Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangszóró szervíz help!
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Hangszóró szervíz help!
Simán. Kicseréled mindkettőben egyformára és jó lesz. Nem muszáj kicserélni mindkettőt, de érdemes. Esetleg, ha tudsz válogatni a boltban (multiméterrel), akkor egyformát hozz el. Sőt tehetsz bele, valami jobbfajtát is a kerámia helyett.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Hangszóró szervíz help!
Köszönöm a válaszokat!!!
Nézzük sorban...
Esetleg Huszti Zsoltot kellene megkérdezni, nála jobban senki nem tudhatja.
Hát kerestem, először őt... nyilván az ünnepek miatt nem tudott még válaszolni...
Neki ez munka, gondolom most pihen, nekem meg most pihenő idő alatt van időm ezzel foglalkozni, de hát ilyen az élet...
Úgy tudom, 4.7uF 100V, vagy 400V MKP kondi van benne. Forraszd ki és kiméred, hogy valóban rossz-e. Ámbár én az ellenállás és a dómhangszóró tesztelésével kezdeném.Köszi a tippet. Én is erre gondoltam, hogy a magas sugárzóval lesz a baj. Már rendeltem is gyorsan egyet pótba de túl korán.... mert a magas hangszóró jól szól a másik oldalon... Így kioperáltam a keresztváltót, mert az a rossz...
(Ezt Zsolték sem gondolták 20 éve, hogy a keresztváltót majd ki kell venni a dobozból, huszáros munka volt sérülésmentesen kivenni a ragasztóágyból...)
ÉS ÚGY NÉZ KI, HOGY AZ EGYIK ELLENÁLLÁS ROSSZ, kondenzátort nem tudok kimérni, de az ellenállásváltozásaik alapján azok még jók lehetnek talán. De az egyik ellenállás nem ok. Jelőlése: 10R K 4W
De az újabb probléma csak most jön: 10 ohm / 4 watt kerámia (vagy legalábbis kerámia bevonatú huzal)
...na ilyet már sehol nem gyártanak... csak 5 wattosakat találtam. Mi van akkor ha ezt teszem be a 4 wattos helyére? Ki kell cseréljem a másik oldali hangfal keresztváltójában is akkor erre??? (logikusnak tűnik...)
Van tippetek hogy honnan tudnék 10 ohm / 4 wattosat szerezni???
- Biztos, hogy a váltó romlott el, nem a magas hangszóró? Nagyon ritka eset.
- Ha kiforrasztod a hibás kondit (mert gondolom, nem a tekercs hibásodott meg) akkor meg tudod nézni az értékét (már, ha egyáltalán van rajta, és nem tüntették el, nehogy a KGB kiszimatolja...).
- Ha alulról sincs rajta érték, akkor a másik -működő- dobozodban lévő kondenzátor értékét símán meg tudod mérni. Nem?
Legalábbis, én így állnék a hibakereséshez / javításhoz...
Köszi... sajnos igen, ld fentebb. A keresztváltó beteg.
Sajnos nem tudok kondit mérni... nincsen hozzá ESR mérőm... (még)
Az ellenállás tűnik rossznak. Értékei és az újabb problémát ld fentebb.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Hangszóró szervíz help!
Ime a keresztvalto fotoja.
Ugyesen ugy vannak beforrasztva a kondik hogy a felirat alul van...
Szoval van tippetek hogy melyikkel kezdjem?
Parameterek?
Koszi...
- Biztos, hogy a váltó romlott el, nem a magas hangszóró? Nagyon ritka eset.
- Ha kiforrasztod a hibás kondit (mert gondolom, nem a tekercs hibásodott meg) akkor meg tudod nézni az értékét (már, ha egyáltalán van rajta, és nem tüntették el, nehogy a KGB kiszimatolja...).
- Ha alulról sincs rajta érték, akkor a másik -működő- dobozodban lévő kondenzátor értékét símán meg tudod mérni. Nem?
Legalábbis, én így állnék a hibakereséshez / javításhoz...
Parameterek?
Koszi...
Úgy tudom, 4.7uF 100V, vagy 400V MKP kondi van benne. Forraszd ki és kiméred, hogy valóban rossz-e. Ámbár én az ellenállás és a dómhangszóró tesztelésével kezdeném.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Hangszóró szervíz help!
Parameterek?
Koszi...
Úgy tudom, 4.7uF 100V, vagy 400V MKP kondi van benne. Forraszd ki és kiméred, hogy valóban rossz-e. Ámbár én az ellenállás és a dómhangszóró tesztelésével kezdeném.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Hangszóró szervíz help!
Parameterek?
Koszi...
Esetleg Huszti Zsoltot kellene megkérdezni, nála jobban senki nem tudhatja.
Hangszóró szervíz help!
Parameterek?
Koszi...
Hangszóró szervíz help!
Standart 2.2 es hangfalamban elromlott a magas hang frekinel a keresztvalto.
Van valakinek parameterezett kapcsolasi rajza?
Tudja valaki hogy milyen kondenzator kellene bele?
Koszi a segitseget!
Hangszóró szervíz help!
Helló, az lenne a kérdésem, hogy leadható-e egy 350W 4 ohm kimenetű basszus erősítő fej tényleges teljesítménye egy 1x8 ohm bemenetes 500W-os ládára.
Létezik erre valamilyen megoldás, vagy eszköz amivel megoldható? Üdv, Horváth Tamás
Hangszóró szervíz help!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e javasolni valakit, aki javítani tud 1 pár Focal JMlab Sib hangsugárzót, ... Budapesten kellene lehetőség szerint.
