Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: richies »

vagy mind a 2
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
Összekötöttem az új szerkót (panasonic saxr30 rádióero˝síto˝ + panasonic dvd-s47 lejátszó + a megmaradt orion hs-284-es hangfalak).
Bekapcsoltam beállítottam a hangfalalkat ( front=large, a többi egyelo˝re nincs) és nincs megközelíto˝leg olyan hangja mint a 11 éves volt technics sztereó rádióero˝síto˝nek - valahogy a mély hangoknál nem tuti valami.
Már leszedtem a szekrény tetejéro˝l a hangfalakat egy állványra tettem, de változást nem nagyon érzek.
Az egész szerkó csak viszonylag nagyobb hangero˝nél kezd életre kelni.
A Pana boltban ez az ero˝síto˝ egy pana mozis szettel sokkal jobban szólt.

???  Mi van ilyenkor, az orion nem teljesítene jól???  Magnat Motion 990???

Sanya

Mikor egyik barátom lecserélte az elôzô házimozi erôsítôjét (technics volt), annyira megszokta a mély és magas hangokat, hogy az új marantza hangját, nehezen szokta meg.
most, hogy hallja a régi erôsítôjét, (annál, aki megvette tôle), már a Technics hangját szokatlan és a marantz hangját természetesebbnek tartja.
ez "megszokás" kérdése is.lehet érzékenyebbek voltaka pana hangfalak

Hát nem tudom, nekem olyan gagyinak hat ahogyan szól.
Arra gondoltam, hogy hónom alá veszem az erölködőt és hangfalról hangfalra járok, hogy az erősítő ilyen szar vagy az orionok teljesítenek rosszul...

Sanya

Vendég

OFFTOPIC:

Tusi! Hát hogy adjam el így a 350esem ? 

OFFTOPIC:

igazad van AKI OLVASSA AZ ADÁS VÉTEL TOPIKOT, AZ NEM OLVASHATJA EZT A TOPIKOT . Nem is jobb a 450, csak pénz kidobás

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok! 
Összekötöttem az új szerkót (panasonic saxr30 rádióero˝síto˝ + panasonic dvd-s47 lejátszó + a megmaradt orion hs-284-es hangfalak).
Bekapcsoltam beállítottam a hangfalalkat ( front=large, a többi egyelo˝re nincs) és nincs megközelíto˝leg olyan hangja mint a 11 éves volt technics sztereó rádióero˝síto˝nek - valahogy a mély hangoknál nem tuti valami.
Már leszedtem a szekrény tetejéro˝l a hangfalakat egy állványra tettem, de változást nem nagyon érzek.
Az egész szerkó csak viszonylag nagyobb hangero˝nél kezd életre kelni.
A Pana boltban ez az ero˝síto˝ egy pana mozis szettel sokkal jobban szólt.

???  Mi van ilyenkor, az orion nem teljesítene jól???  Magnat Motion 990???

Sanya

Mikor egyik barátom lecserélte az elôzô házimozi erôsítôjét (technics volt), annyira megszokta a mély és magas hangokat, hogy az új marantza hangját, nehezen szokta meg.
most, hogy hallja a régi erôsítôjét, (annál, aki megvette tôle), már a Technics hangját szokatlan és a marantz hangját természetesebbnek tartja.
ez "megszokás" kérdése is.lehet érzékenyebbek voltaka pana hangfalak
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Tusi 450/7-es javaslatával kapcsolatban még nyitott vagyok, mivel még nem volt leheto˝ségem egy helyen meghallgatni a 357-est és a 450/7-est, illetve átlagos hallású-kezdo˝ házimozisként nem vagyok biztos abban, hogy éreznék különbséget a ketto˝ teljesítménye között, és így nem érné meg kb. 17 rugóval többet áldoznom az ero˝síto˝re...de majd kiderül.
Soha nem tedd azt, amit most kérek to˝led! HIGYJ NEKEM!!! A 450-es annyival jobb, mint a 350, amennyire egy Mercedes egy Trabanttól
Azonos rendszeren hallgattam meg és brutális különbség van. A 450/550 között már sokkal árnyalatnyibb, ott nem tartom reálisnak az árkülönbözetet

De tényleg hallgasd meg, az a tutti

OFFTOPIC:

Tusi! Hát hogy adjam el így a 350esem szerintem azért a trabant-mercedes párhuzam kicsit durva.szvsz függ attól is, hogy mekkora helységben hajtod meg a cuccot, milyenek a falaid, kábelek stb. de valószínüleg , ha meghallgatna az ember egy 750, vagy nagyobbat akkor, meg a 450 hallaná - talán - gyengébbnek.na akkor a 350 már csak egy hycomat lenne, ?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Sziasztok! 
Összekötöttem az új szerkót (panasonic saxr30 rádióerősítő + panasonic dvd-s47 lejátszó + a megmaradt orion hs-284-es hangfalak).
Bekapcsoltam beállítottam a hangfalalkat ( front=large, a többi egyelőre nincs) és nincs megközelítőleg olyan hangja mint a 11 éves volt technics sztereó rádióerősítőnek - valahogy a mély hangoknál nem tuti valami.
Már leszedtem a szekrény tetejéről a hangfalakat egy állványra tettem, de változást nem nagyon érzek.
Az egész szerkó csak viszonylag nagyobb hangerőnél kezd életre kelni.
A Pana boltban ez az erősítő egy pana mozis szettel sokkal jobban szólt.

??? Mi van ilyenkor, az orion nem teljesítene jól??? Magnat Motion 990???

Sanya

Halli.

Szten ne is várd el, hogy egy sztereo erősítő szintjét hozza egy av. Az sokkal magasabb kategória lenne.
A motion 990-et hallottam mozin, elég tűrhető hangja volt, pláne az árához képest. Zenét nem volt szerencsém hallani rajta, azt csak hallomásból tudom, hogy nem az erős oldala Hallgasd meg!! Ha pösti vagy, akkor ajánlom a Surányi Hifit, nagyon készségesek és jó a hallgatózási környezet. Egyeztess telefonon előtte egy nappal és akkor lesz minden ott kirakva neked, mint a mesében

Vendég

Tusi 450/7-es javaslatával kapcsolatban még nyitott vagyok, mivel még nem volt lehetőségem egy helyen meghallgatni a 357-est és a 450/7-est, illetve átlagos hallású-kezdő házimozisként nem vagyok biztos abban, hogy éreznék különbséget a kettő teljesítménye között, és így nem érné meg kb. 17 rugóval többet áldoznom az erősítőre...de majd kiderül.
Soha nem tedd azt, amit most kérek tőled! HIGYJ NEKEM!!! A 450-es annyival jobb, mint a 350, amennyire egy Mercedes egy Trabanttól
Azonos rendszeren hallgattam meg és brutális különbség van. A 450/550 között már sokkal árnyalatnyibb, ott nem tartom reálisnak az árkülönbözetet

De tényleg hallgasd meg, az a tutti

Vendég

Sziasztok!

Összekötöttem az új szerkót (panasonic saxr30 rádióerősítő + panasonic dvd-s47 lejátszó + a megmaradt orion hs-284-es hangfalak).
Bekapcsoltam beállítottam a hangfalalkat ( front=large, a többi egyelőre nincs) és nincs megközelítőleg olyan hangja mint a 11 éves volt technics sztereó rádióerősítőnek - valahogy a mély hangoknál nem tuti valami.
Már leszedtem a szekrény tetejéről a hangfalakat egy állványra tettem, de változást nem nagyon érzek.
Az egész szerkó csak viszonylag nagyobb hangerőnél kezd életre kelni.
A Pana boltban ez az erősítő egy pana mozis szettel sokkal jobban szólt.

??? Mi van ilyenkor, az orion nem teljesítene jól??? Magnat Motion 990???

Sanya

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

NewmanHa meg szeretnél hallgatni H/K házimozi erősítőt, és irtózol a kereskedőktől, keress meg, nálam meghallgathatod. Bár én is Pesten lakom, nem fogom azt mondani Neked, hogy vedd meg.

Newman!

Én is szívesen látlak ha gondolod, de én is pesti vagyok.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: forgi »

A táv meg nem olyan vészes hamar megbarátkozol majd vele.

Csak csúnyácska!

Nem is igaz, nem is olyan csúnya.
Csak szokatlan a formája.

Newman
Ha meg szeretnél hallgatni H/K házimozi erősítőt, és irtózol a kereskedőktől, keress meg, nálam meghallgathatod. Bár én is Pesten lakom, nem fogom azt mondani Neked, hogy vedd meg.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hát ha valóban megtennéd nekem, akkor a levélben való másolatküldést nagyon megköszönném!!! 
Feltétlen ráér később is, hiszen a kötözgetés /+polckészítés a centernek!/ amúgy is óvatos munka.

Főleg a távirányító látványátől állt a görcs a gyomromba, az tűnik bonyolultnak. De mindent meg lehet tanulni, ha akarjuk .

Jövök egy pár sörrel a szívességedért.

Köszönettel

Laci

Levélcímet priviben.

Szívesen.
Küld a privit!

A táv meg nem olyan vészes hamar megbarátkozol majd vele.

Csak csúnyácska!

Lacika62
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lacika62 »

Van szkenner, az is megoldható, de az macerásabb.Ha gondolod szólj nyugodtan, a másoltot postán is szívesen elküldöm.
Talán nem rokkanok bele anyagilag egy levél árába.

De ha az e-mail kényelmesebb az is megy, de csak jövő héten mert nagyon el vagyok havazva melóilag, de jövő hét elején az is belefér ha addig ráér.

Hát ha valóban megtennéd nekem, akkor a levélben való másolatküldést nagyon megköszönném!!!

Feltétlen ráér később is, hiszen a kötözgetés /+polckészítés a centernek!/ amúgy is óvatos munka.

Főleg a távirányító látványátől állt a görcs a gyomromba, az tűnik bonyolultnak. De mindent meg lehet tanulni, ha akarjuk .

Jövök egy pár sörrel a szívességedért.

Köszönettel

Laci

Levélcímet priviben.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Kacsento, topeti, tusi!Köszi a tippeket...ezek alapján sztem akkor CAT5-ös lesz a vége...
Már csak az merül fel bennem (mint kezdő házimozisban), hogy hogyan is van ez a "fonatot csinálok" több CAT5 kábelből, illetve egy szálnak mennyi az átmérője? (A lakás most készül, amibe tervezve van a cucc, és a hátsó 2 hangszóró hangfalkábelét vezető aljzatbeton alatti műanyag cső átmérője ugyebár véges...)

Itt találsz bőven infót a cat5 jelenségről:
Vezető keresztmetszet, fonási tanácsok, egyéb tippek és trükkök.

CAT5, mint hangfalkábel

Jó olvasgatást!

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: hercsi »

Kacsento, topeti, tusi!
Köszi a tippeket...ezek alapján sztem akkor CAT5-ös lesz a vége...
Már csak az merül fel bennem (mint kezdő házimozisban), hogy hogyan is van ez a "fonatot csinálok" több CAT5 kábelből, illetve egy szálnak mennyi az átmérője? (A lakás most készül, amibe tervezve van a cucc, és a hátsó 2 hangszóró hangfalkábelét vezető aljzatbeton alatti műanyag cső átmérője ugyebár véges...).

A játékossal kapcsolatban abban osztom tusi véleményét, hogy a DVD-Audio (+ akkor már az SACD is) képességnek nincs értelme, mivel ez az összeállítás nem a legmegfelelőbb a hallgatásukhoz. (Abban azért - saját meghallgatási tapasztalatok alapján- biztos vagyok, hogy normál audio CD hallgatáshoz elég lesz ez a cuccos:-).)

Tusi 450/7-es javaslatával kapcsolatban még nyitott vagyok, mivel még nem volt lehetőségem egy helyen meghallgatni a 357-est és a 450/7-est, illetve átlagos hallású-kezdő házimozisként nem vagyok biztos abban, hogy éreznék különbséget a kettő teljesítménye között, és így nem érné meg kb. 17 rugóval többet áldoznom az erősítőre...de majd kiderül.

Bocs az off-olásért...

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem van 230ashoz magyar nyelvűm. 
Másoltatok egyet neked szívesen a melóhelyen.
Csak el kell jönnöd érte, ha pesti vagy.
Küldj privit, ha érdekel.
Amúgy értelemszerű az angol is, ha alap szinten legalább pötyögöd a nyelvet.

Köszi, de majd csak elboldogulok vele.

Ha nagyon értetlen leszek, lehet, hogy priviben megkereslek.

Bár ha a cégednél volna szkenner, jpgben el tudnád küldeni nekem az email címre, de semmiképpen sem szeretnék pofátlan lenni.

Köszönettel

Laci

Van szkenner, az is megoldható, de az macerásabb.
Ha gondolod szólj nyugodtan, a másoltot postán is szívesen elküldöm.
Talán nem rokkanok bele anyagilag egy levél árába.

De ha az e-mail kényelmesebb az is megy, de csak jövő héten mert nagyon el vagyok havazva melóilag, de jövő hét elején az is belefér ha addig ráér.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: topeti »

Te kitalálod ezeket? Én akár hányszor voltam eddig demózni, farmerban, ingben, és egy szürke hátitáskával érkeztem a helyszinre.
Szivesen megmutogatták a cuccokat, bár én 1-2 óránál többet nem tartózkodtam 1 helyen, mert az idöm nem engedte (én is vonatozok).
És szó nem volt róla, hogy rondán néznének rám, mert én demózni akartam.
Üdv
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

Isten király b@szás az a AV-Rec.

OFFTOPIC:

Aztán mé'?Most nem a H/K-sokat akarom bántani, csak kíváncsi vagyok miért lelkesedik ennyire Newman egy olyan dologért, aminek valszeg a közelében sem járt még! Javíts ki ha tévedek!

[OFFTOPIC]
Há' azé' me'.
Nem ez a világ legjobb erősítője, de ilyen áron nem vennék helyette pld. Yahamahát (Denont igen, Onkyot és még Marant is szóbajöhetne akár). Miért. Mert amit olvastam róla ez a megállíptásom (h/k). NINCS LEHETŐSÉGEM MEGHALLGATNI ŐKET /Tbánya/, már kismillióször leírtam. Meg ha pestre is mennék vonatozgatva /mert akár még mennék is 7végenként néha-néha/, de ha nincs ott az apám, akkor úgyis szarnak a fejemre, meg fél óra útán már csúnyán néznének rám, egy óra múlva meg talán rá is kérdeznének, h na mi lesz már öcsi, megveszed, mer ha nem ako csá. Me ha egy öltönyös pénzes bumburnyák lennék akkorára nyalnák a seggem, mint a bejárat (volt már rá példa és szinte már röhejes volt, h nyomult az eladóka). -tiszt. kiv. helyek TERMÉSZETESEN - Szal. s visszatérve, nincs lehetőségem hallgatózni, így olyan forumozók tapasztalatait figyelem, ahor azért értenek hozzá, meg szóbajöhetnek még angol review-k is. Ha van egy mondell, nem egy review alapján döntök és nem egy hozzászóló alapján. Fontos lehet még külső is, hiszen azt fogom látni ahányszor csak ránézek. Meg h mire lehet használni, mennyire jó zenében ill. moziban. Melyik az erősebbik oldala... fifti fifti? Hát akkor megtaláltam a számomra legideálisabbat /külön láncom nem lesz és szeretek zenélni is, elég széles stílussávvban/ sorolhatnám még az érveket, még mielőtt azt mondod, mit okoskodok itt.
[/offtopic/

Lacika62
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Lacika62 »

Nekem van 230ashoz magyar nyelvűm. 
Másoltatok egyet neked szívesen a melóhelyen.
Csak el kell jönnöd érte, ha pesti vagy.
Küldj privit, ha érdekel.
Amúgy értelemszerű az angol is, ha alap szinten legalább pötyögöd a nyelvet.

Köszi, de majd csak elboldogulok vele.

Ha nagyon értetlen leszek, lehet, hogy priviben megkereslek.

Bár ha a cégednél volna szkenner, jpgben el tudnád küldeni nekem az email címre, de semmiképpen sem szeretnék pofátlan lenni.

Köszönettel

Laci

Vendég

Még anno mikor reggeltem magam a B&W lapján pár hete, most jött meg amit küldtek
Egy fekete Parker toll, tokban

Ronin, többi B&W-s neked (nektek) miket küldtek? Csak mert tollra nem emlékszem
Ronin: a kulcstartódra emlékszem (602, 705?)

Vendég

Hangfalkábel vásárlás előtt állva szeretnék némi segítséget kérni tőletek...Adva vagyon egy Magnat Motion 990-es szett és hamarosan beszerzésre kerül egy Yamaha RX-V357-es erőlködő és valszeg egy (szintén Yamaha) s557-es DVD játékos...
A kérdésem az lenne, hogy a fenti szetthez milyen hangfalkábeleket érdemes használni?

Előre is köszi...

SZtem egy használt 450/7 jobb lenne, mint a 357. Nekem volt 350-m és ég és föld különbség van köztük minőségebn.
A 657-es DVD- Audio képessége sztem nem lényeg, ha a többi komponens nem alkalmas - csak papíron - az élvezéséhez.Értsd úgy, se a Yamaha, se a motion szett nem igazán arra van kitalálva. Mozira mindketőő verhetetlen az ár/érték arányában, de ez nem vonatkozik a DVD-Audióra.
Cat5 sztem a legjobb választás. Kb 40 ft /méter. Ha ebből csinálsz egy 4-es fonatot, akkor is csak 160Ft/m és állítólag pariban van a 3e ft/m kábelekkel

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: topeti »

Hangfalkábel vásárlás előtt állva szeretnék némi segítséget kérni tőletek...Adva vagyon egy Magnat Motion 990-es szett és hamarosan beszerzésre kerül egy Yamaha RX-V357-es erőlködő és valszeg egy (szintén Yamaha) s557-es DVD játékos...
A kérdésem az lenne, hogy a fenti szetthez milyen hangfalkábeleket érdemes használni?

Szia hercsi!

www.avplanet.hu és www.suranyihifi.hu jelenleg még csak ők forgalmazzák az új Yamaha S657-es lejátszót. Én ezt javasolnám, mint az S557-est. Az ára 42ezer, és van benne DVD-Audio és SACD lejátszás is.

Ha olcsó hangfalkábelt akarsz, de nem tetszik vmiért a CAT5 kábelből készült, ez esetben az Audiolink kábelt ajánlanám neked (nem is értem miért nem irták meg a többiek).
audiolinkről bővebben Léva tudna mesélni, irj neki privit, hol lehet beszerezni, meg ilyenek.

Üdv, Péter
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Előre is köszi...

Ez nem a megfelelő topic,de nézd meg a "CAT5 mint hangfalkábel" topicot.Amúgy szerintem mindenki azt fogja ajánlani(köztük én is),mert ár érték arányban verhetetlen.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: hercsi »

Hangfalkábel vásárlás előtt állva szeretnék némi segítséget kérni tőletek...
Adva vagyon egy Magnat Motion 990-es szett és hamarosan beszerzésre kerül egy Yamaha RX-V357-es erőlködő és valszeg egy (szintén Yamaha) s557-es DVD játékos...

Előre is köszi...

Vendég

Isten király b@szás az a AV-Rec.

OFFTOPIC:

Aztán mé'?Most nem a H/K-sokat akarom bántani, csak kíváncsi vagyok miért lelkesedik ennyire Newman egy olyan dologért, aminek valszeg a közelében sem járt még! Javíts ki ha tévedek!

BigBen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: BigBen »

Szerintetek melyik a jobb?Wharfedale Xarus 4000 (esetleg 5000)
Wharfedale Diamond 8.4

Még egyiket sem hallottam, de nekem a Diamond 8.4 jön be jobban (ránézésre ), de olyan kicsinek tűnik teljesítményben, mert időnként elkap az elmebaj, és szeretem a hangerőt is (rázza a vesém ), de a minőség is fontos.

A Xarus vérgagyi (azt mondják) így én sem mondhatok mást (nem egy ember mondta, és nem a sznobok és persze nem akik csípőből utálják a WF márkát). Ha van pénz akkor sztem egyértelmű a Diamond!!

El kellene tönteni, h minőség vagy hangerő a fontos(abb)?! Mert ha hangerő, akkor Xarus, ha minőség akkor Diamond.
De Te azt írtad, h hangerő mellett a minőség is fontos. A Diamond nem "halk" hangsugárzó, ámbár emellett lágyabb hangzású is. Továbbá olvasottaim alapján tud zúzni egy Sub-al akár főleg.

THX! Sub kilőve, mivel az aláírásban szereplő sztereó rendszerbe menne.
80k-ért, esetleg 100k-ig kellene olyan hangfal, ami jó minőségű, és a teljesítménye is elfogadható.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”