Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

megyesa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: megyesa »

sziasztok!

letöltöttem az Annex akciós árlistáját és elég jó áron vannak Eltax és Tangent hangfalak.

Hallotattok már ezekről a márkákról?
TV: Samsung  Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szatelit szettben érdemes szerintetek gondolkozni ha csak mozira kell?????
Ha csak arra kell.... de ha már zenés a film akkor bukta...
Inkább 5 egyforma polcsugárzó

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: tomtom »

Szatelit szettben érdemes szerintetek gondolkozni ha csak mozira kell?????
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Nagy Jamiroquai rajongó vagyok,
és a Space Cowboy klipben látható
egy forgó hangfal, vajon mi lehet ez, és
főleg hogy szólhat ?

Valaki tud erről valamit ?

link a videoklip letöltéséhez:(7 Mb):

http://www.mtey.com/main.htm

,menj a "videography" -re, aztán lent a gombra, és töltsd le a "space Cowboy" -t,

Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: richies »

polk audio rti80(rti100)-ast vki hallott már?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Polc hangfalakból tudtok valami jó házimozi szettet ajánlani? Olyan 150.000 Ft-ig + mélyláda picit később.
Klipsch RB-25

és ez szerinted kijön 150-ből? darabja 54K

Vendég

Polc hangfalakból tudtok valami jó házimozi szettet ajánlani? Olyan 150.000 Ft-ig + mélyláda picit később.
Klipsch RB-25

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Szisztok. Lehet hogy hülye a kérdés, de lehet e RMS-ből tényleges teljesítményt számolni? Vagy hogy működik ez a dolog?
Hát a lényeg, hogy a hangfalaknak nincs teljesítményük. A jobb gyártók azt az értéket adják, hogy milyen az a minimális zenei teljesítményű erősítő, illetve maximális, amivel a hangfal igazán jól szól. Kommerszebb gyártók csak azt az értéket szokták megadni, amit a hangfal károsodás nélkül elvisel. Ez is lehet pillanatnyi, illetve folyamatos terhelés.
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Köszönöm a meghívást, de sajna Miskolci vagyok. Ez nekem egy picit messze van.Azért ez 99 eFt-os ár már nem hangzik olyan rosszul.
Egyébként milyen típusú hangfalakat veszel helyette?

150-200 eFt közöt használtan valami "high end" közeli kétutas az elképzelés. Tárgyalásban vagyok több emberrel, ezért nem írnék márkát (kicsi ez a hifis társadalom ) de amint meglesz, a saját képek topikban közzé fogom tenni!

Szerintem a 99 eFt kifejezetten jól hangzik, akárcsak a Celestion-ök De ezt hangsúlyoznám, hogy nem irányár, hanem végleges utolsó ár. Összeszámoltam most a kábeleket, hogy elkelt a az AVreceiver, így a surroundokra, centerre nincs már szükség. 24 méter "noname" de nem gagyi kábelt adok a surroundokhoz és 11,5 méter márkás proel kábelt a frontokhoz, centerhez. Érdemes utána számolni, mennyibe kerül ennyi kábelezés!
Teszek be majd képeket az adásvételes topikba!
gordon314.fw.hu

DieHard
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: DieHard »

Szisztok. Lehet hogy hülye a kérdés, de lehet e RMS-ből tényleges teljesítményt számolni? Vagy hogy működik ez a dolog?

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem értem miért akar mindenki meggyőzni. A Netdepon ezt a szettet 120.000 huf-ért adják!!!  
Garancia: 12 hónap
Mennyiségi egység: szett
Ára: 119 990 Ft
    Válasszon szint!feketejuharsötét alma

? Eredeti ár: 136 900,- Ft
? 1 pár Celestion F10 hangsugárzó
? 1 pár Celestion F30 hangsugárzó
? 1 db Celestion F35C centersugárzó

Azt hiszem az a 15.000 többlet nekem megéri, ha ennél a szettnél maradnék. Még is csak teljesen új. Ha a rászánt pénzemért valóban 1-2 kategóriával jobb hangfalat tudnék venni akkor talán elgondolkoznék a dolgokon. De eddig ilyennel még nem nagyon találkoztam (lehet hogy idágig rossz helyen keresgéltem). Mindenki ugy akarja eladni a hangfalait (használt dolgait) hogy a lehető legkevesebbet bukjon rajta szerintem.Azét jó lenne egyszer meghallgatni a Celestion szettet ha már ennyire ajánljátok. Biztosan jol szolhat.

Teljesen megértem, ha az új mellett döntesz, de azért a tények kedvéért:

Én 99 eFt-ért árulom, ami azért csak 20 eFt és adok hozzá komplett kábelezést, nem is gagyit, ami még egy tizes. Szóval aki most akar Celestion F szettet, az megspórolhat vagy 30 eFt-ot, amiből mondjuk egy DVD lejátszó megvan.

Meghallgatni a Satsystemben (www.satsystem.hu) tudod a legegyszerűbben szerintem.

Ha gondolod egyébként és jársz erre (Siófok) akkor én is szívesen látlak egy meghallgatásra, amíg még megvannak, akkor is ha nem akarsz használtat venni egyáltalán.

Köszönöm a meghívást, de sajna Miskolci vagyok. Ez nekem egy picit messze van.
Azért ez 99 eFt-os ár már nem hangzik olyan rosszul.
Egyébként milyen típusú hangfalakat veszel helyette?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Nem értem miért akar mindenki meggyőzni. A Netdepon ezt a szettet 120.000 huf-ért adják!!!  

? Eredeti ár: 136 900,- Ft
? 1 pár Celestion F10 hangsugárzó
? 1 pár Celestion F30 hangsugárzó
? 1 db Celestion F35C centersugárzó

Azt hiszem az a 15.000 többlet nekem megéri, ha ennél a szettnél maradnék. Még is csak teljesen új. Ha a rászánt pénzemért valóban 1-2 kategóriával jobb hangfalat tudnék venni akkor talán elgondolkoznék a dolgokon. De eddig ilyennel még nem nagyon találkoztam (lehet hogy idágig rossz helyen keresgéltem). Mindenki ugy akarja eladni a hangfalait (használt dolgait) hogy a lehető legkevesebbet bukjon rajta szerintem.Azét jó lenne egyszer meghallgatni a Celestion szettet ha már ennyire ajánljátok. Biztosan jol szolhat.

Teljesen megértem, ha az új mellett döntesz, de azért a tények kedvéért:

Én 99 eFt-ért árulom, ami azért csak 20 eFt és adok hozzá komplett kábelezést, nem is gagyit, ami még egy tizes. Szóval aki most akar Celestion F szettet, az megspórolhat vagy 30 eFt-ot, amiből mondjuk egy DVD lejátszó megvan.

Meghallgatni a Satsystemben (www.satsystem.hu) tudod a legegyszerűbben szerintem.

Ha gondolod egyébként és jársz erre (Siófok) akkor én is szívesen látlak egy meghallgatásra, amíg még megvannak, akkor is ha nem akarsz használtat venni egyáltalán.
gordon314.fw.hu

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

• Eredeti ár: 136 900,- Ft
• 1 pár Celestion F10 hangsugárzó
• 1 pár Celestion F30 hangsugárzó
• 1 db Celestion F35C centersugárzó

Vendég

Nem nagyon gondolkozom használt cuccban, már párszor megjártam. Minden esetre köszi.
picit butaság a hozzáállásod. Használtan 1-2 kategóriával jobb hangfalat tudsz venni. És most úgy őszintén mi a fene tud elromlani egy hangfalban?

Ebben tökéletesen igazad van, de eddig többnyire megjáratam ha valamit használtan vettem (pl: tv, cd lejátszó). Tudom tudnátok sorolni számtalan ellen érvet, de én akkor is ujjban gondolkodom.

Nem akarunk rádtukmálni semmit, de nekem az a véleményem, hogy ami garanciális, azt nyugodtan megveheti az ember használtan is. TV-vel, meg cd-lejátszóval könnyű megszívni ha öreg, TV-t én sem vennék használtan, ha nem garis. Erről az új mizériáról csak annyit, hogy lakótársam mindenáron Sony NS355-ös lejátszót akar (Sony-buzi, bocs ha vkit ezzel megsértek én nem szeretem, a TV-m is véletlen volt), és nem bírom rábeszélni, hogy vegyen pl. egy használt pioneer-t, amire 3 év gar van, és biztos, hogy sokkal jobb.
Ha tényleg olyan jó Gordon Celestion szettje, akkor ennyi pénzért ajándék, pláne kábelekkel. ÉS GARIS! Meg persze itt csupa megbízható ember van.
Én nem mernék itt feladni olyan cuccot, amiről azt gondolom, hogy...nem jó.(diplomatikusan)

