Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
-
Vendég
Mélysugárzók
Newman, nem vagy 1szerű eset!
Próbálok vmit itt leírni, de Te naívan mesélsz az élményekről.
Közelítsük meg másképp.
A szubokban az elektronika felelős a legtöbb dologért. (átvitel is)
Azért tilt le, mert már torzítana és túl lenne terhelve a hsz, ami sérüléshez is vezethet.
Ez elég árulkodó, h mit csinál az elektronika. Itt jól látszik, Racpower miért érezte gyengébbnek a kisebbet.
A kisebb erősítőben ez az IC van, a 14. oldalon a 26-os ábrán jó látható milyen átvitellel rendelkezik.
A linn-ek minden bizonnyal linerási frekimenettel rendelkeznek, ezért a hangfal átvitele határozza mag utána már az alsó határfrekit.
Ha vmi nem világos, kérdezz...
-
Vendég
Mélysugárzók
...csak emlékszem, h Ronin méregette, és vmi 15 Hz-ről beszélt, h az már szól rajta.Tegyül fel, h 25 Hz-től már értékelhető volt a hangnyomás (ez szobában még mindig érdekes).
Én ezt kérdőjelezem meg, h ekkora dobozból ilyen mély hang jön ki, pláne zárt mivoltjára tekintettel. Ezt csak ekvalizációval lehet megvalósítani.
Nem annyira mély az hang...kicsit feljebb sántíthat a dobozod.
(Nazgulnak hívták a szárnyas sárkányokat )
Ronin kicsit túlértékelte a dolgot, akarom mondani aláértékelte... Azt mondta h eladta, mert nem volt benne power. Hát nem tudom Ronin mire használta, de én torzítást nem hallottam belőle soha az életbe. Igaz is.. mindig leszabályzott ha túl hangosra csavartam, mielőtt torzított volt. Elég jól meg volt oldva a dolog, mert torzítást tényleg hallottam belőle. Ronin azt mondta, h neki mindig elhalkult. Gondolom nagyon felcsavarta a hangerőt és a levezérlés okozhatta. Én mélybuzi voltam, de amikor Roninnál meghallottam pusztán a 2db 804-est abban a kis szobában rájöttem, h én nem is vagyok mélybuzi. Inkább Ronin az. Szóval volt bika abban az ML subban rendesen, mélység is. Ezért is szerettem nagyon... zárt volt, kicsi, szép, és kellően hangos. Igaz ismétlem megint, h de drága is.
Egyébként már rég volt... de azért még emlékszem rá, akkor abban a tesztben a Dynamo mélyebbre ment, mint a két 804 dual Linn végfokkal és előfokkal stb stb mennyiségre se nagyon adhatott sokkal több mélyet, viszont a Dynamo mélysége több volt. Hangjában baromi jól illeszkedett a 804-ekhez. Alig vettem észre különbséget a mélyekben. Minimális mélység és mennyiségkülönbséget éreztem, ami meglepett, h a B&W ilyen jó volt mélyekben, holott egy 150 ezres sub hangját is tudta közvetíteni. Ha egy 804-hez subot kellene venni, akkor sztem 300 alatt nem is lenne érdemes hozzá.
Skipi: Pedig vinnék Nazgult fektetni.
-
Vendég
Mélysugárzók
Most mondanám, hogy egyszer ugorj fel, de inkább mégse
Akartam is mondani, h Skipi szubja a sal végfokkal kicsit komolyabb élményre képes.
Ennek a hsz-nak hallottam az új változatát a hétvégén....hu vazze. Kérem kapcsolja ki!
-
Vendég
Mélysugárzók
Gondolom hallottad már szólni, nem úgy ismerlek, h pont Te dobálózol a nevekkel. Én szerettem, elég mélyre ment a méretéhez és zárt felépítése ellenére! Igaz van egy ára is. Ha tehetném, 20nm-ig nagy valószínűséggel ezt választanám! Van egy jelenet a Gyűrűk Ura Két Torony-ba. Amikor a mocsárnál van a Gollam, Frodo és Samu és jönnek a szárnyas sárkányok, most nem tudom a filmbéli nevüket. Amikor a szárnyukkal csapkodnak, azt csak nagyon durva sub tud megszólaltatni, az én KEF-m jelenleg nagyon halkan! A Klipsch adta vissza legjobban, aztán nagyon közel mögötte az ML. Nem nagyon hallottam még ennél mélyebb hangot filmben.
Csalódást kell okoznom, de nem hallottam.
