Azta de szep!csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:39Viszont itt van két közös fotó az utóddal, aminek 234 mm-es a mélysugárzója, és az arányokból már itt is látszik, hogy nem jön ki a matek a “kicsinél”.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ATC hangsugárzók
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 891
Re: ATC hangsugárzók
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- csodó-tamás
- V.I.P.

- Értékelés: 226
A magyarázat egyébként valószínűleg az, hogy a 40-es esetében csak a hasznos felületet veszi alapul az ATC a méret megadásakor, amivel nem is lenne semmi baj, ha a többi hangsugárzójánál is ezt a módszert követnék. A gyakorlatban azonban az összes többi mély- ill. mélyközép hangszórójuk méretét az iparágban megszokott módon adja meg az ATC, azaz a hangszóró keret széleitől méri.
- csodó-tamás
- V.I.P.

Viszont itt van két közös fotó az utóddal, aminek 234 mm-es a mélysugárzója, és az arányokból már itt is látszik, hogy nem jön ki a matek a “kicsinél”.
- csodó-tamás
- V.I.P.

Centis fotó nem lesz, ezt sajnos el kell hinni nekem. De a vevő nyugodtan hozhat egy centit, és lemérheti 
- tottyi
- Hazajáró lélek

Nincs mit. A jelentes gombal gyorsabban teszik.csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:29Köszi az észrevételt, tényleg rossz helyre tettem fel a hirdetést. Megkértem, hogy egy admin mozgassa át.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- csodó-tamás
- V.I.P.

Köszi az észrevételt, tényleg rossz helyre tettem fel a hirdetést. Megkértem, hogy egy admin mozgassa át.
- tottyi
- Hazajáró lélek

csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:03ATC SCM40A aktív hangfalpár cseresznye színben
Megelőzendő a kérdéseket, az eladás oka feljebb lépés a márkán belül.
Szia, errol tudnal felrakni kepet vonalzoval a hangszoron? Nemhinnem, hogy a specifikacioban rosszul lenne leirva.csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:08Még annyit írnék kiegészítésként, hogy érthetetlen okokból az ATC saját specifikációjában is a mélysugárzó méretére 164 mm-es adat van megadva, holott a valóságban az egy 20 cm-es hangszóró.
Meg azt nem irtad, hogy milyenre lesz a valtas? :)
Meg annyit, hogy az eladasban rossz helyre tetted fel, szerintem a hangfalak kozott lenne a helye.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9550
A kiszedés?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pedig ugyesen meg lett oldva.
- Vinkler
- Adminisztrátor

