Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ehhez gondoltam, hogy keresek egy méltó és passzoló hangfalat. Én a Kef iQ3-ra gondoltam elsőnek, de kíváncsi vagyik a Ti véleményetekre is.
Egy kis önreklám:
A Heco Argon 30 eleve magasabb árkategória, mit a KEF iQ3 (új árak: 114 K vs. 89 K), picit nagyobb az érzékenysége is, így kisebb hangerőn is rendesen megszólal. A hangszórók kialakítása is komolyabb (25 mm-es Dyno magasak és tömör alu fáziskúpos mély/közepek).
És most már olcsóbb is!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: daniba »

Próbáld ki a Star Wars 1, a versenyt, Amikor mennek 1000-el na nekem ott az angol is recseg néha de csak a hangos részeknél.
Ezt már én is sokat nyüstöltem, recsegést még nem hallottam.

Most kaptam kezembe a TXH demo lemezt. Na azzal lehet a rendszert nyüstölni keményen. Podrace dst-ben!!!!! Ott azért már tied is berecsegne

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Ha megvan a füles már, akkor Hivoxból letét ellenében el tudod vinni kipróbálni!
Mármint a Bubót.

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Először is úgy indult a dolog, hogy mivel elvetemült HTPC "mániás" vagyok, nem kívánok sem DVD (DVD/SACD) "játékost", sem pedig CD/SACD "futóművet" vásárolni (márcsak elvből sem), inkább lemondok az SACD-ről (meg a DVD-Audio-ról), úgyis főleg MP3-akat, netrádiót illetve CD-ket hallgatok (esenként EAC-al begrabbelt CD-ket a HTPC "futómű"-ről). 
Mivel viszonylag kicsi a "hifi-szoba", a szomszédok (és a gyermek) miatt meg úgysem lehet nagy hangerőn hallgatni semmit (főleg nem este), ezért alapból úgy gondoltam, hogy a high-end zenei élményt inkább csak fejhallgatón keresztül élvezném, mondjuk egy AKG-501 vagy egy Sennheiser HD600 fülesen. Ehhez persze egy jó kis füles erősítő is dukál. Miközben a füles erősítőket kutatgattam, találtam egyet, ami kisteljesítményű (2x12W) erősítő is egyben. Ehhez gondoltam, hogy keresek egy méltó és passzoló hangfalat. Én a Kef iQ3-ra gondoltam elsőnek, de kíváncsi vagyik a Ti véleményetekre is.

Felmerült bennem, hogy ötvözni is lehetne az 5.1 rendszert a stereó rendszerrel, de aztán elvetettem (nem részletezem)... 5.1-re jó az amim van, max ha nagyon szép hanggal akarom hallgatni, akkor stereóba nyomatom, nem egy tragédia.

Lehet (szinte biztos) hogy Ti egész másképp költenétek el ugyanezt az összeget, és furán néztek rám.., lehet hogy igazatok is van... Mindenesetre én a HTPC-hez szeretnék minél szebb stereo hangzást kialakítani, ez vezérel.

Bubót passzolom, talán benéz ide valaki, aki ismeri. A Kef nem rossz választás, ha tetszik, vedd meg. Mondjuk a jmlab érzékenyebb, megelégszik kisebb erősítővel, azért javasoltam.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Próbáld ki a Star Wars 1, a versenyt, Amikor mennek 1000-el na nekem ott az angol is recseg néha de csak a hangos részeknél.
Ezt már én is sokat nyüstöltem, recsegést még nem hallottam.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Alapvetően újra gondoltam, de próba-cseresznye alapon esetleg használt is szóba jöhet... Netán van valamid?
Nekem nincs Csak így jóval olcsóbban megúszhatod. Hátrány, hogy nem mindig az van eladó, amit te szeretnél venni.
Állóra vagy állványosra gondoltál? Ekkora szobát még éppen beszól egy hasasabb állványos is, persze akkor venni kellene állványt is, így kevesebb marad hangfalra.
Milyen erősítőd lesz?

Itt az adás-vételben van egy Heco Argon, jópofa dobozkának tűnik.
Ha nem, akkor esetleg:

2005-11-18 | K.T. | 30-2274407 | Fejér
JM.Lab Chorus 707 1,5 éves új állapotú hangfal eladó. (100W; 91,5 dB/W; 8 Ohm) Doboz papírok megvannak. Irányár: 69 000,- Ft.

Először is úgy indult a dolog, hogy mivel elvetemült HTPC "mániás" vagyok, nem kívánok sem DVD (DVD/SACD) "játékost", sem pedig CD/SACD "futóművet" vásárolni (márcsak elvből sem), inkább lemondok az SACD-ről (meg a DVD-Audio-ról), úgyis főleg MP3-akat, netrádiót illetve CD-ket hallgatok (esenként EAC-al begrabbelt CD-ket a HTPC "futómű"-ről).

Mivel viszonylag kicsi a "hifi-szoba", a szomszédok (és a gyermek) miatt meg úgysem lehet nagy hangerőn hallgatni semmit (főleg nem este), ezért alapból úgy gondoltam, hogy a high-end zenei élményt inkább csak fejhallgatón keresztül élvezném, mondjuk egy AKG-501 vagy egy Sennheiser HD600 fülesen. Ehhez persze egy jó kis füles erősítő is dukál. Miközben a füles erősítőket kutatgattam, találtam egyet, ami kisteljesítményű (2x12W) erősítő is egyben. Ehhez gondoltam, hogy keresek egy méltó és passzoló hangfalat. Én a Kef iQ3-ra gondoltam elsőnek, de kíváncsi vagyik a Ti véleményetekre is.

Felmerült bennem, hogy ötvözni is lehetne az 5.1 rendszert a stereó rendszerrel, de aztán elvetettem (nem részletezem)... 5.1-re jó az amim van, max ha nagyon szép hanggal akarom hallgatni, akkor stereóba nyomatom, nem egy tragédia.

Lehet (szinte biztos) hogy Ti egész másképp költenétek el ugyanezt az összeget, és furán néztek rám.., lehet hogy igazatok is van... Mindenesetre én a HTPC-hez szeretnék minél szebb stereo hangzást kialakítani, ez vezérel.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Tesztek : Yamaha 530 as erölködő + yahama hangfalszett ns valahanyas   / ezekről  tudom hogy nem a legminőségibbek/:smile49: 
sony erölködő + 2 db 6 éves jbl hangfal /nem tudom a pontos típusát de olyan elég nagy tégalalap,  állványra téve :kiraly:

pioneer erölködő + wharfi 8.3 as szett + wh2 vel

enyém ami a legjobban izgat: Wharfi 8.4 , yamaha rxv 357 erölködő

Én is néha észreveszek torzulást, de ez inkább filmfüggő. Az eredeti angol hangokkal még nem volt problémám.

Szerintem néha gyárilag van elcseszve a hang. Vagy minden robbanásnál hallani ?

Nem mindig. Akkor valszeg igazad lehet és tényleg gyárilag vannak elcseszegetve a hangok

A Magyar hangnál hallottam. Vagy próbált ugyanazt a fimet Magyar hangal aztán Angollal a recsgős részt. Kiderül. Próbáld ki a Star Wars 1, a versenyt, Amikor mennek 1000-el na nekem ott az angol is recseg néha de csak a hangos részeknél. Lehet az írással is gond volt ki tudja. Ha hangszoró hibája lenne akkor szerintem más lenne. Vagy az erősítő nem szereti a hangos jelet. A torz jelet meg semelyik sem szeretí
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tesztek : Yamaha 530 as erölködő + yahama hangfalszett ns valahanyas  / ezekről  tudom hogy nem a legminőségibbek/gondolkodik.gif 
sony erölködő + 2 db 6 éves jbl hangfal /nem tudom a pontos típusát de olyan elég nagy tégalalap,  állványra téve

Én is néha észreveszek torzulást, de ez inkább filmfüggő. Az eredeti angol hangokkal még nem volt problémám.

Nem mindig. Akkor valszeg igazad lehet és tényleg gyárilag vannak elcseszegetve a hangok

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Alapvetően újra gondoltam, de próba-cseresznye alapon esetleg használt is szóba jöhet... Netán van valamid?
Nekem nincs Csak így jóval olcsóbban megúszhatod. Hátrány, hogy nem mindig az van eladó, amit te szeretnél venni.
Állóra vagy állványosra gondoltál? Ekkora szobát még éppen beszól egy hasasabb állványos is, persze akkor venni kellene állványt is, így kevesebb marad hangfalra.
Milyen erősítőd lesz?

Itt az adás-vételben van egy Heco Argon, jópofa dobozkának tűnik.
Ha nem, akkor esetleg:

2005-11-18 | K.T. | 30-2274407 | Fejér
JM.Lab Chorus 707 1,5 éves új állapotú hangfal eladó. (100W; 91,5 dB/W; 8 Ohm) Doboz papírok megvannak. Irányár: 69 000,- Ft.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok 
Tippeket kérnék hangfalakra.

A célfüggvény:

összeghatár: max 80e
szoba: kb 4x6 m
erősítő (tervezett) teljesítménye 2x12 W

Igazából PC-ről történő MP3, netrádió illetve CD hallgatása lenne a célom külső (USB-s) DAC közbeiktatásával stereóban. Nem hangerő kell, inkább minőség, az adott költséghatárokon belül.

5.1-es "PC-s" rendszerem van már (Logitech Z-5500), az filmekre bőven jó, de stereóban szeretnék igényesebb hangzást.

Köszi előre is
BF

Használt is érdekel?

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok 

A célfüggvény:

Igazából PC-ről történő MP3, netrádió illetve CD hallgatása lenne a célom külső (USB-s) DAC közbeiktatásával stereóban. Nem hangerő kell, inkább minőség, az adott költséghatárokon belül.

5.1-es "PC-s" rendszerem van már (Logitech Z-5500), az filmekre bőven jó, de stereóban szeretnék igényesebb hangzást.

Köszi előre is
BF

Használt is érdekel?

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Tesztek : Yamaha 530 as erölködő + yahama hangfalszett ns valahanyas / ezekről tudom hogy nem a legminőségibbek/gondolkodik.gif 
sony erölködő + 2 db 6 éves jbl hangfal /nem tudom a pontos típusát de olyan elég nagy tégalalap, állványra téve

Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok

A célfüggvény:

Köszi előre is
BF

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tesztek : Yamaha 530 as erölködő + yahama hangfalszett ns valahanyas / ezekről tudom hogy nem a legminőségibbek/gondolkodik.gif

sony erölködő + 2 db 6 éves jbl hangfal /nem tudom a pontos típusát de olyan elég nagy tégalalap, állványra téve

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: topeti »

"mintha a mélyközepek esetleg lehet a magasak is betorzítanának picit."
Ebbe a mondatába nem írta, hogy a szubládák (is) torzítanak
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

gunit: az RW10 azért nem torzít, ugye?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 695

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Skacok olyan problémám lenne hogy pár haverral összemértük a " rendszerünk" a héten. Olyan dolgokra / hangokra/ lettünk figyelmesek amiket eddig nem vettünk észre pedig tuti meg voltak. 
Több filmet teszteltünk és kivetel nélkül az volt a benyomásunk hogy amikor pl robbanás vagy, tu˝z vagy valami ütközés bomba becsapódik stb akkor mintha a mélyközepek esetleg lehet a magasak is betorzítanának picit. Persze alig észreveheto˝ de mióta figyeljük azóta nagyon zavaró.

Szal az lenne a kérdésem hogy ezek beállításbeli problémák, ero˝síto˝ probléma vagy hangfalproblémák?

Esetleg a 200-300 ezres hangfalak nem csinálják?

Légyszike aki tud segítsen

Bôvebben milyen cuccokkal teszteltetek? fal, av stb ?
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Skacok olyan problémám lenne hogy pár haverral összemértük a " rendszerünk" a héten. Olyan dolgokra / hangokra/ lettünk figyelmesek amiket eddig nem vettünk észre pedig tuti meg voltak.

Több filmet teszteltünk és kivetel nélkül az volt a benyomásunk hogy amikor pl robbanás vagy, tűz vagy valami ütközés bomba becsapódik stb akkor mintha a mélyközepek esetleg lehet a magasak is betorzítanának picit. Persze alig észrevehető de mióta figyeljük azóta nagyon zavaró.

Szal az lenne a kérdésem hogy ezek beállításbeli problémák, erősítő probléma vagy hangfalproblémák?

Esetleg a 200-300 ezres hangfalak nem csinálják?

Légyszike aki tud segítsen

Vendég

Hát én nem tudtam megállni mosoly nélkül. Az X-akták új prototípusa:

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: richies »

erről hallottatok már vmit?
a főnököm szerint nagyon jól szolt csöves cuccokról
kb 4 milla a magyar ára (aquarius)

http://www.vaessen.com/products.html
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Ja kicsi korrekció. A celestionból az F30-at hallgatam meg, csak a 10-es címkéje volt rárakva és annak is az ára. Azért nem értettem, hogy 30-ezer forintból hogy jöhet ki egy ilyen hagfal. A 30-as 80 körül van ha minden igaz így már kicsit más azért , de nem rossz.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Megjegyezte, hogy ez volt az első és utolsó, hogy valaki itt saját CD-n hallgat hangfalt.  . Mondom , hát érdekes akkor mi alapján vegyen az ember hangfalat, megszagoljam ? Tudtam, hogy ez lesz.... érdekes, Németországban, pedig mint külföldi voltam ott, és amit kértem azt szó nélkül megtették.
Magyar mentalitás!
Kis munkát kis ívben, nagy munkát nagy ívben... :kiraly:

Tudod az egészben már az is bosszantó volt, amokr kapcsolgatta a hangflalkat meg léptette a számokat az a halál megvető tekintettel nézett rám mintha én az meberiség ellen akarnék bűnt elkövetni. Komolyan mondom,,, szerintem ez az ő munkája, hogy eladja a forgalmazott termékeket. Gondolom a húsboltban nem fogok 15 db karajt átpakoltatni, hogy kiválasszak 1-et. De ez nem Karaj! Az a furcsa, hogy nem lepődtem rajta meg.

Mindegy maradok a türelmes vásárló,,, , csak max máshol

Vendég

Megjegyezte, hogy ez volt az első és utolsó, hogy valaki itt saját CD-n hallgat hangfalt. . Mondom , hát érdekes akkor mi alapján vegyen az ember hangfalat, megszagoljam ? Tudtam, hogy ez lesz.... érdekes, Németországban, pedig mint külföldi voltam ott, és amit kértem azt szó nélkül megtették.
Magyar mentalitás! :kiraly:
Kis munkát kis ívben, nagy munkát nagy ívben...

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Szisztok,

Most nyílta Mediamarkt Szombathelyen. Hatalmas tömeg mondtam, hogy én be nem megyek, de a kollégám igen akar hangfalat venni és kért egy két zenét, amivel jól ki lehet választani milyen hangfalat, szeretne. Törekszik az olcsó de jó megoldásra.

Hát az eladók nagyon "kedvesek" voltak. A cd-t be tudtuk vinni, de nem tetszett nekik hogy cserélgetni akartam a lemezeket, és több hangfalat is meghallgattunk. Megjegyezte, hogy ez volt az első és utolsó, hogy valaki itt saját CD-n hallgat hangfalt. . Mondom , hát érdekes akkor mi alapján vegyen az ember hangfalat, megszagoljam ? Tudtam, hogy ez lesz.... érdekes, Németországban, pedig mint külföldi voltam ott, és amit kértem azt szó nélkül megtették. Szóval sokkal segítőkészebbek voltak. Persze megértem azt is, hogy rossz napja volt az eladó kollégának, bár az erőlködőt nem nagyon sikerült neki 5.1-ről sztereóra átkapcsolni. Mindegy megoldottuk.

Régen voltam már hallgatózni, kb 1 éve így már kicsit ki voltam éhezve rá. A porondon volt: Wharfedale, JBL, KEF, Celestion, Magnat, Heco.

Igaz sok körülmény zavart minket de egyből észre lehetett venni, hogy melyik hangfalgyártó milyen hangzásra lövi be a dobozait. A barátom az olcsóbb kategória felé nézelődött. A Heco VS Celestion érdekelte. Hát a szerintünk a Celestion jobb volt. Főleg a F10-es 2 db fáziskúpos hangszóróval szép dobozban 30ezer/pár áron iszonyatos barátságos árnak lehet tekinteni. Mindegyik dobozt Dire Straits, Eric Clapton, Phil Collins, előadókkal próbáltuk.

Wharfedale-t ár teljesítményben jónak tartottam kivéve a Zaldek-et. Szerintem nem mondható jónak, erre a zenére tuti nem. Az Opus-t sajnos nem tudtam meghallgatni arra nagyon kíváncsi voltam. Majd legközelebb.

A Kef Q-t szerintem, megint meg kell hallgatnom, mert sajnos rosszul volt elhelyezve meg kevés volt az idő.

A JBL tetszett. Három fajta volt. Balboa-30, Studio L880, Northridge-80. A stúdió az egy kicsit drága szerintem a 270-ezer forintos árával . Első benyomásom az összes JBL-el kapcsolatban, és amire mindenki egyértelműen rábólintott, hogy milyen jó az a magas tartománya. Hallgattuk egy kicsit még tovább és azt vettem észre, hogy egy kicsit azért sok szerintem. Az Eric Clapton Layla című számnál például, ahogy Eric Clapton a húrokba csapott úgy egyszerre pislantottam. Azért szerintem ennyire erős nem lehet a magas az akusztikus gitárnál... . Különben jónak találtam a JBL-t, de szerintem sok az a magas kicsit biztos Pop zenében és Disco zenében ez előnyös de Phil Collins- Something Happened On The Way To Heaven számnál már nem annyira. Kérdés hogy ez hosszú úton nem zavaró-e azt nem tudom. Ízlések és pofonok, kinek mi tetszik. Kár hogy a Loreena McKennit nem volt nálam. Kíváncsi lettem volna, hogy amikor igazán kiengedi a hangját akkor mennyire erősnek hallom, vagy hogy bántó-e. Annak a nőnek eszméletlen a hangja.... . Majd még megyek a médiások idegeit borzolni,,, :kiraly:

Adee91
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Adee91 »

Ezt a JVC hangfalat???
Famembrán?Rizsborba áztatva? Az igen!
Alkesz házimozistáknak kötelező vétel! :kiraly:

TV: Panasonic TX-29PX10 DVD: Pioneer DV-575A AVR: Harman/Kardon AVR-330
Front: JBL E60 Center: JBL EC25 Surround: JBL E30 Sub: JBL E-150P
Kábelek: Neotech(front+center),M'N'C(surround),Hama Pro Class(sub IC)
Neotech(koax),Monitor(scart)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”