A hangminőségéről nem ejtettem szót, így igazából nem is lényeges, h hallottam-e, csak emlékszem, h Ronin méregette, és vmi 15 Hz-ről beszélt, h az már szól rajta.
Tegyül fel, h 25 Hz-től már értékelhető volt a hangnyomás (ez szobában még mindig érdekes).
Én ezt kérdőjelezem meg, h ekkora dobozból ilyen mély hang jön ki, pláne zárt mivoltjára tekintettel. Ezt csak ekvalizációval lehet megvalósítani.
Nem annyira mély az hang...kicsit feljebb sántíthat a dobozod.
(Nazgulnak hívták a szárnyas sárkányokat )
Mélysugárzók
Amikor a szárnyukkal csapkodnak, azt csak nagyon durva sub tud megszólaltatni, az én KEF-m jelenleg nagyon halkan! A Klipsch adta vissza legjobban, aztán nagyon közel mögötte az ML.
Most mondanám, hogy egyszer ugorj fel, de inkább mégse
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
-
Vendég
Mélysugárzók
(gondolok itt a híres ML dynamo-ra)
Gondolom hallottad már szólni, nem úgy ismerlek, h pont Te dobálózol a nevekkel. Én szerettem, elég mélyre ment a méretéhez és zárt felépítése ellenére! Igaz van egy ára is. Ha tehetném, 20nm-ig nagy valószínűséggel ezt választanám! Van egy jelenet a Gyűrűk Ura Két Torony-ba. Amikor a mocsárnál van a Gollam, Frodo és Samu és jönnek a szárnyas sárkányok, most nem tudom a filmbéli nevüket. Amikor a szárnyukkal csapkodnak, azt csak nagyon durva sub tud megszólaltatni, az én KEF-m jelenleg nagyon halkan! A Klipsch adta vissza legjobban, aztán nagyon közel mögötte az ML. Nem nagyon hallottam még ennél mélyebb hangot filmben.
ui: az "új" Abyss ML sub állítólag a Grotto-nál is hangosabb, de annál jóval olcsóbb. Az még durva lehet (30cm), ha a ~350(?) ezres Grottonál nagyobbat szól, minőségre meg elegendő volt, amit a Dynamo nyújt(ott).
-
Vendég
Mélysugárzók
Nem vagy te kicsit elszállva a cuccodtól? Hallottál már 100eFt körüli subot? Lehetőleg nem csak egyet, nem csak MM-be? A SAL és a százezer... Vidáman indul a napom. Az h Léva, mert konyít hozzá, persze lehet h Te is, na de h Léva tákonyálmányát még benyelem, h csinál olyan subot, ami 100e-s mellett ott van, de h Te ráadásul egy Somogyi Hungarise Audio-ból. Na az már sok nekem egy kicsit.
Azé nem kell mindjárt leszólni!
Ez nem SAL fejlesztés, csak fogtak 1 kész kapcsolást, és bedobozolták.
A kicsi erősítőjük pl. jó sztereó végfok, csak gyengén van megtámogatva.
Ha a ciare vs Klipsch RW-12 meccsre gondolsz, bizony hangminőségre a ciare nyert, de passzív volt, így moziban nehéz felvennie a versenyt.
Aktívként is van alkalmam hallani 1 cimboránál, és nekem nagyon tetszik amit produkál. A sal-os erősítővel 50e körül kijön.
Érdekességképp a következő gondolatot leírom.
Az még soha nem tűnt fel senkinek, h milyen pici szubokra milyen alsó határfrekit írnak?
Ez 1féleképpen érhető el, ekvalézerrel. (v hazugsággal, de ez a másik fele)
Csak amikor elektronikusan megtámogatják a hsz-t, komoly torzításokat okozhat.
Akik hangfalat építenek, azok tudják, h milyen nehéz zárt dobozba való jó hsz-t találni, és ha sikerül is, annak nagyobb doboz kell, mint amibe pakolják a gyártók. (gondolok itt a híres ML dynamo-ra)
A SAL szerintem már nem is magyar, hanem kínai.
-
Vendég
Mélysugárzók
Erőlködőféle perpill csak egy antik Yamaha RX-V620-as van, kissé agybajos hangerőállítóval.
Meg kell javíttatni!
Szerintem jó kis erősítő.
Ha most moziznék, vmi hasonlót vennék.
Magnat, pioneer...feljetsd el.
-
Vendég
Mélysugárzók
Valószínűleg bekötném egy szál kábellel a subot az erősítőbe (LFE) és az AVR-n vágnék 80 Hz-en így látatlanba. Ha így egy szál kábellel az LFE-n kötöd be a subod, akkor a subon nem kell állítani semmit, csak hangerőt, fázist stb (crossover inaktív!).
