Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Geniusnál minden jobb, van egy-két dts demo dvd-m, és 1-2 jelenet, aminél kb ültem és nem értettem h miért van rajta tesztként, mert baromi nem hallottam semmit. tána olvasva kiderült h azért nem, mert minden jóság 10-30hz között szólt, ami meg se nyikkant ezen a dobozon
Így nehezen fogsz elvinni jó lemezeket, ha ugye nem tudod otthon, h min vannak az igazi tesztek. Javaslom a Kapitány és Katona DTS Demo lemezt és a Gyűrűk Ura DTS Demo lemezt, amikor a sárkányok a szárnyukkal csapkodnak, minden egyes szárnycsapás vmi iszonyat alacsony mélyhang, aminél még a Klipsch is csak érezhető hangokat adott, hallhatót kevésbé, magyarán baromi mély! Viszont a levegőáramlás hallatszot rendesen. Erre jó még a Különvélemény DTS Demo is!
Zenére van az egyik DTS Demo lemezen, amikor egy csaj énekel valami Faith c. számot.

Tudom, h a végtelenségig ellehet menni vele, de ha még egy picit hozzáteszel Martin Logan Dynamo 150eFt. Ne vedd meg látatlanba, mert ez pld. gyengébb, mint a Klipsch (megijedni nem kell). Kérdés, h a minőségében h vannak meg egymás mellett. Ez egy 25cm-es zárt sub. Ebben nem lesz szélzaj az tuti. Ronin hatalmas 804-es B&W-je mellett teszteltük. Először Large-ban szólt az X-Men 3 nyitójelent (gyakorlat), aztán meg Small+Martin Logan. A Logannal több és jobb volt a mély, bár nem sokkal, de az millió Ft-os hangfal méregdrága elő-végfokokkal és nem sorolom milyen dolgok voltak még ott. De ez a sub "csak" 150eFt. Ez soha nem fog szélzajt kiadni, lévén zárt, ezáltal nem olyan ütős. Viszont a fent említett Gyűrűk Urás jelenet nem fog annyira mélyrehatolni, azért elég mély tud lenni és itt már elmarad az az idegesítő szélzaj (amit szvsz a legtöbb ilyen reflex sub mindig is ki fog adni magából). De ha nem akarsz rombolni (és bíróságra járni: feljelentés), de inkább szép finom mélyhangokat hallani, akkor ellehet rajta gondolkodni, meg lehet hallgatni. A Ronin példáját azért hoztam fel, mert 150eFt-ért majdnem olyan mélyhangot kapsz, amit a millió fölötti sztereó rendszere mutatott (zenében persze nem néztük). Érdemes ezen is elgondolkodni... Egyébként ez a sub forgatható. Leszerelhető a talpa és installálhatod lefelé és előrefelé sugárzó subként is. Ja! És nem egy böszme darab, mégis bika, súlyától sem kell megriadni. Ez sem tud torzítani.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tau »

SZVSZ! A PSW10/12-t a lejjebb levő Monitor szériához készíthette a Polk.

Így van

505-re szükségem van-e... jó kérdés.. nekem is lenne egy:
psw 303-->505, vagy klipsch rw8-->rw12 stb.. mind erősebb sub ugye.. de mint mondtam nekem azért kellene, mert mindegyik mélyebbre megy..(papíron) tehát a kérdés:
az, hogy kisebb also -3dB határfreki van írva, az csak a teljesítménytől függ? azért ha jól gondolom, egy nagyobb sub "halk" hallgatás mellett is lemegy mélyebbre, nem? mert ha nem, akkor tök felesleges nekem drága dolog...

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Elkérni itthonra nincs lehetőségem, mert nem tudnám szállítani, de mivel még a szobába sem hurcoltam át (2 hónap múlva), csak ebben a piciben tudnám megnézni, ami 9nm képzelheted h szólna..
igen, a psw10/12 és a psw303-505 külön széria, az utóbbi tartozik az RTi-hez ha jól tudom
Newman, belenyúltál a jóba, mert meg akartam kérdezni, h mire gondolsz, h kisebb teljesítmény/jobb minőség.. én nem nagyon láttam/olvastam olyan subot, ami mélyebbre megy, de kisebb teljesítményű mint pl a velo, ami 180w.
Bár ez is olyan zsákbamacska, én olvastam olyan véleméyt mind2-ről, hogy "szörnyű elviselhetetlen szélzaj mind2-nél", a fazon utána megvette ezt a másik sub-ot, és naigen, az már minőség. Az már más kérdés h amit utána vett, az 300k fölött van átszámolva. Lehet emiatt a reflexcsöves dolog miatt mégis megéri hallgatózni egyik nap
Geniusnál minden jobb, van egy-két dts demo dvd-m, és 1-2 jelenet, aminél kb ültem és nem értettem h miért van rajta tesztként, mert baromi nem hallottam semmit. tána olvasva kiderült h azért nem, mert minden jóság 10-30hz között szólt, ami meg se nyikkant ezen a dobozon

