Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Re: Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Harbeth M40.5 XD2
Harbeth M40.5.png

szigony
V.I.P.
V.I.P.

komarfamily írta:
2025.02.01., szomb. 22:05
wittao írta:
2025.01.24., pén. 11:30
40.2 Limited szerintem a sor egyik legjobbja, legalabbis szamomra.
szerintem aki Szigonynal meghallgatja a 30.2t es hozzacsap egy komolyabb melyladat az jobbat fog hallani barmelyik 40.X sorozatnal es olcsobb is lesz

Azt nem gondolom, hogy jobb lenne, mint az M40.3 XD. Tervben van, hogy ki fogom próbálni az Arendal 1723 2S subwooferrel az M30.2 40th. Ha a szoba engedi és jól össze lehet fésülni akkor viszont közel lehet kerülni az M40.3-hoz. Nekem egy M40.3 xd lenne az álom rendszer 2db vagy 4db Arendal 1723 2S kiegészítve. Mondjuk az M40.3 subwoofer nélkül is elhallgatnám :rolleyes: ,de nálam az akusztika miatt EQ-val kellene a szobához igazítani.
Amikor a te M40.2 próbáltam akkor a bal oldali a szoba akusztika miatt érezhetően komoly kiemelésekkel zenélt. Ezért lenne jobb megoldás a subwoofereket olyan pozícióba tenni ahol optimálisabban dolgoznak, mint a bal oldali hangsugárzó és ott tovább simítani őket. Az M30.2 nem megy olyan mélyre ezért nincs is vele gond.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2025

Hozzászólás Szerző: wittao »

komarfamily írta:
2025.02.01., szomb. 22:05
wittao írta:
szerintem aki Szigonynal meghallgatja a 30.2t es hozzacsap egy komolyabb melyladat az jobbat fog hallani barmelyik 40.X sorozatnal es olcsobb is lesz
Ezek az aktiv sub illesztesek altalaban sok kihivast tartogatnak, mig egy jol megkonstrualt hangvaltoban tobb bizadalmam van, a DSP dolgokat meg kifejezetten ruhellem… nalam biztos a 40.2L lenne a befuto.
De tudom, hogy a 18-20-22Hz tartomanyok miatt egy sub hasznalata csabitobb.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1033

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

wittao írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3575

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Kvadrofon demó az őszi Hifi Shown a szobánkban, 4 db 40-essel és a legnagyobb sztereó Electrocompaniet erősítőkkel.

Kép

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Revox írta a kábeles topikban. Örültem a véleményének.
"Szigony itt dobta fel a kábelkérdését. ha még valaki emlékszik rá (itt a kábeles topicban). Priviben beszéltünk és kértem Tőle videót. hogy szól a rendszere, lássam. merre kellene tolni rajta, ha kell. Nos, Szigonyra felnézek. Olyan cuccot rakott össze, hogy le a kalappal. Nem tudom, ki segített neki, vagy önerőből, de a hazánkban méltatlanul hanyagolt Quad cucca és a Harbeth olyat szól, mint a fene. Telefonba dugtam be egy gagyi headsetet, de így is átjön, hogy a monoblokkok urai a helyzetnek, zenének. Erő van a hangjába, mégse válik tolakodóvá, nem esik szét a zene. Aki vásárlás előtt áll, kuncsorogja be magát, megéri... :tutiok:"
Mindíg igyekeztem a saját fülemre hallgatni. Aki nem tud vagy szeretne nagyobb összeget erősítőre, előfokra, vagy dac-ra költeni. Tegyen egy próbát a QUAD-al.
Ennyi év után is kiváló ár/érték arányú párosnak tartom a Harbeth-QUAD rendszert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2025.02.02., vas. 18:00-kor.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 851

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Harbeth userek szerint, akik saját maguk összehasonlitották a korábbi modell fejlesztéseket a 40.-40.1 után a 40.2 nél volt egy érezhető (pozitivnak leirt) változás, utána az Anniversary és XD 40.3 nál csak lehelletnyi, ami miatt senki nem gondolkodott el az eladáson és upgrade en. Mindenki sajnálkozik kicsit hogy a Harbeth az évtizedes tradicióit megtörve, beállt az ár upgradelők :smile29: populáris soraiba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ajkamici 2025.01.24., pén. 11:36-kor.
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

wittao írta:
2025.01.22., szer. 18:58
Logikus, hogy a 40, 40.1, 40.2, 40.3 sort a 40.5 koveti!
Ranezesre rengeteget csiszoltak a kinezeten, ugyhogy tordelem a kezeimet mi valtozhatott :)
Vagy, a távol-keleti konkrétan kínai piacra gondolva nem adták ezt a számot, ahol 2 db 4-es szám brutál szerencsétlenség, vagy talán a halál? nem emlékszem már pontosan, rég voltunk Kínában, de inkább a halál számbeli megfelelője. A 8-as viszont mindenféle gazdagság, szerencse megtestesítője, szóval a kövi 40.8 lesz.... :D
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

wittao
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2025.01.23., csüt. 10:09
wittao írta:
Logikus, mert prímszámokat használnak csak! A következő a 40.7 lesz. :D
Vagy még inkább a Fibonacci-sor szerint, akkor 40.8, ami ugye az aranymetszés szabályainak felel meg, úgy meg minden jobban szól.
Na jo… :D

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4037

Hozzászólás Szerző: juliush »

wittao írta:
Logikus, mert prímszámokat használnak csak! A következő a 40.7 lesz. :D
Vagy még inkább a Fibonacci-sor szerint, akkor 40.8, ami ugye az aranymetszés szabályainak felel meg, úgy meg minden jobban szól.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Szokásos szöveg … belső kábelezés módosítása …stb de nehezebb lett az összsúlya . Ezt olvastam .
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Ranezesre rengeteget csiszoltak a kinezeten, ugyhogy tordelem a kezeimet mi valtozhatott :)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

ajkamici írta:
2025.01.22., szer. 18:14
szia.gif Ismét ráncfelvarrás és drágulás …. ? :unsure: :unsure:

Szép.
Biztos sokkal jobb lett, úgyhogy megéri. Bármennyivel is lett drágább... :smile51:
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

szia.gif Ismét ráncfelvarrás és drágulás …. ? :unsure: :unsure:
Csatolmányok
IMG_2165.jpeg
IMG_2166.jpeg
IMG_2167.jpeg

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

juliush írta:
2024.12.19., csüt. 21:08
kasumi írta:
2024.12.19., csüt. 14:16
Üdvözletem!

A P3ESR mennyire alkalmas közeli (1,5-2 méter) hallgatásra? Dizájn szerint alkalmasak erre vagy kell neki tér a hallgató és a hangsugárzó között?
Oldal irányban mi a helyzet? Mennyire lehet "beszorítani"?

Egy keskeny, hosszabb szoba egyik felében kell most zenét hallgatnom és agyalok...

Köszi!
Szia, saját tapasztalatból elég nagy bizonyossággal állíthatom, hogy alkalmas rá!
Én egy 3 x 5,2 x 2,6 m-es szobában hallgatom a nagyobb M30.1-eseimet, 2m körüli távolságból.
Az előlap közepe hosszában kb. a szoba 1/3-ánál van, a kanapé meg újabb 1/3-nyira tőle, széltében meg 60centire az oldalfalaktól, így 1,8 m a bázistávolság.
Nekem nagyon tetszik így, és pár vendég is dícsérte.
Köszönöm!
Hétvégén jövök pontos szobamérettel és egy kezdetleges alaprajzzal vagy pár fotóval. Örülnék, ha úgy is véleményeznétek.
Újratervezés

juliush
V.I.P.
V.I.P.

kasumi írta:
2024.12.19., csüt. 14:16
Üdvözletem!

A P3ESR mennyire alkalmas közeli (1,5-2 méter) hallgatásra? Dizájn szerint alkalmasak erre vagy kell neki tér a hallgató és a hangsugárzó között?

Egy keskeny, hosszabb szoba egyik felében kell most zenét hallgatnom és agyalok...

Köszi!
Szia, saját tapasztalatból elég nagy bizonyossággal állíthatom, hogy alkalmas rá!
Én egy 3 x 5,2 x 2,6 m-es szobában hallgatom a nagyobb M30.1-eseimet, 2m körüli távolságból.
Az előlap közepe hosszában kb. a szoba 1/3-ánál van, a kanapé meg újabb 1/3-nyira tőle, széltében meg 60centire az oldalfalaktól, így 1,8 m a bázistávolság.
Nekem nagyon tetszik így, és pár vendég is dícsérte.
Gyula 

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdvözletem!

Köszi!
Újratervezés

gizi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: gizi »

Alex_Aston írta:
2024.08.09., pén. 08:37
gizi írta:
2024.08.09., pén. 07:50
Sziasztok!
Úgy emlékszem, valamelyik Harbeth-társunk itt készít minőségi porvédőt a hangsugárzókhoz. Tudna valaki kapcsolatot hozzá, vagy ha esetleg olvassa ezt az illető, megtenné, hogy ír nekem? Köszönöm előre is!
Két hozzászólással ezelőtti Szigony fórumtárs az.
Nagyon szép és minőségi termékeket készít, csak ajánlani tudom.
Köszönöm mindenkinek!
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Audio Analogue Maestro Anniversary
Sony HAP-Z1ES
Vertere Pulse-B Reference XLR
Vertere Pulse-X Reference

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Alex_Aston írta:
2024.08.09., pén. 08:37
gizi írta:
Sziasztok!
Úgy emlékszem, valamelyik Harbeth-társunk itt készít minőségi porvédőt a hangsugárzókhoz. Tudna valaki kapcsolatot hozzá, vagy ha esetleg olvassa ezt az illető, megtenné, hogy ír nekem? Köszönöm előre is!

