Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangszóró szervíz help!

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem annyira egyszerű, azért,,,, nekem is pár órám ráment. Igaz nem az első hsz javításom volt, bár az eddigiek inkább a tekercskivezető kábel cseréjével zajlottak, ez a gumiperem nekem is az első volt (meg lehet az utolsó is :kiraly: )
Nem is a spórolás, mint inkább a feladat volt, amit gondoltam egyedül megoldok, mert ha nem sikerül, akkor sem olyan nagy a baj, meg anyagilag sem ver a földbe...
Szóval Aubek.. Ő is javított már nekem hangszórót, többet is. A Bródy Sándor utcait hívd

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Aubek profi javító, de ha csak a gumiperem, azt a Wesselényi utcában olyan 800ft körül lehet venni, aztán már csak jó ragasztó és kézügyesség kell hozzá... :kiraly: (én két régi Vidi hangszórót igy ujítottam fel, tök jó lett )

Köszönöm. Szerintem inkább Aubek-et hívom eleve, mert saját kézügyességi korlátaimat ismerve, félek én nekiesni ilyen melónak. Lehet nagyon egyszerű, de én még két párhuzamos vonalat se tudok rajzolni, nemhogy hangszórógumit ragasszak
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Tudom, tudom, régi topik, de nem akartam újat nyitni. 
Szobaátrendezés volt, végre a fél rendszer olyan házimozisan van elrendezve, de így jobban szem előtt vannak a frontok. Eddig nem vettem észre, de most látom, hogy az aláírásban is szereplő Dynaudio dobozomban a mélysugárzó körül levő gumiperem megfáradt. Meg van repedezve, egy-két helyen el is vált a membrántól. Egy kb. 20 éves sugárzó, ugyhogy annyira szerintem nem vészes a dolog. Maga a sugárzó tip-top, ugyhogy azt nem akarom cserélni, csak a gumiperemet.
Hallani nem lehet a zizgést, de most hogy már láttam, már nagyon zavar. Amúgy 21 cm átmérőjű, Dynaudio 21W 54 -es típusú.

Ezt az Aubek féle szervízt ajánljátok? Mert egyelőre nem találtam sehol senki mást.

Köszi

Aubek profi javító, de ha csak a gumiperem, azt a Wesselényi utcában olyan 800ft körül lehet venni, aztán már csak jó ragasztó és kézügyesség kell hozzá... :kiraly:
(én két régi Vidi hangszórót igy ujítottam fel, tök jó lett )

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Tudom, tudom, régi topik, de nem akartam újat nyitni.

Szobaátrendezés volt, végre a fél rendszer olyan házimozisan van elrendezve, de így jobban szem előtt vannak a frontok. Eddig nem vettem észre, de most látom, hogy az aláírásban is szereplő Dynaudio dobozomban a mélysugárzó körül levő gumiperem megfáradt. Meg van repedezve, egy-két helyen el is vált a membrántól. Egy kb. 20 éves sugárzó, ugyhogy annyira szerintem nem vészes a dolog. Maga a sugárzó tip-top, ugyhogy azt nem akarom cserélni, csak a gumiperemet.
Hallani nem lehet a zizgést, de most hogy már láttam, már nagyon zavar. Amúgy 21 cm átmérőjű, Dynaudio 21W 54 -es típusú.

Ezt az Aubek féle szervízt ajánljátok? Mert egyelőre nem találtam sehol senki mást.

Köszi
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Asszem valami R&M 210W volt a dobozára írva. amugy 3 utas 2 mélynyomós álló hangfalak. 6 ohmos, de a 210W néphülyítés olyan 60-70-nél nem tudnak többet. ha kell le is mérem színre fekete, a mélyek nagyon döngenek, a magasak elmennek. Ha tényleg érdekel, mesélek még róluk. Ja emil cím fent :smile1:

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Egyébként milyen hagfalak? lehet, hogy érdekelne...

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Ennyire nem akarok foglalkozni vele, révén meglesz a zsé rá megyek agonizálni a Tannoyok és a Missionok közé Ez csak addig félmegoldás (najó túlzás - egytized) utána eladás, értékben a pár max 10 rugó :smile5: ha valaki elviszi tapsolok elajándékozásra is gondoltam, de recsegve nincs képem :smile16: szóval a lényeg, hogy majdnem mindegy mi citteg, csak ne recsegjen, 1-2 ezresből kijőjjön :smile8:

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Üdv!
Az Aubek az Tamás, és van a VIII. Bródy S. utca József krt. felé eső végéhez közel az üzlete. Aztán van mégegy Aubek (rokon az is) a Muzeum krt-on, az Astoria szálló oldalán, a Szabadság híd felé menve tána második-harmadik kapu és tán III. emeleten, ha még működik, javaslom olvasásra a telefonkönyvet, tekintettel, hogy a nevük nem Kovács, avagy Szabó :-)))
Amit pedig igazán javaslok, az egy új hangszóró. Ehhez kéne azért tudni a hangfalad gyártóját, és tipusát, de ha ki tudod szerelni az elromlottat, nagyon valószínű, hogy a tipusa ott van a hátulján, azzal ár el lehet indulni.
Ha pedig nem beszerezhető (ami valószínűtlen, hacsak nem valami őskövület, esetleg itthoni forgalmazó nélküli tipus) akkor méretben, teljesítményben, és frekiátvitelben hasonló hangszórót kell veni, de abból kettőt, és mindkét hangfalban ki kell cserélni. (sajna én éppen a héten jártam így, párban cseréltem középsugárzót. Amúgy is aktuális lett volna mint a leggyengébb láncszem, de nem így gondoltam, hogy hirtelen meghal az egyik fele.)
Ja és még annyit, hogy az Aubek Tamás javított nekem egy dom sugárzót (az magas sugi volt), de nem lett az igazi, nem Ő tehet róla, ezeket a vékony anyagú müanyag membránokat ha leég nem lehet rendesen javítani, zizegős lesz a hangja. Ezért ha dom és műanyag a közeped, akkor ne is kezdj a javítás dolgában keresni, szerintem.
Sok sikert Néked .
Lacy

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Köszi, megkeresem őket

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Hali!

Budapeste a Kálvin térnél a Bajcsyzsilinszky (nem tom hogy irják) utcában van egy Aubek Ferenc nevű csóka! Elég jó, nemtom dolgozik e még, én kb. 1 éve vittem neki 1 hangszórót, tök olcsón megcsinálta, csak kb 2-3hetet kellett várni!
Tel.: 337-65-66
Meg van még egy banda a Nagyvárad tér környékén a Bíró utcában! Neki nem tudom számát!

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Hali mindenki!

Kellene segítség, az egyik hangfalam középsugárzója hirtelen (már jó ideje) recsegésnek indult. Eddig elvoltam, de mostmár nagyon bosszant. Sztetek merre van ilyesmi szerviz Bp-n? Régen a Borároson volt egy ~50-es csávó, tök korrekt volt, de mostmár óra szervíz. pliiiiz szamvanhelpmiiiiii :smile9:

Col

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”