Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy az olcsóbb 5.0-ás szettek közül melyiket tartjátok a legelviselheto˝bbnek.
- Magnat Motion 990 set - 50000,-
- SAL 2610 5.0 szet - 43 körül
- Conan szett 29-34 körül
- Lauder akármi szet 40 körül
Sajnos 50 fölé nem nagyon mehetek.
Sanya
Moition 990
Moziban hallottam, elég jó az árához képest. A zene nem tartozik a kedvencei közé. Régebben 120e volt az ára.
A SAL az Somogyi hanxorós
A Conan az Nomen est Omen. Mint Arnie a hasonló cimu˝ filmben, csak az a hangokkal bán barbár módra
Lauder??
Conan is nem sal-t használ?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy az olcsóbb 5.0-ás szettek közül melyiket tartjátok a legelviselhetőbbnek.
Sanya
Moition 990
Moziban hallottam, elég jó az árához képest. A zene nem tartozik a kedvencei közé. Régebben 120e volt az ára.
A SAL az Somogyi hanxorós
A Conan az Nomen est Omen. Mint Arnie a hasonló cimű filmben, csak az a hangokkal bán barbár módra
Lauder??
OFFTOPIC:
Szegény Coszmo pajtász, egy elírász, ész esz a vége
OFFTOPIC:
asz ilyen kisz butusz magála vesszen
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy az olcsóbb 5.0-ás szettek közül melyiket tartjátok a legelviselhetőbbnek.
Sanya
Heco Vitas nem rossz, de kevésbé zenei, mint a Celestion. Ha 5.0-ász lencelt akalsz, akkol halgassz Cosmóla
OFFTOPIC:
Szegény Coszmo pajtász, egy elírász, ész esz a vége
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Szia CsabaHa van forrasztópákád, és nem ijedsz meg a forrasztástól, akkor CAT5 vagy CAT6 falikábelből néhány száz forintból összehozhatsz egész jó kábelt.
(CAT5 és CAT6 métere 40-80 Ft közt van).
üdv, Péter
Én 2e forintból megoldottam a kábelezést CAT-5 ből. 2*3m -es 6-os fonat bikábelből, 3*2m a centerhez és 2* 12 méter a szörrándokhoz.
Állítólag a 3-4e ft s kábeleket hozza hangban a CAT5.
Köszönöm a tippeket. Mennyivel jobb ez Celestion, mint mondjuk a 70-80ért kaphato Heco és Wharfenakármi(nem emlékszem pontosan) szettek? A watt értékük hasonló, csak azért kérdem. A kábeleket meg külön kell megvenni, ha jól sejtem, az rendesen megdobja még ezt a 120-at is, nem?
Heco Vitas nem rossz, de kevésbé zenei, mint a Celestion. Ha 5.0-ász lencelt akalsz, akkol halgassz Cosmóla
Palancolj, itt egy LINK.
Aha, világos. Akkor valószínű ez lesz. Kábelek vannak hozzá (az árban)? Mélynyomóból megfelel egy 20-30 ezres kategória kezdésnek szerinted?
Szia Csaba
Ha van forrasztópákád, és nem ijedsz meg a forrasztástól, akkor CAT5 vagy CAT6 falikábelből néhány száz forintból összehozhatsz egész jó kábelt.
(CAT5 és CAT6 métere 40-80 Ft közt van).
üdv, Péter
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Kábelek vannak hozzá (az árban)?
Kábelek általában nincsenek a hangfalhoz, csak akkor ha a hangfalba fixen rögzített kiszerelésű. Bár az olyanokat érdemes elkerülni. Ha nem szeretnél sokat költeni kábelre akkor párszáz Ft per méter áron már lehet kapni használhatókat.
Aha, világos. Akkor valószínű ez lesz. Kábelek vannak hozzá (az árban)? Mélynyomóból megfelel egy 20-30 ezres kategória kezdésnek szerinted?
TV Sony KDS 55A2000 1920*1080(full HD) SXRD - Monitor 21" Samsung SyncMaster 214T + 17" Samsung SM 173P plus 1500:1 LCD - DVD Sony RDR-HX825 HDD/DVD recorder - Console Xbox 360 premium pack - Audio Yamaha RX-V550 - Speakers Celestion F10*2 surround, F30*2 front A, F35C center, JBL Balboa 10*2 front B - Computer AMD core2 X2 4600+, 2Gb DDR800 Kingston, Geforce PCI-E 7900GT
Köszönöm a tippeket. Mennyivel jobb ez Celestion, mint mondjuk a 70-80ért kaphato Heco és Wharfenakármi(nem emlékszem pontosan) szettek? A watt értékük hasonló, csak azért kérdem. A kábeleket meg külön kell megvenni, ha jól sejtem, az rendesen megdobja még ezt a 120-at is, nem?
A hangfalak hangját nem lehet wattokban mérni. A celestion egyszerűen szebben szól, mint a wharfedale és kész. Ez nem azt jelenti, hogy a wharfedale rossz lenne, hanem hogy a celestion szerintem jobb. Hallgasd meg ha teheted mindkettőt egyforma körülmények közt lehetőleg és utána döntsd el melyiket veszed. Természetesen vannak más versenyzők is, de konkrétan ezt a két hangfaltípust ismerem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
heco-t felejtsd el szvsz
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
TV Sony KDS 55A2000 1920*1080(full HD) SXRD - Monitor 21" Samsung SyncMaster 214T + 17" Samsung SM 173P plus 1500:1 LCD - DVD Sony RDR-HX825 HDD/DVD recorder - Console Xbox 360 premium pack - Audio Yamaha RX-V550 - Speakers Celestion F10*2 surround, F30*2 front A, F35C center, JBL Balboa 10*2 front B - Computer AMD core2 X2 4600+, 2Gb DDR800 Kingston, Geforce PCI-E 7900GT
OFFTOPIC:
Köcci Cosmo, az 5.0-ász szegítszéget, pucci
OFFTOPIC:
Jóvan na! Egy betüvel több sikeredett!
Az Celestion F30AV szett szerintem is jó választás. Bár igaz, hogy kívül van a kereten, de így jó kis 5.0-ász szettet kaphat.
OFFTOPIC:
Köcci Cosmo, az 5.0-ász szegítszéget, pucci
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Az Celestion F30AV szett szerintem is jó választás. Bár igaz, hogy kívül van a kereten, de így jó kis 5.0-ász szettet kaphat.
Inkább indíts egy jobb sztereóval. Vagyis ennyiért kaphatsz egy pár jó frontsugárzót. Aztán majd bővítheted tovább, szépen, lépésenként. Ha viszont veszel egy olcsó szettet, akkor utána a feljavítás az egész rendszer kukázásával jár....
sajti
Általában egyetértek ezzel az állásponttal, de itt ez esetben nem. A yamahához bőven elég ez a hangfalszett és még van is benne bőven tartalék ha esetleg drágább receivert vesz. Viszont egy sub késöbb mindenképp kell a mozihoz.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Nem biztos, hogy neki jó megoldás lenne a sztereó, pláne hogy előtte már szőrrandja volt, és projizik.
Jó megoldás a Celestion F szett
Sziasztok!
Átolvastam a témát, de szűkebb pénztárcával rendelkezem. Yamaha rx-v550-hez milyen hangfalakat ajánlotok? Főleg mozizásra használnám, néha zenehallgatásra. Amik fontosak:
- 5.1 rendszer kéne (ha szükséges majd bővíthessem 6.1-re)
- max 80-100w/hangfal (mondjuk az erősítőből következik)
- sub nem fontos egyenlőre, amennyiben képesek a frontok ezt pótolni élvezhető szinten
- jobban szeretném, ha egy márkából lennének a hangfalak
- 100e ft a plafon az 5 hangfalra
Ha vmit rosszul írtam, sorry, nem vagyok egy hangfal guru. A cél, hogy a projival nézett filmhez élvezhető hang párosuljon egy 25nm-es szobában... Eddig egy full kompakt rendszerem volt, most végre eljutottam arra a szintre, hogy külön van player, erősítő, a hang digitális kábelen megy, valamint a kép komponensen.. Fejlődök legalább...
Előre is köszönök minden építő jellegű ötletet, tippet, konkrét oldalt, bármit...
Inkább indíts egy jobb sztereóval. Vagyis ennyiért kaphatsz egy pár jó frontsugárzót. Aztán majd bővítheted tovább, szépen, lépésenként. Ha viszont veszel egy olcsó szettet, akkor utána a feljavítás az egész rendszer kukázásával jár....
sajti
Szia Csabika23 !
Az én tippem: Celestion hangfalszett, F sorozatból...
"Celestion F30AV Házimozi Hangsugárzó Szett " - 119.900 Ft
Ez most akciós ár. (Tartalmaz: 1 pár F10, 1 pár F30 és 1 db F35C hangsugárzót).
Bővebb infó - klikk
Üdv, Péter
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Sziasztok!
Átolvastam a témát, de szűkebb pénztárcával rendelkezem. Yamaha rx-v550-hez milyen hangfalakat ajánlotok? Főleg mozizásra használnám, néha zenehallgatásra. Amik fontosak:
- 5.1 rendszer kéne (ha szükséges majd bővíthessem 6.1-re)
- max 80-100w/hangfal (mondjuk az erősítőből következik)
- sub nem fontos egyenlőre, amennyiben képesek a frontok ezt pótolni élvezhető szinten
- jobban szeretném, ha egy márkából lennének a hangfalak
- 100e ft a plafon az 5 hangfalra
Ha vmit rosszul írtam, sorry, nem vagyok egy hangfal guru. A cél, hogy a projival nézett filmhez élvezhető hang párosuljon egy 25nm-es szobában... Eddig egy full kompakt rendszerem volt, most végre eljutottam arra a szintre, hogy külön van player, erősítő, a hang digitális kábelen megy, valamint a kép komponensen.. Fejlődök legalább...
Előre is köszönök minden építő jellegű ötletet, tippet, konkrét oldalt, bármit...
Krleonard
Tetszik az aláírásod
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
OFFTOPIC:
Leérettségiztem!!!!
Mondjuk hogyan jön ide, a hangfalas topicba???
Ebből is érettségiztél??
Biztos hangmérnöknek készül... , vagy csak egyszerűen ÖRÜL.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
OFFTOPIC:
Leérettségiztem!!!!
Mondjuk hogyan jön ide, a hangfalas topicba???
Ebből is érettségiztél??
OFFTOPIC:
Leérettségiztem!!!!
Gratulálok
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "