Ez nagyon igaz. Egyébként nagyon sok rendszert hallottam az elmúlt években, olyan “romboló”, hogy több milliós, tizen milliós rendszerek kis túlzással nulla élményt, nyomott-élettelen zenélést produkáltak sorban. Nálam most az én igényeimnek nagyon “össze van érve” a rendszer, Denon 2500ne—Denon Dcd2200ae, a drágább kácsa kábelekkel, egy 200e forintos Elac fs-78, Music apple-röl. Úgy gondolom és tudom, hogy ezek a Denonok jóval magasabb kategóriát kívánnak hangfalból. Fél évig nem igazán lesz időm ezt körbejárni, csak megtaláltam ezt az álló contour 30i-t még épp emberi áron, amit simán el tudnék képzelni a Denonokhoz, ha már az alap Elac-al meglepő a hang. Mindenképp meghallgatom ha még meglesz.audioline írta: ↑2021.06.08., kedd 21:04Az említett dyno-k kiszolgálása macerásabb. Ez is benne lehet. Kényesebbek az erősítőre, az elhelyezésre. Mondhatni időigényesebb "előjátékot" követelnek...Research írta: ↑2021.06.08., kedd 16:01Sajnos azzal, hogy ott hallom, sokra nem megyek. Pl itt nálam 28m2-n, egy szinte belépő álló elac, olyan szinten lezenélte az 1.3mk2-t, és az a52se-t, hogy szó szerint “megfolytotta” őket. Ahonnan hoztam, kb. max. 15m2-n meg gyönyörűen zenéltek...(bár a dyno monitorokat valahogy mindig vékony/izgágának hallottam már 20évvel ezelőtt is), viszont az a különleges természetesség mindig lenyűgözött.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
Re: Dynaudio hangsugárzók
Az említett dyno-k kiszolgálása macerásabb. Ez is benne lehet. Kényesebbek az erősítőre, az elhelyezésre. Mondhatni időigényesebb "előjátékot" követelnek...Research írta: ↑2021.06.08., kedd 16:01Sajnos azzal, hogy ott hallom, sokra nem megyek. Pl itt nálam 28m2-n, egy szinte belépő álló elac, olyan szinten lezenélte az 1.3mk2-t, és az a52se-t, hogy szó szerint “megfolytotta” őket. Ahonnan hoztam, kb. max. 15m2-n meg gyönyörűen zenéltek...(bár a dyno monitorokat valahogy mindig vékony/izgágának hallottam már 20évvel ezelőtt is), viszont az a különleges természetesség mindig lenyűgözött.

.
szerintem is, ez akkora tét, hogy megérheti odamenni; elötte megkérdezni: milyen szobában tudják demonstrálni, nyugodtan hallgathatod-e, saját erölködövel-e, szóval a szerinted lenyegeseket tisztázni.Research írta: ↑2021.06.08., kedd 16:01Sajnos azzal, hogy ott hallom, sokra nem megyek. Pl itt nálam 28m2-n, egy szinte belépő álló elac, olyan szinten lezenélte az 1.3mk2-t, és az a52se-t, hogy szó szerint “megfolytotta” őket. Ahonnan hoztam, kb. max. 15m2-n meg gyönyörűen zenéltek...(bár a dyno monitorokat valahogy mindig vékony/izgágának hallottam már 20évvel ezelőtt is), viszont az a különleges természetesség mindig lenyűgözött.
azt csak Te tudod, hogy érdekel-e annyira, hogy elmenj (mondom mindezt én, aki 30 km-t sem megyek cuccért ...úgy látszik, annyira nem érdekel, nincs elég motiváció)
Gondolom létét ellenében hazavihető pár napra. De azért egy ottani meghallgatás is csak ad valami támpontot, hogy érdemes e egyáltalán hazavinni.
Én ezt tenném a helyedben. Hallgatás, aztán letét, ha nem vagy biztos benne.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3280
Nem ismerem egyiket sem, de egy álló hangfal, ha nem rossz, nem csoda, ha jobban szól 28nm-en (vagy legalább is jobban tetszik), mint egy pici monitor, szinte bármilyen jó is legyen az.Research írta: ↑2021.06.08., kedd 16:01Sajnos azzal, hogy ott hallom, sokra nem megyek. Pl itt nálam 28m2-n, egy szinte belépő álló elac, olyan szinten lezenélte az 1.3mk2-t, és az a52se-t, hogy szó szerint “megfolytotta” őket. Ahonnan hoztam, kb. max. 15m2-n meg gyönyörűen zenéltek...(bár a dyno monitorokat valahogy mindig vékony/izgágának hallottam már 20évvel ezelőtt is), viszont az a különleges természetesség mindig lenyűgözött.
