Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Geri »

Panafan által beszúrt linken szétnéztem és Acoustic Solutions AV-1000 PACK találtam igen kedvező áron.  
Mi a vélemény az Acoustic-ról? Tudom meg kellene hallgatni, de mint laikus kérdem...

Acoustic Solutions

Óvakodj a törpétől! De tényleg, eddig nem hallottam még jót erről a szettről, ez és a conan nevezetű szörnyeteg tartja rettegésben az aprónetet. Ha már ebben az árkategóriában mozgunk akkor Magnat motion 990 szet, vagy vmi hasonló.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Mi a véleményetek a Wharfedale Crystal hangsugárzó családról???Teljesen új hifi sugárzó!!!!!!!!!!!!!!!!!73 a hmozi szettje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????Ittveddmeg.hu-n láttam meg!Aki kipróbálja dalolja el milyen????,
egy kicsit olvass vissza, vagy menj el te is a MM-ba és hallgasd meg a CR-30-at.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

A témában kezdő vagyok, a Sony SS-FCR450 hangfalszettről mi a véleményetek?Persze a kategóriáján belül, mert gondolom a több millás cuccokhoz képest nem olyan jó....
http://www.addel.hu/template/temp1/deta ... ctid=14771

Szerintetek ehhez megéri ezt (Sony SA-WM500) a mélynyomót megvenni?

http://www.addel.hu/template/temp1/deta ... ctid=14776

Köszönöm a hozzáértők tanácsát előre is!!!

És ha már itt vagyok, milyen erősítőt és lejátszót lenne érdemes vennem hozzá? Lehetőleg elfogadható árkategóriában

ezt a sony cuccot a westend MM-ban meg is tudod hallgatni, épp rá van kötve egy denonra.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Panafan által beszúrt linken szétnéztem és Acoustic Solutions AV-1000 PACK találtam igen kedvező áron.  
Mi a vélemény az Acoustic-ról? Tudom meg kellene hallgatni, de mint laikus kérdem...

Acoustic Solutions

Ez is olyan, hogy ahhoz olcsó, hogy igazán jó legyen, de ha ennyi kereted van rá és megveszed, és nem tetszik majd (ami csak idő kérdése szvsz) akkor mondjuk max egy tizessel olcsóbban el tudod adni.
gordon314.fw.hu

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: sac »

Mi a véleményetek a Wharfedale Crystal hangsugárzó családról???Teljesen új hifi sugárzó!!!!!!!!!!!!!!!!!73 a hmozi szettje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????Ittveddmeg.hu-n láttam meg!Aki kipróbálja dalolja el milyen????,
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

megyesa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: megyesa »

Acoustic Solutions
TV: Samsung  Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

A témában kezdő vagyok, a Sony SS-FCR450 hangfalszettről mi a véleményetek?Persze a kategóriáján belül, mert gondolom a több millás cuccokhoz képest nem olyan jó....

És ha már itt vagyok, milyen erősítőt és lejátszót lenne érdemes vennem hozzá? Lehetőleg elfogadható árkategóriában

Ennyi pénzért nagyon nem várhatsz sokat és valószínű nem is bukhatsz sokat rajta. Szóval nem érdmes sokat filozofálni rajta, ha tetszik meg kell venni.
Én mondjuk a Tannoy Fx 5.1-el szemeztem már többször csak mozira és az is 50 körül van. Igaz az márkásabb és sat/sub rendszer, ami lakásokban könnyebben installálható.
gordon314.fw.hu

Zsoló
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Zsoló »

Gartulálok, legyen bennük sok örömöd! És lesz is, abban biztos vagyok!

Nagyon köszönöm!!
Most egy darabig biztosan el leszek velük.

Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95

panafan
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: panafan »

A témában kezdő vagyok, a Sony SS-FCR450 hangfalszettről mi a véleményetek?
Persze a kategóriáján belül, mert gondolom a több millás cuccokhoz képest nem olyan jó....

Proji: Panasonic AE900, Erősítő: Onkyo TX-SR501E, DVD pléyer: Onkyo DV-SP402E, Hangfal: Eltax Summit 6.0 + Atomic mély

ssin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: ssin »

Ma sikerült megvennem az üzletekben lévö utolsó Dali szettek egyikét. Hát mit mondjak. A Koda szettem után ez maga a menyország. Végre a sorrund csatornák is normális(nem dobozhangon)szólalnak meg és a szobám is mintha nagyobb lenne.Még most is így éjfél környékén is ezzel örömködöm,bár sajnos reggel 6-ra megyek melózni.Nem tudom hogy bírom ki délutánig. Jó lenne most egy hét szabi. Na sziasztok!!
Gartulálok, legyen bennük sok örömöd! És lesz is, abban biztos vagyok! Amúgy az a 'de jó lenne már otthon lenni és hallgatni érzés' nagyon is ismerős - meg szerintem itt mindenkinek -, de ha az ember HM/hifi őrült, akkor ez így van rendjén! Nem lesz könnyű kibírnod délutánig, de annál jobb lesz, amikor végre hazaérsz!
TV: Panasonic TX-21AP1P A/V Receiver: Denon AVR-1803 DVD: Denon DVD-900 Lemezjátszó: 2X Technics SL-1210MKII Pick up: Ortofon Concorde Pro Keverő: Pioneer DJM-300S Füles: Sony MDR-V700 Front, Surround: JBL ATX60 Center, Surround back: JBL ATX10C Kábelek: front, center: vdH CS-122 surround: Neotech KS-0821 surround back: Neotech KS-1007B digit koax: Monitor Seventyfive Blue scart: Monitor interconnect: majdani CA 640C, jelenleg DVD: vdH The First, Pio DJM-300S: Dietz

Zsoló
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Zsoló »

Ma sikerült megvennem az üzletekben lévö utolsó Dali szettek egyikét. Hát mit mondjak. A Koda szettem után ez maga a menyország. Végre a sorrund csatornák is normális(nem dobozhangon)szólalnak meg és a szobám is mintha nagyobb lenne.Még most is így éjfél környékén is ezzel örömködöm,bár sajnos reggel 6-ra megyek melózni.Nem tudom hogy bírom ki délutánig. Jó lenne most egy hét szabi. Na sziasztok!!

Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

a MM-ban már nagyon régota lehet kapni a 30-ast. szerintem egész jo hangja van, főleg ennyiért. Leginkább a Diamand 8-ashoz lehet hasonlitani szerintem. Viszont a MM-ban egy árban van a CR-30 és a D 8.3, 50-55K. az ittveddmegen meg a CR-40 kerül 40K-ba, ugyhogy szerintem ennyiért nem is létezik uj hangfalbol jobb vétel.
És köszi hogy szoltál, mert szerintem igy már nem várom meg a D9-es sorozatot, nekem elég egy CR-40 is.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: tomtom »

valaki hallotta már ezt a szettet?
Az Ittveddmeg.hun találtam.

Wharfedale Crystal 40 Bevezető listaára : 84,990
Modellév : 2004 Akciós ára : 73,990
Jelenleg van raktáron, azonnal elvihető

Házimozi hangfalszett, Crystal CR-40 frontsugárzókból, Crystal CR-10 háttérsugárzókból és Crystal CR-Centre centersugárókból összeállítva !

CR-Centre : Centersugárzó házimozi rendszerekhez, 165mm mély- / középsugárzóval, 25mm magashang-sugárzóval, 100W terhelhetőséggel, HCWPP bass vezérléssel, 6Ohm impedanciával, 86dB érzékenységgel, 60Hz-20Khz frenvencia átviteli képességgel, 149X362X160mm méretben.

CR-40 : Front / HiFi hangfalpár, 165mm mélysugárzóval, 165mm mély- / középsugárzóval, 25mm magashang-sugárzóval, 150W terhelhetőséggel, HCWPP bass vezérléssel, 6Ohm impedanciával, 86dB érzékenységgel, 30Hz-20Khz frenvencia átviteli képességgel, 952X217X236mm méretben

CR-10 : Háttér hangfalpár, 130mm mély- / középsugárzóval, 25mm magashang-sugárzóval, 100W terhelhetőséggel, HCWPP bass vezérléssel, 6Ohm impedanciával, 86dB érzékenységgel, 55Hz-20Khz frenvencia átviteli képességgel, 277X192X234mm méretben.
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Ez jol hangzik és már éedekelne is a dolog, de sajna Miskolci vagyok és holnap nem járok arra. Sajna meló van.
Lehet, higy fennhagyom Pesten valakinél majd. Úgy néz ki ott van több érdeklődő.
gordon314.fw.hu

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hali! 
Alap egy 1705-ös Denon erősítő. Frontnak saját készítésű hangfalak vannak betéve (ami azért szerintem nem szol olyan rosszul). Hátra kölcsönkért Videotonok.
A tervem az volt, hogy a Clarus charon szettjét veszem meg lépésenként (front:50.000 háttér:60.000 center:35.000) de sajna másra kell a pénz. Amit most rá tudnék szánni az elkövetkező hónapokba az 50.000 Ft.

Most kéne a segítség.

1. Vegyem meg a Clarus frontokat és ami most elől van azt tegyem be hátra (center nem lesz)

2. Vegyek valami gagyi center és háttereket (kb 30.000 körül láttam ilyeneket)

3. Vegyek szub/szat cuccot (kb 40.000 Yamaha NSP240, Sony..........), és zenére B sugárzónként kössen be a jelenlegi frontokat.

Az 1. összeéllatással az a gongom, nem lessz centerem, és a két hangfal hangzás világa elég eltérő.
A 2-nál szintén az a problémám, hogy nem lessz azonos a hangzás a frontokkal (bár azt nem tudom ez mennyire lehet zavaró)
Nekem a 3. megoldás a legszinpibb.Mivel így 5.1-ben tudnám élvezni a filmeket.Zenére meg ott lenne a mostani front.

Vedd meg az én eladó Celestion F10-eseimet surroundnak és az F35C centert. Nem gagyik és 39 eFt-ért kábelekkel, garanciával megkapod. később pedig lecseréled a mostani frontjaidat egy F30-as vagy F20-as párra. Esetleg veszel még két F10-est vagy F15-öst és egy mélynyomót.
Sajnos nehéz így megitélni, hogy a saját készítésű hangfalad hogyan szól, de az is lehet, hogy annak és a Celestion-ok együttes hangzásával is meg leszel elégedve. Ha nem nagyon üt el a center és a mostani frontjaid karaktere.
Ha esetleg érdekel holnap fent lesznek a hangfalaim Budaörsön szállítom a frontokat az új gazdájának , de felviszem magammal a surroundot és a centert is, hátha valaki meg akarja hallgatni/venni Pest környékéről. Ne kelljen emiat utazni mégegyszer. Szóval ha érdekel, akkor 30 95 65 083

Ez jol hangzik és már éedekelne is a dolog, de sajna Miskolci vagyok és holnap nem járok arra. Sajna meló van.
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Hali! 
Alap egy 1705-ös Denon erősítő. Frontnak saját készítésű hangfalak vannak betéve (ami azért szerintem nem szol olyan rosszul). Hátra kölcsönkért Videotonok.
A tervem az volt, hogy a Clarus charon szettjét veszem meg lépésenként (front:50.000 háttér:60.000 center:35.000) de sajna másra kell a pénz. Amit most rá tudnék szánni az elkövetkező hónapokba az 50.000 Ft.

Most kéne a segítség.

1. Vegyem meg a Clarus frontokat és ami most elől van azt tegyem be hátra (center nem lesz)

3. Vegyek szub/szat cuccot (kb 40.000 Yamaha NSP240, Sony..........), és zenére B sugárzónként kössen be a jelenlegi frontokat.

Az 1. összeéllatással az a gongom, nem lessz centerem, és a két hangfal hangzás világa elég eltérő.
A 2-nál szintén az a problémám, hogy nem lessz azonos a hangzás a frontokkal (bár azt nem tudom ez mennyire lehet zavaró)
Nekem a 3. megoldás a legszinpibb.Mivel így 5.1-ben tudnám élvezni a filmeket.Zenére meg ott lenne a mostani front.

Vedd meg az én eladó Celestion F10-eseimet surroundnak és az F35C centert. Nem gagyik és 39 eFt-ért kábelekkel, garanciával megkapod. később pedig lecseréled a mostani frontjaidat egy F30-as vagy F20-as párra. Esetleg veszel még két F10-est vagy F15-öst és egy mélynyomót.
Sajnos nehéz így megitélni, hogy a saját készítésű hangfalad hogyan szól, de az is lehet, hogy annak és a Celestion-ok együttes hangzásával is meg leszel elégedve. Ha nem nagyon üt el a center és a mostani frontjaid karaktere.
Ha esetleg érdekel holnap fent lesznek a hangfalaim Budaörsön szállítom a frontokat az új gazdájának , de felviszem magammal a surroundot és a centert is, hátha valaki meg akarja hallgatni/venni Pest környékéről. Ne kelljen emiat utazni mégegyszer. Szóval ha érdekel, akkor 30 95 65 083
gordon314.fw.hu

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hali! 

Most kéne a segítség.

kicsik ezek a charonok. szerintem vegyél egy 8.3as diamondot, 55k, center hozzá 30k, háttér meg 35. együtt 118.000. és marad 30ezred egy dvd playerre

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hali!

Most kéne a segítség.

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: trumpf »

És van aki 1 forintosokat használ!
Ja a tüskék alá, hogy ne karcolja a parkettát. Amúgy magában nem sokat ér

Már hogyne érne. Minimum 1 Ft-ot, de inkább hármat.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Ja a tüskék alá, hogy ne karcolja a parkettát. Amúgy magában nem sokat ér
gordon314.fw.hu

Gergöke
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Gergöke »

JBL Pro Sound Comes Home!!

Tv: LG 72 cm, DVD Recorder: Philips Recorder R75,DVD: Thomson DTH 210,front:JBL ATX40, Center: JBL ATX10C ,Surround: JBL ATX 40 , Erősitő : Yamaha RXV 450
Monitor : Sony SDM-HS95P

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Ezért mechanikailag amennyire lehet el kell szogetelni a hangfalat az érintkező felületektől. Erre talán a legegyszerűbb hatásos módszer a tüske, de alkalmaznak más módszereket is (felfújható tömlő, gyurma szerű anyag, függesztett hangfalak...).

Nekem is gyárilag "tüskés" a hangfalam.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

lenne egy amatör kérdésem: 
olvasgatva a fórumon a hangfalas topicokat, mindenhol megemlítik, hogy a hangfalak alá tüskéket helyeznek el. Ezeket a tüskék mi célt szolgálnak?

Kicsit bővebben: a hangfalban a membránok rezegnek, ettől lesz ugye a hang. Jó esetben csak a "zene" rezgeti őket. Van egy hangfal, ami rezeg, mert mozog benne a membrán, a hagfal érintkezik a padlóval, polccal és rezegteti azt. Ettől elvileg szól ugye a padló (ami nem lenne gond, mert nem túl könnyen rezegtethető ) illetve polc, bútor, ami már gond lenne. Viszont önmagában még ez is csak a kisebb probléma, hiszen a rezgést a padló, polc, bútor vissza is adja a hangfalnak, így a membrán "zenei" elmozdulásaihoz hozzáadódnak a visszakapott rezgések és ezek interferenciáját (hullámok eredőjét) fogod hallani. A hangkép mosottabb, mint amúgy lehetne.
Ezért mechanikailag amennyire lehet el kell szogetelni a hangfalat az érintkező felületektől. Erre talán a legegyszerűbb hatásos módszer a tüske, de alkalmaznak más módszereket is (felfújható tömlő, gyurma szerű anyag, függesztett hangfalak...).
gordon314.fw.hu

Gergöke
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Gergöke »

Szerintem ettől a súlya (pontosabban tömege ) nem változik, csak mivel kisebb területen érintkezik, gondolom a hangrezgést kevésbé adja át pl. a padlónak. Legalábbis ezt gondolom logikusnak.
Pontosan így van! Nem hiába jársz te ide

Amúgy az esztétikához szerintem sok köze van. A tüskék, vagy egyéb készüléklábak valóban a rezgéscsillapítás csökkentésére, a hangátvitel javítására szolgálnak.

Én is igy gondoltam.Csak nem jólfejeztem ki magam.

JBL Pro Sound Comes Home!!

Tv: LG 72 cm, DVD Recorder: Philips Recorder R75,DVD: Thomson DTH 210,front:JBL ATX40, Center: JBL ATX10C ,Surround: JBL ATX 40 , Erősitő : Yamaha RXV 450
Monitor : Sony SDM-HS95P

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

tv: Philips.
Hát, lehet, hogy már nem Denon 3801-et szeretnék... Meg azt amúgy is eladja wadkan.
De ez már valóban nagyon offtopic, és mielőtt még magaddal együtt kénytelen leszel kimoderálni engem... Hm... Eltűnjek?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”