Tctronic írta: ↑2024.07.22., hétf. 17:51
zoli73 írta: ↑2024.07.22., hétf. 17:17
.....
Én mindenképpen bíztatnálak rá, mert ezekben a hangszórókban bőven van tartalék!
Igaz, hogy JBL, de már némileg más iskola a Ti5000. Az "alkatrésztemető" váltója miatt, több lépcsőben tuningolgatom. Összességében beletoltam már vagy 200ezret, de még egy beavatkozás(kb. 80-90e) hátra van a végcélig.
Nagyon nem bántam meg, minden fillért megért, annyit profitált belőle!
Korábbi hangsugárzóim közűl néhánnyal már próbálkoztam hasonlóval, de egyik sem hálálta meg így, mit a JBL.
A sokak által kritizált titán magassugárzó produkciójára rá sem lehet ismerni.
Tudom, egy ilyen beavatkozást sokan eretnekségnek tartanak, de nagy valószínűséggel nálam a Ti5000 már végallomás(de tényleg!), ezért vágtam bele.
Az előtte - utána állapot.
Fiatalkori nagy szerelem volt a TI sorozat azon belül is az 5000-es. Németországból kaptam egy JBL katalógust amiben benne volt ez is, meg más is. Mint egy erekjét úgy őrizgettem, valahol szerintem még ma is megvan.
Igen tudom én is, hogy a jó hangváltó alkatrészek kötelezőek (A nagy hangfalam nekem is ki van maxolva), ez csak egy másodlagos project lenne. Az évek alatt felgyűlt JBL hangszórókkal kéne kezdeni valamit

, de kellene mellé/alá még egy mély úgy lenne az igazi. Csak akkor meg nem tudnák hova tenni még egy monstrumot...
Hát ezzel én is így vagyok! Valamikor a 90' években, az egyik Shown az akkori hazai Harmann/JBL/Infinity forgalmazó, egy bizonyos Hifi, Audio, Stúdiotechnika kft demózta többek között a Ti 5000-t, engem már akkor megfogott. Katalógusom sajnos soha nem volt, de az ott osztogatott, promociós, A4-es szórólap, plakátként díszelgett sokáig a szobán falán. Büszkén villogtam vele a haveroknak, hogy "ha nekem egyszer sok pénzem lesz, akkor ilyet veszek"! Nem nagyon hittem benne, hogy valaha is összejön, de vegül egy "tisztességben megőszült", kopottas példányt megiscsak hozzám sodort a szél.
Nagyon szeretem, nagyon elégedett vagyok vele, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nálam korábban 1-1,5 évnél tovább egy hangsugárzó sem húzta, ellenben ez már lassan 5 éve megvan, és atomstabil a helye a rendszeremben, sőt, szinte már családtagok.
Mivel tényleg elég ütött-kopott, karcos(a hangszórókészlet hibátlan) így a kabinet felújitása folyamatosan tervben van, már többször nekilendültem, hogy egy szakemberrel rendbetetetem, de aztán mindig elmarad. Leginkább azért, mert tudom, akkor hosszú hetekre nélkülöznöm kelle, erre meg nagyon nehezen tudnám rávenni magamat.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech