Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 548
Ilyen beépíthető DIN-papa aljzatot sem láttam még. Emlegettem is a párját, de 1979-et irtunk akkor,Európában a DIN szabvány tombolt. Az akkurátus németek / svájciak / el nem tértek volna ettől. A lentebb bemutatott Pöhler is ilyennel van szerelve, a Heco akkori modelljei, Hans Deutsch Poseidonja /nagy kedvencem / is így készült.Ezeket is be fogom mutatni. A Poseidonból 2 pár van,kicsit más fizimiskával.
REVOX BX 230
Szerintem nem kell kommentár.
Ilyen beépíthető DIN-papa aljzatot sem láttam még.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Peerless alnico KL-40S
Ez egy noname hangsugárzó /adat tábla nincs / Peerless alnico hangszórókból építve, egyszerű hangváltóval. Hangja viszont bársonyos, részletező, nagyon hallgatható.
Ez simán szólhat jól!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- Kellnerművek
- Fórumlakó

REVOX BX 230
Szerintem nem kell kommentár.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Philips SA5413
Made in Holland ! 1970 körül .
Csodálatos hang ebből a miniből !
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Toshiba
Az abszolút nemzetközi !
Japán-Tajvan-Dánia
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Denon SC-M53
A nevét kivéve csupa kínai 2008-ból !
Adam Audio HM2
Kevésbé ismert márka nálunk.
A belső képek biztatók, és megszólalásra is komoly darab...
cd: Advantage/Bladelius CD1 erősítő: BAY Chaconne integrált/80w hangfal: T+A TMR160 mkII
Én minap hallottam egy négy hangszórós Videoton hangsugárzót. Nem tudom a típusát, de pocsék hangot produlált, nagy száraz, élettelen, sivár hang...Se igazi mély, se közép, se magas, se igazi hang... Zavaró volt, ennyi...
Üdv.
Imi
Vigyázz Imi! Szegény Placi forogna a sírjában, ha hallaná a szomorú valóságot a Videotonokról...
Én minap hallottam egy négy hangszórós Videoton hangsugárzót. Nem tudom a típusát, de pocsék hangot produlált, nagy száraz, élettelen, sivár hang...Se igazi mély, se közép, se magas, se igazi hang... Zavaró volt, ennyi...
Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
-
Sonny
Nagyon régen hallottam Videotont utoljára.
Egy helyen készültek (szerintem Szfvár) hasonló lehet.
S
Jamo Cornet 60 IV
A hangszórók játékszerek.
A doboz elég vékony és nincs kellően merevítve.
A hangváltó egy vicc, a 3 utat nem is értem.
A hangja nem vészes, de nekem ingyen sem kellene
Azért legalább egy Videoton DC 2050 E hangfallal felér?
-
Sonny
Jamo Cornet 60 IV
A hangszórók játékszerek.
A doboz elég vékony és nincs kellően merevítve.
A hangváltó egy vicc, a 3 utat nem is értem.
A hangja nem vészes, de nekem ingyen sem kellene
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Peerless alnico KL-40S
Ez egy noname hangsugárzó /adat tábla nincs / Peerless alnico hangszórókból építve, egyszerű hangváltóval. Hangja viszont bársonyos, részletező, nagyon hallgatható.
Miket ki nem szúrsz
Csodálatos, hogy egy cég még a decibel-t sem tudja rendesen leírni a termékcímkén. Ettől már csak a db lenne szebb.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Csodálatos, hogy egy cég még a decibel-t sem tudja rendesen leírni a termékcímkén. Ettől már csak a db lenne szebb.
Úgy látszik,a nyomdában csak nagy betük voltak készleten:)
Raveland Orbit
Még egy free piston típusú hangdoboz, illetve henger.
Érdekes, kellemes hangú szerkezet, de ez csak közepes hifi. Nem a Heed Bee !
Akkor a képek :
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Wharfedale Diamond 10.2 ... folyt:
Az elmeretezett párt szerencsére utolsó darabkent eleve engedménnyel vegtem, amibol meg egy jelentos osszeget le is alkudtam - a MM-ban, mivel nem tudtuk normális erősítővel kipropalni
- masik par mar hasznaltan kerult hozzám. Ennek a belső merevitese volt erdekesen megoldva. Az egyik magasabbra sikerult, mint a doboz igy csak ferdén / atlosan tudtak beleeroltetni, majd beleragasztani... Minek masik, ugysem látszik, hiszen belul van...