Gondolom létét ellenében hazavihető pár napra. De azért egy ottani meghallgatás is csak ad valami támpontot, hogy érdemes e egyáltalán hazavinni.
Én ezt tenném a helyedben. Hallgatás, aztán letét, ha nem vagy biztos benne.
Csak a Marantz! :-D
Sajnos azzal, hogy ott hallom, sokra nem megyek. Pl itt nálam 28m2-n, egy szinte belépő álló elac, olyan szinten lezenélte az 1.3mk2-t, és az a52se-t, hogy szó szerint “megfolytotta” őket. Ahonnan hoztam, kb. max. 15m2-n meg gyönyörűen zenéltek...(bár a dyno monitorokat valahogy mindig vékony/izgágának hallottam már 20évvel ezelőtt is), viszont az a különleges természetesség mindig lenyűgözött.
A sounds-good.hu korrekt cég. Szerintem megtudod ott hallgatni. Csak a saját füledre hallgass, nem releváns más véleménye egy ilyen szintű doboznál.
Ezt a topikot egy maroknyi ember olvassa. Ha megy az angol javaslom hogy lépjetek be a Dynaudio Enthusiasts facebook csoportba, aminek jelenleg 7600 tagja van és sokkal nagyobb eséllyel kaptok választ a kérdéseitekre Dynaudio témakörben. Persze vicces látni mikor valaki rákérdez hogy a Dynadio XY hangfalához milyen erősítő passzol és mindenki mást javasol. Sajnos ez egy olyan út, amit mindenkinek magának kell végig járnia...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
42% igen jó ajánlat, sőt. Szerintem el kell menni megvenni, ha tényleg jó doboz. Pont.
Bár hasonló bemutató darab esetén nekem a B&W 702 nagy csalódás volt, pedig vittem volna.
Ott nem lehet meghallgatni? Hisz bemutató darab.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3280
Azt írják, az 1,5 a végső ár, nincs lentebb...Research írta: ↑2021.06.07., hétf. 21:32Senki nem hallotta ezt a hangfalat, hogy tudjak valami többet róla?? Sajnos itthon nincs lehetősègem meghallgatni a rendszeremben(28m2), hangszóró kèszlete/mèrete alapján, meg úgy a kategóriában nem lehet rossz, pláne ha 1.3millióért elhozható lenne:)...https://sounds-good.hu/Dynaudio-Contour-30-hangfal-Grey

42% igen jó ajánlat, sőt. Szerintem el kell menni megvenni, ha tényleg jó doboz. Pont.
Bár hasonló bemutató darab esetén nekem a B&W 702 nagy csalódás volt, pedig vittem volna.
Ott nem lehet meghallgatni? Hisz bemutató darab.
Csak a Marantz! :-D
Senki nem hallotta ezt a hangfalat, hogy tudjak valami többet róla?? Sajnos itthon nincs lehetősègem meghallgatni a rendszeremben(28m2), hangszóró kèszlete/mèrete alapján, meg úgy a kategóriában nem lehet rossz, pláne ha 1.3millióért elhozható lenne:)...https://sounds-good.hu/Dynaudio-Contour-30-hangfal-Grey
Sziasztok, valaki hallott már Dynaudio - BM6A hangfalpárt ? Mennyire lehet erős választás az aktív studio monitor kategóriában , 600k-ig? Zenehallgatásra,filmezésre lenne használva , szóval jó lenne ha alul a sub tartományba legalább a 35hz-t ki tudná préselni normál hangerővel . Más ajánlás esetleg a megadott értékig ,és felhasználásra ?
