Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szétszerelt hangsugárzókról készült képek

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 548

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Ilyen beépíthető DIN-papa aljzatot sem láttam még. Emlegettem is a párját, de 1979-et irtunk akkor,Európában a DIN szabvány tombolt. Az akkurátus németek / svájciak / el nem tértek volna ettől. A lentebb bemutatott Pöhler is ilyennel van szerelve, a Heco akkori modelljei, Hans Deutsch Poseidonja /nagy kedvencem / is így készült.Ezeket is be fogom mutatni. A Poseidonból 2 pár van,kicsit más fizimiskával.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

REVOX BX 230

Szerintem nem kell kommentár.

Ilyen beépíthető DIN-papa aljzatot sem láttam még.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Hozzászólás Szerző: earforce »

Peerless alnico KL-40S

Ez egy noname hangsugárzó /adat tábla nincs / Peerless alnico hangszórókból építve, egyszerű hangváltóval. Hangja viszont bársonyos, részletező, nagyon hallgatható.
Ez simán szólhat jól!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

REVOX BX 230

Szerintem nem kell kommentár.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Philips SA5413

Made in Holland ! 1970 körül .

Csodálatos hang ebből a miniből !

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Toshiba 

Az abszolút nemzetközi !

Japán-Tajvan-Dánia

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Denon SC-M53

A nevét kivéve csupa kínai 2008-ból !

zsolosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: zsolosz »

Adam Audio HM2

Kevésbé ismert márka nálunk.

A belső képek biztatók, és megszólalásra is komoly darab...   

cd: Advantage/Bladelius CD1   erősítő: BAY Chaconne integrált/80w     hangfal: T+A TMR160 mkII   

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Én minap hallottam egy négy hangszórós Videoton hangsugárzót. Nem tudom a típusát, de pocsék hangot produlált, nagy száraz, élettelen, sivár hang...Se igazi mély, se közép, se magas, se igazi hang... Zavaró volt, ennyi...

Üdv.
Imi

Vigyázz Imi! Szegény Placi forogna a sírjában, ha hallaná a szomorú valóságot a Videotonokról... 

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hozzászólás Szerző: petimre »

Én minap hallottam egy négy hangszórós Videoton hangsugárzót. Nem tudom a típusát, de pocsék hangot produlált, nagy száraz, élettelen, sivár hang...Se igazi mély, se közép, se magas, se igazi hang... Zavaró volt, ennyi...

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Nagyon régen hallottam Videotont utoljára.
Egy helyen készültek (szerintem Szfvár) hasonló lehet.
S

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Jamo Cornet 60 IV

A hangszórók játékszerek.
A doboz elég vékony és nincs kellően merevítve.
A hangváltó egy vicc, a 3 utat nem is értem.

A hangja nem vészes, de nekem ingyen sem kellene

Azért legalább egy Videoton DC 2050 E hangfallal felér?

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Jamo Cornet 60 IV

A hangszórók játékszerek.
A doboz elég vékony és nincs kellően merevítve.
A hangváltó egy vicc, a 3 utat nem is értem.

A hangja nem vészes, de nekem ingyen sem kellene

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Peerless alnico KL-40S

Ez egy noname hangsugárzó /adat tábla nincs / Peerless alnico hangszórókból építve, egyszerű hangváltóval. Hangja viszont bársonyos, részletező, nagyon hallgatható.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

Hozzászólás Szerző: Tul »

Miket ki nem szúrsz

Csodálatos, hogy egy cég még a decibel-t sem tudja rendesen leírni a termékcímkén. Ettől már csak a db lenne szebb.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Csodálatos, hogy egy cég még a decibel-t sem tudja rendesen leírni a termékcímkén. Ettől már csak a db lenne szebb.
Úgy látszik,a nyomdában csak nagy betük voltak készleten:)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Raveland Orbit

Még egy free piston típusú hangdoboz, illetve henger.
Érdekes, kellemes hangú szerkezet, de ez csak közepes hifi. Nem a Heed Bee !

Akkor a képek :

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Sami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: Sami »

Wharfedale Diamond 10.2 ... folyt:
Az elmeretezett párt szerencsére utolsó darabkent eleve engedménnyel vegtem, amibol meg egy jelentos osszeget le is alkudtam - a MM-ban, mivel nem tudtuk normális erősítővel kipropalni

- masik par mar hasznaltan kerult hozzám. Ennek a belső merevitese volt erdekesen megoldva. Az egyik magasabbra sikerult, mint a doboz igy csak ferdén / atlosan tudtak beleeroltetni, majd beleragasztani... Minek masik, ugysem látszik, hiszen belul van... 

+1 a valtokhoz (előző hsz. kepei) 
Neten talaltam. Az tunt fel a tesztelonek, hogy az egyik oldal nagyon rendellenesen szol. Szetszedte es ez a látvány fogadta. A szorgos kis kinai kezek az egyik oldalon felcsereltek - mar a valto bemenetenel- a magashoz vezető drotokat... 

Azert régebben ult a gyartosor vegen egy bácsi /néni, akinek az volt a feladata, hogy ezeket a bibis készülékeket ne engedje kereskedelmi forgalomba kerülni. 

(biztosan emberhiannyal kuzdenek a kinai manufaktúrak) 

Sad but true

Diamond 10.2-essel volt nekem is rossz tapasztalatom mégpedig a mely közép hangszórón a membrán alatti barna szövet, a membrán felőli ragasztás elengedett mind a két hangszórónál, gondolom meghajtotta az előző tulaj, megragasztottam utána kifogástalan volt. 

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Raveland Orbit

Még egy free piston típusú hangdoboz, illetve henger.
Érdekes, kellemes hangú szerkezet, de ez csak közepes hifi. Nem a Heed Bee !

Akkor a képek :

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

A magas-sugárzó pont úgy néz ki, mint egykori, Yamaha NS-G40-em magas-sugárzója. Azon, Philips felirat van.

Több verzió lehetséges. Vagy a műanyag keretet vásárolta mindkettő egy helyről,abba építette be a saját gyártású hangszóróját, vagy a valószínűbb, mivel sok hangdoboz gyártó saját hangszóró gyártással nem foglalkozik, vásárolt hangszórókból épít. Esetleg bérgyártásban legyártat a hangszóró gyártóval , és saját logót tetet rá. Erre sok példa van más iparágban is . Ebben a mi esetünkben nem tudom hogy van, mert nem találok rá adatokat.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

ELAC 8860
A magas-sugárzó pont úgy néz ki, mint egykori, Yamaha NS-G40-em magas-sugárzója. Azon, Philips felirat van.

Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

banugezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: banugezu »

... az elmeretezett páros... 

banugezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale Diamond 10.2 ... folyt:
Az elmeretezett párt szerencsére utolsó darabkent eleve engedménnyel vegtem, amibol meg egy jelentos osszeget le is alkudtam - a MM-ban, mivel nem tudtuk normális erősítővel kipropalni

- masik par mar hasznaltan kerult hozzám. Ennek a belső merevitese volt erdekesen megoldva. Az egyik magasabbra sikerult, mint a doboz igy csak ferdén / atlosan tudtak beleeroltetni, majd beleragasztani... Minek masik, ugysem látszik, hiszen belul van... 

+1 a valtokhoz (előző hsz. kepei) 
Neten talaltam. Az tunt fel a tesztelonek, hogy az egyik oldal nagyon rendellenesen szol. Szetszedte es ez a látvány fogadta. A szorgos kis kinai kezek az egyik oldalon felcsereltek - mar a valto bemenetenel- a magashoz vezető drotokat... 

Azert régebben ult a gyartosor vegen egy bácsi /néni, akinek az volt a feladata, hogy ezeket a bibis készülékeket ne engedje kereskedelmi forgalomba kerülni. 

(biztosan emberhiannyal kuzdenek a kinai manufaktúrak) 

Sad but true

banugezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tanulságos kis topic! 

Megosztom én a tapasztalataimat. (a leirtak nem befolyásolják a tényt, miszerint imadom a hagfalaimat)....... Ugyanakkor nem szabad elsiklani nehany nagyon bosszantó - szintén - teny mellett:

Wharfedale Diamond 10.2 
 - Ket pár van belőlük. Mindkettő hibasan került forgalomba. Az egyik egesz elolapja a hangszórók kivágásaival kb. 3mm-rel feljebb van, mint a tobbié. (Nem feltűnő, de bosszantó.)  Ezt ugy próbálták leplezni, hogy a porvédő boritas tuskeit annyival lejjebb tették. En is csak akkor szembesültem a dologgal, amikor felcserelve akartam visszatenni a porvedoket. (sehogyan sem illettek az adott dobozra, az egyik lefelé, a masik felfelé nyult tul...) 

(basszus potyoghetem ujra a folytatást...) (... bezzeg a kepet megduplazza) 

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Elnézve házimozira se lehet rossz
TV a nappaliban, feleség a nappaliban. Szerinted ? Gondolod, a Twin Peaks-et 5.1-ben nézi ? Sokol rádio Budapest

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”