Vendég

Mélysugárzók

Kíváncsiságból most néztem meg a polkaudio.com-n, h rendszerben a Polk, mihez milyen subot javasol. Persze ez csak egy mutató, h teljesítményben/minőségben mi melyikhez való, amitől igény szerint ellehet térni feljebb/lejjebb.
PSW303: RTi4, RTi6, RTi8 / LSi7
PSW404: RTi10
PSW505: RTi12

SZVSZ! A PSW10/12-t a lejjebb levő Monitor szériához készíthette a Polk.

Én annak a híve vagyok, h egy ajánlás szerint, kijön pénzben az egyel nagyobb és szeretem is a jó mélyeket, akkor megveszem az egyel nagyobbat. Úgyis a mélyek szoktak előbb torzítani... Klipsch RF-15 álló frontomhoz RW8-as Klipsch subot ajánlották gyártó szerint és mégis az RW10-est vettem meg inkább.
Látom, neked a PSW505-re is megvan a pénzed, kérdés h tényleg szükséged van rá?! Hallgasd meg őket.

Írtad h h tudnád letesztelni a subokat, ha elmész az XMS-be ahol a Klipsch-k vannak. Hát annyit tudsz segíteni a helyzeten, h a subon megszólaltod az LFE jelét + frontokat levágod 80 Hz-nél és a subra küldöd. Így 80 Hz alatt csak a sub szól, tehát a hangját, ha nem figyelsz a többire, könnyebben be tudod határozni. Ha a hangfalak Large, már bajba kerülsz.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Köszi a tippeket
Az egész történet úgy áll, hogy kinéztem a psw10-et, de kiderült, hogy:
1. Nem mágnesesen árnyékolt (tv mellett lenne valszeg, vagy legalább nemrossz ha megvan a lehetősége h oda tegyem)
2. nincs lfe, ha jól értem
3. tök jó h 25cm, de 50w, talán jobb felállás a kisebb membrán/nagyobb teljesítmény
Így jött az ötlet h psw12. De ha már hajlandó vagyok kiadni 95öt egy sub-ért, akkor egy "picit" hozzácsapva vehetek olyat, ami mélyebbre megy.. A velo és a klipsch nem a kb 200w rms miatt lenne, hanem mert szebb mélyeket ad..
a meghallgatásról.. hát igen, jól sejtettem sok értelme nincsen, csak így baromi nehéz dönteni, anno a fontokat fül alapján és nem a leírt adatok/mások véleménye alapján választottam ki

Vendég

Mélysugárzók

Lehetséges hogy bővülni fogok egy sub-bal...
Szerintem ha a sub lefelé sugároz, akkor van némi jelentősége, h ha vmi olcsóbbról van szó. A már 100 Ft körüli kategóriában édes mindegy, h lefelé vagy előre sugároz a sub egyformán fogja hallani az alattad (és körülötted lévő szomszéd). Nekem volt az RW10D elődje az RW10. Az falbontó, de szó szerint, ezek már gyilkos "fegyverek". 12nm-n használtam, de volt aki 40nm-n. A Velo hasonló lehet. A Polkot személy szerint nem ismerem, de a PSW12/PSW505 külön széria. Utóbbi feljebb helyezkedik el a létrán. Azt hiszem nincs túl nagy szobád, a szomszédra is tekintettel inkább vmi jobbat, de kisebb teljesítményűt vennék. Itt a kisebb teljesítményű is 100% h legalább 2-3X-osa lesz a Geniusnak. Egyébként nem búgott be az RW10-m abban a kis szobában, oda is tök jó volt, soha nem torzított. Ha nagyon megtoltam egy dolog zavart csak, a néha hallatszó levegőáramlás a reflexből. Ha nagyon mély hangok voltak (minnél alacsonyabb, annál jobban fújt a "szél") és mondjuk nem voltak mellé hangos magas hangok, ami ezt némileg tompítani tudta (lövöldözés stb), hanem csak vmi nagy mély effekt. De egyébként nagyon rendben volt ez a sub. Nem tudom konkrétan mire gondoltam fentebb, h kisebb teljesítményű, de jobb minőségűt keres. Egyébként szerintem a PSW12 vs PSW404 lehet egykategória. De lehet még itt is a 404-es jön ki jobban. A 30-as tányért én meg sokallom. Ha jók az emlékeim, akkor még a 404-es is erősebb a PSW12-nél, pedig előbbibe csak 25-ös membrán van.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: George »

Próbáld meg elkérni 1-2 napra, pénz letét ellenében , ahhoz hogy otthon is halld mindhármat, és össze tudd őket hasonlítani , ez a legjobb megoldás szvsz.