Én is :smile32:
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

gizi írta:
Sziasztok!
Csak a Marantz! :-D

gizi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: gizi »

Sziasztok!
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Audio Analogue Maestro Anniversary
Sony HAP-Z1ES
Vertere Pulse-B Reference XLR
Vertere Pulse-X Reference

juliush
V.I.P.
V.I.P.

supertrump írta:
2024.05.16., csüt. 20:35
Sziasztok!
Aláírásomban levő rendszert szeretném fejleszteni. Kizárólag klasszikus zenéhez keresek dobozt. ... Rosszul látom? Beszélgessünk. :)
Szia,
kilencedik éve élek együtt az M30.1-eseimmel, korábban egy durván 4x7.5m-es nappaliban a rövidebb oldal mentén, de két éve saját 3x5.2m-es zeneszobában. Itt most praktikusan közeltérizek, a hangfalak előlapja az első faltól a szoba 1/3-ánál, én kanapén a 2/3-nál ülök, így a távolság a felém fordított és hangszóróselyem nélkül hallgatott hangfalaktól picit 2m fölött van.
A mélytartományt 50Hz-től lefelé a REL ajánlását követve a bal hangfal mögötti sarokban elhelyezett B2-essel pótolom, ami 38Hz-re van állítva (de nyilván még e fölött is dolgozik, egyre csökkenő mértékben).
Ebben a felállásban nagyon kevés kakaó kell, a megfelelő jelszintű felvételeket akár a DAC kimenetéről egy feszültségerősítés nélküli kimenő fokozattal közvetlenül hajtott hangfalakkal is meglepően virgonc előadásban élvezhetem, pedig nem különösen érzékeny hangfalak.
Amennyiben hozzám hasonlóan túlnyomórészt klasszikus zenében utazol, szerény véleményem szerint nemigen találsz megfelelőbb hangfalakat hozzá!
Ha bármi más kérdésed lenne, csak írj!
Gyula 

szigony
V.I.P.
V.I.P.

A "loved everywhere" a brexit miatt került rá a dobozokra.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Sziasztok!

Aláírásomban levő rendszert szeretném fejleszteni. Kizárólag klasszikus zenéhez keresek dobozt. Hallgatok mást is azért, de az másodlagos. Ez a jövő zenéje, tehát majd valamikor jövőre lenne belőle valami, de mivel szeretek olvasni a témában, máris elkezdeném gyűjteni a jelölteket, esetleg el is mennék meghallgatni 1-2 rendszert valamikor, hogy amit olvasok, azt tudjam hova tenni, hogy ahogy telik az idő, célirányosabban tudjak haladni, amikor tényleg eljön az idő, mert ez nem egy egyszerű történet, főleg, hogy valami end game-ben gondolkozom. Nem tudom definiálni milyen hangot keresek, de bizonyára nem véletlen, hogy ebben a topicban írok. Azt tudom mondani, amit az elején is írtam, hogy klasszikus zenéhez, ami lefed valamennyi kort, nagyzenekari művekről, a kamara zenén át a szóló zenészekig, operával karöltve. Fél éve járok aktívan hangversenyekre és ez egyre gyakoribb. Nem hifizni szeretnék, hanem zenét hallgatni, így nálam a legfontosabb, hogy ezen hangszerek a legvalósaghűbben szólaljanak, koncert közeli élményben, ahol nem hangerőre gondolok. Nem is lehetséges egy 20 nm-es tégla alakú szobában. És máris rátérek az első kérdésemre. Tetszik, hogy a P3ESR XD zárt, de ekkora szobában ez nem omlana össze valami komplexebb szimfóniától, REL ide vagy oda? 1.75 m-re tudnám elhelyezni őket egymástól (magassugárzók távolsága) és ilyen távolságról is hallgatom a meglévőt és a leendőre is ez vonatkozna. Orgonát mondjuk épp nem hallgatok, viszont a zenei stílus szerintem egyébként is megkívánja a subot. Két darab Tzero pl. vagy egy darab T5/T7. A másik probléma, hogy a többi Harbeth nem zárt, vagyis nem ez a fő probléma, hanem az, hogy a következőben már 20 cm-es a mélyközép. P3-t kevésnek, a többit meg soknak gondolom. Rosszul látom? Beszélgessünk. :)
Source: Mac mini M2 + Roon + TIDAL
Main: Topping E30 II lite / iFi Zen DAC 3 | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62 | Dynaudio Stand 20 + Viablue UFO
Headphone: iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600
ATV 4K -> LG OLED evo C4 65"

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”