Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Re: Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Svs Sb 2000 mélysugárzóról mi a véleményetek?
22 m2 szobába lenne, elsősorban zenére használnám.
Van valakinek tapasztalata vele?
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sziasztok!

Tudtok ajánlani valakit, aki (korrekten/műszeresen) egy REL T7x-et összehangolna nálam (Bp. IX. ker.) egy Sennheiser Ambeo Max-al?

Előre is köszönöm a segítséget!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3312
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Stijn2024 írta:
2024.09.02., hétf. 08:32
Milyen márkájú szubok teljesítik a kritériumokat?
Milyen kritériumokat?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Stijn2024
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Stijn2024 »

Milyen márkájú szubok teljesítik a kritériumokat?
A skysmotor.co.uk a következő termékeket értékesíti online: kefe nélküli villanymotor, szervomotorok, léptetőmotor-meghajtók, bolygókerekes hajtómű, és szükség esetén online is megvásárolhatók.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: József1960 »

demerzel írta:
2024.08.17., szomb. 20:56
Lehet, rossz helyen kérdezem (elnézést). Adott egy Chario SW1 mélysugárzó, aminek elfoszlott a peremezése. Tudna valaki ajánlani szerelőt, aki újraperemezi? Budapesten.

Nagyon köszönöm!
Zsoltot őszintén tudom ajánlani.
https://yaltonaudio.com/

demerzel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 92

Hozzászólás Szerző: demerzel »

Lehet, rossz helyen kérdezem (elnézést). Adott egy Chario SW1 mélysugárzó, aminek elfoszlott a peremezése. Tudna valaki ajánlani szerelőt, aki újraperemezi? Budapesten.

Nagyon köszönöm!

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

bigwinnie írta:
2024.07.10., szer. 14:40
Sziasztok! Gondolkodom azon, hogy a 2db TAGA TSW-120 sub-omat cserélném egy darabra, valami olyanra, ami kellő teljesítményt nyújt egy ~30nm-es nappalihoz. Persze tudom, sok tényező függvénye a hang: szobaakusztika, elhelyezés, anyagok, függönyök stb stb. De reméltem, hoyg tudtok valami támpontot adni, mit volna érdemes nézni!? Használtan érdekelne főleg, külföldi rendeléstől sem riadok vissza, erősítő is Németországból van (Denon S950H). Ha el tudnám passzolni a 2 Taga-t amennyiért vettem, és még valamivel kiegészíteném, akkor azt mondom, olyan 150k körül keresgélnék. Megéri egyáltalán, vagy inkább hagyjam így ahogy van!? Voltaképp nincs vele problémám, nem érzem kevésnek, vagy borzalmasnak a hangját.
Gyors keresgélés után kb. azonos árban amit találtam, és még árban emészthető: SVS SB-1000, REL HT1003, Klipsch R-121SW, ELAC SUB3010. Van értelme ezek közül bármelyikre lecserélni a 2db TAGA-t?

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Sziasztok! Gondolkodom azon, hogy a 2db TAGA TSW-120 sub-omat cserélném egy darabra, valami olyanra, ami kellő teljesítményt nyújt egy ~30nm-es nappalihoz. Persze tudom, sok tényező függvénye a hang: szobaakusztika, elhelyezés, anyagok, függönyök stb stb. De reméltem, hoyg tudtok valami támpontot adni, mit volna érdemes nézni!? Használtan érdekelne főleg, külföldi rendeléstől sem riadok vissza, erősítő is Németországból van (Denon S950H). Ha el tudnám passzolni a 2 Taga-t amennyiért vettem, és még valamivel kiegészíteném, akkor azt mondom, olyan 150k körül keresgélnék. Megéri egyáltalán, vagy inkább hagyjam így ahogy van!? Voltaképp nincs vele problémám, nem érzem kevésnek, vagy borzalmasnak a hangját.

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

lezu írta:
2024.02.17., szomb. 14:14
Üdv!
Sajnos a hangszóró romlott el. Milyen másik hangszórót lenne érdemes venni bele. Sajnos, eredetit nem tudok sehol.  :smile53:

Szia!
Ha eredetit nem tudsz bele szerezni akkor a hibásat javítasd meg.
Mert típusidegen másik hangszórót lutri lesz tenni bele szerintem.
Nehéz lesz azt bárkinek is megmondania, hogy a Jamo láda térfogata és a benne lévő reflexcső hangolása milyen másik mélysugárzóhoz passzolna igazán, hogy ugyanolyan jól vagy esetleg jobban szóljon mint az eredeti mélynyomóval.

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: lezu »

Üdv!
Sajnos a hangszóró romlott el. Milyen másik hangszórót lenne érdemes venni bele. Sajnos, eredetit nem tudok sehol.  :smile53:

"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: lezu »

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy jamo j110 subom. Elkezdett torz hangot kiadni, olyan, mint ha berezonálna a hangszóró.
Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm. Laci
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Klang2 írta:
2024.02.10., szomb. 08:16
Sziasztok, nem volt még mélysugárzóm, emiatt kérdezném tőletek, hogy annak bekötését tekintve milyen lehetőségek vannak? Az integrált erősítőn van előfok kimenet, erre pl. rá lehet kötni a mélysugárzót a hangsugárzó csatlakozással párhuzamosan? Vagy milyen csatlakozási lehetőséget tartotok jónak? Köszönöm!
SVS SB2000pro nem fogad hangfal kimenetet, csak alacsony szintű IC-t. Azt viszont R és L-t is. tehát sztereo mindkét csatornáját. Ha kell tovább vinni erősítőre, arra is alkalmas. A HM erősítő szub kimenetét a fehérrel jelölt helyre praktikus csatlakozni.
Csatolmányok
SVSSB2000Proback.jpg

Klang2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Klang2 »

Sziasztok, nem volt még mélysugárzóm, emiatt kérdezném tőletek, hogy annak bekötését tekintve milyen lehetőségek vannak? Az integrált erősítőn van előfok kimenet, erre pl. rá lehet kötni a mélysugárzót a hangsugárzó csatlakozással párhuzamosan? Vagy milyen csatlakozási lehetőséget tartotok jónak? Köszönöm!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3312
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Egy korábbi cikk fordításom a mélyládák és a szobakausztika kapcsolatáról, talán hasznos lesz valakinek:

https://www.bartimexaudio.hu/blog/17-tu ... koszobaban

Kép
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Norbes

Hozzászólás Szerző: Norbes »

Sziasztok!
Proson Rumble r10-ről valakinek tapasztalata?
Sztereo zenéhez lenne
Excite x12 dyno mellé szeretném,szoba 24m2
Köszi

Plebi

Hozzászólás Szerző: Plebi »

Sziasztok,

Tudtok a kérdésben segíteni?
Plebi írta:
2023.12.30., szomb. 00:14
Sziasztok.

Mourdaunt Short MS909-nek most mi lehet a valós értéke? Mennyit adnátok ti érte? Lenne egy eladó, szombaton veszek 5.0 rendszert, ahhoz lenne, de arat meg nem tudok, az nem volt hirdetve. Neten 60-tól 300 ig minden van. Még 2006-os új árat találtam, akkor 200 körül volt.

Érdemes lehet 2023-ban Dalí OBERON 7 szettet ezzel megtámogatni?

Köszi.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

így már jobban értelmezhető, NEKED nem kell:)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: neuroflex »

Tisztában vagyok vele,hogy miért ajánlják sokan a sub-ot a zenéhez,de az én lakásom és szoba akusztikám (semmi diffúzor,semmi basszuscsapda,csak szőnyeg és függöny) zenénél pont jó basszust tól az RP160-ból.
Max dnb-nél szoktam benyomni a subot,de ott se mindig.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: rTom »

edzoba írta:
2024.01.01., hétf. 21:36
neuroflex írta:
2023.12.25., hétf. 16:51
rTom írta:
2023.12.25., hétf. 11:23

Szerintem a szomszédok jobban tolerálják a szubot ha zenét is hallják hozzá, egy még elfogadható hangerőn. (Néha azért megjáratom.)
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.
Zenéhez nem kell a sub. Film meg sub nélkül,csak 7.0-ban nem túl jó. 🙂
nemnem:)
REL_Hoerraum_1.jpeg
https://stereo-magazine.com/review/rel- ... ray-review
Persze mert nem azért kell, hogy több legyen, hanem azért, hogy jobb legyen az a basszus.
Egyszerűen a szub tartományt máshol kell gerjeszteni egy szobában mint ahol a monitornak jó.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

neuroflex írta:
2023.12.25., hétf. 16:51
rTom írta:

Szerintem a szomszédok jobban tolerálják a szubot ha zenét is hallják hozzá, egy még elfogadható hangerőn. (Néha azért megjáratom.)
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.
nemnem:)
REL_Hoerraum_1.jpeg
https://stereo-magazine.com/review/rel- ... ray-review
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

Plebi

Hozzászólás Szerző: Plebi »

Sziasztok.

Mourdaunt Short MS909-nek most mi lehet a valós értéke? Mennyit adnátok ti érte? Lenne egy eladó, szombaton veszek 5.0 rendszert, ahhoz lenne, de arat meg nem tudok, az nem volt hirdetve. Neten 60-tól 300 ig minden van. Még 2006-os új árat találtam, akkor 200 körül volt.

Érdemes lehet 2023-ban Dalí OBERON 7 szettet ezzel megtámogatni?

Köszi.

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Értem.
Bár nem most lesz az egészből valami majd,mert a karácsonyi ajándékom egy nem várt meglepi volt a kocsitól,de nagyon köszönöm a segítséget! 🙂

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

neuroflex írta:
2023.12.25., hétf. 16:49
denesdr írta:
2023.12.25., hétf. 10:47
Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
Tehát kb mindegy,ez a lényege. Jól értem?
Jól érted.

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

rTom írta:

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

denesdr írta:
2023.12.25., hétf. 10:47
Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
[/quote]

Tehát kb mindegy,ez a lényege. Jól értem?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”