy akkora monstrumot, akkor nem kell, persze biztos nem is lesz jó. Mindig kell sub. Persze ha drága és igazán mélyremenő frontjaid vannak, akkor sajnos ultra drága lesz a sub is, h "érjen valamit".
Megfelelő mélyátvitelű doboz jól elhelyezve nagy szobában futja ki magát, ami nem csak minőségben jelentkezik...
Kis szobában csak dúsul.
Én épp erre céloztam, csak nem voltam olyan egyenes, mint Te. Az a bazi nagy AR hangfal nagy szobában futja ki magát, ahol már tud érvényesülni és biztos lesznek igazi jó mély hangok, de ez csak egy pozitív előny, amitől függetlenül még mindig kell sub. Mert ha az adatlapban lemegy 28 hz-ig (-3dBvel), akkor 35 hz-ig elég jó grafikonnal szól, de ez a filmekhez kevés. És attól függetlenül, h ilyen mély hanghoz milyen hosszú (milyen nagy) szoba kell(ene), h "ki szólja magát", azért a tapasztalataim azt mutatják, h na nem is hallod, azért ezt lehet érezni. Filmezni lehet két hangfallal is, meg sok féle variációban, de egy házimozihoz kell sub és kész.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Mélysugárzók
egész pontosan a crossover mit jelent?a beállítási lehetőségeknél, azt hallottam, ha mondjuk 120-ra tettem, sok lett a mélyem.
(magyarázzátok el, mint egy dedósnak légyszi)
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- GTomi
- V.I.P.

Mélysugárzók
Sziasztok!Meg tudná nekem mondani valaki hogy a Jamonak a Sub 250 és a 300-as mélnyomókon hol van a reflex nyílás?Eleje, hátulja?
oldalt asszem
www.jamo.com
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Mélysugárzók
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki hogy a Jamonak a Sub 250 és a 300-as mélnyomókon hol van a reflex nyílás?Eleje, hátulja?
-
Vendég
Mélysugárzók
Ahova az a hangfal való, akkora szobába már sub is kell. Ha egy 15nm-es szobába teszel be egy akkora monstrumot, akkor nem kell, persze biztos nem is lesz jó. Mindig kell sub. Persze ha drága és igazán mélyremenő frontjaid vannak, akkor sajnos ultra drága lesz a sub is, h "érjen valamit".
Megfelelő mélyátvitelű doboz jól elhelyezve nagy szobában futja ki magát, ami nem csak minőségben jelentkezik...
Kis szobában csak dúsul.
-
Vendég
Mélysugárzók
Én a HK 7000-et AR SATUS 50-el hallottam úgy hogy oda tényleg nem kellett szub és szólt is rendesen, na de ott mondjuk ha jól emlékszem a front sugárzó -3dB pontja 28 Hz szóval az már nem olyan rossz
Mélysugárzók
Én a HK 7000-et AR SATUS 50-el hallottam úgy hogy oda tényleg nem kellett szub és szólt is rendesen, na de ott mondjuk ha jól emlékszem a front sugárzó -3dB pontja 28 Hz szóval az már nem olyan rossz
Mélysugárzók
Egyébként a legjobb eredményt én úgy érem el, hogy minden hangfal megkapja a teljes sávszélességet (mert mindegyik nagy, azaz LARGE), a sub meg 80 Hz-ig megy.
Nekem is ugyanezek a tapasztalataim, bár a házimozizás terén kezdőnek számítok
Viszont ha a frontod, mert "nagy" 80 Hz alá megy, akkor a subon és a hangfalakon is megjelenik az adott hangtartomány, ami pedig nem kóser.
Szvsz, akkor két lehetőséged adódik, ha már rendesen szeretnéd csinálni. Vagy vágod a hangfalakat 80 Hz-en és akkor a subod a kedvenc hansávig dolgozik. Vagy: ha ez a korábbi vékonyabb hangod eredményez, akkor az egyel lejebb lépcső a 60 Hz. Állítsd a hangfalakat 60 Hz-re, de a sub-ot is!
Én továbbra is 80 Hz sub vágás és 80 Hz all channel (5.0) vágást preferálok. De ez az én fülem.
Szerintem egy mélynyomónak nemcsak az a lényege, hogy kiegészítse a hangfalakat, hanem (mivel 5.1-ről van szó), a .1 csatorna tartalmazhat olyan információkat is, amelyeket a frontok, surroundok és a center nem ad le. Vannak olyan mélyhangok, amelyek csak a méynyomóból jönnek (gondolom én ).
