Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Voyager írta:
2024.05.12., vas. 20:20
Sajnos nem nagyon értek a fejhallgatókhoz ebben az ár sávban, ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Egyik barátom keresett meg azzal, hogy javasoljak neki 50-60 ezer forintig olyan fejhallgatót mellyel tud az otthoni midi-jén és szintetizátorán zenélgetni. Lehet nyitott, zárt, teljesen mindegy csak ne legyen drága. Ajánlottak neki egy Sennheiser HD-280 Pro-t, de nekem nem bíztató már ránézésre sem.

Kérem, akinek van lehetősége legyen kedves ajánlani terméket és/vagy BP üzletet ahová érdemes fülelésre betérni.
Hálásan köszönöm!
Ez esetleg? https://www.hitspace.hu/shop/akg-k701-5799#attr=
Hosszú bejáratást igényel ugan, de ennyi pénzért szerintem megéri, nagyon.
Vagy esetleg az utódja, a 702-es (ahhoz viszont nem volt személyes szerencsém): https://www.hitspace.hu/shop/akg-k702-4758#attr=
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Sajnos nem nagyon értek a fejhallgatókhoz ebben az ár sávban, ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Egyik barátom keresett meg azzal, hogy javasoljak neki 50-60 ezer forintig olyan fejhallgatót mellyel tud az otthoni midi-jén és szintetizátorán zenélgetni. Lehet nyitott, zárt, teljesen mindegy csak ne legyen drága. Ajánlottak neki egy Sennheiser HD-280 Pro-t, de nekem nem bíztató már ránézésre sem.

Kérem, akinek van lehetősége legyen kedves ajánlani terméket és/vagy BP üzletet ahová érdemes fülelésre betérni.
Hálásan köszönöm!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

A jövő szombati fórum találkozóra jön innen valaki?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

s4tch írta:
2024.05.10., pén. 13:10
Aszpirin írta:
2024.05.09., csüt. 18:54
...feltéve, hogy az "azonos kialakítás" tartalmazza az azonos anyaghasználatot, azonos fej/fül szorítóerőt, azonos szellőzőképességet, azonos használót, stb... :rolleyes:
A fejhallgató súlya egy szempont a sok közül, és nem mindenkinél a legfontosabb. Persze értelmes határok között.
Ezek viszonylag nyilvánvaló dolgok. Ha az összes hasonló kondíciót tisztázni kéne minden egyes posztban, olvashatatlan lenne a fórum.

Nekem alapvetően előnyt jelent, és semmiképp nem hátrány, ha sikerül faragni egy fejhallgató tömegén. Nem gondoltam, hogy lesz, aki ebbe fog belekötni, pláne nem azt, hogy többen is akadnak. Ennyivel is tapasztaltabb lettem.
Kötekedési szándékról nálam szó sincs, ha így értetted, akkor elnézést, nem fogalmaztam eléggé óvatosan.
A fejhallgató tömegén való "faragásnak" SZERINTEM sokszor ára van egyéb paraméterek terén, én csak ennyit akartam megemlíteni. És ez természetesen egyéni vélemény, amúgy én is szeretem, ha egy fejhallgató pehelykönnyű.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Aszpirin írta:
2024.05.09., csüt. 18:54
...feltéve, hogy az "azonos kialakítás" tartalmazza az azonos anyaghasználatot, azonos fej/fül szorítóerőt, azonos szellőzőképességet, azonos használót, stb... :rolleyes:
A fejhallgató súlya egy szempont a sok közül, és nem mindenkinél a legfontosabb. Persze értelmes határok között.
Ezek viszonylag nyilvánvaló dolgok. Ha az összes hasonló kondíciót tisztázni kéne minden egyes posztban, olvashatatlan lenne a fórum.

Nekem alapvetően előnyt jelent, és semmiképp nem hátrány, ha sikerül faragni egy fejhallgató tömegén. Nem gondoltam, hogy lesz, aki ebbe fog belekötni, pláne nem azt, hogy többen is akadnak. Ennyivel is tapasztaltabb lettem.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

s4tch írta:
2024.05.09., csüt. 16:44
Nekem 8-10 óra után sem kényelmetlen az Elear. Ezzel együtt nem túl nehéz belátni, hogy a könnyebb fejes azonos kialakítás mellett egyszerűen kényelmesebb.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Hehe, nekem nincs nagyon sok fej- és/vagy fülhallgatóval tapasztalatom a "többórás fejen/fülön/fülben tartáés" területen, de amivel van, azok között nem sikerült még belefutnom olyanba, ami ne okozott volna valami fizikai problémát (fájdalmat, viszketést vagy izzadást) többórás használat után. Az AKG 701-esnek (még az osztrák gyártású változatnak, aminek "huplik" voltak a bőr fejpánt belső részén") 2-3 óra után kivbirhatatlan fizikai fájdalmat okozott a fejpántja, a HD 650 dettó, de talán tovább tudtam tartani a fejemen, az Arya eddig a legjobb, abba hamarabb izzadok bele, minthogy elkezdene valami fájni, 4-5 órát fejen tudom tartani, de többet nem. Füéeseknél mindig az a gond, hogy elkezd viszketni tőlük a hallójáratom. On-ear fejhallgatóknál pedig a fülcimpám fájdul meg iszonyatosan (rengeteget szenvedtem, amikor egy 7!!! órás meetingen kellett részt vennem egy céges on-ear headsettel) - ettől függetlenül a legtöbbet most a kb 13ezer forintos, vagyis semmiképp nem highend Plantronics on-ear headsetet tudom a fejemen tartani - ez ebből a szempontból mindent lepipál, a 35-ször annyiba kerülő Arya-t is :rolleyes:
Tuti, hogy egyéni fejanatómia- és ingerküszöb kérdése, hogy ki és mit mennyi ideig tud a fején tartani, szóval ezekből a tapasztalatokból nem kell meszemenő következtetést levonni. És mivel tipikusan a fejhallgató-kipróbálás nem tart3-4-5 órát, ezért az ilyen "többóra utáni" szívások csak otthon jönnek majd elé...

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem 8-10 óra után sem kényelmetlen az Elear. Ezzel együtt nem túl nehéz belátni, hogy a könnyebb fejes azonos kialakítás mellett egyszerűen kényelmesebb.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3323

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Én Focal Cleart használok, 450g, és 2 óra folyamatos hallgatás után sem kényelmetlen.
Érzem, hogy sokkal nehezebb, mint a korábbi Sennheiser HD595-ösöm, de mégsem kényelmetlenebb, sőt.

Szóval én is azt látom, hogy inkább a kialakítas módja lehet a fő ludas, nem pedig önmagában a tömeg.
Csak a Marantz! :-D

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Mivel sima TRS csatlakozó így nem lehet alkalmas balanced meghajtásra. Sajnos vannak más gyártók is akik elkövetik ezt a "hibát".
Van egy befuttatott kinézet, gondolták miért ne próbálkozzanak meg ezen a téren is vele.
A súly. Nem értem miért szörnyülködnek el az emberek ezen mindig. Én legtöbbször 600-700 grammos fejhallgatókat hallgatok, még sem fárasztanak el. A lényeg, hogy a terhelés megfelelően legyen elosztva. Nyilván ez egy 200 grammos fejhallgatónál könnyebben megoldható. De ez nem jelenti azt, hogy garancia az órákon át tartó viselésre. Tudnék mondani példákat.
Nyilván az új driver (és a kialakítás) új hangzást eredményez. Hogy ez mennyire lesz népszerű az majd elválik. Én mondjuk nem örülnék, ha közel 300e forintért egy HD600-at hallanék vissza. Lényegében az Elegia ársávjába kerültek (ami időközben szintén megszűnt), ami szerintem egy kiváló fejhallgató minimális változtatások után (kábelcsere).

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Az elérhető infók alapján az alábbiakat lehet tudni a két új Focalról:
- az egy oldali kábelcsatlakozó önmagában nem lenne perdöntő, mindenesetre azt rebesgetik, hogy ezek valóban nem hajthatók balanced módban. Ez kizáró ok lehet sokaknál.
- A Bathys driverét és fizikai felépítését kapta mindkettő, hasonló az egész fejpánt mechanizmusa.
- Lényegesen könnyebbek, mint a korábbi "nagy" Focalok. Nekem Elear van, ami kis híján fél kiló, ezek viszont 300 gramm környékén vannak. Komoly különbség.
- Más hangkaraktert kapott különösen a nyitott verzió, mint a régebbi sorozatú Focalok. Ez állítólag azzal jár, hogy kiegyenlítettebb, "Sennheiser HD600-szerűbb" a frekimenet, eltűnt a régebbi modellekben sokak által kifogásolt, fémes íz, ugyanakkor simább lett a megszólalás, a régebbi modellek ütős basszusa is megszelídült. (Nekem utóbbi a kizáró ok, nem a balanced kábelezés hiánya.)

Nyilván meg kell őket hallgatni egy megalapozott verdikt előtt, de miután csak júniusban kerülnek a boltokba, erre várni kell. Nekem tetszik, hogy könnyebb dizájnt kaptak, nem vagyok oda a színekért, viszont szimpatikus a simább frekimenet - kár, hogy így a jól ismert, gyors, ütős Focal karaktert valószínűleg kiherélték.

Itt van egy viszonylag kulturált ismertető, ami a head-fi erősen reklámízű felvezetőjéhez képest a negatívumokra is kitér:

youtu.be/I3-XPOHbd7g

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2024.05.08., szer. 20:14
Egyoldali sztereó jack a fejhallgatón, ez szokásos a Focaléknál, vagy valami újdonság?
Nem, de szerintem más gyártóknál sem. Szerintem ezekkel a fejhallgatókkal már az ifjabb nemzedéket próbálják megcélozni, akiknél a design és a praktikum fontos szempont. A gyártónak meg kisebb költség. Én még a pro fejeseknél is nehezményezem.
Az áruk mutatja hova pozícionálja a gyártó ezeket.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Aszpirin írta:
2024.05.08., szer. 20:14
Egyoldali sztereó jack a fejhallgatón, ez szokásos a Focaléknál, vagy valami újdonság?
Egyik komolyabb Focal fejesen sem volt eddig egy oldalas Jack csatlakozó.

Nem tudom, hogy a gyártó hová szeretné pozicionálni őket, mert már eddig is volt pár fejesük 500-600e Ft alatt, legyen az nyitott vagy zárt.
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

A Focal bejelentett két új fejhallgatót a nyitott Hadenys-t (700€) illetve a zárt Azurys-t (550€).
Kíváncsi vagyok milyenek lesznek.
focal_hadenys_01_fejhallgató_audioharmonia.JPG
focal_hadenys_01_fejhallgató_audioharmonia.JPG (52.06 KiB) Megtekintve 2309 alkalommal
focal_azurys_02_fejhallgato_audioharmonia.JPG
focal_azurys_02_fejhallgato_audioharmonia.JPG (52.92 KiB) Megtekintve 2309 alkalommal

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: ANDS »

MrCollector írta:
2024.04.28., vas. 07:19
Én a DAVE-t egyszer hallgattam már jó pár évvel ezelőtt egy Utopia-val illetve ADX5000-el. Nem igazán hagyott bennem mély nyomokat. Hasonló kategóriából volt itt nálam egy másik ilyesmi készülék is, annak is olyan gyenge volt a fejhallgató erősítője, hogy azt nem is hittük el.
Nem egyforma az ízlésünk.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

KopaszKutya írta:
2024.04.27., szomb. 19:40
MrCollector írta:
2024.04.27., szomb. 18:39
KopaszKutya írta:
2024.04.27., szomb. 11:22

Ez az Erzetich Charybdis valóban jó fejes lehet, szinte csak jót olvasni róla és eladó példány se sok van belőle, ami vagy azt jelenti, hogy keveset adtak el belőle vagy aki megvette, az nem adja el, mert annyira jó. :)

Viszont én a Heddphone-t senkinek sem tudom nyugodt szívvel ajánlani, legalábbis aki hosszas zene hallgatásra venné. Nehéz, törékeny műanyag ház, nehezen hajtható és legfőképp studiós környezetbe ajánlott, nem mezei zenélésre. Erre azt tudom mondani, hogy ezekkel mind egyetértek tapasztalat útján. Persze úgyis hozzá lehet állni, hogy ha valakinek van valami csili-vili brutál elektronikája, fekve fogja használni és jobban kedveli a lineárisabb hangot a melegebb, "zeneibb" hang helyett, akkor valóban lehet vele próbálkozni, de szerintem egy elég kompromisszumos fejes, ami még drága is. Persze kinek mi. :smile53:
Neked volt HEDDphone-od? Mivel hajtottad?
Igen volt egy rövid ideig. Kezdetben egy DIY DAC és fejes erősítővel, ami nyilván nem volt elég neki, de a NOS 11-el is próbáltam, igaz nem szimmetrikus kábellel, hanem a gyári 6.3-assal. Hangra nem volt rossz, de nem is hagyott bennem mély nyomokat.
A HEDDphone a Clear felett van hangilag. Ha normális hajtást kap.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Én a DAVE-t egyszer hallgattam már jó pár évvel ezelőtt egy Utopia-val illetve ADX5000-el. Nem igazán hagyott bennem mély nyomokat. Hasonló kategóriából volt itt nálam egy másik ilyesmi készülék is, annak is olyan gyenge volt a fejhallgató erősítője, hogy azt nem is hittük el.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: ANDS »

ANDS írta:
2024.04.27., szomb. 23:14
tottyi írta:
2024.04.27., szomb. 14:36
Akitol majdnem megvettem a Chord Dave-t az cserelte Envy fej es eloerositore a rendszeret. Gondolkodom rajta, hogy en is eloerositonek hasznalnam es egy megjobb fejhallgatoerositot kapnek.
….
Szerintem egy Chord Dave- el már a HD800- as is szuperjól szól.
Kényelemben nagyjából hasonló a Meze és a Sennheiser.
Az Audeze sorozatból a 2- esnél sokkal jobb az LCD 3- as, de az is húzta a fejemet rendesen a súlyával. Mintha oroszok gyártották volna azt a fejest :D
Bocsánat, ez véletlenül dupla lett, kérem az egyiket törölni gondolkodik.gif
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

tottyi írta:
2024.04.27., szomb. 19:35
MrCollector írta:
2024.04.27., szomb. 18:36
tottyi írta:
2024.04.27., szomb. 17:11
Ja, elnezest nem irtam le az egesz gondolatmenetemet. A Erzetich Charybdis oldalan lattam, hogy ilyen erositon is probaljak a fejhallgatot.
Milyen oldalon?
https://www.ear-fidelity.com/erzetich-charybdis-review/
Csodálkoztam volna, de ez egy tesztoldal, nem a gyártóé. Nyilván azért is írhatja, mert ez van neki, vagy mert reklám. Lényeg, hogy a Charybdis aránylag könnyen hajtható, de csúcsminôségű elektronikákkal, kábelekkel mutatja meg mit is tud valójában. Mondjuk ezzel lényegében mindegyik így van.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

MrCollector írta:
2024.04.27., szomb. 18:39
KopaszKutya írta:
MrCollector írta:
2024.04.26., pén. 20:32

Mit hallottál még azon kívül amiben valami megfogott?
Nekem a nyitott kategóriában jelenleg az Erzetich Charybdis az etalon, illetve az olcsóbb Deimos valamint a HEDDphone.
Mindegyik máshogy szól, de egyikben sem zavar semmi. Na és persze ezeknél sem mindegy mivel hajtod.
Ez az Erzetich Charybdis valóban jó fejes lehet, szinte csak jót olvasni róla és eladó példány se sok van belőle, ami vagy azt jelenti, hogy keveset adtak el belőle vagy aki megvette, az nem adja el, mert annyira jó. :)

Viszont én a Heddphone-t senkinek sem tudom nyugodt szívvel ajánlani, legalábbis aki hosszas zene hallgatásra venné. Nehéz, törékeny műanyag ház, nehezen hajtható és legfőképp studiós környezetbe ajánlott, nem mezei zenélésre. Erre azt tudom mondani, hogy ezekkel mind egyetértek tapasztalat útján. Persze úgyis hozzá lehet állni, hogy ha valakinek van valami csili-vili brutál elektronikája, fekve fogja használni és jobban kedveli a lineárisabb hangot a melegebb, "zeneibb" hang helyett, akkor valóban lehet vele próbálkozni, de szerintem egy elég kompromisszumos fejes, ami még drága is. Persze kinek mi. :smile53:
Igen volt egy rövid ideig. Kezdetben egy DIY DAC és fejes erősítővel, ami nyilván nem volt elég neki, de a NOS 11-el is próbáltam, igaz nem szimmetrikus kábellel, hanem a gyári 6.3-assal. Hangra nem volt rossz, de nem is hagyott bennem mély nyomokat.
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

MrCollector írta:
2024.04.27., szomb. 18:36
tottyi írta:
Ja, elnezest nem irtam le az egesz gondolatmenetemet. A Erzetich Charybdis oldalan lattam, hogy ilyen erositon is probaljak a fejhallgatot.
Milyen oldalon?
https://www.ear-fidelity.com/erzetich-charybdis-review/
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

KopaszKutya írta:
MrCollector írta:
2024.04.26., pén. 20:32
tottyi írta:
2024.04.26., pén. 20:11
Olyan fejhallgatot mar hallgatott valaki aminek olyan a hangja mint a Sennheiser HD800 csak mindha volna benne egy subwofer a melyhangokra? Nem a basszusokra.
Mit hallottál még azon kívül amiben valami megfogott?
Nekem a nyitott kategóriában jelenleg az Erzetich Charybdis az etalon, illetve az olcsóbb Deimos valamint a HEDDphone.
Mindegyik máshogy szól, de egyikben sem zavar semmi. Na és persze ezeknél sem mindegy mivel hajtod.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

tottyi írta:
Milyen oldalon?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”