Nalam a Dynaudio-nak szetesett a sztereo kep ha par centit arrebb raktam a fejem de a Sigma-nal meg jarkalhatok is a szomamban, ez a hangfal olyan mindha maga a fal szolna. :)
Nagyon nagy dinamikara kepes, orditva mindha discoban hallgatnad meg akkor is tisztan szol abszolut nem torzit, tudom mert szilveszterkor maximumon ment es elotte ulve tudtunk beszelgetni, persze kicsit eroltetve de ertettuk egymas szavait, nemnormalis hangnyomasra kepes torzitas nelkul. Haverok mondjak, hogy nalam a kicsi szobaban szerintuk tulzas ez a basszusmennyiseg de en igy szeretem, nekem meg mashol keves. De tud gyengeden is szolni ha olyan zenemuvet hallgat rajta az ember de viszont keri, hogy tekerd a hangerot. :) De ezt meg kell hallgatni igy nehez rola beszelni, hogy az ember el sem tudja kepzelni mire kepes. Dynaudio is szolt hangosan de azt nem szerettem ugy hallgatni, valahogy ugy erotlennek ereztem es feltem, hogy valami baja lesz ahogyan jart benne az a "kicsi" melysugarzo. Mindig mondja, hogy kicsi szobaban nagy hangfal nemvalo, szerintem ezzel a hangfalakkal itt megcafolhato ez az allitas, persze azert leirom, hogy szerintem.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Hi, nemtudom tolem-e kerdezted csak sejtem de azelott Dynaudio Contour 1.8 MK II volt ugyanazon ahelyen a szobamba ahol most az IRS Sigma van de hihetetlen hatalmas nagy kulonbseg van a ketto kozott, persze annyival is dragabb a Sigma.
Nalam a Dynaudio-nak szetesett a sztereo kep ha par centit arrebb raktam a fejem de a Sigma-nal meg jarkalhatok is a szomamban, ez a hangfal olyan mindha maga a fal szolna. :)
Nagyon nagy dinamikara kepes, orditva mindha discoban hallgatnad meg akkor is tisztan szol abszolut nem torzit, tudom mert szilveszterkor maximumon ment es elotte ulve tudtunk beszelgetni, persze kicsit eroltetve de ertettuk egymas szavait, nemnormalis hangnyomasra kepes torzitas nelkul. Haverok mondjak, hogy nalam a kicsi szobaban szerintuk tulzas ez a basszusmennyiseg de en igy szeretem, nekem meg mashol keves. De tud gyengeden is szolni ha olyan zenemuvet hallgat rajta az ember de viszont keri, hogy tekerd a hangerot. :) De ezt meg kell hallgatni igy nehez rola beszelni, hogy az ember el sem tudja kepzelni mire kepes. Dynaudio is szolt hangosan de azt nem szerettem ugy hallgatni, valahogy ugy erotlennek ereztem es feltem, hogy valami baja lesz ahogyan jart benne az a "kicsi" melysugarzo. Mindig mondja, hogy kicsi szobaban nagy hangfal nemvalo, szerintem ezzel a hangfalakkal itt megcafolhato ez az allitas, persze azert leirom, hogy szerintem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Köszi Zoli a technikai magyarázatot és a megerősítést hogy nem tettem rossz vásárt annó az 1.3SE-vel! :) Én is igen jó doboznak tartom és nem kell szégyenkeznie 30nm-en sem. Igen, ezek mind 2 utasok, a Contour S 5.4 nem az, de ki az aki azt megengedheti magának...
Akad azért 72SE jó áron az EU-n belül. Itt van rá egy példa:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 6-172-1418
Akad azért 72SE jó áron az EU-n belül. Itt van rá egy példa:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 6-172-1418
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5140
Én elhiszem, hogy nagyon jól szól, de ez is sima kétutas, mint az 1.8, a mellékelt keresztváltó kép alapján nem valószínű, hogy 6dB/oktáv meredekségű a váltója , és a 28Hz-3dB átvitel is erős túlzás, bár nincs nagy jelentősége, mert a szoba és az elhelyezés úgyis nagymértékben befolyásolja a mélyátvitelt.
- Csatolmányok
-
- audience-72-se-2-dynaudio.jpg (82.43 KiB) Megtekintve 2130 alkalommal
-
- 72SEdoc.png (41.37 KiB) Megtekintve 2132 alkalommal
Szerintem MINDENBEN jobb, mint az 1.8 mk2 és szerintem jobb, mint a Contour 3.4, ha közel vannak a falak.
Nem véletlen, hogy szinte nincs eladó 72 SE.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8945
A 72 SE doboza nem a sima Audience szériáé, hanem azon is módosítottak, ahogy kb mindenen. Még a furnérozása is más…Máté84 írta: ↑2021.05.19., szer. 14:57Ez a Contour 1.8 mk2 valóban jó áron van és nincs is nagyon messze. Kérdés hogy ezzel vagy egy 72SE-vel járna jobban az ember. Nagyjából egy árban vannak. A Contour előnye a jobb doboz, a 72SE-jé pedig a modernebb, Esotec tweeter (ami a ContourS szériában is van) A woofer ha jól tudom a két hangsugárzóban azonos.juliush írta: ↑2021.05.16., vas. 09:44Nem biztos, hogy új Dynót ajánlanék! Ezzel például együtt tudnék élni, a Mk I-gyel sikerült vagy 7 éven át!
https://elektro.bazos.sk/inzerat/122960 ... -mk-ii.php![]()

Szerintem MINDENBEN jobb, mint az 1.8 mk2 és szerintem jobb, mint a Contour 3.4, ha közel vannak a falak.
Nem véletlen, hogy szinte nincs eladó 72 SE.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5140
A C1.8MKII kétutas és nem két és fél utas. Azaz az alsó mélyhangszóró is vált a magassal, nem csak a felső. Csakhogy a magastól való elhelyezkedése az előlapon más az alsónak és a felsőnek. Ez a távolság abban a nagyságrendben van, ami a váltási frekvencia hullámhossza. Ettől kissé zavaros a hangzás, ami valamelyest kitisztul, amennyiben legalább 3 méter a hallgatási távolság. Cserébe kissé közelebb lehet tenni a hátsó falhoz durva mélyhang dúsulás nélkül, ami a két és félutasok zömére jellemzőMáté84 írta: ↑2021.05.19., szer. 14:57Ez a Contour 1.8 mk2 valóban jó áron van és nincs is nagyon messze. Kérdés hogy ezzel vagy egy 72SE-vel járna jobban az ember. Nagyjából egy árban vannak. A Contour előnye a jobb doboz, a 72SE-jé pedig a modernebb, Esotec tweeter (ami a ContourS szériában is van) A woofer ha jól tudom a két hangsugárzóban azonos.juliush írta: ↑2021.05.16., vas. 09:44Nem biztos, hogy új Dynót ajánlanék! Ezzel például együtt tudnék élni, a Mk I-gyel sikerült vagy 7 éven át!
A C1.3SE nagyon jó doboz, megérdemli a jó elhelyezést és környezeti akusztikát.
Ez a Contour 1.8 mk2 valóban jó áron van és nincs is nagyon messze. Kérdés hogy ezzel vagy egy 72SE-vel járna jobban az ember. Nagyjából egy árban vannak. A Contour előnye a jobb doboz, a 72SE-jé pedig a modernebb, Esotec tweeter (ami a ContourS szériában is van) A woofer ha jól tudom a két hangsugárzóban azonos.juliush írta: ↑2021.05.16., vas. 09:44Nem biztos, hogy új Dynót ajánlanék! Ezzel például együtt tudnék élni, a Mk I-gyel sikerült vagy 7 éven át!
Az IRS Sigmát volt lehetőséged összevetni valamilyen Dynoval?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
En ugyan ezt ajanlottam a haveromnak mert nekem is volt ilyen es ar/ertek nagyon jo vetel de kell hozza erosito mert a gyengeket kikapcsolja ha nagy a basszus. :)juliush írta: ↑2021.05.16., vas. 09:44Nem biztos, hogy új Dynót ajánlanék! Ezzel például együtt tudnék élni, a Mk I-gyel sikerült vagy 7 éven át!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Denon pma 2500ne saját dacjáról+ dcd1510 apple music, hozzá nagyon jól passzoló kácsa hangfal és hálózati kábelekkel....hallottam én már sokmindent, sok-sok millióért is, de ez valahogy nagyon össze van érve:) (és nem csak szerintem):))
Mi volt a rendszer többi eleme?
Nálam nem csak mélyben/testben, hanem úgy totál mindenben leseperte az elac fs-78 minkettőt, de nagyon nagyon...
Én 30nm-en hallgatom a rendesen kiszolgált Contour 1.3SE-t és nem érzem hogy mélyhiányos/testetlen lenne. Tudom, minden relatív és ha mellé tennék mondjuk egy S3.4-et egyértelmü lenne a különbség,.de azért ezzel is együtt lehet már élni.
Contour 30i állóról tud esetleg valaki valamit... érdekes, hogy kis túlzással, összeér az ára az evoke-val....
Egyébként én is rákérdeztem erre a speciál 25-re, de sajnos kiderűlt, hogy az a52se és a contour 1.3mk2 is “megfullad” 27m2-n,nem is akárhogy, így már nem érdekes...bár biztos testesebb/nagyobb” hang a special jóval... viszont próbáltam annyi mást, és nekem már biztos nem kell csak álló.
Egyébként én is rákérdeztem erre a speciál 25-re, de sajnos kiderűlt, hogy az a52se és a contour 1.3mk2 is “megfullad” 27m2-n,nem is akárhogy, így már nem érdekes...bár biztos testesebb/nagyobb” hang a special jóval... viszont próbáltam annyi mást, és nekem már biztos nem kell csak álló.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8945
Nah igen, ezen én is elmorfondíroztam.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC