Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Klipsch hangsugárzók

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Shane 54 »

Mivel djskedik a srác, meglehet azt is kérdezni, h mp3-al pumpálja a dobozokat, ne adj isten PC-ről?
aláírás

két mk2, only bakelit
gép is rá van kötve, de azt nem bömböltetem, csupán háttér zene megy akkor mp3ban

gőzöm sincs mikor adja ki az erőlködö a kakaóját ....

azt se tudom, hogy lineáris-e de nekem úgy tűnik, aztán lehet nem pontosan.... nem tudom, az én fülem az ütemekre van ráállva hogy a sebességeket összehozzam
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mivel djskedik a srác, meglehet azt is kérdezni, h mp3-al pumpálja a dobozokat, ne adj isten PC-ről?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: n.drews »

csak kérdeztem, hogy nagyon mozog a membrán és ez normális- e mikor még azt a 70w-ot se kaphatja amikor gyárilag annyi van ráírva.
baromi jó hangja van, szó se volt torzításról!

Miért vagy biztos abban, hogy nem volt a kimenő teljesítményének határán az erölködő?! A hangerőszabályzó állása nem mérvadó!
Valahol a neten olvastam eccer, hogy jópár erölködő a hangerőszabályzó 1 órás állásánál, CD-t használva jelforrásnak, nagyjából a maximális kimenő teljesítmény környékén zenél. (persze ez még a zenétől is függ, de elképzelhető)

Ha nem torzít, az ok. De most legalább tudod, mi kb. a határa a doboznak:)))

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

normális esetben nekem is sok kicsit mozog, ez van olyan 11óra tájt a hangerőszabályzónál. Aztán 1óránál már igencsak mozog. Van 1 nagyon mély zeném, azt nem is mertem megkockáztatni még 12órás hangerőnél sem, mert fizikailag fáj a fülem a mélytől már 11óránál is, pedig nem is sugározhat le mindent abból ami a lemezen van.
- szerinted linearis a hangero szabalyzoja?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Klipsch hangsugárzók

normális, szvsz (persze minnél alacsonyabb mély szól annál jobban mozog a membrán és ez normális)

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

170W van ráírva teljesítményfelvételnek, fingom nincs milyen osztályú.  
normális esetben nekem is sok kicsit mozog, ez van olyan 11óra tájt a hangerőszabályzónál. Aztán 1óránál már igencsak mozog. Van 1 nagyon mély zeném, azt nem is mertem megkockáztatni még 12órás hangerőnél sem, mert fizikailag fáj a fülem a mélytől már 11óránál is, pedig nem is sugározhat le mindent abból ami a lemezen van.

És torzít?

nem!

csak kérdeztem, hogy nagyon mozog a membrán és ez normális- e mikor még azt a 70w-ot se kaphatja amikor gyárilag annyi van ráírva.
baromi jó hangja van, szó se volt torzításról!
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: _Ninja »

És torzít?
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: _Ninja »

semmilyen kiemelés nincs, a kverőn minden 0db-en, kivezérlés kb -3ig megy fel. Miért lenne gyenge egy 2x70es denon?? ... 8ohmon le tud adni kb 2x40-et és még csak csutkáig se tekertem mint mondtam hanem 1óráig, kicsit tovább mint félig. Ne mondjátok, már hogy egy (több mint) 100w-os erősítő kéne egy kis polcsugárzó alá ami nem is egy rb35-ös vagy rb75ös cucc.
Nem feltétlen az erősítő teljesítményével függ össze, h mennyire stabil.

Levanak 100 % ban igaza van. Nem mindegy az se milyen stabil a táp meg hasonlok. Amugy nézd meg mekkora az arám felevőtele , nézd meg milyen osztályú a végfok és utána számolhatsz, majd rájössz a 2x70w jó ha 2x 25 - 30 zeneiben.
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

.. és még csak csutkáig se tekertem mint mondtam hanem 1óráig, kicsit tovább mint félig.
- szerinted linearis a hangero szabalyzoja?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Klipsch hangsugárzók

3x Overrel vágtad le? Mert Large-nál nem vágja le a 80 hz alattit. Az hogy nem leng ki sztem inkább a mozi dinamikátlanságát jelzi a zenéjéhez képest.
Film: Small/80hz (all channel), Sub: "SUB"
Zene: Large (Sub: "NONE")

Mi az a 3x over?

80hz-nél nem nagyon mozognak a membránok nagy kilengéssel, inkább csak sok kicsit mozog, gyorsan. szvsz

Ha így mozog a membrán, az általában az erősítő gyengeségét tükrözi.
Gyenge lenne a HK+Canopus? Mert ha az RF15-öm Large-ban szól (film!), akkor úgy mozog, mint a *******.

A 235 ben nincs teljes értékű Bass Managment. Triple X over nak hijják.
Így már értem, mijé vág 80 nál.

A Membrán mozgás Shane 54-nek szólt Kicsit figyelmesebben olvasni.

Write only OFF

Vendég

Klipsch hangsugárzók

semmilyen kiemelés nincs, a kverőn minden 0db-en, kivezérlés kb -3ig megy fel. Miért lenne gyenge egy 2x70es denon?? ... 8ohmon le tud adni kb 2x40-et és még csak csutkáig se tekertem mint mondtam hanem 1óráig, kicsit tovább mint félig. Ne mondjátok, már hogy egy (több mint) 100w-os erősítő kéne egy kis polcsugárzó alá ami nem is egy rb35-ös vagy rb75ös cucc.
Nem feltétlen az erősítő teljesítményével függ össze, h mennyire stabil.

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Vendég

Klipsch hangsugárzók

3x Overrel vágtad le? Mert Large-nál nem vágja le a 80 hz alattit. Az hogy nem leng ki sztem inkább a mozi dinamikátlanságát jelzi a zenéjéhez képest.
Film: Small/80hz (all channel), Sub: "SUB"
Zene: Large (Sub: "NONE")

Mi az a 3x over?

80hz-nél nem nagyon mozognak a membránok nagy kilengéssel, inkább csak sok kicsit mozog, gyorsan. szvsz

Ha így mozog a membrán, az általában az erősítő gyengeségét tükrözi.
Gyenge lenne a HK+Canopus? Mert ha az RF15-öm Large-ban szól (film!), akkor úgy mozog, mint a *******.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Az én RF-em elég nagy kilengéssel (Largbe-ban), de mivel 80Hz alatt levág, soha nem mozog, LÁTHATÓAN (filmek).
Zenét meg háttérzeneként alkalmazom csak, itt már Large és Sub nélkül a kis hangerő sem tudja megmozgatni, LÁTHATÓAN.
De elég lazák a mély/közepek ha akarom, elég nagy kilengést tudnának produálni.

Most itt nem értettem mi ez az egész. Ha a mély ill. közép hsz nagyon kileng, most jó vagy baj? Nem értem.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

én is várom nekem rb25 van és ma döngettem meg, 2hete vettem, bejárattam ma megtoltam. kb denomon olyan 1óráig tekertem 2-3 különféle lemezzel, de annyira mozgott a membrán, hogy nem mertem továbbtekerni. 2x70-et tud 4ohmon 8ohmon olyan 40et, kicsit több mint felet adtam neki szóval olyan 22w- körül kapott a szentem az hogy lehet hogy 70w-al lehet terhelni normális folyamatosan és 300w-al rövid ideig, de nekem már 22w-nál úgy tűnt hogy kiszakad a membrán?
egyébként elég jó hangerő volt, de mivel 60centi van a két hangfal között egy egy 12nm-es téglalapú szobában pont a hosszabbik oldal közepén van a hangfal így túl nagy térről meg mittomén miről nem tudok beszélni, hangnyomás viszont volt. Reflexnyíláson nagyon durva mennyiségű levegő távozott mindig....
nagyon bejön a kicsike, de egy 20nm-es szobában ha rendesen szét vannak rakva akkor félek hogy kevés lehet....

Ha így mozog a membrán, az általában az erősítő gyengeségét tükrözi. Túlvezérlődik és ha nem vigyázol akkor nyekk a hangfalnak.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Meg hát azt sem tudom mekkora kilengést tud produkálni az rb-d. Szóval nem egyszerű a dolog
Az én RF-em elég nagy kilengéssel (Largbe-ban), de mivel 80Hz alatt levág, soha nem mozog, LÁTHATÓAN (filmek).
Zenét meg háttérzeneként alkalmazom csak, itt már Large és Sub nélkül a kis hangerő sem tudja megmozgatni, LÁTHATÓAN.
De elég lazák a mély/közepek ha akarom, elég nagy kilengést tudnának produálni.

Most itt nem értettem mi ez az egész. Ha a mély ill. közép hsz nagyon kileng, most jó vagy baj? Nem értem.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: phazer »

én is várom nekem rb25 van és ma döngettem meg, 2hete vettem, bejárattam ma megtoltam. kb denomon olyan 1óráig tekertem 2-3 különféle lemezzel, de annyira mozgott a membrán, hogy nem mertem továbbtekerni. 2x70-et tud 4ohmon 8ohmon olyan 40et, kicsit több mint felet adtam neki szóval olyan 22w- körül kapott a szentem az hogy lehet hogy 70w-al lehet terhelni normális folyamatosan és 300w-al rövid ideig, de nekem már 22w-nál úgy tűnt hogy kiszakad a membrán?
egyébként elég jó hangerő volt, de mivel 60centi van a két hangfal között egy egy 12nm-es téglalapú szobában pont a hosszabbik oldal közepén van a hangfal így túl nagy térről meg mittomén miről nem tudok beszélni, hangnyomás viszont volt. Reflexnyíláson nagyon durva mennyiségű levegő távozott mindig....
nagyon bejön a kicsike, de egy 20nm-es szobában ha rendesen szét vannak rakva akkor félek hogy kevés lehet....

Én nemrég jutottam hozzá egy pár rb75-höz de nem tolom neki. Járatom. Ha esetleg nem szakítja le az arcod ne csodálkozz hisz polcsugárzó! Nem erre van kitalálva. Nekem van némi támogatás (rw12). A szub 40hz alatt dolgozik igy a cucc szépen le ereszkedik akár 30hz alá is. Amugy a nagy membrán mozgás lehet nem a fal miatt van. Nekem a heed-re van rákötve a cucc ami 35W. Hát kb negyed (9óra) állásnál hallgatom. És elég! A membrán meg sem rezdül sokszor. Nagyon jól fogja a kis heed. Esetleg akkor tekerném félig jó nagyot döngetnék. Szóval nem biztos h a falak miatt van a nagy kilengés. Meg hát azt sem tudom mekkora kilengést tud produkálni az rb-d. Szóval nem egyszerű a dolog
Under Construction

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

annyira mozgott a membrán, hogy nem mertem továbbtekerni
Hangszínszabályzót kapcsojja ki. Hangerő 1 óránál + 6dB mélyemelés az kb. a teljes kivezérlést jelenti ám.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Miért lenne kevés? Szerinte nem lenne.
Az, h a membrán ekkorákat mozog, azaz erősítődet minősíti.

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

én is várom nekem rb25 van és ma döngettem meg, 2hete vettem, bejárattam ma megtoltam. kb denomon olyan 1óráig tekertem 2-3 különféle lemezzel, de annyira mozgott a membrán, hogy nem mertem továbbtekerni. 2x70-et tud 4ohmon 8ohmon olyan 40et, kicsit több mint felet adtam neki szóval olyan 22w- körül kapott a szentem
az hogy lehet hogy 70w-al lehet terhelni normális folyamatosan és 300w-al rövid ideig, de nekem már 22w-nál úgy tűnt hogy kiszakad a membrán?

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Blazius »

Klipsch Ha napirendre térek az uj falaimtól irok véleményt! Egyenlőre még az állam keresgélem
Várjuk!

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: phazer »

Klipsch Ha napirendre térek az uj falaimtól irok véleményt! Egyenlőre még az állam keresgélem
Under Construction

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Na azt hiszem kezdi elérni az RW8 a bejáratás utáni állapotot, nem mondom tetszik amit mutat, eleinte is állat volt de most brutááál !!!

A hét elején megnéztem a Sziget-et, 1-2 jelenetnél a szoba tárgyai életre mitöbb lábra keltek tőle.

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Szeptember »

Amennyiben le előlegezed mi is be tudjuk még hozatni az XMS-be.
PÜ ment

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”