Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Azt hiszem ez a legmegfelelőbb topic, hogy leírjak egy újabb tapasztalatot.
Pénteken elfáradtam Revox meghívására, hogy okuljak.
Csak nagyjából tudom mik voltak ott, de Revox kijavít ha vmire rosszul emlékszem.
Audio Note P1SC csöves erősítő, Nakamitchi lejátszó, Audio Note hangfal (215e).
A kábelek nem tudom mik voltak, de nem 2 filléresek, de az erősítő vmi ultra-brutál drága tápkábelt kapott.
A hangfal egy tölcséres TL doboz volt, 2 utas 20 cm-es méllyel. Asszem Vifa hangszórók vannak benne!
Kellemes volt zenét hallgatni rajta, az én rendszeremhez képest kicsit jobban artikulált. (még szép ilyen komponensekkel)
Egy zenénél éreztem nagy különbséget, ez pedig Diana Krall-nál volt.
Mélységre nem ütötte meg az enyémet, de a többi tök rendben volt.
Előkerültek voodoo-kellékek is. Első körben egy Kondo tápkábel-t kapott az erősítő.
Eddig nem hittem a tápkábeles baromságokban, de itt éreztem a különbséget. Nem több részlet volt meg tisztább hangzás, csak a helyére kerültek a zenészek, és jobb volt hallgatni. Készülékalátét: ugyanolyan volt számomra, mint mikor nem volt alatta.
Az LP alá betéve viszont ott is hallható volt változás.
Tanulságos este volt (vittem sört ), sok kutyával!
Röviden ennyi!
Üdv
Léva
tudok én is mutatni dobozt 2kiló körül. eljösz(BP),megfüleled,aztán már ezt is ismered. afféle minden zenéhez jó doboz...
Ahhoz volt szerencsém pénteken?
most buktam el e-bay-en..253-ért vitték el. (EUR)
én meg 251-et adtam rá max (ez volt a maximum ,amit adtam volna érte).
szóval egy hajszálon múlott...
Me aki fax, az fax.
váddázitmííínfórjú?
Mondanám.,h annyié amié ebuktad, azé eladnám a DIY 1.3-as Dyno koppintásom...
Me aki fax, az fax.
váddázitmííínfórjú?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Akkor rosszul saccoltam, bár nekem úgy rémlik, hogy miután kijött az 1.1 akkor kétszáz körül lehetett kapni a kicsit az akusztikában (ebből indultam ki a használt tippemnél). De lehet, hogy keveredek a témában egy kicsit.
Me aki fax, az fax.
most buktam el e-bay-en..
253-ért vitték el. (EUR)
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
menynit ér meg egy pár contour 1-es használtan?
Huh, elég változó, kb. 150-180??
Nézd meg az akusztika oldalát, esetleg szólj oda telefonon, biztosan segítenek! (Nekem is volt már telefonos érdeklődésem, ahol nem egyeztettem a sráccal, hogy már találkoztunk személyesen párszor, és így ismeretlenül, telefonban is készséges volt, csörgesd meg nyugodtan! Cím: www.hifibolt.hu )
tudok én is mutatni dobozt 2kiló körül. eljösz(BP),megfüleled,aztán már ezt is ismered. afféle minden zenéhez jó doboz...
Az jó lenne, majd elcsábítom Lévát is. Előre is köszönöm a lehetőséget.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
A Satsystemben elég rossz az akusztika. Nemrég, amikor ciscoval kerestünk hangfalat a Kefek szóltak elég búgósan. Mondta is az eladó, hogy nem a legmegfelelőbb a szoba.
Igen, ez így van sajnos, ezért próbáltuk ezt is bekalkulálni az értékelésünkbe. A búgáson kívül nekem olyan volt a JBL hangja, mintha a másik szobából szólna: elnyomott hang, se színe se bűze (komolyan rosszabb volt a SONY-mnál akusztikus zenében).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
ettôl függetlenül,(néha jáccogatok) tegnap (megint) próbálgattam a hátsóknál non-small-large beállításokat, mert az veszem észre, elsôsorban akció filmeknél, ahol sok a robbanás, lövöldözés, hogy miután vége a filmnek, vagy leállítom a filmet "fáj a fejem" a zajtól, pedig nem nézem hangosan a filmet.tegnap a kaptárnál volt ez.(a videotonjaimnak, jó a mélyhang visszaadása.)
ha smallról tettem át largera, akkor úgy érzékeltem, hogy teltebb, hangosabb a tér és mintha minden hangfal ugyanígy reagálna rá. De valószínüleg, ha smallon hagynám (és elfelejteném ), nem biztos, hogy zavarna, ill. észrevenném. (non esetében is van surround, azt hittem, ilyenkor nem tesz hátra semmit.)
AMikor még a Yamaha szatelitem volt, akkor is kipróbáltam, hogy milyen lenne Large állásban és meghökkentő volt a különbség. De azt nem használhattam úgy, mert a Yamaha szetlitnek 100 hz volt az alsó frekvenciája, ráadásul 10db-es lejtéssel. A szubon meg nem volt frekvencia poti és az erősitő sem tudott vágni. (a 450-es tud, csak a 350-es nem )
De a térbeliség nagyot változott, pedig ugye az eléggé kis semmi rendszer volt
Nálam főleg a koncert DVD-k profitáltak a large hátterekből, a Flatley dvd-n pl . nyiltabb lett a a hátsó hangszínpad. Azóta is úgy használom és még a 450-essel is meglepően jól szólnak a filmek
Hát nemtom. Az a gyanúm, hogy az még rosszabbul szólt volna. Még a 80-as is búgott-zúzott, ahol csak érte a zenét. Nem tetszett...
A Satsystemben elég rossz az akusztika. Nemrég, amikor ciscoval kerestünk hangfalat a Kefek szóltak elég búgósan. Mondta is az eladó, hogy nem a legmegfelelőbb a szoba.
ha skipper kedden átjön kedden a daliért, meg tudja hallgatni a 715-öt.
Köszönöm a lehetőséget, elképzelhető, hogy élek vele.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Már az építés is beúszott a képbe, de tudsz még ajánlani álló hangsugárzót, ami nem annyira ismert, de érdemes odafigyelni rá?
OFF!
készítésről jut eszembe,hogy srác vesz új hangfalat és eladja a marha nagy hangfalait. 80-at kér érte,de attól sokkal jobbat szól. nekem is volt ilyen régen. egy zotya nevű pesti srác csinálta és mi csak "brutál"-nak hívtuk. előtte audio note P1se hajtotta. aki az enyémet megvette,mai napig audio note erősítővel használja(én is azzal hajtottam). sajna nem találok képet. valsz a melóhelyen van a gépemen. de ez bazi nagy. 22cm-es mélyközép és külön mély és egy magas,afféle 2+fél utas rendszerben. ha nem is benneteket,lehet valakit érdekel az ismerős körben.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Köszönöm a lehetőséget, elképzelhető, hogy élek vele.
OFFTOPIC:
Skipper, tegnap jártam a "hülyenemvagyok" boltba és 199ezer Ft/pár áron láttam a KEF Q5-öt.Ezt csak azért mondom, ha netán ezt szeretnéd megvenni, a satsystem alatti áron itt hozzájuthatsz.
Köszönöm az info-t, de a KEF 5.0 megvétele esetén jelentős kedvezményt kapnék.
JBL-ből az E100 hangfalt kellett volna meghalgatni JM Lab-ból pedig a sima Chorus 715 "s" nélkül... ez utóbbi szerintem nagyon jól szól ha úgyis mész valamikor menyushoz érdemes azt is füllentésre venni
Hát nemtom. Az a gyanúm, hogy az még rosszabbul szólt volna. Még a 80-as is búgott-zúzott, ahol csak érte a zenét. Nem tetszett...
JBL-ből az E100 hangfalt kellett volna meghalgatni JM Lab-ból pedig a sima Chorus 715 "s" nélkül... ez utóbbi szerintem nagyon jól szól ha úgyis mész valamikor menyushoz érdemes azt is füllentésre venni
A400, Dactilus, 575A, M12.2
OFFTOPIC:
Skipper, tegnap jártam a "hülyenemvagyok" boltba és 199ezer Ft/pár áron láttam a KEF Q5-öt.Ezt csak azért mondom, ha netán ezt szeretnéd megvenni, a satsystem alatti áron itt hozzájuthatsz.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Nah, aludtam a hangfalakra egy picit, hoyg tisztábban lássak
Gyakorlatilag Léva kartárs jól elmondta a hallottak lényegét, azért pár mondatban én is elmondanám.
JBL E80: Alig ment kb. fél percet, és ez jutott eszembe: ez egy rakás sz*r. A mostani SONY-jaim jobban szólnak akusztikus zenével (nem vicc!). Viszont a disco műfaj nagyon tetszik a JBL-nek.
JMLab Chorus 714S: Visszafogott hangfal, a közepei tetszettek, a magasai fémesek, a mélyei csapnivalóak. 716S: Egy fokkal jobb, mint a kistesó, több mély, de nem az igazi, nem tetszett igazán ez sem egyikőnknek sem.
KEF Q5: Már megjelenésében is komolyabb értéket képvisel, mint az azelőtt hallott dobozok. Testes, erős, dinamikus, részletes hangzás, elég jó térrel, a magasai lehetnének picit visszafogottabbak is (nekem kevésbé nem tetszett a magastartománya, mint Lévának). Összességében egy hallgatható, jó hangfal, egyértelmű tesztgyőztes, nekem tetszett a hangja.
Az összes hangfalnál úgy vettük észre, hogy a mélyek kisebb-nagyobb mértékben kontrollálatlanok voltak, de ezt a dobozok bejáratlanságának és a terem akusztikai nem megfelelőségének tudtuk be.
Nagyon hasznos volt a meghallgatás, sokat le tudtam szűrni belőle, viszont a JBL és JMLab nagy csalódás volt, viszont a KEF-fel kiegyeznék, de előtte még szeretnék pár dobozt meghallgatni.
Köszönöm Lévának, hoyg elkísért erre a kis hallgatózásra
ezen az árszinten nagyon sok hangfal van még,amiről vajhmi keveset tudnak az emberek,mert nem nagy boltokban lehet beszerezni. szerintem jól rágjátok körbe a témát,mert egy "jóleszez" hangfal 2 hét múlva visszaköszön...
Attól nem félek, hogy megunja Skipper a keresést (ugyanis neki kell), és rábök vmelyikre csak legyen már.
Már az építés is beúszott a képbe, de tudsz még ajánlani álló hangsugárzót, ami nem annyira ismert, de érdemes odafigyelni rá?
Léva
Összeségében nem élménnyel jöttem ki onnan, hanem tapasztalattal.A fiatalember aki foglalkozott velünk segítőkész volt, de nem túl maximalista. Jobban oda kéne figyelni mivel adnak el egy hangfalat.
Amit leszűrtem az egészből, hogy építeni sokkal olcsóbban lehet, ugyanazt a minőséget, mint amit azok képviseltek az árukért.
Köszönöm a szót!
Léva
ezen az árszinten nagyon sok hangfal van még,amiről vajhmi keveset tudnak az emberek,mert nem nagy boltokban lehet beszerezni.
szerintem jól rágjátok körbe a témát,mert egy "jóleszez" hangfal 2 hét múlva visszaköszön...
halfnote.hu
halfnote.hu