Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
Tisztelt Klipsch rajongok,
1-2 kerdesem lenne. Sajnos nem tudok ekezetes betut irni nemet gep elött ülök es nem lehet bealitani a magyar bill.-t.
Tema : RF-35S Uraim nem durva kicsit az az 500W . Mert hozzateszem meg 500W zenei teljesimenyi a nagyon hangos. 500W zene mar rendesen uti az ember melkasat. Ez a hagfal birja a disco zenei iranyzatot?
RS 25 . 300 W csucs ? Ez mit takar ? 13 cm-es hangszoro 300W csucs. valaban az mi ? Halottatok mar? Vagy estleg jobb a RS-3 ?
Meghallgatom majd öket csak kis ifot kerek. Eleg huzos az ara az tuti.
Hi!
Nem problema az ekezet hianya
Nos oszinten szolva az RF-35 nem igazan disco techno house zenere valo, legalabbis szerintem, persze ettol fuggetlenul sokan hasznaljak ilyen zenekre is. Az Reference szeria inkabb jazz, komolyzene, akusztiukus, es rockzenere van kitalalva, de szerintem az a legjobb, ha bejossz hozzank es meghallgatod oket, mert teljesitmenyben es dinamikaban nincs ellenfele. Fontos, hogy az RF-35 20 negyzetmetertol felfele ajanlott, ha ennel kissebb szobaba szanod, akkor inkabb az RF-15, es az jo az altalad emlitett zenekre is. Illetve Klipsch SF-1, SF-2 is szoba johet, meg kell hallgatnod mindet, es ugy mar konnyebb lesz a dontes.
Egyebkent ami legtobbszor baj a disco zenenel a Klipschekkel, hogy maguk a felvetelek nem a legigenyesebbek, es a Klipschek nem mossak el a gyengebb CD-k hiabait, pontosan azt fogjak megszolaltatni ami lejon a lemezrol, ezer ugy tunik, minta nem szolna szepen.
Udv
H.A.
- Mr. Garrison
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Klipsch hangsugárzók
Tisztelt Klipsch rajongok,
1-2 kerdesem lenne. Sajnos nem tudok ekezetes betut irni nemet gep elött ülök es nem lehet bealitani a magyar bill.-t.
Tema : RF-35S Uraim nem durva kicsit az az 500W . Mert hozzateszem meg 500W zenei teljesimenyi a nagyon hangos. 500W zene mar rendesen uti az ember melkasat. Ez a hagfal birja a disco zenei iranyzatot?
RS 25 . 300 W csucs ? Ez mit takar ? 13 cm-es hangszoro 300W csucs. valaban az mi ? Halottatok mar? Vagy estleg jobb a RS-3 ?
Meghallgatom majd öket csak kis ifot kerek. Eleg huzos az ara az tuti.
Klipsch hangsugárzók
Enis most gyujtok promedia 2.1-re
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
András! Végre úgy van a mélyládám, ah nálad az xms-be (a 2.1 az asztal alatt) a sarokban. Ott: előre fordítva 45°-os szögben, tök brutál lett az egész! (persze fölötte, körülötte egyáltalán nincs semmi, körülötte nagyobbacska tér van hagyva neki... pont abban a sarokban van vékonyabb hőszigetelés, ami "puhítja" a mélyet!?)
Eddig közel volt a nagytorony házamhoz, aannak állandóan rezgett az oldala kb. a 30hz-35hz -es hangoktól, az volt olyan mély, h a legjobban ott jöttek ki a rezgések, mert a fentebb tartományban már "hangosodik" és valamelyest elnyomja, esetleges közép/magasak. Bár nem mindig
Na mind1, így már alig rezeg vmi a szobában...
A múltkor hozzákötettem a Creative MW 250D (2.1, THX, csak a) SUB-ját 10-12nm -en. Szerinted már túl sok volt a mély egy ekkora szobára, vagy csak szétcseszteni a PM SUB-ját, mélyeknél ez ugye baromság és csak már sok volt a mély nem?
Bár gagyibb a ládája, min a PM-nek az biztos, pld. nem megy olyan mélyre és érezhető, h kiemel olyan alacsony frekis hangokat amit nem kéne...
Klipsch hangsugárzók
Sok a melo, nincs idom forumozgatni..
A GMX azoknak eri meg, akik konzoloznak, vagy olcson akarnak egyszeruen 5.1 hangzast hallgatni.