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

+ ha ezt a 3 subot mondom, hogy: RW-10D, Polk PSW12, Velodyne CHT10r, akkor jól gondolom h a polk a leg"utolsó"? Talán nem is egy kategória? Klipsch és Velo gondolom összevethető, hasonló tudásuak(?). Polk igazából amiatt van itt, mert ilyen rendszerem van, illetve lesz (jön center is meg háttér is remélhetőleg.. vagy nem ) De talán a másik két márka inkább "ott van" subwoofer téren. 
Előre is köszi

Ha Polk Audio rendszered van , akkor a psw 12 lesz a legmegfelelőbb számodra szvsz.
Mindegyik nagyon jó sub, egy fél évvel ezelőtt vigigrártam ugyanezeket a köröket.
A Velo-nak az a jó tulajdonsága, hogy bármilyen rendszerbe beilleszthető, viszont a Polk, karakterben is jobban ott lesz a front-center-surround hangsugárzóid mellett,mert ő is ebből a 'családból' való.

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11315
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Biztos, hogy mást fogsz hallani. Akkor is, ha a boltban csak a subot kapcsoltatnád be meg otthon is....Nézz ki egy tetszetős jónak tűnő mások által is dícsért tipust, vedd meg azután otthon el fogsz játszani vagy 3 napot a rendes elhelyezésével, utána meg boldogság

Így van.

Az, hogy lefelé, vagy előre sugároz a hangszóró, nincs különösebb hatással a szomszédra, mert a szubsugárzók működési frekvenciáján a hangnak minimális irányítottsága van. Tehát kb. gömbsugárzónak fogható fel a doboz.

Vendég

Mélysugárzók

Biztos, hogy mást fogsz hallani.
Akkor is, ha a boltban csak a subot kapcsoltatnád be meg otthon is....
Nézz ki egy tetszetős jónak tűnő mások által is dícsért tipust, vedd meg azután otthon el fogsz játszani vagy 3 napot a rendes elhelyezésével, utána meg boldogság

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

A lényeg h ne lefelé sugározzanak, mert az alsó szomszéd ígyis panaszkodik h az idén beszerelt vadiúj ablakai remegnek..
én úgy gondolom az előre sugárzóval sem lesz jobb a helyzet az alsó szomszéd ablakaira nézve... és ráadásul még a jóval nagyobb teljesítményről ne is beszéljünk.
a kérdésed első felére pedig azt mondanám, hogy túl sok értelme nincs egy ilyen tesztnek : különböző akusztikai környezetben hallgatsz meg többféle szubot is.
haza viszed és ott nagy valószínűséggel "mást" fogsz hallani...
akkor lenne értelme a tesztnek, ha hazatudnád vinni egyszerre mindet és úgy...
a felsorolt subok közül, egyikkel sincs semmi baj, bármelyikkel jól jársz.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Lehetséges hogy bővülni fogok egy sub-bal, még semmi sem biztos, de lenne egy kérdésem is előre. Tfh elmegyek meghallgatni ezt-azt a boltokba, mondjuk vegyük azt, hogy ott ülök a Hegedüs Gyula utca egyik kis boltjában... csak úgy..
Szóval 100+dB-el szól a sub + még 5db olyan hangfal, amilyen nekem nincs otthon, és nem is lesz. Ergo teljesen más rendszerben fogom mindet meghallgatni. Van vlmi irányvonal, amit érdemes ilyenkor követni, mi az amit így meglehet figyelni/érdemes odafigyelni rá? 100k körüli árról beszélek. Tesztlemezt meg viszek talán vlmit, de úgyis elsőre minden lefog valószínű nyűgözni a kis genius után, amit végre letudok most cserélni.