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A charon és a challisto II szettet sikerült meghallgatnom. Sztereoban és házimoziban egyaránt. Házimoziban mind a kettő nagyon jól szuperált, a Gladiátor egyes részeinél a mélyet a gyomromban éreztem, a hang teljesen körbevett, a harc jelenek közben is érteni lehetett mit beszélnek. Egyébként az eladó srác szerint a charon szetthez érdemesebb megvenni inkább a challisto mélyládályát, de igazábol nem tudom, nekem a saját mélyládájával is bejött.
Ezután valami zenei dvd-t hallgattunk. Ott az volt az érzésem mintha egy koncert termben üllnék, elsősorban a challisto szett tetszett nagyon. Minden hang a helyén volt, a challisto szett sokkal részletezőbben szolt a charon szettnél. Ugyan ezt tapasztaltam szteróban is. A callisto mélyei jobban lementek, de a magas és közép is a helyén szolt.  Ez gondolom a szélesebb frekvenciának köszönhető. Sajnos még nem sok tapasztalatom van egyéb szettekkel kapcsolatban, így mindkét összeállítás mély benyomást tett rám.
Egyenlőre anyagi okok miatt a charon szettben gondolkozom és ha nem hallottam volna a charonII-t nem is akarnék tovább lépni, de így........
Egy jó húzás a clarustol, hogy ha egy éven belül tovább lépsz akkor beszámolják a meglévő cuccodat árát az újba(nem buksz rajta semmit).
Azért várnék még tőletek ötleteket, hogy mit vegyek szerintetek a 1705-ös Denonhoz?
Még egy kérdés a szettet dipol hátterekkel adják, ki tudja ezt használni az ember? Vagy inkább hátra is frontokat tegyek (így egyébként olcsóbb).

Házimoziban nem vagyok otthon, -igazából nem is érdekel- de hallottam különböző clarus dobozokat zenére használni. Nekem sajnos, ellenkező tapasztalataim vannak róla, afféle rossz értelembe vett hifis „csinn-bumm cirkusz” hangot hallottam, ami leginkább akusztikus zenén volt zavaró!

Sajna nem sok szettet sikerült még meghallgatnom idáig, úgy hogy viszonyítani azokhoz tudok. Az is hozzá tartozik a dolgokhoz, hogy első igazi 5.1-es cucc volt amit hallottam. Éppen ezért nem merek egyébként beleugrani a vásárlásba. Még jó lenne más rendszereket is kipróbálni.
Jöv héten majd a házimozi shown talán sikerülni fog, itt Miskolcon nem sok lehetőség van rá egyenlőre.

Vendég

A charon és a challisto II szettet sikerült meghallgatnom. Sztereoban és házimoziban egyaránt. Házimoziban mind a kettő nagyon jól szuperált, a Gladiátor egyes részeinél a mélyet a gyomromban éreztem, a hang teljesen körbevett, a harc jelenek közben is érteni lehetett mit beszélnek. Egyébként az eladó srác szerint a charon szetthez érdemesebb megvenni inkább a challisto mélyládályát, de igazábol nem tudom, nekem a saját mélyládájával is bejött.
Ezután valami zenei dvd-t hallgattunk. Ott az volt az érzésem mintha egy koncert termben üllnék, elsősorban a challisto szett tetszett nagyon. Minden hang a helyén volt, a challisto szett sokkal részletezőbben szolt a charon szettnél. Ugyan ezt tapasztaltam szteróban is. A callisto mélyei jobban lementek, de a magas és közép is a helyén szolt. Ez gondolom a szélesebb frekvenciának köszönhető. Sajnos még nem sok tapasztalatom van egyéb szettekkel kapcsolatban, így mindkét összeállítás mély benyomást tett rám.
Egyenlőre anyagi okok miatt a charon szettben gondolkozom és ha nem hallottam volna a charonII-t nem is akarnék tovább lépni, de így........
Egy jó húzás a clarustol, hogy ha egy éven belül tovább lépsz akkor beszámolják a meglévő cuccodat árát az újba(nem buksz rajta semmit).
Azért várnék még tőletek ötleteket, hogy mit vegyek szerintetek a 1705-ös Denonhoz?
Még egy kérdés a szettet dipol hátterekkel adják, ki tudja ezt használni az ember? Vagy inkább hátra is frontokat tegyek (így egyébként olcsóbb).