+1 a valtokhoz (előző hsz. kepei)
Neten talaltam. Az tunt fel a tesztelonek, hogy az egyik oldal nagyon rendellenesen szol. Szetszedte es ez a látvány fogadta. A szorgos kis kinai kezek az egyik oldalon felcsereltek - mar a valto bemenetenel- a magashoz vezető drotokat...
Azert régebben ult a gyartosor vegen egy bácsi /néni, akinek az volt a feladata, hogy ezeket a bibis készülékeket ne engedje kereskedelmi forgalomba kerülni.
(biztosan emberhiannyal kuzdenek a kinai manufaktúrak)
Sad but true
Diamond 10.2-essel volt nekem is rossz tapasztalatom mégpedig a mely közép hangszórón a membrán alatti barna szövet, a membrán felőli ragasztás elengedett mind a két hangszórónál, gondolom meghajtotta az előző tulaj, megragasztottam utána kifogástalan volt.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Raveland Orbit
Még egy free piston típusú hangdoboz, illetve henger.
Érdekes, kellemes hangú szerkezet, de ez csak közepes hifi. Nem a Heed Bee !
Akkor a képek :
- Kellnerművek
- Fórumlakó

A magas-sugárzó pont úgy néz ki, mint egykori, Yamaha NS-G40-em magas-sugárzója. Azon, Philips felirat van.
Több verzió lehetséges. Vagy a műanyag keretet vásárolta mindkettő egy helyről,abba építette be a saját gyártású hangszóróját, vagy a valószínűbb, mivel sok hangdoboz gyártó saját hangszóró gyártással nem foglalkozik, vásárolt hangszórókból épít. Esetleg bérgyártásban legyártat a hangszóró gyártóval , és saját logót tetet rá. Erre sok példa van más iparágban is . Ebben a mi esetünkben nem tudom hogy van, mert nem találok rá adatokat.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
ELAC 8860
A magas-sugárzó pont úgy néz ki, mint egykori, Yamaha NS-G40-em magas-sugárzója. Azon, Philips felirat van.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
... az elmeretezett páros...
Wharfedale Diamond 10.2 ... folyt:
Az elmeretezett párt szerencsére utolsó darabkent eleve engedménnyel vegtem, amibol meg egy jelentos osszeget le is alkudtam - a MM-ban, mivel nem tudtuk normális erősítővel kipropalni
- masik par mar hasznaltan kerult hozzám. Ennek a belső merevitese volt erdekesen megoldva. Az egyik magasabbra sikerult, mint a doboz igy csak ferdén / atlosan tudtak beleeroltetni, majd beleragasztani... Minek masik, ugysem látszik, hiszen belul van...
+1 a valtokhoz (előző hsz. kepei)
Neten talaltam. Az tunt fel a tesztelonek, hogy az egyik oldal nagyon rendellenesen szol. Szetszedte es ez a látvány fogadta. A szorgos kis kinai kezek az egyik oldalon felcsereltek - mar a valto bemenetenel- a magashoz vezető drotokat...
Azert régebben ult a gyartosor vegen egy bácsi /néni, akinek az volt a feladata, hogy ezeket a bibis készülékeket ne engedje kereskedelmi forgalomba kerülni.
(biztosan emberhiannyal kuzdenek a kinai manufaktúrak)
Sad but true
Tanulságos kis topic!
Megosztom én a tapasztalataimat. (a leirtak nem befolyásolják a tényt, miszerint imadom a hagfalaimat)....... Ugyanakkor nem szabad elsiklani nehany nagyon bosszantó - szintén - teny mellett:
Wharfedale Diamond 10.2
- Ket pár van belőlük. Mindkettő hibasan került forgalomba. Az egyik egesz elolapja a hangszórók kivágásaival kb. 3mm-rel feljebb van, mint a tobbié. (Nem feltűnő, de bosszantó.) Ezt ugy próbálták leplezni, hogy a porvédő boritas tuskeit annyival lejjebb tették. En is csak akkor szembesültem a dologgal, amikor felcserelve akartam visszatenni a porvedoket. (sehogyan sem illettek az adott dobozra, az egyik lefelé, a masik felfelé nyult tul...)
(basszus potyoghetem ujra a folytatást...) (... bezzeg a kepet megduplazza)
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Elnézve házimozira se lehet rossz
TV a nappaliban, feleség a nappaliban. Szerinted ? Gondolod, a Twin Peaks-et 5.1-ben nézi ? Sokol rádio Budapest