+ ha ezt a 3 subot mondom, hogy: RW-10D, Polk PSW12, Velodyne CHT10r, akkor jól gondolom h a polk a leg"utolsó"? Talán nem is egy kategória? Klipsch és Velo gondolom összevethető, hasonló tudásuak(?). Polk igazából amiatt van itt, mert ilyen rendszerem van, illetve lesz (jön center is meg háttér is remélhetőleg.. vagy nem ) De talán a másik két márka inkább "ott van" subwoofer téren.

Előre is köszi

mod: bár persze butaság a PSW12, hiszen ottvan a PSW505, ami inkább egy kategória az előző kettővel. A lényeg h ne lefelé sugározzanak, mert az alsó szomszéd ígyis panaszkodik h az idén beszerelt vadiúj ablakai remegnek..

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

HY!Lehet h. béna kérdés de. A mélynyomók az erősítőkről kapják az áramot, vagy van külön tápjuk? Van bennük beépített erősítő? B&W ASW 610 es re gondoltam. Szerintetek milyen?

Hallgass meg egy Velodyne-t mielőtt vásárolsz, cht10r-cht12r , garantáltan nem fogsz csalódni.
George

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

okés értem. Szerintetek jó választás az a sub?
A Bower subok szerintem jók, csak attól függ, hogy mennyiért jók.?

No igen. 300eFt körü kezdődnek a használható darabok, de inkább felette. Talán az ASW700 alá nem is érdemes menni, viszont az meg 400e körül van, ha jól emlékszem. Annyiért már elég jó dolgokat lehet venni. Pl. MartinLogan Abyss sub 220 körül van, 400ba meg már a grotto is belefér. De még van sok márka, ami jobb választás is lehet a bowernél.

Vendég

Mélysugárzók

Egyébként meg nem is értem, hogy Leva megjegyzésére miért kellett ezt reagálni. Bár sok embernek a fikázás valami perverz örömöt jelent, ez tény... Magyar virtus...

Hát igen. Lásd az adás/vételi hirdetéseimet és figyeld meg az erre írt reakciókat.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A Bower subok szerintem jók, csak attól függ, hogy mennyiért jók.?
Naim-ZU

home
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: home »

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

HY!Lehet h. béna kérdés de. A mélynyomók az erősítőkről kapják az áramot, vagy van külön tápjuk? Van bennük beépített erősítő? B&W ASW 610 es re gondoltam. Szerintetek milyen?

Igen, az aktív subok, így a Bower is tartalmaz végfokot, egy mono erősítőt képzelj el, s az a mozierősítőből kap előfoki jelet.
Naim-ZU

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

HY!Lehet h. béna kérdés de. A mélynyomók az erősítőkről kapják az áramot, vagy van külön tápjuk? Van bennük beépített erősítő?

külön táp.igen.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

home
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: home »

HY!
Lehet h. béna kérdés de. A mélynyomók az erősítőkről kapják az áramot, vagy van külön tápjuk? Van bennük beépített erősítő? B&W ASW 610 es re gondoltam. Szerintetek milyen?

Vendég

Mélysugárzók

Én nem értettem félre...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szerintem én sem fikáztam.
De ha ugy vetted hát bocs.
Amúgy meg a sértődésröl csak annyit:
Nem kell mindent komolyan venni.
Mindenkinek írhatnak valamit ami nem tetszik.
De ez mégiscsak egy fórum.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Elnézést, ha megsértettelek. Félreértettél, nem fikázni akartam, de Leva beírásából ez jött le azonnal.
S ha a végén megnézed van smile, tehát viccnek szántam, mégha neked nem is jött át.
Naim-ZU

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Mintha vki mostanában agyalt volna Heco Vitas 25A-n.Most van az apróban 1 zsír új 35e-ért.
Épp csak ki lett próbálva.

Ez jól hangzik:
"épp csak ki lett próbálva", s másris eladja, mert annyira jó.

Na pont az ilyen hozzászólások miatt kezdenek egyre többen elhúzni erről a fórumról..

1. Senki nem mondta, hogy ez a sub jó. Azt sem, hogy szar.
2. A bolti ár feléért elvihető.
3 Ajándékba kaptam, nem kértem sekitől és ebből következik, hogy nem is én vettem. Nekem van másik, olcsóbb és egy kicsit más kategória.
4. Ennél olcsóbban új subot nem lehet venni. Persze sztem... Ha mégis, akkor ott kell megvenni.

Egyébként meg nem is értem, hogy Leva megjegyzésére miért kellett ezt reagálni. Bár sok embernek a fikázás valami perverz örömöt jelent, ez tény...
Magyar virtus...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nos nem biztos hogy az olcsobb rosszabb is.
Nem rosszból írtam.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”