Egyébként az, hogy a sub 80 Hz-ig megy és a többi csatorna onnan indul, az THX ajánlás. Ahhoz, hogy ez működjön rendesen, nem akármilyen hangfalakra van szükség. Én csináltam "low freqvency test"-et az erősítőmmel (ami után végfok van), és hát a Yamaha NS-777 úgy 60-65 Hz-ig megy le rendesen, a B&W 602.5 kb 80-88 Hz-ig, ez alatt rohamosan csökken a hangnyomásuk (ill. hangerejeük, nem tudom, melyik a helyes kifejezeés). Centerek közül 100 ezer Ft alatt még nem hallottam olyat, ami rendesen lemegy 90-95 Hz alá, de talán majd a Clarus Rhea center.
Illetve lemennek az említett frekik alá,de változatlan potméterállás mellett drasztikusan csökkent a hangerő. Jó pár hangfal megfordult nálam, és kb ezek a tapasztalatok jöttek ki. Én ezért használom úgy a rendszert, hogy 80Hz-ig még a sub is besegít, illetve ad olyan effekteket, ami a többiből ki sem jönne.
Szerintem, illetve nem is szerintem, hanem tapasztalataim szerint nálam így a legjobb.
Mélysugárzók
Korántsem biztos, h a front v a mélynyomó átvitele lineáris, így lehet, h a 2 összegzése ad megfelelő eredményt.Tudod, létezik akusztika is.
Hát ez az. Nálam is biztos ez a helyzet, mert nekem úgy a legjobb, hogy front large + sub 60Hz-től.
-
Vendég
Mélysugárzók
Vagy h megfájduljon a fejem. Jó rendszer, most nem célzok se az aktuális enyémre, még mielőtt valaki tüzet fújna.. szóval egy jó rendszerben kövér lesz a mély, akkor is ha nem duplázol bizonyos mélytartományt, cserébe a fejed sem fájdul meg két óra múlva.
Korántsem biztos, h a front v a mélynyomó átvitele lineáris, így lehet, h a 2 összegzése ad megfelelő eredményt.
Tudod, létezik akusztika is.
-
Vendég
Mélysugárzók
Pont ez a mozi lényege, h kövér mély legyen.
Vagy h megfájduljon a fejem. Jó rendszer, most nem célzok se az aktuális enyémre, még mielőtt valaki tüzet fújna.. szóval egy jó rendszerben kövér lesz a mély, akkor is ha nem duplázol bizonyos mélytartományt, cserébe a fejed sem fájdul meg két óra múlva.
-
Vendég
Mélysugárzók
Viszont ha a frontod, mert "nagy" 80 Hz alá megy, akkor a subon és a hangfalakon is megjelenik az adott hangtartomány, ami pedig nem kóser.
Miért ne lenne kóser?
Pont ez a mozi lényege, h kövér mély legyen.
Ezért remekelnek a felsőbasszus kiemeléses dobozok annyira mozin.
-
Vendég
Mélysugárzók
Egyébként a legjobb eredményt én úgy érem el, hogy minden hangfal megkapja a teljes sávszélességet (mert mindegyik nagy, azaz LARGE), a sub meg 80 Hz-ig megy.
Szvsz, akkor két lehetőséged adódik, ha már rendesen szeretnéd csinálni. Vagy vágod a hangfalakat 80 Hz-en és akkor a subod a kedvenc hansávig dolgozik. Vagy: ha ez a korábbi vékonyabb hangod eredményez, akkor az egyel lejebb lépcső a 60 Hz. Állítsd a hangfalakat 60 Hz-re, de a sub-ot is!
Én továbbra is 80 Hz sub vágás és 80 Hz all channel (5.0) vágást preferálok. De ez az én fülem.
Mélysugárzók
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Mélysugárzók
Jelkondíció is van a világon...
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
-
Vendég
Mélysugárzók
Hát,meg fogtok lepődni, de van befolyása a receiver típsának az aktív subra. Mégpedig a sub RCA jelszintjének a nagysága.
Én nem arra céloztam, h mennyi mély fog kijönni..... Én a megszólaltatott mélyhangok "milyenségére" céloztam. Más erősítővel máshogy szól a sub (nem hangerőben és mennyiségben tér CSAK el, nem is ez a lényeg!).
Mélysugárzók
Hát,meg fogtok lepődni, de van befolyása a receiver típsának az aktív subra. Mégpedig a sub RCA jelszintjének a nagysága. Van olyan erősítő, ahol ez 1V, de van ahol 2, vagy akár 3, és a nagyobb jelszint jót tehet a hangzással, ez saját tapasztalat.
- GTomi
- V.I.P.

Mélysugárzók
Először is kezdjük ott, h a sub erősítő, a subban van, hiszen aktív.
tényleg (mondjuk, attól még az lfe jelben lehet még vmi )
ez olyan, mint: mondjon egy halat! - delfin