Első nekifutásra én is ezt javaslom, mert távról tudod állítani a vágást, és nem kell szaladgálnod a mélynyomó mögé. Ha sikerült beállítani, akkor megnézheted úgy is, h a szubon állítod annyira a vágást, mint az erősítőn volt.
-
Vendég
Mélysugárzók
magyarul, akkor felfelé a beállított értékig megy (60hz vagy 80hz stb).
Nem.
Tovább is megy, csak egyre halkabb.
-
Vendég
Mélysugárzók
Nyilván, mert bizonáyra akkora volt a sub, h a nagyobba volt való, mint a kicsiben.
2 db 13 centis volt benne, 8. rendű band-pass volt (bose klón).
Persze, h szól feljebb, csak ha 80-nál vágod, akkor ahogy Te is írtad a fölött már erősen halkul (talán nem is hallod már).
Annyira azért nem erősen halkul, mert a legtöbb mélynyomóban 12 dB-s a vágás, de erre való a SLOPE kapcsoló pl.
Mélysugárzók
Nos hát: 2 napig vendégeskedett nálam egy SAL 250 W erősítő. Zenére nem ajánlanám, de mozira nagyon odateszi magát (mondjuk volt is mit meghajtania ).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
-
Vendég
Mélysugárzók
...SAL sub 250...sokkal jobban szól...de még szerintem a 100E ft-os szuboktól is jobban szól és nem csak moziban zenében is.
Nem vagy te kicsit elszállva a cuccodtól? Hallottál már 100eFt körüli subot? Lehetőleg nem csak egyet, nem csak MM-be?
A SAL és a százezer... Vidáman indul a napom. Az h Léva, mert konyít hozzá, persze lehet h Te is, na de h Léva tákonyálmányát még benyelem, h csinál olyan subot, ami 100e-s mellett ott van, de h Te ráadásul egy Somogyi Hungarise Audio-ból. Na az már sok nekem egy kicsit.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Mélysugárzók
Crossover: vágási frekvencia. Ha beállítasz 80 Hz-t, akkor felfelé 80Hz-ig szól majd a subod, levelé pedig amennyit tud.
Ha mondjuk 80hz-ről 120hz-re felcsavartad, azért lett több mélyed, mert így már a 80 és 120hz között sávokat is megszólaltatja. Nekem így már annyira nem tetszik a hangja. Az LFE csatornára 20-120hz-t szoktak keverni.
Na ez sem teljesen így van.
Nem azt jelenti, h 80 Hz után meg sem szólal a szub.
Van egy meredeksége a vágásnak, ami általában 12 dB/oktáv, de van 24 dB/oktávos is, ez sokkal hamarabb halkul el.
80 Hz felett irányérzet lesz, és búghat a cucc...
ha a hangfal 89db ézékenységű, 55-20.000hz között van, 350 / 3.500 Hz a keresztváltó, figyelmbe véve a helységet stb, hogyan állítaná be az ember a cuccost?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Mélysugárzók
Először is ismét köszönöm a gyors választ. Igen, Wharfedale Diamond alapú a rendszer, ezért gondoltam a Wharfedale subra a Yamahák mellett. Igazából a Yamaháknál attól tartok, hogy több embertől is hallottam, hogy hajlamos berezonálni az egész cucc, valahogy mintha túl nagyot mozdulna a hangszóró, vagy nem is tudom - persze mindezt magasabb hangerőnél.
Yamaha: amúgy azt mondod, ez az 515-ös elég jó darab? Hallgattad is?
Nekem alapvetően mozizáshoz kellene.
Én javaslom neked egy SAL sub 250 végfok és autós mélyláda párosítást lehet jobban tetszene hangban mint egy yami vagy whari és áraban is ott van és szerintem sokkal jobban szól mint egy 50-60E Aktív szub de még szerintem a 100E ft-os szuboktól is jobban szól és nem csak moziban zenében is.
Én javaslom neked egy SAL sub 250 végfok és autós mélyláda párosítást lehet jobban tetszene hangban mint egy yami vagy whari és áraban is ott van és szerintem sokkal jobban szól mint egy 50-60E Aktív szub de még szerintem a 100E ft-os szuboktól is jobban szól és nem csak moziban zenében is.