Tűű Károlyt javaslom (Érd-ig kellene elmenni), elérhetősége kicsivel lentebb.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Hangszóró szervíz help!
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy tudtok-e javasolni valakit, aki javítani tud 1 pár Focal JMlab Sib hangsugárzót, amely jelenleg nem ad ki mély hangot, mivel próbálgatás közben sikerült 80 decibel fölé tekerni a hangerőt és pukkantak egyet, ekkor a csatlakozónak amper szaga volt, valami bizonyára kiégett én marha...
Azóta csak a magas szól, látható sérülés a hangszórókon nincsen.
Budapesten kellene lehetőség szerint.
Köszönöm,
Fdino
Hangszóró szervíz help!
Sziasztok!
Hangfalszerelést vállaló embert keresek!
Az alany egy 10 éves Jamo BX150A lenne
Javaslom Tüű Urat, megcsinálja (vagy javít rajta, ahogy akarod): 70/2813249
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... rz%C3%B3i/
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Hangszóró szervíz help!
Sziasztok!
Hangfalszerelést vállaló embert keresek!
Az alany egy 10 éves Jamo BX150A lenne (Link: http://pics.ricardostatic.ch/2_70691655 ... -150-a.jpg).
Tünetei:
- Mélyhangszóró puha gumi membránja gyakorlatilag elporladt.
- A magas és középsugárzó "gumiágya" úgyszintén.
Van valaki, aki ennek a szerelését, cseréjét elvállalja? Szerintetek érdemes egyáltalán ebbe belemenni, vagy több lesz az alkatrész és szerelés, mint amennyiért egy jobb/ugyanolyan új hangfalat tudnék venni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
- vm69
- V.I.P.
- Értékelés: 113
Hangszóró szervíz help!
Vajon ezt milyen anyaggal csinálhatja,az enyémre is ráférne egy ilyen festés...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... twWMYzainA
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Hangszóró szervíz help!
Köszönöm, holnap felhívom.
Majd megírom az eredményt, remélem tud segíteni.
Maradjunk itt!
"Most hoztam el a hangszórókat, 2600 Ft volt darabja. Múzeum krt. 19-ben, Aubeck Ferenc, nyitva sz-cs, 10-16-ig. A vezetékes telefon már nem él, mobil van helyette: 0670/223-2066 "
Receiver: Onkyo TX-SR606; CD player: Sony CDP-XE270; Media player: Mederer; TV: LG LED
Cables: elfelejtettem ... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />; Speakers: GreenWave Audio, Jamo surr, Magnat back surr, Wharefedale center, SUB még nincs
Cables: elfelejtettem ... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />; Speakers: GreenWave Audio, Jamo surr, Magnat back surr, Wharefedale center, SUB még nincs
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Hangszóró szervíz help!
Hello mindenki,
van egy pár Greenwaveaudio hangfalam, sacc 8 éves, és a mély hangszóró tönkrement benne. Hova tudom vinni, ahol meg tudják javítani? Hétfőn megpróbálom azt a két telefonszámot, amit itt olvastam lentebb, de ha van valakinek ötlete, akkor ossza meg velem légyszives. Köszi!
Maradjunk itt!
"Most hoztam el a hangszórókat, 2600 Ft volt darabja. Múzeum krt. 19-ben, Aubeck Ferenc, nyitva sz-cs, 10-16-ig. A vezetékes telefon már nem él, mobil van helyette: 0670/223-2066 "
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Hangszóró szervíz help!
Hello mindenki,
van egy pár Greenwaveaudio hangfalam, sacc 8 éves, és a mély hangszóró tönkrement benne. Hova tudom vinni, ahol meg tudják javítani? Hétfőn megpróbálom azt a két telefonszámot, amit itt olvastam lentebb, de ha van valakinek ötlete, akkor ossza meg velem légyszives. Köszi!
Receiver: Onkyo TX-SR606; CD player: Sony CDP-XE270; Media player: Mederer; TV: LG LED
Hangszóró szervíz help!
Igen, a fia és annak felesége.
Úgy tudom, az öreg meghalt.
S
Hangszóró szervíz help!
Mennyi idős most az öreg?
Én 1982 körül jártam nála utoljára.
Szerintem már a fia és a menye csinálja az üzletet.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Hangszóró szervíz help!
érdemes felhívni, teljes felújítást s vállal.
S
Mennyi idős most az öreg?
Én 1982 körül jártam nála utoljára.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Hangszóró szervíz help!
Szép napot!
Segítségre lenne szükségem, olyan lehetőleg Budapesti szakember elérhetősége kellene, aki meg tudja javítani ezt a hangszórót.
Varga úr, vagy Zimonyi Attila a Sonidóban.
1086 Budapest VIII. Dobozi utca 27.
Nyitva: H-P: 8.00-12.00 ; 13.00-18.00
Tel: (30) 96-40-683
http://www.avx.hu/forum/index.php?app=f ... id=1271758
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Hangszóró szervíz help!
Köszönöm szépen!
S
Hangszóró szervíz help!
S
Hangszóró szervíz help!
Szép napot!
Segítségre lenne szükségem, olyan lehetőleg Budapesti szakember elérhetősége kellene, aki meg tudja javítani ezt a hangszórót.
Hangszóró szervíz help!
Tavaly Üllőn csináltattam egy Dragster 30 as duplatekercses mélyet amin tekercs +perem csere volt 5E Ft. Annyira azért nem vészes az ár csak mostanában nem járok Üllő felé és csak ezért lemenni nem éri meg, ezért keresek közelebbi szerelőt.