Házimoziban nem vagyok otthon, -igazából nem is érdekel- de hallottam különböző clarus dobozokat zenére használni. Nekem sajnos, ellenkező tapasztalataim vannak róla, afféle rossz értelembe vett hifis „csinn-bumm cirkusz” hangot hallottam, ami leginkább akusztikus zenén volt zavaró!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Szkaresz, Tank

Köszönöm az ájánlásokat, de csak óvatosan, jutalékot nem tudok fizetni!

Ja még anyit az esetleges érdeklődőknek, hogy kábelezést is adok hozzá. Előre a frontokhoz és a centerhez irányított olasz Proel kábeleket, a frontoknál kettős kábelezésre kialakítva, a surroundoknál noname, de tisztességes minőségű, átmérőjű kábeleket. Szóval ezzel sem kell vesződni, pénzt költeni rá.
gordon314.fw.hu

Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Tank »

Múlt héten volt szerencsém meghallgatni a Celestion F30-as párt. A vas alatta egy Cambridge Audio erősítő volt (típusra nem emlékszem) és én majdnem seggre ültem, annyira bejött a hangja. Ezt nekem találták ki. Kemény, kicsit éles hang volt, de ez valszeg a zene mivoltából adódó "effektus" (fémhúros dobgitár)és nagyon-nagyon részletező hangja volt. A terét is éreztem, ott dübögött mindenben. Engem teljesen lenyűgözött a hangfal.
Összehasonlításként: Meghallgattam ugyanazt a lemezt egy Acoustic Energy 170.000 forintos hangfalon is, de közben végig a Celestion-ön járt az eszem. Zeneibb volt, részletezőbb, és sokkal tisztább. Nekem így tűnt.
Nem reklámozni akartam, csupán leírtam a véleményem.
Ha lenne mani, rögvest olyat vennék. Mondta is az eladó, hogy ha ez tetszik, akkor a Wharfedale Diamond nem fog tetszeni, mert az olyan Bower and Wilsonos a kevlár miatt.
- Ez egy szubjektív vélemény volt. Imádom azt a hangfalat!

szkaresz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: szkaresz »

Nem nagyon gondolkozom használt cuccban, már párszor megjártam. Minden esetre köszi.
picit butaság a hozzáállásod. Használtan 1-2 kategóriával jobb hangfalat tudsz venni. És most úgy őszintén mi a fene tud elromlani egy hangfalban?

Ebben tökéletesen igazad van, de eddig többnyire megjáratam ha valamit használtan vettem (pl: tv, cd lejátszó). Tudom tudnátok sorolni számtalan ellen érvet, de én akkor is ujjban gondolkodom.

Én is nyugodt szívvel ajánlom a használt, de már legalább bejáratott Gordon féle Celestion szettet! Az itt "lakó" fórumos srácokban megbízhatsz, mert rossz tanácsokat soha sem adnak és ez saját tapasztalat! Keveset szólok hozzá a témákhoz, de gyakran követem nyomon az itt zajló eszmecseréket és tapasztalatom szerint nagyon korrekt a srácok hozzáállása. Mellesleg remek áron jutsz hozzá a szetthez, bejáratni sem kell és egy csomó pénzt másra tudsz költeni, amit megspórolsz rajta! Na ez nem benyalós szentbeszéd volt, hanem az eddigi tapasztalat, te pedig úgy döntesz, ahogyan szíved diktálja -Tehát vedd meg :smile19: Ja és Gordon mennyi a jutalék :smile19:

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

....Azért várnék még tőletek ötleteket, hogy mit vegyek szerintetek a 1705-ös Denonhoz?

Vedd meg a Celestion F szettemet 105 eFt-ért. ennél jobban ennyiért úgy sem igen kapsz.

Újjonan is nyugodtan merem ajánlani. Szerintem az árketegóriájában kimagasló.

Egyébként (ex)Cat rátapintott a lényegre (megint) mi tud elromlani egy hangfalban? Elvileg eltudnak öregedni a membránok gumiperemei. Mondjuk amit én ajánlok, az 8 hónapos és garanciális, így kockázata sem igen van, de persze megértem, ha valaki ragaszkodik az új hangfalakhoz! Tényleg más érzés valami újat hazavinni. Csak hát az az érzés hamarabb elillan, mint az esetleg azonos áron jobb hangfalak okozta kellemesebb muzsika élménye.
gordon314.fw.hu

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

....Azért várnék még tőletek ötleteket, hogy mit vegyek szerintetek a 1705-ös Denonhoz?

Vedd meg a Celestion F szettemet 105 eFt-ért. ennél jobban ennyiért úgy sem igen kapsz.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”