A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sziasztok.
Contour 20 van bő félig feltöltött stand 6 állványokon, siltech ls 180 g5 hangfalkábelekkel.
Viszonylag sok könnyű elektronikus zenéket hallgatok, minimálisan akarnék “testesíteni” a hangján. (erősítő tudja!)
Valakinek valami tapasztalat/ötlet?
25-30m2-n másnak milyen ez a contour 20?
Tényleg csak nagyon kicsi hiányzik a nekem tökéleteshez.
Contour 30/30i valakinek eladó esetleg?
A dobozok helyzetet es te hallgatasi helyedet, ha valtoztatod, akkor "javithatsz" a melyeken. Esetleg ez a video segithet: https://youtu.be/8b1W7QgqhR8
Elektrohoz esetleg meg berakhatsz sub-ot, vagy valamilyen dps-s szobakorrekcios megoldast.
Sziasztok.
Contour 20 van bő félig feltöltött stand 6 állványokon, siltech ls 180 g5 hangfalkábelekkel.
Viszonylag sok könnyű elektronikus zenéket hallgatok, minimálisan akarnék “testesíteni” a hangján. (erősítő tudja!)
Valakinek valami tapasztalat/ötlet?
25-30m2-n másnak milyen ez a contour 20?
Tényleg csak nagyon kicsi hiányzik a nekem tökéleteshez.
Contour 30/30i valakinek eladó esetleg?
A segítségetek szeretném kérni, hogy milyen erősítőt ajánlanátok Dynaudio Emit 20 hangdobozokhoz?
Átnyálaztam a topicot, de nem lettem okosabb. Ami jó lenne az kiesik a keretből.
10-20 éves erősítőt nem szeretnék. A keret kb. 300-400 ezer forint. Használt játszik főként. Garis az sem baj. :)
Rega Brio,évek óta ezzel hallgatja a az öcsém, teljes megelégedéssel.
Illetve megjegyezném , hogy a SF nem hajtható nehezen, mint sokan gondolják.Viszont kell neki a minőségi erősítő. Egy Sonneteer Ortonnal simán hallgattam... Mivel egy 3000EUR dobozról beszélünk.
Járt nálam két, állítólag nehezen hajtható Dynaudio is a héten (Contour 20, és 40th), mindkettőt lazán hajtotta a PM-11S1.
Így talán ez is jó lehet, ha nem baj, hogy Malac, a keretbe bőven belefér: viewtopic.php?f=32&t=179580
De persze, meg kell előtte hallgatni.
Jópár éve beszámoltam egy ilyen erősítőt, ha már ott volt, kipróbáltam az akkori dobozaimmal, Dynaudio Audience 72 SE. Maradjunk annyiban, hogy megszólaltatta őket, de semmiképpen sem mondanám, hogy jó párosítás volt.
Ó. Pedig szemeztem vele egy ideje, annyit jött velem szembe a hirdetés itt-ott, hogy már-már a sors kezét láttam benne....
Szerk.: benéztem valamit, azt hittem, az a hivatkozás a Bladira mutat.
Szóval hogy az jön velem szembe már hetek óta..... De az mintha pont jó is lett volna a Dynokkal, de Neked mintha Thor lett volna, a nagytesó
Igen, nekem a Thor volt. Zseniális integrált! Mindenesetre a kisebbekhez jó a kisebb tesó is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Járt nálam két, állítólag nehezen hajtható Dynaudio is a héten (Contour 20, és 40th), mindkettőt lazán hajtotta a PM-11S1.
Így talán ez is jó lehet, ha nem baj, hogy Malac, a keretbe bőven belefér: viewtopic.php?f=32&t=179580
Jópár éve beszámoltam egy ilyen erősítőt, ha már ott volt, kipróbáltam az akkori dobozaimmal, Dynaudio Audience 72 SE. Maradjunk annyiban, hogy megszólaltatta őket, de semmiképpen sem mondanám, hogy jó párosítás volt.
Ó. Pedig szemeztem vele egy ideje, annyit jött velem szembe a hirdetés itt-ott, hogy már-már a sors kezét láttam benne....
Szerk.: benéztem valamit, azt hittem, az a hivatkozás a Bladira mutat.
Szóval hogy az jön velem szembe már hetek óta..... De az mintha pont jó is lett volna a Dynokkal, de Neked mintha Thor lett volna, a nagytesó
A segítségetek szeretném kérni, hogy milyen erősítőt ajánlanátok Dynaudio Emit 20 hangdobozokhoz?
Átnyálaztam a topicot, de nem lettem okosabb. Ami jó lenne az kiesik a keretből.
10-20 éves erősítőt nem szeretnék. A keret kb. 300-400 ezer forint. Használt játszik főként. Garis az sem baj. :)
Nekem Dynaudio Contour 1.8 II volt es Accuphase E-303-asom volt de a Crown DC-300A MK II sokkal jobb volt de mindket erosito nagyon regi. :) Viszont a Crown az olcso ha be tudsz szerezni eggyet.
Én próbáltam Urei 6260-assal is a Contourt. Az is megjárja... Nagyon érdekes volt összepróbálni a Krellel. Egész máshogy értelmezték a térleképzést, és mind a kettő jól szólt.
...10-20 éves erősítőt nem szeretnék. A keret kb. 300-400 ezer forint. Használt játszik főként. Garis az sem baj. :)
én meg azoknál frissebbet nem kötnék semmilyen hangfalra - főleg a megadott ár-szegmensben. persze ha a ZENE , és nem a csicsa és a szolgáltatás (sic.!) a cél
Akkor , ha jól értem, egy-két éves,400 ezres árú Naim, Roksan, Musical Fidelity, Rega, Exposure stb erősítőt nem érdemes keresnie a hangfalához, mert tele vannak szolgáltatással, meg csicsával, és nem zeneiek. Ma is tanultam valamit.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Volt Exposure 3010-esem, szerettem. Időnként felbukkan használtam.
Heed SI 2 táppal v. SI 3 táp nélkül(de jó tápkábellel).
Nekem Dynaudio Contour 1.8 II volt es Accuphase E-303-asom volt de a Crown DC-300A MK II sokkal jobb volt de mindket erosito nagyon regi. :) Viszont a Crown az olcso ha be tudsz szerezni eggyet.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Mivel kiderült, hogy nem vagy képben a Dynaudio hangfalakkal kapcsolatban , javaslom, hogy ezen hiányosságokat a megfelelő topikban pótold. Hagyjuk a hirdetőt nyugodtan árulni a portékát, egy admin átpakolhatná ezeket a felesleges értekezéseket a helyére.
Jól értelmezem, akkor az Emit 20 egy lecsupaszított, gazdaságosabban előállított Evoke 20.
Értelemszerűen nem ugyanazt nyújtja dobozminőségben. Hangban is eltérhet, de nagyon közel állhat hozzá.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Vásároltam egy Emit 20 hangdobozt. Meglepődtem, hogy hátulján Made in China felirat fogadott. Jobban már csak azon lepődtem meg, hogy az Evoke széria is csájnában készül. Azért azok már nem két fillérek. Szerencsére hangban kezd magára találni, de furcsa, hogy a Dánok nem otthon gyártanak.... Na mindegy. Lehet régóta van ez csak nekem új. A régi A42 dobozaim még Made in Denmark volt, piros címkével arra emlékszem...
Par eve eladtak a kinaiaknak de mar nem emlekszem pontosan hogyan volt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R