A tanácsból nem az látszott.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Ilyesmire gondolsz mikor a gyorsitott bejaratasrol irtal? :)denesdr írta: ↑2024.07.14., vas. 09:02Igen, akkor teljesen új membránt kapna a hangszóró, mert az újrabevonás nem lenne az igazi, ezt írja.tottyi írta: ↑2024.07.14., vas. 08:53En is igy gondolom es pont ez az amit nem akartam. Gondoltam, hogy befestik vagy ravisznek valami anyagot es kesz de a szavaibol kiveve ok teljesen uj membrant es peremet fognak cserelni.
“ Our Drive Unit Production Manager has advised that recoating the drive unit wouldn’t really help, it would need to be reconed or just left as it is.”
Ha a csere mellett döntesz és szeretnél majd gyorsítani a bejáratáson, csak szólj.
youtu.be/ZEBICv7QPDM
Ott a pont.Vinkler írta: ↑2024.07.16., kedd 06:19Nem annyira gáz. Az előlap fel van csavarozva a dobozra, azt kell lecsavarozni, utána már alulról ki tudod emelni a hangsugárzót, főleg, hogy nem is forrasztott a mély csatlakozója, hanem csiptetős.Joc írta: ↑2024.07.15., hétf. 20:48Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.
Én így csinálnám.
Persze nem a "szakácsnővel..."
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Kedves JocJoc írta: ↑2024.07.15., hétf. 23:23Valószínűleg igen, de a süllyesztés miatt szerintem úgy sem annyira egyszerű, mert akkor meg be kell ejteni a helyére, pont egyszerre kell elengedni mindkét kézzel. Ráadásul úgy meg már két emberes mutatvány az elfektetés miatt.
Annyi a trükk egyébként ha álló helyzetben van visszarakva, hogy mondjuk kb. 100-120mm hosszú, 5mm átmérőjű, részben menetes szárakat kell behajtani a csavarok helyére és azok szépen bevezetik a drivert a helyére. De hogy roncsolás nélkül hogy lehet kiszedni a hangszórót, azt nem tudom, talán csak az egész előlap lebontásával. Vagy marad amit korábban írtam, átnyúlni a kosár és a membrán között, de akkor értelemszerűen kuka a membrán.
TE csináltál már ilyet?
Konkrétan 150es ATC-t?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem annyira gáz. Az előlap fel van csavarozva a dobozra, azt kell lecsavarozni, utána már alulról ki tudod emelni a hangsugárzót, főleg, hogy nem is forrasztott a mély csatlakozója, hanem csiptetős.Joc írta: ↑2024.07.15., hétf. 20:48Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az ATC saját maga gyártja a drivereit. Ha módosult is, akkor is az eredetivel megegyező alkatrészt fogja beletenni, vagy szól, hogy hékás, ilyen már nincs, ide a másik driverrel is. Ez a tapasztalat. Komplett hangsugárzót már nem is ad, csak a régit újítja fel. Ez nem egy műszakilag sérült darab, nem elhajtották, egyszerűen csak egy mambráncsere kell, aminek cseréje után, ha bejáratódik senki sem fogja meghallani a másikhoz képesti különbséget, (Ha jól tudom, amúgy sincsenek párba válogatva a gyártás során) erre akár fogadnék is. Nem a 300 € miatt, hanem műszakilag szerintem semmi sem indokolja a másik hibátlan hangsugárzó membráncseréjét, de cáfold meg.wittao írta: ↑2024.07.15., hétf. 18:49Én csak a nálunk lévő gyártókból tudok kiindulni, amikor drivercsere van, azt párban csinálják (persze egyedi kérés esetén adnak 1db-ot is). Ilyen kis gyártók, mint MBL, Spendor, Vivid stb. Nem hiszem, hogy a vásárlók lehúzása a cél ezzel, biztos vagyok benne, van műszaki dolog is mögötte... sőt még akár lehet olyan belső generációváltás egy driver esetén, vagy más beszállító, amit nem kötnek a nagyérdemű tudtára.
Nekem megérne 2db drivert 2x 300EUR értékben kiküldeni hozzájuk, hogy tuti legyen a dolog. De nem vagyunk egyformák. Természetesen ha minél olcsóbban akarnám a malőrt megúszni, akkor 300EUR, 1db membráncsere, oszt jónapot kívánok.![]()
Valószínűleg igen, de a süllyesztés miatt szerintem úgy sem annyira egyszerű, mert akkor meg be kell ejteni a helyére, pont egyszerre kell elengedni mindkét kézzel. Ráadásul úgy meg már két emberes mutatvány az elfektetés miatt.
Annyi a trükk egyébként ha álló helyzetben van visszarakva, hogy mondjuk kb. 100-120mm hosszú, 5mm átmérőjű, részben menetes szárakat kell behajtani a csavarok helyére és azok szépen bevezetik a drivert a helyére. De hogy roncsolás nélkül hogy lehet kiszedni a hangszórót, azt nem tudom, talán csak az egész előlap lebontásával. Vagy marad amit korábban írtam, átnyúlni a kosár és a membrán között, de akkor értelemszerűen kuka a membrán.
Állítva nem egyszerű, de ha elfekteti akkor azért könnyebb.Joc írta: ↑2024.07.15., hétf. 20:48Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.
Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.
DE ezzel szerintem nincs is gond. Az a kérdés, hogy 1db-ot vagy mindkettőt küldje vissza gyártói felújításra/ellenőrzésre.denesdr írta: ↑2024.07.15., hétf. 18:13Én úgy tudom, hogy az ATC már csak úgy ad új drivert, ha a régi vissza van küldve hozzájuk, magyarán csak cserére ad, tehát tottyi nem tud tartalék driverhez jutni.wittao írta: ↑2024.07.14., vas. 21:36Ha lehetne en parban csereltetnem es az 1db hibatlan bejaratott peldanyt eltennrm tartaleknak egy husleveses esemenyhez…
Szigony altal emlitett huzatot NAGYON ajanlom, Spendor 100-asokhoz csinaltattam, nagyon jo dolog, foleg egy ilyen erosen veszelyeztetett doboz eseten.
Biztos, hogy mindkettőt visszaküldeném. Egyébként meg ráér, nem hiszem addig idehaza monoban tolja a turbómetált, míg a másik megérkezik
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Én csak a nálunk lévő gyártókból tudok kiindulni, amikor drivercsere van, azt párban csinálják (persze egyedi kérés esetén adnak 1db-ot is). Ilyen kis gyártók, mint MBL, Spendor, Vivid stb. Nem hiszem, hogy a vásárlók lehúzása a cél ezzel, biztos vagyok benne, van műszaki dolog is mögötte... sőt még akár lehet olyan belső generációváltás egy driver esetén, vagy más beszállító, amit nem kötnek a nagyérdemű tudtára.Vinkler írta: ↑2024.07.15., hétf. 18:15Ugyan már! Ha jól emlékszem 2-3 éves hangsugárzókról beszélünk. Miért kéne mindkettőt felújítani? Mert ráfröccsent a pörköltszaft? Aminek a membránja sérült, azt kicserélik, aztán visszaszerelve járatni kell. Ha bejáratódott kizárt, hogy különbséget halljon a 2 driver között! Semmit nem mérnek össze. Megcsinálják a cserét és visszaküldik. Szívesen fogad mindenki tanácsot, de picit nézz kérlek utána annak, amihez tanácsot adsz. Köszi!wittao írta: ↑2024.07.15., hétf. 15:15Ha jobban visszaolvasol: javasoltam, hogy párban cserélj driver-t, mert azt hittem kompletten kell cserélni. Arra is javaslatot tettem, hogy szigonytól vegyél huzatot, nem egy ökör ára a hangsugárzók árához képest.tottyi írta: ↑2024.07.15., hétf. 14:59Legalabb rohogtok egy jot, orulok, hogy oromet okozhattam.Senkinek sem kivanom a tortenteket ezert is irtam, ide nehogy valaki ugyanigy jarjon, hogy nedves rongyal vagy szivaccsal megprobalja letorolni az ATC driver-t.
Ha az egeszet borito huzatot nem is de az elejere mindenkeppen akarok valami "porvedot" rakni.
A tovabbi fejlemenyeket inkabb megtartom magamnak.
Harmadsorban pedig ha nem AZONNAL törlöd le, hanem az odalöttyent tökfőzelék simán elkezdi a membránt átnedvesíteni, feloldani a felületkezelést. Ha utólag ezt a meggyengült, felázott felületet AKÁRMIVEL elkezded törölgetni, az fel fog jönni. Senki sem kárörvend szerintem. Csupán ha jobban belegondolunk amit írtál is, hogy nem az első eset volt, amikor valami érte az életvitelből/helyszínből adódóan a dobozaidat, akkor lehet érdemes elgondolkodni a hosszútávú védelmen.
Negyedik gondolatom: annak elkerülése érdekében, hogy a dobozod "féloldalasan" szóljon még csak ideiglenesen is mindenképpen megnézném a bekerülési költségét egy pár sub driver teljes felújításának. Akár úgy is, hogy kiküldöd őket a gyártóhoz, ők megcsinálják a szükséges beavatkozást MINDKÉT driveren, összemérik őket és úgy küldik vissza. Ezt követően egy ideig bejáratós lesz, de szerintem ésszerű áldozat. Az tuti, hogy 1db-ot semmiképpen nem kezdenék el felújjíttatni, főleg egy több éves dobozpár esetén.
Nekem megérne 2db drivert 2x 300EUR értékben kiküldeni hozzájuk, hogy tuti legyen a dolog. De nem vagyunk egyformák. Természetesen ha minél olcsóbban akarnám a malőrt megúszni, akkor 300EUR, 1db membráncsere, oszt jónapot kívánok.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- Vinkler
- Adminisztrátor

Pontosan! Az ATC nem ad el drivereket, csak felújít. Kb 4 évvel ezelőtt hozták meg ezt a döntést. Az idő majd eldönti, hogy jó döntés volt-e.denesdr írta: ↑2024.07.15., hétf. 18:13Én úgy tudom, hogy az ATC már csak úgy ad új drivert, ha a régi vissza van küldve hozzájuk, magyarán csak cserére ad, tehát tottyi nem tud tartalék driverhez jutni.wittao írta: ↑2024.07.14., vas. 21:36Ha lehetne en parban csereltetnem es az 1db hibatlan bejaratott peldanyt eltennrm tartaleknak egy husleveses esemenyhez…
Szigony altal emlitett huzatot NAGYON ajanlom, Spendor 100-asokhoz csinaltattam, nagyon jo dolog, foleg egy ilyen erosen veszelyeztetett doboz eseten.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ugyan már! Ha jól emlékszem 2-3 éves hangsugárzókról beszélünk. Miért kéne mindkettőt felújítani? Mert ráfröccsent a pörköltszaft? Aminek a membránja sérült, azt kicserélik, aztán visszaszerelve járatni kell. Ha bejáratódott kizárt, hogy különbséget halljon a 2 driver között! Semmit nem mérnek össze. Megcsinálják a cserét és visszaküldik. Szívesen fogad mindenki tanácsot, de picit nézz kérlek utána annak, amihez tanácsot adsz. Köszi!wittao írta: ↑2024.07.15., hétf. 15:15Ha jobban visszaolvasol: javasoltam, hogy párban cserélj driver-t, mert azt hittem kompletten kell cserélni. Arra is javaslatot tettem, hogy szigonytól vegyél huzatot, nem egy ökör ára a hangsugárzók árához képest.tottyi írta: ↑2024.07.15., hétf. 14:59wittao írta: ↑2024.07.14., vas. 21:36Ha lehetne en parban csereltetnem es az 1db hibatlan bejaratott peldanyt eltennrm tartaleknak egy husleveses esemenyhez…
Szigony altal emlitett huzatot NAGYON ajanlom, Spendor 100-asokhoz csinaltattam, nagyon jo dolog, foleg egy ilyen erosen veszelyeztetett doboz eseten.Legalabb rohogtok egy jot, orulok, hogy oromet okozhattam.Senkinek sem kivanom a tortenteket ezert is irtam, ide nehogy valaki ugyanigy jarjon, hogy nedves rongyal vagy szivaccsal megprobalja letorolni az ATC driver-t.
Ha az egeszet borito huzatot nem is de az elejere mindenkeppen akarok valami "porvedot" rakni.
A tovabbi fejlemenyeket inkabb megtartom magamnak.
Harmadsorban pedig ha nem AZONNAL törlöd le, hanem az odalöttyent tökfőzelék simán elkezdi a membránt átnedvesíteni, feloldani a felületkezelést. Ha utólag ezt a meggyengült, felázott felületet AKÁRMIVEL elkezded törölgetni, az fel fog jönni. Senki sem kárörvend szerintem. Csupán ha jobban belegondolunk amit írtál is, hogy nem az első eset volt, amikor valami érte az életvitelből/helyszínből adódóan a dobozaidat, akkor lehet érdemes elgondolkodni a hosszútávú védelmen.
Negyedik gondolatom: annak elkerülése érdekében, hogy a dobozod "féloldalasan" szóljon még csak ideiglenesen is mindenképpen megnézném a bekerülési költségét egy pár sub driver teljes felújításának. Akár úgy is, hogy kiküldöd őket a gyártóhoz, ők megcsinálják a szükséges beavatkozást MINDKÉT driveren, összemérik őket és úgy küldik vissza. Ezt követően egy ideig bejáratós lesz, de szerintem ésszerű áldozat. Az tuti, hogy 1db-ot semmiképpen nem kezdenék el felújjíttatni, főleg egy több éves dobozpár esetén.