A GMX nem is annyira PC-hez ajanlott szerintem, hanem inkabb egyszeru DVD-hez, vagy konzolokhoz. Nagyon nagy elony, hogy van rajta digitalis bemenet, igy meg lehet sporolni a kulso dekodert, es alapbol is olcsobb mint a Promedia.
Az Ultrat meg jo darabig nem hozzuk be, van meg egy csomo Promedia 5.1 raktaron, raadasul az Ultra meg dragabb
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Hát nem valami jó dolog magamba beszélgetni, pont egy "Klipsch" topicban, de sebaj: !jött! egy db válasz lol
Komolyra fordítva akadtak kérdéseim, csak nem jött válasz, de a kérdések csak halmozódtak. ProMedia Ultra mikorra várható nálad?
GMX5.1-ről van egy olyan érzésem, h nem jobb a PM5.1-nál (persze jól szól oké), pl. látva a SUB-ot egy db 20-as van "csak" benne, nem THX-es (mondjuk ez ebben a ketegiriában, csak jól mutat a dobozokon, nem ezen múlik) éés olcsóbb is (ja, ha jól vettem ki még dekóder is van benne, és már korábban említetted, h az a hangfalak kárára mehet)
Szerintem ami javulást hozhat a Multimedia kategóráiában az a PM Ultra lesz.
Klipsch hangsugárzók
Newman jol elvagy itt magadban
Szoval: dekodert ne vegyel pont nem lesz jobb semmivel a hangzas, Audigy2 ugyanazt megcsinalja.
GMX ez nem THX-es de tenyleg jol szol.
Kozben megerkezett a GMX 5.1 is, ezen mar van Optikai illetve Koax digitalis bemenet, szepseghiba, hogy DTS-t nem tud, de Dolby Digitalt, illetve Pro Logic II-ot igen, raadasul csak 114900 brutto az ara. A Promedia 5.1 meg mindig 129+fa...
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Tök kár, h ez is most jelent meg és még sehol nem lehet fellelni...
Creative Decoder DDTS-100
- dts-ES/dts Neo: 6/DD-EX/Pro-Logic II/Pro-Logic; (7.1) -
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Az imént elfelejtettem egy s mást:
A Klipsch-hez a Minton-t javasolják, a Jazz az olyan kis "egyszerűbb" megoldás lenne v. nem tudom...
Szóval a Minton-t javasolja a Computer Panorama a Klipsch-hez: (a Pixel elvileg forgalmazza, de sajnos nem találtam náluk)
http://www.cp.hu/cp/teszt/hard/hazimozi/
A Minton homepage-e:
http://www.minton.com.tw/english/main.php
AD300 ill. AD 303-as (ez utóbbi már DPLII-t is ismeri és sokkal szebb az ezüst burkolat)
Kérdés az áruk!?
A HiFiCity szerint az AD300-as 12.500 pénz lenne, nem kevés ez egy kicsit(?):
http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=1157
Szóval a kérdésem az ár lenne, ha ez drága, akkor végső megoldásnak ott lenne a Jazz DE-007-es?!
Azonban tanácstalan vagyok ezek láttán...: (dts es, dts neo, 7.1, 96KHz/24Bit stb.)
http://www.achome.com.tw/decoders%20price.htm
vagy ezeket a spéci cuccokat nem is lehet kapni m.o.-n? írjatok légyszi forgalmazókat ilyen dekóderekkel kapcsolatban, köszi!
Szeretnék segítséget kérni a jelenlegi hangfalaim mellé decoder ügyben.
A Minton AD303 látható:
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
András/többiek, ha lenne 20e Ft-om egy (DD5.1, dts) decoderre (pl. Jazz v. mit javalltok) a Klipsch ProMedia 5.1 mellé, akkor jobban szólna a rendszer? (tudva levőleg) Alatta van az Audigy2 és az analog sem súg. Elképzelhető, h még jobb lesz? Ki kell dobnom a digitális kábelezés miatt a Neotech kábeleket?
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Aki hallott már Klipsch Promedia GMX 2.1-t írjon véleményt róla!
H. András már annyit közölt tömören, h olcsóbb, mint a ProMedia 2.1, ami tudom, h igaz, de állítóleg még a hangja is jobb!?
A design pedig egyenesen ütős! A SUB zárt? (jól látni?) THX multimedia?