Mélysugárzók
(Erősítővel nincs probléma, csak a digit hangerőszabályzója vacakol. Nem nagyon akarja tekerni a hangot fel-le, azaz van, hogy "fél órát" tekergetem, mire odébbmászik a valóságban Ha kissé "megfeszítve" oldalra nyomva vagy húzás-nyomás közben tekerem, akkor oké. Szét kéne kapni valamikor...)
Az encoder mehetett tönkre (ALPS általában) ezt kell cserélni
-
Vendég
Mélysugárzók
Köszi, mihelyt lehetőségem lesz rá, meg is teszem, ha sikerül. (Vidéken, autó nélkül nehézkes, szal lehet, hogy csak döntök, lesz-ami -lesz... Végülis a Wharfedale cuccnál is csak böktem, de bejött.
Én is böktem már rá valamire és megvettem és tetszett, de aztán volt h cseréltem, hasonló árú egyéb hangfalra, erősítőre és jobb volt. Az ár legtöbb esetben csak a minőséget képviseli (kivételek mindig vannak) és az h egy árban több sub is található, onnantól viszont már csak a füled diktál, nem a pénztárca se nem külső vagy márkanév. Szóval ha teheted ne csak a szemeddel, hanem a füleddel is nézz körül.
Ok, akkor meghallgattam még valamilyen Magnat, Pioneer, meg Yamaha alapcuccost is, mert véletlenül hozzáfértem, de alavetően zsákbamacsek volt.Ezeket a márkákat felejsd el. Ki is emelted a legrosszabbakat: Pioneer, Magnat, Sony stb. Egy Magnat nem h otthol, de még az autóba se szól jól, viszont hangnyomás versenyen lehet, h lenne helye.
Yamaha: amúgy azt mondod, ez az 515-ös elég jó darab? Hallgattad is?Árában nagyon annak tűnik, viszont sajnos még nem volt hozzá szerencsém.
Nekem alapvetően mozizáshoz kellene.Ezek másra nem is nagyon "jók".
ui: akkor úgy látszik új erősítő után is kell nézned.
t97eat ajánlott valami Heco-t. Rosszat nem mondott, mert meghallgatni bármit lehet, de a fórumon sokan hajlomasok voltak azt lecserélni... 30cm-es hangszóró ilyen alacsony áron.. hát nem tudom. De persze ha minnél többet hallgatsz meg, okosabb is leszel.
Még erre szemet vehetnél esetleg: PolkAudio PSW10
Mélysugárzók
Először is ismét köszönöm a gyors választ. Igen, Wharfedale Diamond alapú a rendszer, ezért gondoltam a Wharfedale subra a Yamahák mellett. Igazából a Yamaháknál attól tartok, hogy több embertől is hallottam, hogy hajlamos berezonálni az egész cucc, valahogy mintha túl nagyot mozdulna a hangszóró, vagy nem is tudom - persze mindezt magasabb hangerőnél.
A Wharfedale meg sok-sok csillagot kapott mindenféle tesztben - oké, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó... - talán ez mégis jelent valamit (vagy nem...).
Ha Warfi alapú mozid van, akkor azt viszont mindenképpen hallgasd meg. Legalább is én úgy csinánám, h amilyen márkájú hangfalaim vannak, elsősorban olyan márkájú subot hallgatnék meg hozzá (az összeset, ami belefér a kéeretbe). Természetesen hallgasd meg az 515-ös Yamahát is!!!
Köszi, mihelyt lehetőségem lesz rá, meg is teszem, ha sikerül. (Vidéken, autó nélkül nehézkes, szal lehet, hogy csak döntök, lesz-ami -lesz...
Végülis a Wharfedale cuccnál is csak böktem, de bejött. Ok, akkor meghallgattam még valamilyen Magnat, Pioneer, meg Yamaha alapcuccost is, mert véletlenül hozzáfértem, de alavetően zsákbamacsek volt.
Erőlködőféle perpill csak egy antik Yamaha RX-V620-as van, kissé agybajos hangerőállítóval.
(Erősítővel nincs probléma, csak a digit hangerőszabályzója vacakol. Nem nagyon akarja tekerni a hangot fel-le, azaz van, hogy "fél órát" tekergetem, mire odébbmászik a valóságban Ha kissé "megfeszítve" oldalra nyomva vagy húzás-nyomás közben tekerem, akkor oké. Szét kéne kapni valamikor...)
Bigbear!
A helyedben én meghallgatnék még egy HECO Vitas sub 30A-at is. Nekem is ez van, és nekem nagyon bejött a yamaha és a wharfi melett, annyira, hogy ezt választottam. Egy meghallgatást megér, hátha neked is be fog jönni...
Mélysugárzók
Sziasztok!Meg tudná nekem mondani valaki hogy a Jamonak a Sub 250 és a 300-as mélnyomókon hol van a reflex nyílás?Eleje, hátulja?
oldalt asszem
www.jamo.com
Nem hiszem hogy oldalt lenne mert a 250-esről találtam képet mindkét oldalról de egyiken se láttam!A jamo.com-ot elég sokszor látogatom ott nincs fent hogy hol van rajta szerintem.Ja mégis megvan...A hátulján van egy csík a tetején ott a nyílás...
Mélysugárzók
A Wharfedale meg sok-sok csillagot kapott mindenféle tesztben - oké, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó... - talán ez mégis jelent valamit (vagy nem...).
Ha Warfi alapú mozid van, akkor azt viszont mindenképpen hallgasd meg. Legalább is én úgy csinánám, h amilyen márkájú hangfalaim vannak, elsősorban olyan márkájú subot hallgatnék meg hozzá (az összeset, ami belefér a kéeretbe). Természetesen hallgasd meg az 515-ös Yamahát is!!!
Köszi, mihelyt lehetőségem lesz rá, meg is teszem, ha sikerül. (Vidéken, autó nélkül nehézkes, szal lehet, hogy csak döntök, lesz-ami -lesz...
Végülis a Wharfedale cuccnál is csak böktem, de bejött. Ok, akkor meghallgattam még valamilyen Magnat, Pioneer, meg Yamaha alapcuccost is, mert véletlenül hozzáfértem, de alavetően zsákbamacsek volt.
-
Vendég
Mélysugárzók
Mélysugárzók
A kiszemeltek a következők lennének: Wharfedale SW150, esetleg PC10+, vagy Yamaha SW 225, 325, 515 valamelyike.
Én valamiért az 515-ös Yamahát részesítem első helyen. Ha erre megvan a pénzed, akkor szerintem a 225, 325-ös Yamahát meg se hallgasd és inkább vesd össze valamelyik Warfi subbal. Aprorpó, miért pont ezt a "kettőt" nézted ki? Warfi hangfalaid vannak?
Először is ismét köszönöm a gyors választ.
Igen, Wharfedale Diamond alapú a rendszer, ezért gondoltam a Wharfedale subra a Yamahák mellett. Igazából a Yamaháknál attól tartok, hogy több embertől is hallottam, hogy hajlamos berezonálni az egész cucc, valahogy mintha túl nagyot mozdulna a hangszóró, vagy nem is tudom - persze mindezt magasabb hangerőnél.
-
Vendég
Mélysugárzók
ha a hangfal 89db ézékenységű, 55-20.000hz között van, 350 / 3.500 Hz a keresztváltó, figyelmbe véve a helységet stb, hogyan állítaná be az ember a cuccost?
Igen.
Valószínűleg bekötném egy szál kábellel a subot az erősítőbe (LFE) és az AVR-n vágnék 80 Hz-en így látatlanba. Ha így egy szál kábellel az LFE-n kötöd be a subod, akkor a subon nem kell állítani semmit, csak hangerőt, fázist stb (crossover inaktív!). Így javaslom bekötni és látatlanba így beállítani.
-
Vendég
Mélysugárzók
A kiszemeltek a következők lennének: Wharfedale SW150, esetleg PC10+, vagy Yamaha SW 225, 325, 515 valamelyike.
Én valamiért az 515-ös Yamahát részesítem első helyen. Ha erre megvan a pénzed, akkor szerintem a 225, 325-ös Yamahát meg se hallgasd és inkább vesd össze valamelyik Warfi subbal. Aprorpó, miért pont ezt a "kettőt" nézted ki? Warfi hangfalaid vannak?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Mélysugárzók
Crossover: vágási frekvencia. Ha beállítasz 80 Hz-t, akkor felfelé 80Hz-ig szól majd a subod, levelé pedig amennyit tud.
Ha mondjuk 80hz-ről 120hz-re felcsavartad, azért lett több mélyed, mert így már a 80 és 120hz között sávokat is megszólaltatja. Nekem így már annyira nem tetszik a hangja. Az LFE csatornára 20-120hz-t szoktak keverni.
Na ez sem teljesen így van.
Nem azt jelenti, h 80 Hz után meg sem szólal a szub.
Van egy meredeksége a vágásnak, ami általában 12 dB/oktáv, de van 24 dB/oktávos is, ez sokkal hamarabb halkul el.
80 Hz felett irányérzet lesz, és búghat a cucc...
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono