Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangszóró szervíz help!
Re: Hangszóró szervíz help!
Az előzőhöz: Budapest és vonzáskörzete érdekelne elsősorban
Sziasztok!
Újonnan vettem egy pár Monitor audio bronze 6 hangfalat még 2018 ban. Jelenleg egy egyik oldalról fura pattogó hangot hallok, ami némelyik hangnál előjön ( tehát nem folyamatos). Talán valamilyen ragasztás elengedhetett? Hova lehetne elvinni szervizelni?
Újonnan vettem egy pár Monitor audio bronze 6 hangfalat még 2018 ban. Jelenleg egy egyik oldalról fura pattogó hangot hallok, ami némelyik hangnál előjön ( tehát nem folyamatos). Talán valamilyen ragasztás elengedhetett? Hova lehetne elvinni szervizelni?
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Szép napot mindenkinek!
Monitor Audio Silver RS8 hangfalam magassugárzója (TRS-025) sajnos elhallgatott. Kivettem, rámértem, szakadt...Tudtok megbízható precíz szakembert ajánlani?
Köszönöm!
Monitor Audio Silver RS8 hangfalam magassugárzója (TRS-025) sajnos elhallgatott. Kivettem, rámértem, szakadt...Tudtok megbízható precíz szakembert ajánlani?
Köszönöm!
Köszönöm, hívtam Zsoltit, elfoglalt, majd jövő héten. Nagyon elfoglalt volt, addig se tudott beszélni, amíg velem beszélt. Jó itt élni ebben az országban.
malekith írta: ↑2023.05.23., kedd 16:55frankoo írta: ↑2023.05.23., kedd 10:55https://www.facebook.com/profile.php?id=100057382161533
Zsolti biztos meg tudja csinálni!
malekith írta: ↑2023.05.23., kedd 09:07Kedeves Tagok!
Egy Jamo Concer 11-es hangfalam közép sugárzója nagyobb hangerőn recseg (csak az egyik oldal). Időközben a mögötte lévő erősítőt cseréltem, ugyanúgy hangosabb zenehallgatás során recseg. Esetleg tud valaki szerelőt ajánlani Budapest környékén?
Köszönettel:
Csaba
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057382161533
malekith írta: ↑2023.05.23., kedd 09:07Kedeves Tagok!
Egy Jamo Concer 11-es hangfalam közép sugárzója nagyobb hangerőn recseg (csak az egyik oldal). Időközben a mögötte lévő erősítőt cseréltem, ugyanúgy hangosabb zenehallgatás során recseg. Esetleg tud valaki szerelőt ajánlani Budapest környékén?
Köszönettel:
Csaba
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Kedeves Tagok!
Köszönettel:
Csaba
Köszönettel:
Csaba
Kedves Tagok! Dunakeszi környékén keresnék hangszóró peremezésben jártas szakembert. Az esetleges ajánlásokat előre köszönöm.
Sziasztok! Egy JPW ML910 hangfal mélyhangszóróját szeretném újraperemezni. Honnanm tudnék megfelelő gumiperemet vásárolni a művelethez? Köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6168
https://www.ebay.co.uk/itm/144713809130 ... R5T2n67CYQ
https://www.ebay.co.uk/itm/221743500714 ... R5r2n67CYQ
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Ezt passzolom, szerintem csak simán ferrofluid. Ha legközelebb beszélek vele megkérdezem, hogy honnan szerezte be.József1960 írta: ↑2023.02.02., csüt. 17:03Köszönöm! Most már csak azt kellene tudnom,hogy a folyadék gyártmányspecifikus-e,és honnan lehet beszerezni.tonee73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 16:46Igen.Cimborám tavaly szerzett be valami régi álló B&W dobozokat (pontos típust ne kérdezz, nem emlékszem) és miután szétkapta a magassugárzókat és feltöltötte őket, egyből jobban szóltak.József1960 írta: ↑2023.02.01., szer. 18:49Elképzelhető, hogy a ferrofluid idővel elpárolog a magassugárzóból?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
- Törzsvendég
Köszönöm! Most már csak azt kellene tudnom,hogy a folyadék gyártmányspecifikus-e,és honnan lehet beszerezni.tonee73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 16:46Igen.Cimborám tavaly szerzett be valami régi álló B&W dobozokat (pontos típust ne kérdezz, nem emlékszem) és miután szétkapta a magassugárzókat és feltöltötte őket, egyből jobban szóltak.József1960 írta: ↑2023.02.01., szer. 18:49Elképzelhető, hogy a ferrofluid idővel elpárolog a magassugárzóból?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Igen.Cimborám tavaly szerzett be valami régi álló B&W dobozokat (pontos típust ne kérdezz, nem emlékszem) és miután szétkapta a magassugárzókat és feltöltötte őket, egyből jobban szóltak.József1960 írta: ↑2023.02.01., szer. 18:49Elképzelhető, hogy a ferrofluid idővel elpárolog a magassugárzóból?
-
- Törzsvendég
Azt olvastam még,hogy a ferrofluid kerozin és vaspor keveréke. Ha elpárolog a kerozin egy része,a folyadék besűrűsödik,és fékezi a membrán mozgását.
-
- Törzsvendég
Elképzelhető, hogy a ferrofluid idővel elpárolog a magassugárzóból? Egy fórumon olvastam. Monitor Audio Silver RS8 dobozaim vannak, kb. 16 éve,de úgy érzem,hogy a magas hangok intenzitása csökkent,vagy csak a korral járó hallásveszteség áldozata vagyok?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Re: Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Jogos a megjegyzés
! Pakson lakom, így könnyebb lesz az ajánlás.

Szervusztok!
Van egy JPW ML310 polcsugárzóm, ahol a gumiperem és a kosár közötti ragasztás elengedett. Lehetséges ennek a javítása? Ha igen, hol tudnak ilyen javítást megbízhatóan elvégezni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Van egy JPW ML310 polcsugárzóm, ahol a gumiperem és a kosár közötti ragasztás elengedett. Lehetséges ennek a javítása? Ha igen, hol tudnak ilyen javítást megbízhatóan elvégezni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok,
4db 230mm-es gumi membránszélre lenne szükségem! Van valakinek tippje, honnan tudnám beszerezni?
Köszi,
András
4db 230mm-es gumi membránszélre lenne szükségem! Van valakinek tippje, honnan tudnám beszerezni?
Köszi,
András
www.nanoenergizer.hu
- DirtyMashine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Sziasztok,
nem tudjátok, hogy tudnék e esetleg valahonnan rendelni T+A tmr 160 ba Vifa mélysugárzókat? Vagy olyat aki megbízhatóan tud gumiperemezni? Köszi.
nem tudjátok, hogy tudnék e esetleg valahonnan rendelni T+A tmr 160 ba Vifa mélysugárzókat? Vagy olyat aki megbízhatóan tud gumiperemezni? Köszi.
Semmi vélemény, vagy valamilyen tipp? PP membránnal kell foglakozni, az igaz...
DIYAUDIO.HU
Sziasztok!
Egy Seas W22EX001 hangszórót szeretnék módosítani. Jelenleg fémmembrános, porvédős, rézkúp nélkül.
Az új változat viszont már PP membrános lenne, és minden mozgó része teljesen más lenne. Tehát kell új coil, lehetőleg titán, tekercs impedanciája lehetőleg 4 ohmos legyen, és mélyközépként, tehát nem középként alkalmazva, illetve vissza kell állítani a rézkúpot is, azaz nem porvédős lenne újra. Rézkúpok megvannak, illetve kell rézhenger a rézkúp alá, a régi már nem jó. Tömör rézhenger van, viszont CNC-ztetni kell, hogy méretre is passzoljon. Viszont annyi rézhenger van csak, amennyi a rézkúp alá elfér, tehát új rézkúpot a kettőhöz már nem lehetne belőle gyártani, és abszolút felesleges is.
PP membrán megvan, a habszéllel együtt, megvan a két kosár, egy rézhenger illetve talán van még spider, de az nem biztos, hogy jó is lesz.
Tehát olyan hangszóró összeszerelőre van szükségem, aki ért hozzá, nem csinál trehány munkát, megfelelően CNC-zteti a rézhengert, legyártja a jó minőségű tekercset, keres hozzá spidert is, és a kivezetéseket nem a membránra ragasztja rá, hanem a spiderre. A kivezetés minősége is legyen jobb egyszerű réznél azért, hogy tovább tartson.
De a kép többet mond, bal oldalon lévő hangszórót szeretném most kiviteleztetni. Minél normálisabban.
Mit ajánlotok? Illetve szeretnék egy-két képet is kérni hozzá az eddigi munkáiról.
Egy Seas W22EX001 hangszórót szeretnék módosítani. Jelenleg fémmembrános, porvédős, rézkúp nélkül.
Az új változat viszont már PP membrános lenne, és minden mozgó része teljesen más lenne. Tehát kell új coil, lehetőleg titán, tekercs impedanciája lehetőleg 4 ohmos legyen, és mélyközépként, tehát nem középként alkalmazva, illetve vissza kell állítani a rézkúpot is, azaz nem porvédős lenne újra. Rézkúpok megvannak, illetve kell rézhenger a rézkúp alá, a régi már nem jó. Tömör rézhenger van, viszont CNC-ztetni kell, hogy méretre is passzoljon. Viszont annyi rézhenger van csak, amennyi a rézkúp alá elfér, tehát új rézkúpot a kettőhöz már nem lehetne belőle gyártani, és abszolút felesleges is.
PP membrán megvan, a habszéllel együtt, megvan a két kosár, egy rézhenger illetve talán van még spider, de az nem biztos, hogy jó is lesz.