Egyenlőre csak ennyi kérdésre futotta.
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
amit ide beírtam az csak a hard demo-k voltak, vannak lightosabbak is, amit nem kell hangosan hallgatni, h beduguljon a füled
remélem hamar kigyógyul ezen gyerekes betegség alól az ember, mert volt már (nem egyszer), h napokig fájt vmely fülem
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Most már értem miért olyan ütősek a KWS sub-ok!! (a lefelé sugárzó membránok...)
Ennek a Creative-nak egy 20cm-es lefelé sugárzó mélye van, a fal előtt helyeztem el, a reflex balra egy kanapá felé van irányítva, jobbra mellette egy tv szekrény van ami sarokban van, hát kb. így van elhelyezve. De ezen 20nm-en akkor basszust produkál, h mozognak az ablakok, az ajtók a sorszekrényben, és nem mert búg hanem, mert annyira mélyről jön. Míg a Klipsch subom is volt abba a 20nm-es szobába, ami ráadásul 2x20-as membránt tartalmaz, az közel nem szólt akkorát. (kb. fele volt mélyben, pedig 2x-eres a membrán, és még a doboz térfogat is nagyobb) <creative egy 29-es kocka>
Persze elhelyezés kérdése, de a nagyobb szobában sehogy sem jött össze a PM. Ha abba a szobába lett volna a Klipsch annyira szar volt, h le kellett volna cserélni, egyszerűen az oldalra sugárzó membránok sehogy sem akarták betölteni a szobát!
Szerintem a legjobb sub a lefelé sugárzó reflex-es megoldás!
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Holnap után irány Eger. Ezen a gépen az áláírás listából kiveszitek a hangrendszerem. Majd a másik szobában levő géphez bővítésképen, új hangrendszer kerül. Végre oda is valami igényes darag, a sulinet program keretein belül.
Creative MegaWorks 250D 2.1 THX. Összekötöm, a Klipschekkel úgy (a mélynyomó(k) miatt), h a 2.1 Creative-t az Audigy2 rear jack-be csatlakoztatom. És ezennel nem szól, majd a két hátsó Klipsch, de oda kerül a 2.1-es Creative effekt-je és plussz(!) a mélyláda. Ebben egy lefelé sugárzó 20cm-es membrán foglal helyet. Ezennel egy 10-12nm -es szobában 2x20 + 1x20-as membárn fogja nyomni a "jó" mélyet! Remélem a hangkártya vagy a Creative, netalántán a Klipsch nem fog szétmenni egy ilyen reakciótól(?), h összekötöm őket, már csak a plusz mélyláda miatt, mert ezennel ez egy 5.2-es rendszer lesz!? (persze csak az extra mély miatt, aztán megy át a másik szobába)
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
de Tami msn-be is el tom küldeni...esetleg ha neked is van, akkor én is szívesen fogadom!
- Hali MSN-em nix, de amint hazaertem megdumaljuk, irc-n szoktal volt leledzeni?
irc nem, de csak feldobsz egy msn-t és fogadod a fileokat oszt kész, több is van: (125MB kb. 30db demo mp3)
http://messenger.msn.com/
amit ide beírtam az csak a hard demo-k voltak, vannak lightosabbak is, amit nem kell hangosan hallgatni, h beduguljon a füled
Klipsch hangsugárzók
de Tami msn-be is el tom küldeni...esetleg ha neked is van, akkor én is szívesen fogadom!
- Hali MSN-em nix, de amint hazaertem megdumaljuk, irc-n szoktal volt leledzeni?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
de Tami msn-be is el tom küldeni...
esetleg ha neked is van, akkor én is szívesen fogadom!
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
.... Ezeket többnyire a következők okozzák, a legjobbak/legbrutálisabbak: (és avagy a kedvencek)Bass Mechanics - Deep Ass Bass Song.mp3
Sound Check - Bass Test Very Loud.mp3
Sound Effects - THX - Boston Acoustics Bass Test CD - Woofer Cooker.mp3
Sound Effects - THX - Subwoofer Test - 3 Types Of Bass.mp3
THX - Bass Test 4.mp3 (ez egy alacsony frekis effekt csak 10mp utántól hallom igazán, de aztán nagyon bedurvul egész bedugul a fülem, persze a többitől is, de ez folyamatos)
más: a zenétől a tv-t nem hallották a múltkor.
....
- hol is lehet hozzajutni a listaban szereplokhoz?
off:
de a www.filedonkey.com (emule/edonkey filecserélővel)
THX - Bass Test 4.mp3 (ez egy alacsony frekis effekt csak 10mp utántól hallom igazán, de aztán nagyon bedurvul egész bedugul a fülem, persze a többitől is, de ez folyamatos)
....
off:
de a www.filedonkey.com (emule/edonkey filecserélővel)
Klipsch hangsugárzók
.... Ezeket többnyire a következők okozzák, a legjobbak/legbrutálisabbak: (és avagy a kedvencek)Bass Mechanics - Deep Ass Bass Song.mp3
....
....
T A M I . H U
Klipsch hangsugárzók
....
....
T A M I . H U
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Végre szóltak a szomszédok 2-3 hónap után... (ezt már nagyon vártam és azért is merem leírni, mert nem a visító magas hangoktól, amit alattunk művelnek, hanem a hard mélyektől) Előtte volt a VideoLogic Sirocco Crossfire, az kerek egy évig volt, de egy szó nem volt, h hangos vagyok...
Na, szóval ősök hazaértek, bekukk a szomszédhoz. Az meg aszongya' neki, h mi megy nálatok? Mert a konyhába a tepsi mozog mikor egymásra van pakolva. Vasaló vmi, fémlapon rezonált, eézrt át kellett pakolnija. (idősek már, ezért csak ezt hallották mozogni...) Ezeket többnyire a következők okozzák, a legjobbak/legbrutálisabbak: (és avagy a kedvencek)
Bass Mechanics - Deep Ass Bass Song.mp3
Ezekután, már tényleg nem kell a kieg. SUB, annyira beteg nem vagyok (asszem)
na, csak ennyit akartam.
Meg, h András, már elhiszem, ill. belátom, mert eddig is hittem amit akkor mondtál arról, h a Logitech SUB-ja gagyibb. Először is az olcsóbb és dts/DD proci is van. Valamin spórolni is kell, ahogy te mondtad.
Szóval ilyen cuccot vegyetek gépre
Vajon ez a PM5.1 SUB mélyben hazavágja álló SF szériát, ha azt nem akkor a polcarehelyezhető SF-et? Azért kérdem, mert azt nem hallottam és tudjak viszonítani. Zárojelben még (megkockáctatom a kis RB-ket? Vagy ezzel már durva voltam? Csak RF-et hallottam, azt is RF SUB-al, szóval nem tudom, ezért írtam több lehetőséget...) <persze minden csak front vs PM5.1 SUB?>
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Lankad a topic, de mivel van újdonság most feléledt vagy mi
Szóval a TFT miatt átkerült a monitor a falra (most még csak előtte van, de fel lesz csavarozva) szóval a PM5.1 SUB-ja eddig a 2,5m-es szélességű szoba egyik végének közepén volt elfordítva 45fok-ban kb. Most bekerült a sarokba 45fokban elfordítva, így a 2-szer 20-as mebrán a sarkokban levő falakat bombázza. Sokkal jobb lett! András nálad is így van a PM2.1 SUB a sarkban hátul. (ha többiek nem tudták, te biztos el tudod már képzelni) Szóval a mélyek szebbek lettek, teltebbek, nagyobbak. Egy hátránya mégis csak van/lett. Mivel a TFT a falon van, így az ágyból is tudnám nézni 2,5m-ről még jól látható a 43cm 16:9 -ben. De mivel a fülem közel van a falhoz, ott már búg. De annyi baj legyen... A gép (nagy torony) mellette van beszorítva, lesz egy kis átalakítás a gép majd el kerül onnan, az írószasztal is új lesz, azon a baj felén (azon a felén ahol a SUB van) nem lezárt, hanem két lábon fog állni, több helyet adva a mélyeknek, talán nem fog búgni sehol.
Most végre a frontok is tökéletes szimmetiát alkotva a centerrel a TFT fölött közvetlen helyezkednek el!
Klipsch hangsugárzók
ezt a cd-t kotelezoen mellekelniuk kene a klipsch-hez
Chesky - Classics, Jazz & Tests Volume 3
12-es tracktol nagy csodakat hallani
csak 16 dollar, erdemes beruhazni ra
o v e r p o w e r e d
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Ha leveszem a szövetborítást a ProMedia-ról jobban szól a zene, ill. nem tudom, h jobban szól-e, de máshogy