Tehát olyan hangszóró összeszerelőre van szükségem, aki ért hozzá, nem csinál trehány munkát, megfelelően CNC-zteti a rézhengert, legyártja a jó minőségű tekercset, keres hozzá spidert is, és a kivezetéseket nem a membránra ragasztja rá, hanem a spiderre. A kivezetés minősége is legyen jobb egyszerű réznél azért, hogy tovább tartson.
De a kép többet mond, bal oldalon lévő hangszórót szeretném most kiviteleztetni. Minél normálisabban.
Mit ajánlotok? Illetve szeretnék egy-két képet is kérni hozzá az eddigi munkáiról.
- Csatolmányok
-
- modseas1.jpg (324.89 KiB) Megtekintve 4527 alkalommal
DIYAUDIO.HU
Még nincs teljesen feltárva a baj.
1. Gyakorlatilag a hivatalos márkaszerviz nem repesett a feladatért. (Nem garis a cucc.) Ugyancsak telefonon értekeztem "valakivel", de az olyan minőségben zajlott le, hogy inkább oda nem viszem a motyeszt.
2. Totel jó fej volt (telefonban), de gyakorlatilag 4 hét várakozási idő van. Illetve nagyon macerásnak mondták a gyári alkatrészek beszerzését. Sugallták, hogy inkább a hivatalos szervizzel próbálkozzak, annak ellenére, hogy tudják milyen a hozzáállás, nekik könnyebb lesz a hibás rész pótlása.
3. Privát szerelő lett választva, akire szintén várni kell, de csak a müncheni high-end show végéig, mert ott háttér feladatai vannak. Amint megjön az Úriember, viszem a dobozokat, és vélhetően feltárja a hibát. Ő volt az egyetlen, aki kérte, hogy mindkét dobozt vigyem. Ez is felettébb szimpi volt számomra, meg az egyeztető telefon úgy szőröstől-bőröstől.
Én is kíváncsian várom az eredményt.
1. Gyakorlatilag a hivatalos márkaszerviz nem repesett a feladatért. (Nem garis a cucc.) Ugyancsak telefonon értekeztem "valakivel", de az olyan minőségben zajlott le, hogy inkább oda nem viszem a motyeszt.
2. Totel jó fej volt (telefonban), de gyakorlatilag 4 hét várakozási idő van. Illetve nagyon macerásnak mondták a gyári alkatrészek beszerzését. Sugallták, hogy inkább a hivatalos szervizzel próbálkozzak, annak ellenére, hogy tudják milyen a hozzáállás, nekik könnyebb lesz a hibás rész pótlása.
3. Privát szerelő lett választva, akire szintén várni kell, de csak a müncheni high-end show végéig, mert ott háttér feladatai vannak. Amint megjön az Úriember, viszem a dobozokat, és vélhetően feltárja a hibát. Ő volt az egyetlen, aki kérte, hogy mindkét dobozt vigyem. Ez is felettébb szimpi volt számomra, meg az egyeztető telefon úgy szőröstől-bőröstől.
Én is kíváncsian várom az eredményt.
Uraim, köszönöm a segítő "jobbot", úgy néz ki megoldódik pár napon, héten belül.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Jogos! Tényleg félreolvastamtrane írta: ↑2022.05.15., vas. 21:18valszeg nem olvastál elég figyelmesenbéres-jános írta: ↑2022.05.15., vas. 21:07Ha megcserélt kábelekkel is ugyan úgy a jobb oldal oldott le az erősítő probléma! Nem a hangsugárzó!Kishaver írta: ↑2022.05.06., pén. 14:19Sziasztok!
Gyors help kéne, mert nem jó zene nélkül. (TV 20 éve nincs.)
Adott egy Audia Flight 3s erősítő, ami tegnap fél óra zenehallgatás után "RIGHT PROTECT" felírat mellett leoldott és elnémult. Na mondom végfok probléma. Aztán kihúztam az eszközt, mert totál semmit nem lehet vele kezdeni, se hangerő változtatás, se hangfal oldal lekapcsolás, se kikapcs, semmi. Áramtalanítás és visszakapcsolás után megint minden szólt, de jobb oldal kb. 30-40% hangerő vesztéssel. Na, talán nem végfok probléma. Aztán közelebből megfülelve, egyértelműen kásás hang a magas sugárzóból. Ajjaj. Bögyözném még kicsit a cumót, de megint leoldott. Okés, egyértelmű, hogy nagy a baj. Aztán ma ismét rápróbáltam, de ma megcseréltem a jobb és bal oldal hangszóró kábelét az erősítőnél. Hoppp, ugyanúgy a jobb oldal a fos!!!! Na, akkor ez nem erősítő!...> a hangfalak maradtak a helyükön, csak a maZZagok lettek felcserélve, így ha az erősítő jobb-oldali csatornája lenne a hibás, akkor a kábel-felcsere után a bal oldali hangfalon jelentkezett volna a Trobléma
![]()

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum